כמו בכל יום ראשון, גם היום הכנתי סלט איזונים אבל השוס בסלט הזה זה הרוטב המושלם – רוטב אלף האיים שאני מכינה בבית ולא, זה מיונז וקטשופ 🙂 זה רוטב מושקע, עשיר וטעים בטירוף
כמו בכל יום ראשון שהפך כבר למסורת, אני מכינה סלט איזונים. אחרי האוכל של שבת חייבים לתת לקיבה קצת מנוחה ולנקות אותה. הפעם הסלט הוא הסלט האהוב והמוכר- סלט ניסואז אבלללל, הרוטב הוא השוס פה – רוטב אלף האיים שאני מכינה בבית כבר מיליון שנה ואין לי מושג למה עד עכשיו הוא לא בבלוג. אבל כנראה שלכל דבר יש את הזמן שלו והגיע הזמן של הרוטב המושלם הזה שאתם הולכים לאמץ לתמיד ולא, זה לא קטשופ ומיונז 🙂 כמו שאתם מכירים אותי, זה יהיה הרבה יותר מושקע וטעים.
תכינו צנימים כי זה הכי טעים עם הסלט הזה
סלט ניסואז הוא סלט מהמטבח הצרפתי והוא אופייני לאזור העיר ניס. הסלט מבוסס על כל מיני ירקות חיים, ביצים קשות, טונה ושמן זית. הסלט הקלאסי לא מכיל ירקות מבושלים אבל בארץ אנחנו מכירים אותו גם עם תפוח אדמה ושעועית ירוקה מבושלים.
סלט ניסואז עם רוטב אלף האיים ביתי
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- הרוטב מספיק לכמות של 2 סלטים. אפשר לשמור במקרר כמה ימים או להכין חצי כמות שתספיק בדיוק לסלט אחד.
- מומלץ להגיש את הסלט עם צנימים.
מצרכים לצלחת אובלית גדולה
לסלט
- ראש חסה לאליק/לבבות קיסר
- 15 עגבניות שרי תמר
- 4 מלפפון בייבי/2 גדולים
- 1/4 בצל סגול
- 2 תפוחי אדמה + 2 כפות זמן זית
- 2 ביצים
- 50 גרם זיתי קלמטה
- קופסת שימורי טונה בשמן זית
לרוטב
- 1/2 כוס מיונז (רצוי הלמנס)
- 1 כפית חרדל דיז'ון
- 1 פלפל אדום מתוק
- 1 מלפפון חמוץ
- 1/4 בצל סגול
- 1 ביצה קשה
- 1 כף חומץ אורז/חומץ רגיל
- 1 כף שמן זית
- 1/2 כפית מלח
אופן הכנה
מכינים את הירקות לסלט: מפרקים את החסה, שוטפים ומייבשים. חוצים את העגבניות לחצי. פורסים את המלפפון לפרוסות אלכסוניות. פורסים את הבצל לרצועות דקות. מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים, מקררים ופורסים אותם לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ, מפזרים עליהם מעט מלח ים אטלנטי וצורבים אותם על מחבת בשמן זית עד להזהבה. מכינים ביצים קשות, מקררים ופורסים אותן לפרוסות לרוחב. את הטונה מסננים מרוב השמן.
מסדרים את הצלחת: מניחים את החסה על בסיס הצלחת ומסדרים מעליה את הירקות, הזיתים, הביצים הקשות והטונה בקבוצות קבוצות. אפשר להיעזר בתמונות כדי להבין איך מסדרים.
מכינים רוטב: שמים בבלנדר או בשייקר את כל חומרי הרוטב וטוחנים לרוטב חלק. שומרים במקרר עד להגשה.
בתאבון!
אפשר להקפיא את הרוטב?
לא הייתי מקפיאה ובכל מקרה לא ניסיתי