הדבר הכי מאוזן שאכלתי מאז תחילת המלחמה. הגיע הזמן לרפא את הגוף והנפש מהטראומה שחווה בשבת השחורה ולחזור לאכול אוכל מזין ובריא, להפסיק עם הנשנושים ולחזור לפעילות גופנית
עד המלחמה ימי ראשון היו אצלי ימים של איזונים אחרי כל האוכל של שבת וכל יום ראשון הייתי מכינה סלט גדול אחר והוא היה הארוחה העיקרית שלי. המלחמה הארורה שיבשה לנו את הכל, גם את הרגלי התזונה ובמקום לאכול מאוזן ובריא, עברתי לנשנושים לא באמת מזינים. אנחנו מעל 40 יום מאז השבת השחורה ולאט לאט הגוף מאותת שחייבים לחזור לאכול נורמלי, לחזור להליכות ולרפא את הגוף והנפש מהטראומה שחווה באותה שבת.
אז הכנתי לנו סלט מירקות הכי טריים, כאלה שגדלו בארץ כי אנחנו מקפידים על זה היום יותר מתמיד. בהתחלה התכוונתי להכין סלט ירקות עשיר עם ברוקולי טרי שקניתי, אבל אז החלטתי לשלב גם את קינואה אהובתי ומבחינתי זה הפך לארוחה שלמה ומאוזנת ולא רק סלט.
סלט ירקות עם קינואה וברוקולי טרי
היכנסו כאן לסרטון הדגמה באינסטגרם שלי
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר לשלב בסלט כל ירק שאוהבים.
- אפשר לשלב פרחי כרובית במקום ברוקולי.
- אפשר לוותר על הקינואה או לשלב במקומה בורגול.
מצרכים
- 1 מארז ברוקולי טרי
- 30 עגבניות שרי (מומלץ שרי תמר)
- 2 מלפפונים
- 2 בצלים ירוקים
- 2 גבעולי סלרי
- 1 פלפל חריף ירוק
- חופן עלי נענע
להכנת הקינואה
- 1/2 כוס קינואה
- 1 כוס מים מהברז
לתיבול
- מיץ מלימון שלם
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/4 כוס שמן זית
- קורט פלפל לבן/שחור
אופן הכנה
מכינים את הירקות לסלט: מפרקים את פרחי הברוקולי לקערה, מוזגים עליהם מים רותחים ומשאירים כך למשך 10 דקות. אחרי 10 דקות מעבירים את הברוקולי למים עם קרח (לא חובה אבל זה שומר על הצבע הירוק העז של הברוקולי). מסננים ומייבשים עם מגבת או מייבש חסה. מפרקים את פרחי הברוקולי לפרחים קטנטנים ומעבירים לקערה. חותכים את העגבניות לקוביות, את המלפפונים חוצים לחצי לאורך, בעזרת כף פאריזיין או כפית רגילה מוציאים את גרעיני המלפפון ופורסים, פורסים את הבצל הירוק והסלרי, קוצצים את הפלפל החריף ועלי הנענע ומעבירים הכל לקערה.
מכינים את הקינואה במיקרוגל: שמים בקערת פיירקס את הקינואה והמים ומערבבים. מבשלים במיקרוגל למשך 5 דקות, מערבבים וממשיכים לבשל עוד 7-10 דקות או עד שהקינואה ספחה את כל המים והיא מוכנה. מוציאים, הופכים עם מזלג ומשאירים למנוחה של 10 דקות.
מוסיפים את הקינואה לקערת הסלט ומתבלים. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לטעם אישי.
בתאבון!