עוגה בחושה שקדים ופטל שתוך 40 דקות מהרגע שמתחילים להכין אותה היא כבר אחרי אפייה. הכי קלה להכנה וטעימה בטירוף. מתאימה בול לקפה של הבוקר או אחה"צ


האמת היא שאני לא כזה אוהבת עוגות בחושות. עוגות קצפת מושחתות יותר עושות לי את זה. אני כןןןן אוהבת מאוד עוגות עם פירות ובמיוחד עם פירות יער למיניהם. החמצמצות שלהם משתלבת מעולה עם המתיקות של העוגה וגם הצבע שלהם מהמם.

בשישי שעבר לא הספקתי להכין עוגה והשבת עוד רגע עמדה להיכנס והעובדה שלא הכנתי עוגה לא נתנה לי מנוח. שלא תטעו, המקפיא עמוס בקינוחים קפואים למיניהם וגלידות תוצרת בית ובכל זאת, חסר היה לי הריח של העוגה לקראת שבת.

פתחתי את המקפיא ומצאתי אריזה של פטל קפוא שאגב, כמעט תמיד יש לי במקפיא והחלטתי להכין עוגה פשוטה, מהירה וטעימה. תוך 40 דקות העוגה כבר הייתה אחרי אפייה, לא יכולתי להתאפק וטעמתי אותה חמה. הכנתי עוגה בחושה בסיסית והכי פשוטה, זרקתי בנונשלנט את הפטל הקפוא וברגע האחרון הכנתי צ'יק צ'אק גם שטרוייזל ושלחתי לתנור. העוגה חוסלה על ידינו ובבוקר שבת נשארו שתי פרוסות עוגה לקפה. היא הייתה טעימה מאוד אבלללל החלטתי לשדרג אותה והשבוע כבר הכנתי אותה בגרסה משופרת יותר, עם קמח שקדים גם בעוגה וגם בשטרוייזל. יצאה מושלמתתתת! מסוג העוגות שאי אפשר להפסיק ליישר. כדי עוד יותר להשחית, טחנתי פטל עם אבקת סוכר ומזגתי מעליה. זה בהחלט משדרג את הטעם. נוביק הציע להכין בפעם הבאה קארד לימון. נשמע מעולה ובהחלט ינוסה.

עוגה בחושה שקדים ופטל
לפני שמתחילים
- אפשר להכין את העוגה עם כל פרי שאוהבים. אני מתכוונת להכין אותה עם תותים וגם עם תפוחים וקינמון וגםםםם עם קוקוס שאני הכי אוהבת בעולם.
- אם רוצים עוגה גבוהה יותר – מכינים בתבנית בקוטר 24 ס"מ. לטעמי היא טעימה יותר כשהיא נמוכה כמו טארט.
מצרכים לתבנית בקוטר 26 ס"מ – לעוגה
- 70 גרם חמאה רכה (לפרווה – שמן קוקוס)
- 3/4 כוס סוכר
- 1/4 כפית מלח
- 1 ביצה גדולה
- 1/2 כוס חלב (לפרווה חלב קוקוס/שקדים)
- מעט תמצית רום
- 1 כוס קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כוס אבקת שקדים (אפשר לשים עוד קמח במקום אב' שקדים)
- לפיזור: 300 גרם פטל קפוא +1 כף קמח
לשטרוייזל שקדים
- 60 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות (לפרווה – שמן קוקוס)
- 1/2 כוס סוכר
- 1/4 כוס קמח
- 1/4 כוס אבקת שקדים (או עוד קמח במקום אב' שקדים)
לרוטב פטל
- 100 גרם פטל קפוא
- 50 גרם אבקת סוכר
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
- מכינים תבנית אפייה מתפרקת עם נייר אפייה בבסיס ומשמנים את דפנות התבנית בחמאה.
- שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר והמלח ומקציפים 5 דקות.
- מוסיפים ביצה וממשיכים להקציף עד שהיא נטמעת.
- מוסיפים חלב ותמצית רום וממשיכים להקציף עוד 1/2 דקה.
- מערבבים יחד את הקמח, אבקת אפייה ואבקת שקדים ומוסיפים למיקסר. מעבדים 20 שניות ועוצרים את המיקסר.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים.
- מערבבים את הפטל עם כף קמח ומסדרים על הבלילה.
- מכינים שטרוייזל: שמים את כל החומרים בקערה וממוללים אותם עם הידיים כמה דקות עד שנוצרים גושי בצק קטנים. (אפשר להכין במעבד מזון).
- מפזרים את השטרוייזל על הפטל.
- אופים 30-35 דקות – בודקים עם קיסם שהעוגה מוכנה.
- מוציאים מהתנור ומצננים היטב לפני שמחלצים מהתבנית.
- מכינים רוטב פטל: טוחנים במוט בלנדר ידני או במעבד מזון את הפטל ואבקת הסוכר. כשמגישים את העוגה מוזגים מהרוטב על העוגה.
- העוגה נשמרת 3 ימים מחוץ למקרר.
השתמשתי בכף רסק תפוחים במקום הביצה, חמאה טבעונית וחלב סויה . לא היה לי פטל אז השתמשתי בתערובת פירות יער במקום. יצאה עוגה טבעונית מהחלומות וכולם השתגעו עליה. תודה:)
וואוו מהמם ותודה שחזרת לעדכן לטובת הטבעוניים
תודה על המתכונים ! תמיד ברורים ויוצאים נפלא!! בגירסת פרווה- באיזו כמות שמן קוקוס להשתמש?
בכייף גדול. כמות זהה לחמאה
הי, האם חלב קוקוס או חלב שקדים לממירים לפרוה לא מאוד דומינננטים בטעם הסופי של העוגה.
תודה
היי שלומית,
בכלל לא
הי,
העוגה נראית נפלא !!
האם יהיה מוצלח אם אכין יומיים מראש?
והאם ממלצה להגיש חם או קר?
תודה
היי מירי,
אין בעייה להכין מראש, לעטוף היטב ולשמור במקרר. ממליצה להגיש בטמפרטורת החדר
תודה רבה על התשובה המהירה.
שיהיה סופ"ש נפלא !
היי יהודית אפשר להחליף את הקמח באבקת שקדים?
היי שירה,
אי אפשר לשים רק אבקת שקדים. חייב קמח שיחזיק אותה
וואו, עוגה מדהימה! היא ממש קלה להכנה ומאוד טעימה. הכנתי עם תותים קפואים כי אצלי בבית פחות אוהבים חמיצות ויצא ממש מעולה.
מהמםם
וואו!!! מה זה הדבר הזה?!!!
טעים בטירוף!
בעלי עדיין בשוק מהטעמים.
אני מכינה קראמבל תפוחים ופטל קבוע ומאוד קשה להתעלות על זה אבל העוגה הזו היא פייט רציני.
אחת הטעימות.
פעם הבאה אנסה גם עם תותים קפואים.
יש לך המלצה לרוטב וניל? יתאים ממש עם תותים.
תודה,
דינה
וואווו איזה כייף. אצלי מטורפים על העוגות האלה.
רוטב וניל: 1 כוס חלב, 1/2 כפית מחית וניל, 3 חלמונים, 1/4 כוס סוכר.
מביאים את החלב לסף רתיחה, יחד עם מחית וניל. טורפים יחד חלמונים וסוכר לבלילה תפוחה ובהירה. מעבירים תוך כדי טריפה ובזרם דק את החלב על החלמונים (כל הזמן מערבבים שהחלמונים לא ייקרשו) ומחזירים לאש הכי נמוכה בגז. כל הזמן מערבבים עד שהרוטב מסמיך. לא להביא שוב לרתיחה. לשמור שלא ירתח. מקררים לטמפרטורת החדר ומגישים. אם שומרים במקרר אז עוטפים טוב טוב
איזו עוגה מדהימה!!!!
אני גרה בגרמניה והכנתי את העוגה הזאת כבר מספר פעמים לאירועים חברתיים ותמיד זו העוגה הראשונה שנגמרת!!! כל הגרמנים עפים עליה.
תודה
תודההה לילך איזה כייף. חחחח הרגת עם הגרמנים עפים עליה
היי אשמח אם תוכלי להגיד לי אם אשפר במקום החלב קרם קוקוס או משהו אחר כיון שאין לי כרגע תחליפים
היי אורין,
אפשר לשים קרם קוקוס במקום חלב
דבר ראשון חייבת להגיד שנראה מעלףףף!!
אם אני רוצה לעשות את העוגה פרווה במה אני יכולה להחליף את החלב?
דבר ראשון וואו זה נראה נהדר!!!
אני רוצה לעשות את העוגה פרווה במה אני יכולה להחליף את החלב?
היי בר,
עדכנתי את הפוסט. את יכולה לראות תחליפים
העוגה נראית מעלפת!!! מתוכננת בהחלט למחר!
איזה כייף לשמוע אלינה. מחכה לתמונות שלך
מתכון נפלא. כיף להכין וטעים בטירוף. (הכפלתי כמויות מראש)
איזה כייף לשמוע איילה
העוגה מטריפההה ואהבתי את השדרוג עם השקדים תענוג 🙂
היי! האם אפשר לשים שזיפים? והאם אפשר להפוך לפרווה עם שמן קוקוס? תודה!
היי. אפשר שזיפים ולדעתי לא תהיה בעייה עם שמן קוקוס
העוגה נראית מעלפת, כמו כל דבר שאת עושה!!!!!
יש לי שאלה לגבי שימוש בפרי אחר, יש לי תות שדה נהדר בכמות גדולה. האם אני יכולה להקפיא חלק ולהשתמש בו אחר כך קפוא לעוגה? תודה!
היי דפנה. תודה רבה. העוגה מעולה!! ובטח, אני תמיד קונה בסוף עונת התותים ומקפיאה. מכינה גלידות, עוגות וכל מה שלא דורש תותים טריים.