בלילה אחת ושתי עוגות בטעמים שונים והכל נאפה יחד בסיר אחד מחולק. סיר גאוני שאפשר להכין בו אינסוף מאכלים ומאפים, פשטידות ותבשילים.
אין בית שאין בו מישהו שלא אוהב משהו בעוגה או בתבשיל. אצלי חלק אוהבים קוקוס וחלק לא, חלק אוהבים שוקולד אבל בלי קוקוס, או וניל בלי שוקולד, נראה לי שהבנתם את הרעיון.
הסיר המחולק הגאוני של מגנוס נתן לי פתרון מעולההה להכין שתי עוגות שונות, עם שני טעמים שונים, אבל שנאפית יחד באותו סיר/תבנית ממש באותו זמן. למעשה מקבלים שתי עוגות מושלמות בטעמים שונים וכולם מבסוטים.
העוגות יוצאות רכות וטעימות במיוחד וכיוון שהן פרווה אז אין בעייה גם לבשל בסיר כל תבשיל שרוצים (למי ששומר כמובן).
בלילה אחת ושתי עוגות בסיר מחולק גאוני!
הסיר המחולק של מגנוס עכשיו בהנחה של 15% באתר
בסוף הרכישה, בקופה יש להכניס קוד קופון: yehudit15
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר לשלב בעוגה איזה טעמים שאוהבים.
- העוגה משתבחת יום למחרת ונשמרת בחורף טרייה למשך שבוע מחוץ למקרר. בקייץ היא תישמר שלושה ימים.
- הסיר בקוטר 28 ס"מ.
מצרכים לשתי העוגות
- 6 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1 כוס סוכר לתערובת החלמונים (200 גרם)
- 1/2 כוס סוכר להקצפת החלבונים (100 גרם)
- 1 כוס שמן (200 גרם)
- 1 כפית מחית וניל
- 1 כוס קרם קוקוס/שמנת מתוקה (250 מ"ל)
- 2.5 כוסות קמח רגיל (350 גרם)
- 1 שקית אבקת אפיה
- קורט מלח
לבלילת עוגת קוקוס ושוקולד
- 1/2 כוס קוקוס (50 גרם)
- 1/2 כוס שוקולד קצוץ (100 גרם)
לבלילת עוגת פיסטוק
- 1 כף גדושה מחית פיסטוק (50 גרם)
אופן הכנה
מחממים תנור על מצב סטטי לחום של 160 מעלות.
מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.
שמים את החלמונים וכוס סוכר בקערה ומקציפים כ – 8 דקות לקרם תפוח ואוורירי.
מוסיפים את השמן תוך כדי הקצפה איטית בזרם דק.
מוסיפים מחית וניל.
מערבבים יחד את הקמח, המלח ואבקת האפיה.
מוסיפים את קרם הקוקוס/שמנת מתוקה והקמח לסירוגין, תוך כדי הקצפה איטית. לא מקציפים יותר מידי אלא רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
מקציפים את החלבונים לקצף רך, מוסיפים את חצי כוס הסוכר הנותרת וממשיכים להקציף לקצף יציב אבל רך וגמיש, לא קשה.
מקפלים את החלבונים לתערובת החלמונים בעדינות.
מחלקים את הבלילה לשתי קערות שוות, כל חלק שוקל כ – 750 גרם.
לחלק אחד מוסיפים קוקוס ושוקולד קצוץ ומקפלים בתנועות עדינות.
לחלק השני מקפלים מחית פיסטוק.
משמנים את הסיר קלות ומעבירים את שתי הבלילות לסיר – כל טעם בתא אחר.
אופים למשך 45-50 דקות או עד שהעוגות מוכנות – בודקים עם קיסם.
מוציאים מהתנור, מקררים 10 דקות והופכים את העוגות על צלחת.
באיזה שלב מכניסים את המחית ווניל?
עדכנתי. תודה רבה
האם יש יתרון לאפייה של עוגות בתוך סיר במקום תבנית? האם יש הבדל במרקם?
תודה רבה על הכל!
זה תלוי בסוג העוגה. למשל בעוגות גבינה זה ממש קריטי להצלחה לאפות בתבנית/סיר שהוא מתאים להכנת עוגת גבינה אפויה כדי שתיאפה שווה ולא תצנח בצורה לא שווה.
לגבי עוגות אחרות כמו זו למשל, זה לא משמעותי למעט העובדה שאני מכינה בלילה אחת ושני טעמים שונים. כך יש לי למעשה שתי עוגות שונות שהכנתי יחד. חוסך המון זמן והתעסקות