סלט חם שהכנתי משאריות של כרוב סגול שנשאר לי מהכנת כרוב סגול ממולא. יצא סלט כל כך טעים וכל כך יפהההה שאני הולכת לאמץ לתמיד וגם תראו איך הצבע הסגול של הכרוב מהפנט


המתכון הזה צולם ממש באותו יום שהכנתי וצילמתי את הכרוב הסגול הממולא. תמיד כשמכינים ממולאים יש פחת, כלומר עלים שנקרעו או עלים קטנים מידי שלא ניתן למלא אבללל, כשמצלמים מתכון אז יש עוד יותר פחת. כדי לקבל את הפריים המושלם לפעמים צריך לצלם שוב ושוב. בכל מקרה, אני אף פעם לא זורקת כלום! תמיד מכינה מהשאריות פשטידות או סלטים. הפעם, זה צולם ביום גשום וקר והבחירה לצלם סלט חם הייתה טבעית. זה יצא כל כך טעים שאני מאמצת לתמיד. על סגולות הכרוב הסגול כתבתי בבלוג כבר כמה פעמים אז ממליצה ללכת לקרוא ולאמץ אותו לתפריט באופן קבוע.

סלט כרוב סגול ואטריות שעועית חם
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להכין גם עם כרוב לבן
- אטריות שעועית אני קונה באריזה גדולה שיש בה 10 אריזות קטנות שכל אחת שוקלת 40 גרם. ניתן למצוא בכל מיני חנויות באונליין או לחילופין להשתמש באטריות שעועית מאריזה גדולה.
מצרכים
- 80 גרם אטריות שעועית
- מים רותחים להשריית האטריות
- 1 כרוב סגול קטן
- 1 בצל סגול גדול
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 3 כפות רוטב סויה
- 2 כפות שמן שומשום
- 2 כפות סילאן
- 2 ס"מ ג'ינג'ר מגורר
- מיץ מחצי לימון טרי
לפיזור: שומשום שחור קלוי
אופן הכנה
משרים את האטריות במים רותחים 10 דקות ומסננים. פורסים דק את הכרוב והבצל ומטגנים בשמן זית יחד כמה דקות עד שהכרוב די מאבד את הנפח ומקבל מעט צבע זהוב עדין. מוסיפים את כל שאר המצרכים ומערבבים כמה דקות. מוסיפים את האטריות המסוננות, מערבבים כמה דקות, טועמים ומצתקנים תיבול בהתאם לטעם אישי. זהו! מוכן! מפזרים קצת שומשום שחור קלוי ובתאבון!