עוגת קוקוס עם שבילים של גנאש שוקולד מריר היא אחת העוגות הטעימות שהכנתי לאחרונה. היא מיועדת כמובן למכורים לקוקוס (אני!) ולאוהבי השילוב הבלתי מעורער של קוקוס ושוקולד. היא קלה להכנה וטעימה בטירוף
סגר שני! מתסכל מאוד במיוחד שלא רואים אופק או סוף לדבר הזה. חברי הממשלה עסוקים כל היום בעיקר במשחק הכיסאות שלהם וביריבות אישית כשהאזרחים וכלכלת המדינה נמצאים איפשהו במקום האחרון אם בכלל. זה עצוב!! ממש עצוב שככה מתנהלים הדברים, זה מרגיש שהמדינה הולכת לאבדון.
אני אישית עובדת מהבית, אבל עשרות אלפי אנשים הפכו למובטלים, שלא לדבר על העצמאים שכל חייהם משלמים ביטוח לאומי ואז ברגע האמת לא זכאים לכלום, זה הזוי בכל רמה אפשרית!!! בכל מקרה הנחמה היחידה שלי בכל הסיפור הזה הוא שיש לי הרבה יותר זמן לאפות ולבשל ואני גם מעלה מלא סרטונים בזמן אמת לסטורי שלי באינסטגרם.
את העוגה הזו פיתחתי לי בראש לפני חודש ורק אתמול יצא לי להכין אותה. ידוע שאני מכורה לקוקוס וקוקוס עם שוקולד זו בכלל אהבת אמת וכך נולדה לה עוגה חדשה, רכה בטירוף, יותר בריאה כי היא עם קמח כוסמין והיא פרווה כי שמתי בה חלב קוקוס שגם מוסיף טעם וגם הוא סמיך יותר מחלב רגיל אז נתן לה מרקם מדהים.
השוקולד הוא שוקולד מריר 60% מעורבב עם חלב קוקוס לגנאש חלק. את הצורה המגניבה מקבלים ממזיגת בלילת העוגה והשוקולד לסירוגין – פעם בלילה ופעם שוקולד. לא מערבבים עם קיסם ולא יוצרים צורות, זה קורה לבד באפייה ולכן זה כל כך פשוט וקל להכנה. אל תדאגו, גם לעוגה הפשוטה הזו הכנתי סרטון.
עוגת קוקוס ושוקולד מריר (פרווה)
לחצו פה לסרטון הדגמה בערוץ היוטיוב שלי
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
- ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
- כל הכמויות נמדדו בכוסות וכפות מדידה אוניברסליים.
- העוגה נשמרת שלושה ימים מחוץ למקרר ועד שבוע במקרר.
- תקפידו להשתמש בשוקולד מריר איכותי כי זה חלק נכבד מטעם העוגה.
- אפשר להמיר את קמח הכוסמין בקמח רגיל (מומלץ קמח עוגות).
- אפשר להמיר את השמן לשמן קוקוס.
- תקפידו להכין את העוגה בתבנית בגודל מתאים ובכל מקרה אם אין תבנית בדיוק בגודל הזה, תמיד אפשר לאפות עם תבנית שיש בבית, רק להקפיד למזוג את הבלילה עד 3/4 מגובה התבנית.
- אפשר לאפות מהבלילה מאפינס – זמן האפייה יתקצר לכ – 20-25 דקות.
- הביצים חייבות להיות בטמפרטורת החדר. טיפ: תפרידו את הביצים כשהן קרות ואז תביאו אותן לטמפרטורת החדר.
מצרכים לתבנית אינגליש קייק בגודל 30*11 ס"מ
לבלילת העוגה
- 3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר מופרדות לחלמונים וחלבונים
- 1/2 כוס סוכר להקצפת החלבונים
- 1/4 כוס סוכר להקצפת החלמונים
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1/2 כוס שמן קנולה (אפשר לשים שמן קוקוס)
- 1/2 כוס חלב קוקוס (אפשר לשים קרם קוקוס)
- 1 כף תמצית וניל
- 1 ורבע כוסות קמח כוסמין לבן (אפשר לשים קמח רגיל)
- 1 שקית אבקת אפייה
- 50 גרם אינסטנט פודינג וניל (5 כפות מדידה)
- 1/2 כוס פתיתי קוקוס
- 1/4 כפית מלח (לא לוותר!)
לגנאש שוקולד מריר
- 100 גרם שוקולד מריר 60%
- 1/2 כוס חלב קוקוס (אפשר לשים קרם קוקוס)
אופן הכנה
מכינים בלילת עוגה: שמים חלמונים ו – 1/4 כוס סוכר בקערה גדולה ומקציפים לתערובת בהירה ותפוחה, מוסיפים לקערה שמן, חלב קוקוס ותמצית וניל ומקציפים היטב. מערבבים יחד בכלי נפרד קמח כוסמין, אבקת אפייה, אינסטנט פודינג וניל, קוקוס ומלח ומוסיפים לקערה, טורפים ממש כמה שניות רק כדי לאחד את התערובות.
שמים בקערת המיקסר חלבונים ומתחילים להקציף כדקה לקצף לבן. מוסיפים 1/2 כוס סוכר וסוכר וניל בהדרגה ומקציפים לקצף יציב. מעבירים שליש מכמות הקצף לקערת החלבונים וטורפים בצורה חופשית עם מטרפה (השוואת מרקמים). את שארית הקצף מקפלים עם מרית בתנועות קיפול.
מכינים גנאש שוקולד: ממסים יחד במיקרוגל שוקולד וחלב קוקוס לבלילה אחידה. ממסים בפולסים של דקה בכל פעם ואחרי כל חימום מערבבים היטב, עד שמקבלים גנאש חלק ומבריק (אצלי לקח דקה וחצי).
מרכיבים את העוגה ואופים: מחממים תנור אפייה לחום של 160 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותה היטב. מעבירים שליש מכמות בלילת העוגה לתבנית ומיישרים עם מרית או לקקן. בעזרת כף מוזגים שליש מכמות גנאש השוקולד. לא צריך להקפיד שהכל יהיה מכוסה בשוקולד, פשוט מוזגים בצורה חופשית. ממשיכים עם בלילת העוגה – מעבירים עוד שליש מהכמות ועליה עוד שליש של השוקולד. לבסוף שמים את השליש האחרון של בלילת העוגה ומסיימים בשארית השוקולד. טופחים את התבנית על השייש כדי להיפטר מבועות אוויר וגם קצת לפזר את השוקולד ששמנו. אופים 40-50 דקות או עד שהעוגה קפיצית למגע וכשנועצים קיסם במרכז העוגה הוא יוצא יבש. מוציאים מהתנור, מקררים 5 דקות ומחלצים מהתבנית לקירור על רשת. העוגה יוצאת רכה בטירוף וטעימה מאוד לכל חובבי הקוקוס והשוקולד.
היי, האם אפשרי להשתמש בקמח כוסמין מלא?
לא הכנתי עם קמח מלא
העוגה ניראת טעימה ברמות
תודה על המתכון
בשמחה שרה ♥
היי יהודית, האם ניתן להשתמש לגנאש בחלב סויה?
היי שירה,
זה דליל מידי. תשתמשי בקרם קוקוס
חג שמח יהודית
במקרה שאינסטנט פודינג לא זמין ניתן להחליף בקורנפלור? אם כן באיזה יחס?
היי אורית,
כיוון שלא ניסיתי לא יכולה לומר לך בוודאות. לקורנפלור יש מרקם אחר ומן הסתם גם חסר טעם.
את יכולה לנסות ואם את מנסה תעדכני
חג שמח
שאלתי היא האם במקום חלב וחלב קוקוס אפשר להשתמש במיץ תפוזים? והאם במקום קמח כוסמין ניתן להשתמש בקמח תופח ואז לא צריך אבקת אפיה?
בברכת שנה טובה
חתימה טובה
אורית אפטר
היי אורית,
התשובה היא כן למרות שתפוזים יותר דליל מחלב קוקוס במקצת.
אפשר קמח תופח במקום.
האם אפשר להחליף את החלב קוקוס בקרם קוקוס?
היי סימה
אפשרי
שנה טובה.
אפיתי בערב החג ליציאת הצום. היה פשוט מדהים.ובדיוק כמו בתמונה.תודה רבה ושתהיה לכולנו שנה מתוקה מתוקה
היי בלומה,
איזה כייף לשמוע. תודה שחזרת לעדכן.
גמר חתימה טובה
היי יהודית נראה. ממש טוב! מה הכוונה בחלב קוקוס? נוזל/קרם… כמה אחוז?
היי שירה,
מדובר בחלב/נוזל קוקוס ולא בקרם קוקוס
מה המידה של הכוס?
היי מעיין, יש בבלוג טבלת המרת מידות שאת יכולה להיעזר בבה לכל הכמויות
אם אין חלב קוקוס אפשר לשים חלב רגיל או שזה יפחית מהמרקם שאמור לצאת?
אפשר חלב רגיל או שמנת מתוקה. מן הסתם על רכיב ישפיע על הטעם וקצת על המרקם. לא לרעה בהכרח, פשוט ישפיע
הי, תודה על מתכון מושלם שכבר העברתי הלאה למשפחה ולחברות…
אם אין לי קוקוס טחון – יש לך רעיון מה אפשר לשים במקום?
היי אביגייל,
העוגה היא עוגת קוקוס 🙂 תקני קוקוס