סלט כרוב סגול, גזר וסלרי עם צנוברים ברוטב חמצמץ. כי כרוב סגול מאוד בריא, מאוד טעים ואני משלבת אותו כמעט בכל ארוחה לאחרונה
אם אני כבר חותכת כרוב לסלט, אני תמיד אכין לפחות שני סוגים של רטבים. בפוסט הקודם הכנתי כרוב סגול ברוטב מיונז וחרדל. כתבתי שם גם על הסגולות הבריאותיות של הכרוב ואני ממש ממליצה להיכנס לפוסט, לקרוא ולהכין.
אז כמובן שהכנתי גם את הסלט עם הרוטב הכי פשוט אבל הכי טעים – רוטב לימון חמצמץ וכדי להעשיר את אותו הוספתי צנוברים קלויים. אפשר כמובן להוסיף כל סוג של פיצוחים שאתם אוהבים כמו גרעיני חמנייה קלויים, אגוזי מלך, פקאנים וכו'.
סלט כרוב סגול, גזר וסלרי עם צנוברים ברוטב חמצמץ
לקערה בינונית
- 1 כרוב סגול קטן
- מים בכמות שתכסה את הכרוב
- 1/2 כפית מלח
- 2 כוסות סלרי
- 2 בצל ירוק
- 2 גזר
לרוטב
- 2 כפות שמן זית
- מיץ מלימון וחצי
- מלח (לפי הטעם)
- 1/2 כפית פלפל שחור
- לפיזור: 2 כפות צנוברים קלויים
אופן הכנה
מכינים את הירקות: קוצצים את הכרוב לרצועות דקיקות ושמים בקערה עם מים בגובה שיכסה את הכרוב. מפזרים על הכרוב מלח ומשאירים כך בין שעה לכמה שעות. הכרוב יקלוט אליו את המלח, יתרכך ויוכל לקלוט טוב יותר את הרוטב.
אחרי שעה מסננים את המים ושמים את הכרוב במסננת שיגיר את כל המים או לחילופין מייבשים במכשיר לייבוש חסה. כשהכרוב "יבש" מעבירים אותו לקערה גדולה.
קוצצים את הסלרי והבצל הירוק לקוביות קטנות ומוסיפים לקערת הכרוב.
קולפים את הגזר ובעזרת קולפן מיוחד חותכים לג'וליינים (אם אין קולפן ג'וליינים – קולפים עם קולפן רגיל ואז את הרצועות חותכים ל"גפרורים").
מתבלים: מתבלים את הסלט בשמן זית, מיץ לימון, מלח (לא לשכוח שהשרינו את הכרוב במלח) ופלפל שחור. מערבבים היטב את הסלט עם הרוטב כך שכל הכרוב יהיה עטוף ברוטב.
מפזרים צנוברים: קולים את הצנוברים על מחבת יבשה כמה דקות תוך ערבוב עד שהם מזהיבים. מפזרים על הסלט לפני ההגשה.
מגישים מייד. הסלט נשאר טעים גם אחרי כמה שעות.