סלט כרוב סגול, גזר וסלרי במיונז וחרדל. סלט חובה בארוחה באופן כללי ומתאים במיוחד כשאוכלים בשרים על האש, כמו ביום העצמאות. הוא לחלוטין מרענן את הארוחה הבשרית
מעבר לזה שהכרוב הסגול הוא תוספת צבעונית נהדרת לכל סלט ומנה, יש לו גם שלל יתרונות בריאותיים. הוא דל בקלוריות ובשומן, מכיל אנטיאוקסידנטים (נוגדי חימצון) ועוד הרבה תכונות שעושות לגוף שלנו רק טוב. מומלץ מאוד להכיר את היתרונות שלו ואם הכנתם סלטים בלעדיו עד היום, כדאי שתתחילו להוסיף אותו לתפריט שלכם, לתת לו "מקום של כבוד" ולשלב אותו בארוחות באופן יומיומי.
האמת שלא נותנים לו מספיק כבוד במטבחים וכמעט שלא רואים אותו, למרות שיש לו צבע יפהפה והוא מלא בבריאות. הכרוב הסגול מכיל כמויות משמעותיות של אנתוציאנינים. ומה זה אנתוציאנינים?? שאלה טובה! אלו רכיבים פעילים נוגדי סרטן שאופייניים לירקות ממשפחת המצליבים. הוא גם עשיר במגוון גדול יחסית של ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים.
גם אנחנו לא צורכים מספיק את הכרוב הסגול ואני בעיקר קונה כרוב לבן. בזמן האחרון התחלתי להכניס אותו קבוע לתפריט ואני מכינה ממנו כרגע סלטים. בהמשך אכין ממנו עוד מתכונים שאני מקווה ייצאו טובים מספיק כדי לפרסם אותם פה בבלוג. כנסו פה לסלט כרוב סגול ובטטה שהכנתי מזמן והפך לסלט קבע אצלנו בבית ופה לסלט כרוב סגול עם גזר וסלרי חמצמץ.
סלט כרוב סגול, גזר וסלרי במיונז וחרדל
לקערה בינונית
- 1 כרוב סגול קטן
- מים בכמות שתכסה את הכרוב
- 1/2 כפית מלח
- 2 כוסות סלרי
- 2 בצל ירוק
- 2 גזר
לרוטב מיונז וחרדל
- 2 כפות גדושות מיונז
- 1 כף גדושה חרדל דיז'ון חלק
- מלח לפי הטעם (לא לשכוח ששמנו מלח בכרוב)
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית שום גבישי (קונים בחנות תבלינים) או 1/2 שן שום כתושה
- 2 כפיות דבש/סילאן
- מיץ מלימון שלם
- 2 כפות שמן זית
אופן הכנה
מכינים את הירקות: קוצצים את הכרוב לרצועות דקיקות ושמים בקערה עם מים בגובה שיכסה את הכרוב. מפזרים על הכרוב מלח ומשאירים כך בין שעה לכמה שעות. הכרוב יקלוט אליו את המלח, יתרכך ויוכל לקלוט טוב יותר את הרוטב.
אחרי שעה מסננים את המים ושמים את הכרוב במסננת שיגיר את כל המים או לחילופין מייבשים במכשיר לייבוש חסה. כשהכרוב "יבש" מעבירים אותו לקערה גדולה.
קוצצים את הסלרי והבצל הירוק לקוביות קטנות ומוסיפים לקערת הכרוב.
קולפים את הגזר ובעזרת קולפן מיוחד חותכים לג'וליינים (אם אין קולפן ג'וליינים – קולפים עם קולפן רגיל ואז את הרצועות חותכים ל"גפרורים")
מכינים את הרוטב: שמים בכלי גבוה את כל חומרי הרוטב וטוחנים עם בלנדר מוט לרוטב אחיד וחלק. אם אין בלנדר מוט-שמים את כל החומרים בצנצנת, סוגרים עם מכסה ומנערים כמה דקות עד שמתקבל רוטב חלק.
הערה: כיוון ששמנו מלח בכרוב, צריך להיזהר עם כמות המלח ששמים ברוטב.
מוזגים את הרוטב על הירקות ומערבבים היטב.
הסלט כמו כל סלט הכי טעים כשהוא טרי אבל נשמר מעולה גם יום למחרת במקרר.
הי,
הכנתי החום את הסלט- טעים מאוד!!
תודה:)
תודה רבה עדנה,
כייף לשמוע
יש לך רעיון (לעצמאות בסגר) מה לשים כתחליף לשום הגבישי?
כן, שימי חצי שן שום כתוש
סלרי עלים או גבעולים או שורש?
לא עקרוני. מה שאת אוהבת