ירקות החורף הם הכי טעימים בעיני!! סלרי בשרני מתקתק, שומר טעים וטרי, פומלית אדומה שכל כך מוסיפה צבע וטעם ובכלל ירקות חורף זה הדבר הכי טעים שיש. אז תכינו קערה ותתחילו לנשנש
תכינו לכם קערה ענקית של הסלט הזה ותתחילו לנשנש. ירקות החורף הם הכי טעימים לסלטים ומזל שיש אותם . אני בן אדם של קייץ אבל אוהבת ירקות חורף ומרקים ותבשילים מהבילים אז מתנחמת בהם ומחכה לקייץ.
סלט ירקות חורף עם פומלית אדומה
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם
- יש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- יש לי גם טיק טוק
- מייד לאחר התיבול הסלט מתחיל לעבור תהליך כבישה ולאבד מהנפח. הוא עדיין טעים מאוד אבל מומלץ לתבל ולהגיש מייד כדי שישמור על מראה רענן וטרי.
מצרכים
- 2 שומר גדול
- 4 גזרים
- 4 גבעולי סלרי כולל העלים
- 1 פלפל צ'ילי אדום
- 2 פומלית אדומה(אם אין אפשר לשים תפוז או פומלה או פומלית רגילה)
- חופן חמוציות ללא סוכר
- 2 כפות שמן זית
- 3 כפות סירופ מייפל אמיתי
- מיץ משני לימונים טריים
- גרידת לימון מלימון אחד
- 1/3 כפית פלפל לבן
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- להגשה: חופן פקאן סיני
אופן הכנה
חוצים את השומר לחצי ואז כל חצי שוב לחצי ופורסים לפרוסות דקות. פורסים לפרוסות דקות ועגולות גם את הגזר (אפשר להיעזר במנדולינה). מנקים את סיבי הסלרי בעזרת קולפן ירקות ופורסים אותו. פורסים דק גם את הצ'ילי. קולפים את הפומלית ומפלטים אותה. את מה שנשאר אחרי הפילוט סוחטים ושומרים.
שמים בקערה את כל הירקות, את החמוציות ואת הפלחים המפולטים של פומלית אחת. בפומלית השנייה נשתמש לקישוט והגשה. מתבלים בשמן זית, סירופ מייפל, לימון, גרידת לימון, פלפל לבן ומלח ומערבבים ממש בעדינות כדי לא לפרק את כל פלחי הפומלית. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לטעם אישי. מעבירים מייד לצלחת הגשה ומקשטים בשארית הפומלית ובפקאן סיני.
בתאבון!