חצילים זאת אחת האהבות הכי גדולות שלנו. לא תמיד זה היה כך. אפשר לומר שאצלי זאת אהבה שנרכשה עם השנים ובשנים האחרונות זה הלך והתגבר והיום אני מאוהבת בירק המדהים הזה שטעים בכל מרקם וטעם.
סלט החצילים הזה הוא של חמותי שעשיתי בו שינויים לפיי טעמי. זה סלט שהיא מכינה קבוע בימי שישי ובעיני הוא אחד הטעימים. בעיקרון צריך לשרוף את החצילים על האש , לקלף ולשים במסננת להגרת הנוזלים. חמותי משאירה אפילו כמה ימים במקרר. אבל…. הרבה פעמים עשיתי בלי לשים במסננת כמה ימים ויצא מעולה. אז אפשר לנסות את שתי הדרכים לפי הזמן שיש ולראות מה מעדיפים. אני מעדיפה להשתמש בחציל בלאדי כשיש ואם לא אז לבחור חצילים מבריקים, קשים וקלים מאוד.
סלט חצילים שרופים
מצרכים
- 2 חצילים גדולים (עדיף בלאדי)
- 1 פלפל חריף ירוק
- 1 כפית גדושה פפריקה גרוסה
- 1 כפית כמון
- 1 שן שום כתושה
- מיץ מלימון שלם טרי
- 2-3 כפות שמן זית
- מלח לפי הטעם
אופן הכנה
- שורפים את החצילים והפלפל החריף על אש גלויה מכל הכיוונים עד שהקליפה משחירה והם רכים(אני שורפת על מנגל חשמלי שיש לי בגינה).
- כשהחצילים והפלפל רכים מקררים אותם כמה דקות, מרוקנים את הבשר של החציל לתוך מסננת פלסטיק ומשאירים כך בין שעה לכמה שעות עד שיגירו את כל הנוזלים.
- מעבירים את החצילים והפלפל לקרש חיתוך וקוצצים עם סכין חדה.
- מתבלים בפפריקה, כמון, שום, מיץ לימון, שמן זית ומלח ומערבבים.