סלט כרוב ברוטב צזיקי בגרסה דלת קלוריות וגם בגרסה עשירה יותר שמתאימה כשרוצים לפנק את האורחים או את בני הבית שלא סופרים קלוריות:) שתי הגרסאות טעימות ממש ממש
את הרוטב הזה אני מכינה כמעט עם כל סלט, זה מתאים על חסה ואפילו למזוג סתם בצורה חופשית על ירקות חתוכים או על תפוחי אדמה צלויים, זה פשוט מתאים להכל וזה טעים בטירוף.
אז מה זה רוטב צזיקי?
ממש כשמו כן הוא, רק ברוטב. אותו צזיקי אהוב, רק ברוטב שעוטף את הכרוב במקרה הזה וזהו! זה טעים, זה יכול להיות דל קלוריות ומאוזן או לחילופין עשיר וסמיך יותר.
סלט כרוב ברוטב צזיקי בשתי גרסאות
לפני שמתחילים
- כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- את הסלט אני מכינה בשתי גרסאות- אחת דלת קלוריות שאני אוהבת להכין לעצמי כשאני רוצה לאזן ולאכול פחות משמין וגרסה שנייה עשירה יותר, עם מיונז שהופך את הרוטב ליותר סמיך ועשיר ומעל הסלט אני מפזרת אפונה מטוגנת קריספית שקונים בחנויות פיצוחים. תבחרו את הגרסה שמתאימה לכם בכל זמן נתון. אני לאורחים תמיד מכינה את הגרסה העשירה יותר.
- אפשר להכין את הרוטב יום מראש וגם את הכרוב ולפני ההגשה לאחד עם הרוטב.
מצרכים לקערה גדולה
- 1/2 כרוב לבן
- 1 כף מלח ים אטלנטי להשריית הכרוב
- מים להשריית הכרוב
- מיץ מלימון שלם
- 2 בצלים ירוקים
לרוטב צזיקי בגרסה דלת קלוריות
- 200 גרם יוגורט 3% (1 גביע)
- 1 מלפפון גדול פרוס
- חופן שמיר
- 1 כפית שמן זית
- 2 שיני שום
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- קורט פלפל שחור
- 1 כפית חומץ בן יין לבן (אפשר גם חומץ רגיל)
לרוטב צזיקי בגרסה עשירה
- 200 גרם יוגורט יווני 6%
- 1 מלפפון גדול פרוס
- חופן שמיר
- 2 כפות שמן זית
- 3 כפות מיונז
- 2 שיני שום
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- קורט פלפל שחור
- 1 כפית חומץ בן יין לבן (אפשר גם חומץ רגיל)
- לפיזור: 50 גרם אפונה מטוגנת.
אופן הכנה
מכינים את הירקות לסלט: קוצצים את הכרוב לרצועות דקות, אפשר להיעזר בקולפן ירקות רחב שמתאים לקיצוץ כרוב. שמים את הכרוב הקצוץ בקערה יחד עם המלח וממלאים אותה במים. משאירים כך במשך שעה ומסננים. מייבשים במסננת או בכלי לייבוש חסה ומעבירים לקערה. סוחטים על הכרוב את הלימון ומועכים אותו בעזרת הידיים, זה יכבוש מעט את הכרוב ולרוטב יהיה קל יותר לעטוף אותו. קוצצים גם את הבצל הירוק ומוסיפים לקערת הכרוב.
מכינים את הרוטב: שמים את כל חומרי הרוטב בבלנדר או בשייקר וטוחנים טוב טוב לרטב אחיד.
לפני ההגשה מוזגים את הרוטב על הסלט. לגרסה דלת קלוריות מגישים כך ולגרסה העשירה מפזרים מעל הסלט שברי אפונה קריספית וגם אפונה שלמה.
הי יהודית, מה אפשר לשים במקום יוגורט? רוצה להכין לארוחה בשרית תודה
מיונז
הי יהודית, הסלט נראה נפלא רציתי לשאול האם אפשר לוותר על היוגורט? רוצה פשוט להכין לשבת לסעודה בשרית תודה
שימי מיונז במקום יוגורט
מצוין תודהה
האם אפשר לשים משהו במקום החומץ? או אפשר לוותר עליו?
זה חלק מהטעם. אם את לא אוהבת אל תשימי אבל מציעה לנסות
שאלה- למה נועדה השריית הכרוב במי מלח?
שתי סיבות:
הראשונה – להיפטר מחרקים ומזיקים.
השנייה ומבחינתי היא הסיבה שאני עושה את זה – מרכך את הכרוב ועוזר לו לקלוט טוב יותר את הרוטב
תשמעי, את לא פחות מגאונה! כל כך טעיםםםםםםםםם. אמנם עשיתי את הגירסה הדלה אבל היא לא דלה בטעם בכלל!
תודה.
נ.ב.
אני לא אוהבת ירקות בכלל אבל זה נראה כל כך טעים שהעזתי לנסות.
עשית לי את הקיץ!
יההה איזה כייףףף לשמוע. תודהה