הסלט הכי טעים בעולם, שאין ארוחה בלעדיו ותמיד מתחסל ראשון. הפעם הכנתי את אותו סלט אהוב, רק שסידרתי אותו קצת שונה על הצלחת וזה יצא כל כך יפה וטעים
יש דברים שקורים לבד, מאליהם מבלי שתכננתי בכלל ומבלי שדמיינתי איך ייצא. לרוב כשאני מכינה מתכונים חדשים, אני יודעת בדיוק איך לסדר על הצלחת, איך לצלם ומה תהיה התוצאה הסופית. את הצלחת הזו לא תכננתי ובכלל לא התכוונתי להעלות מתכון. סך הכל חצילים בטחינה שתכננתי להכין לארוחת שישי בערב, אבל אז הוצאתי את הצלחת המהממת שלי, שהיא של מגנוס ואני מטורפת עליה ואוהבת להניח בה סלטים וזה קרה מעצמו. במקום לערבב הכל יחד כמו שאני בדרך כלל עושה עם החצילים, פשוט סידרתי על הצלחת וזה יצא וואווו כל כך שיש שלפתי את הטלפון וצילמתי כדי שאוכל לשחזר את זה כי אין סיכוי שהייתי זוכרת שוב מה בדיוק עשיתי. במקור פיזרתי צנוברים קלויים ופה שקדים פרוסים קלויים כי נגמרו לי הצנוברים והאמת? זה יותר טעים עם השקדים.
אז איך בוחרים חציל ואיך הכי טעים לצלות אותו?
חציל טוב הוא חציל מבריק, קשה למגע וקל. המשקל הקל שלו זה הסימן שהחציל יהיה דל בגרעינים ולא מר. עוד דבר זה הגבעול שמחובר לחציל – ככל שהגבעול יהיה ירוק יותר, נוקשה ועוקצני יותר, משמע החציל טרי יותר וטעמו יהיה טעים יותר. ידעתם שגם לירקות יש זכר ונקבה? אם לחציל יש נקודה בתחתית ולא קו, סימן שמדובר בחציל נקבה שיש לו טעם עדין יותר. חשוב להבין שחצילים לא נשמרים הרבה זמן במקרר ולכן כדאי לקנות חציל טרי סמוך לזמן שרוצים להכין אותם, כך תבטיחו שהתוצאה תהיה הכי טובה שאפשר. חצילים עייפים יהיו מרים ועם צבע עכור, לא יפה ולא טעים. ודבר אחרון וממש חשוב – מעבר לזה שהחציל טעים בטירוף, הוא מאוד בריא ודל בקלוריות, וזה בהנחה שלא מטגנים אותו. החציל סופג אליו כל טעם באהבה רבה, המרקם הספוגי שלו קולט בקלות את הרטבים והם יוצרים ביס מושלם. ועכשיו כל שנותר הוא להחליט מה מכינים איתו ויש אינסוף אפשרויות וכולן טעימותתת. הקלייה תיעשה תמיד על אש גלויה על הגז, אפשר על רשת או ישירות על הכירה, לקרר אותו קצת, לקלף, למעוך, לתבל ומכאן תנו לדימיון לקחת אתכם לאן שבא לו ובכל פעם תציירו צלחת אחרת.
סלט חצילים בטחינה שהוא כמו ציור על הצלחת
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- תקראו למעלה איך בוחרים חציל כי זה מה שיקבע את הטעם של המנה.
- אפשר להכין את כל המרכיבים של המנה מראש ולהרכיב סמוך לארוחה. רצוי שכל המרכיבים יהיו בטמפרטורת החדר ולא קרים.
מצרכים לחציל
- 1 חציל בלאדי גדול (אפשר גם חציל רגיל)
- 1/3 כוס שמן זית איכותי
- 2 שיני שום
- 1/2 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/4 כפית פלפל שחור
- מיץ מחצי לימון טרי
לטחינה
- 1/2 כוס טחינה גולמית איכותית
- 1/2 כוס מים קרים מהמקרר (רצוי מים מינרליים או מים מסוננים)
- 2 שיני שום
- 2 כפות שמן זית
- 3/4 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/4 כפית פלפל שחור
- מיץ מחצי לימון טרי
תוספות
- שמן זית
- 1 פלפל צ'ילי
- 1/2 צרור כוסברה
- חופן שקדים מולבנים פרוסים
- קורט מלח ים אטלנטי
אופן הכנה
מכינים את החציל: דוקרים את החציל עם שיפוד בכמה מקומות כדי שבזמן הצלייה הוא לא יתפוצץ. מניחים על רשת על הגז על אש גלויה. כן זה מלכלך את הגז אבל זה הכי טעים! זה לא אותו טעם בתנור או במיקרוגל אז תכינו ותנקו אחר כך. הופכים את החציל כל 10 דקות בערך עד שהוא שרוף מכל הצדדים. תיזהרו שלא לשרוף אותו יותר מידי כי אז לא יישאר בו הרבה "בשר". כשהחציל מוכן מעבירים אותו למסננת עם קערה מתחתיה ומשאירים כך לצינון של 15 דקות. חוצים את החציל לשניים במרכז ובעזרת כף מוציאים ממנו את כל הבשר ומחזירים למסננת לשעה. בזמן הזה החציל יגיר את הנוזלים המיותרים. כשהחציל סיים להגיר את הנוזלים, מעבירים אותו לצלחת עמוקה ומועכים עם מזלג. אין צורך למעוך יותר מידי אלא בעדינות. מתבלים בשמן זית, כותשים את השום, מלח, פלפל ומיץ לימון ומערבבים, טועמים ואם צריך מתקנים תיבול לפי הטעם.
מכינים טחינה: שמים את כל החומרים יחד בבלנדר או בשייקר וטוחנים כמה דקות טובות עד שמתקבלת טחינה במרקם המועדף עליכם. אם היא סמיכה מידי – תוסיפו מים ואם דלילה – תוסיפו עוד טחינה גולמית ותטחנו שוב. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לטעם אישי.
מכינים את התוספות: פורסים את הצ'ילי באלכסון לפרוסות דקות. קוצצים עלי כוסברה דק דק. קולים את השקדים על מחבת יבשה ועל חום בינוני תוך ערבוב עד שהם מזהיבים. מעבירים מייד לצלוחית.
מרכיבים את הסלט: מכינים את הסלט על צלחת הגשה יפה, אפשר אובלית כמו אצלי או עגולה. מוזגים את הטחינה המוכנה על כל הצלחת ומתחילים לצייר עליה. מזלפים על הטחינה שמן זית, מניחים תלוליות של חצילים, מניחים את הצ'ילי, תלוליות של כוסברה בין לבין ולבסוף מניחים על החצילים שקדים קלויים. מפזרים ממש בעדינות עוד מעט מלח ים אטלנטי ומגישים. זהו, הציור הושלם ומבטיחה לכם שזה הסלט שיתחסל ראשון בארוחה.
בתאבון!