סלט חצילים בתחמיץ שככל שהוא נשאר במקרר הוא הופך לטעים יותר. סלט שמכינים לשבת ומנשנשים ממנו כל השבוע. תכינו לחם טרי ותתכוננו להתמכר
עוד סלט חצילים, טעים במיוחד ומה שכייף בו זה שהוא משתבח במקרר ומקבל טעמים עמוקים וטובים יותר. זה סלט שמכינים לשבת ומנשנשים ממנו כל השבוע אז תכינו לחם טרי וטעים ותתכוננו להתמכר לטעמים.
מטגנים פרוסות חצילים במעט שמן זית, באותה מחבת מטגנים בצל ופלפל אדום. מכינים את התחמיץ ומבשלים הכל יחד כמה דקות. כשמוכן, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ואגוזי מלך, מעבירים לצנצנת זכוכית ושומרים במקרר לספיגת הטעמים.
סלט חצילים בתחמיץ
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- הכנתי את התחמיץ עם חומץ רגיל הכי פשוט, אפשר להכין עם חומץ אורז שמשמש למאכלים אסיאתיים או בחומץ בן יין לבן שמיועד לתיבול.
- את אותו תחמיץ אפשר לשים גם על דג צרוב/מטוגן וגם על חזה עוף.
- שמתי בתחמיץ סחוג שהופך את הסלט לפיקנטי. אם לא רוצים חריף, אפשר לוותר עליו.
מצרכים
לתחמיץ
- 1/2 כוס חומץ
- מיץ מחצי לימון טרי
- 1 כף סילאן
- 1/2 כפית אריסה/סחוג
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור
לירקות
- 1 חציל גדול
- מלח להשריית החציל
- 1 פלפל אדום גדול חתוך לרצועות
- 1 בצל סגול פרוס לרצועות
- 1 שן שום פרוסה דק
- 1/3 כוס שמן זית לטיגון החציל + 2 כפות לטיגון הבצל והפלפל
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- חופן אגוזי מלך קצוצים גס
להגשה
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גז
אופן הכנה
מכינים את התחמיץ: מערבבים יחד את כל החומרים ומניחים בצד.
מכינים את הירקות: פורסים את החציל לפרוסות בעובי של 1 ס"מ. מפזרים על הפרוסות מעט מלח ומניחים בתוך מסננת מינימום שעה להגרת הנוזלים. אחרי שעה – מנגבים את החצילים במגבת מטבח.
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את החצילים על להבה נמוכה ומחבת מכוסה עד שהם זהובים ורכים.
מעבירים את החצילים לכלי אחר ולאותה מחבת מוסיפים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל, הפלפל האדום והשום הפרוס כמה דקות עד שהם מתרככים.
מחזירים את פרוסות החציל למחבת ומערבבים יחד.
מוזגים את המשרה למחבת עם הירקות ומבשלים כמה דקות תוך ערבוב מתמיד, עד שהרוטב נספג בירקות ומתאדה ברובו. טועמים ומתקנים מליחות לפי הטעם.
מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ואגוזי מלך ומערבבים.
מעבירים לצנצנת ומשאירים לפחות שעה לספיגת הטעמים לפני שאוכלים.
שומרים במקרר עד שבוע.
כשמגישים, מפזרים שוב פטרוזיליה קצוצה ומעט אגוזי מלך.