יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
עוגת תפוזים וחמוציות הכי רכה בעולם (פרווה)
ראשי » מתכונים לט"ו בשבט » עוגת תפוזים וחמוציות הכי רכה בעולם (פרווה)

עוגת תפוזים וחמוציות הכי רכה בעולם (פרווה)

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 22 באוגוסט 2020 אין תגובות

עוגת תפוזים וחמוציות – עוד עוגה קלה להכנה וטעימה בטירוף. אותה עוגת תפוזים רכה ואהובה, בשילוב של חמוציות שמשתלבות מעולה עם טעם התפוזים והיא אפילו פרווה

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
עוגת תפוזים וחמוציות הכי רכה  בעולם (פרווה)

יש עוגות שלא משנה כמה פעמים אני אכין אותן, הן תמיד מתחסלות ראשונות. כזו היא עוגת התפוזים שאני מכינה כבר מיליון שנה. היא אהובה על כולם בלי יוצא מן הכלל ובצדק. היא כל כך רכה ואוורירית שאפשר לאכול ממנה כמה פרוסות בלי להרגיש. לאחרונה הכנתי אותה בגרסה קטנה יותר מהרגיל ואני מתה על זה שהיא מתחסלת מקסימום ביומיים.

ואז חורצ'ק (נאור) אמר לי: "למה שלא תכיני את עוגת התפוזים עם חמוציות?" חורצ'ק מאוד אוהב חמוציות בכללי ובכלל שילוב של חמצמצות בעוגות. חמוציות יש לי תמיד במקפיא, אני מאוד אוהבת לשלב אותן בעיקר בסלטים ויש לי אפילו בצק חמוציות שהכנתי ממנו לפני שנים אוזני המן. היא יצאה טעימה בטירוף, השילוב של החמוציות עם הארומה והטעם התפוזיים של העוגה, זה שילוב מושלם!

עוגת תפוזים וחמוציות הכי רכה בעולם (פרווה)

לפני שמתחילים

  • בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
  • ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
  • כל הכמויות נמדדו בכוסות מדידה אוניברסליים.
  • רוצים את אותה עוגה בתבנית גדולה? כנסו לפה.
  • אל תוותרו על מיץ תפוזים טבעי, אמיתי מתפוזים סחוטים במתכון הזה.
  • זמן האפייה שמצויין במתכון הוא זמן האפייה בתנור שלי. לכל תנור יש עוצמה אחרת וזמני אפייה שונים. אני ממליצה לתזמן את התנור ל – 35 דקות ולבדוק עם קיסם כמה זמן עוד דרוש לאפיית העוגה על מנת שלא תתייבש.

מצרכים לתבנית אינגליש קייק בגודל 30*12 ס"מ

  • כל הכמויות נמדדו בכוסות מדידה אוניברסליים.
  • רוצים את אותה עוגה בתבנית גדולה? כנסו לפה ורק תכפילו את כמות החמוציות.
  • אל תוותרו על מיץ תפוזים טבעי, אמיתי מתפוזים סחוטים במתכון הזה.
  • זמן האפייה שמצויין במתכון הוא זמן האפייה בתנור שלי. לכל תנור יש עוצמה אחרת וזמני אפייה שונים. אני ממליצה לתזמן את התנור ל – 35 דקות ולבדוק עם קיסם כמה זמן עוד דרוש לאפיית העוגה על מנת שלא תתייבש (אצלי בתנור זה לקח בדיוק 45 דקות).
  • במידה ואין לכם תבנית בגודל הזה, ניתן להכין את העוגה בתבנית עגולה בקוטר 22-24 ס"מ.
  • במידה ויש לכם תבנית אינגליש קייק קטנה יותר – שימו את הבלילה 3/4 מגובה התבנית ואת שאר הבלילה תאפו בתבניות מאפינס קטנות.

מצרכים לתבנית אינגליש קייק בגודל 30*12 ס"מ

  • 1.5 כוסות חמוציות + 2 כוסות מים רותחים
  • 3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
  • 1/3 כוס + 1 כף סוכר (לתערובת החלמונים)
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כפית גרידת תפוז
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 1 ורבע כוסות קמח תופח/קמח רגיל +1/2 שקית אבקת אפייה
  • 1/4 כוס סוכר (להקצפת החלבונים)

אופן הכנה

שמים את החמוציות בקערה ומוזגים עליהן מים רותחים. משאירים כך חצי שעה, מסננים וסוחטים את החמוציות היטב מהנוזלים.

העוגה: מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים. את החלמונים שמים בקערה גדולה ואת החלבונים בקערת המיקסר.

לתוך קערת החלמונים מוסיפים 1/3 כוס + 1 כף סוכר ובעזרת מטרפה ידנית או מיקסר מקציפים כמה דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

מוסיפים לבלילת החלמונים שמן בזרם דק ותוך כדי טריפה, מוסיפים גם גרידת תפוז ומלח ומערבבים.

מוסיפים לסירוגין מיץ תפוזים וקמח תופח ומערבבים עם המטרפה או עם המיקסר רק עד שכל הקמח נטמע בבלילה.

בקערת מיקסר נקייה, מקציפים את החלבונים כ- 2 דקות עד לקבלת קצף לבן תפוח, מוסיפים 1/4 כוס סוכר בהדרגה ומקציפים כמה דקות עד לקבלת קצף יציב, אבל לא יציב מידי.

מקפלים את קצף החלבונים לתערובת החלמונים בפעמיים – שלוש עד שהתערובת אחידה.

משמנים את תבנית האפייה ומרפדים את הבסיס בנייר אפייה – מניחים את התבנית על נייר האפייה וגוזרים את הנייר בדיוק באורך התבנית, מניחים את נייר האפייה על בסיס התבנית ומשמנים אותו. מכינים גם ניירות אפייה שיתאימו בגודל לדפנות ומשמנים גם אותם.

מוזגים שליש מכמות הבלילה, מיישרים אותה ומפזרים שליש מכמות החמוציות. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים עם שאר הבלילה והחמוציות ומסיימים עם הנחת החמוציות על הבלילה.

אפייה: מחממים תנור לחום של 160 מעלות (רגיל ולא טורבו). אופים 35-40 דקות, עד שהעוגה מוכנה (בודקים עם שיפוד במרכז העוגה שהיא מוכנה. ייתכן שבתנור שלכם יידרש זמן אפייה נוסף).

מצננים היטב את העוגה והופכים על צלחת, הופכים שוב כדי שהחלק העליון יהיה למעלה. אם ריפדנו את התבנית בנייר אפייה, העוגה נחלצת בקלות. מקלפים את נייר האפייה.

להגשה: מפדרים באבקת סוכר.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • צלי בשר
    צלי בשר ברוטב פטריות
  • אוזני פיל
    עוגיות אוזני פיל משני מצרכים בלבד
  • עוגת תפוזים בתבנית אנג'ל
    עוגת תפוזים רכה וגבוהה שמכינים בתבנית טורט אנג'ל
  • מריטוצו
    מריטוצו איטלקי בעיצוב קלאסי וגם בגרסה שלי

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!






בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
@yehuditaviv
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי להבטיח שנספק לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר באתר שלנו. אם תמשיך להשתמש באתר זה, נניח שאתה מרוצה ממנו. Privacy policy, תנאים ומדיניות
You can revoke your consent any time using the Revoke consent button. באפשרותך לבטל את הסכמתך בכל עת באמצעות כפתור ביטול הסכמה.