עוגת תפוזים וחמוציות – עוד עוגה קלה להכנה וטעימה בטירוף. אותה עוגת תפוזים רכה ואהובה, בשילוב של חמוציות שמשתלבות מעולה עם טעם התפוזים והיא אפילו פרווה
יש עוגות שלא משנה כמה פעמים אני אכין אותן, הן תמיד מתחסלות ראשונות. כזו היא עוגת התפוזים שאני מכינה כבר מיליון שנה. היא אהובה על כולם בלי יוצא מן הכלל ובצדק. היא כל כך רכה ואוורירית שאפשר לאכול ממנה כמה פרוסות בלי להרגיש. לאחרונה הכנתי אותה בגרסה קטנה יותר מהרגיל ואני מתה על זה שהיא מתחסלת מקסימום ביומיים.
ואז חורצ'ק (נאור) אמר לי: "למה שלא תכיני את עוגת התפוזים עם חמוציות?" חורצ'ק מאוד אוהב חמוציות בכללי ובכלל שילוב של חמצמצות בעוגות. חמוציות יש לי תמיד במקפיא, אני מאוד אוהבת לשלב אותן בעיקר בסלטים ויש לי אפילו בצק חמוציות שהכנתי ממנו לפני שנים אוזני המן. היא יצאה טעימה בטירוף, השילוב של החמוציות עם הארומה והטעם התפוזיים של העוגה, זה שילוב מושלם!
עוגת תפוזים וחמוציות הכי רכה בעולם (פרווה)
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
- ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
- כל הכמויות נמדדו בכוסות מדידה אוניברסליים.
- רוצים את אותה עוגה בתבנית גדולה? כנסו לפה.
- אל תוותרו על מיץ תפוזים טבעי, אמיתי מתפוזים סחוטים במתכון הזה.
- זמן האפייה שמצויין במתכון הוא זמן האפייה בתנור שלי. לכל תנור יש עוצמה אחרת וזמני אפייה שונים. אני ממליצה לתזמן את התנור ל – 35 דקות ולבדוק עם קיסם כמה זמן עוד דרוש לאפיית העוגה על מנת שלא תתייבש.
מצרכים לתבנית אינגליש קייק בגודל 30*12 ס"מ
- כל הכמויות נמדדו בכוסות מדידה אוניברסליים.
- רוצים את אותה עוגה בתבנית גדולה? כנסו לפה ורק תכפילו את כמות החמוציות.
- אל תוותרו על מיץ תפוזים טבעי, אמיתי מתפוזים סחוטים במתכון הזה.
- זמן האפייה שמצויין במתכון הוא זמן האפייה בתנור שלי. לכל תנור יש עוצמה אחרת וזמני אפייה שונים. אני ממליצה לתזמן את התנור ל – 35 דקות ולבדוק עם קיסם כמה זמן עוד דרוש לאפיית העוגה על מנת שלא תתייבש (אצלי בתנור זה לקח בדיוק 45 דקות).
- במידה ואין לכם תבנית בגודל הזה, ניתן להכין את העוגה בתבנית עגולה בקוטר 22-24 ס"מ.
- במידה ויש לכם תבנית אינגליש קייק קטנה יותר – שימו את הבלילה 3/4 מגובה התבנית ואת שאר הבלילה תאפו בתבניות מאפינס קטנות.
מצרכים לתבנית אינגליש קייק בגודל 30*12 ס"מ
- 1.5 כוסות חמוציות + 2 כוסות מים רותחים
- 3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- 1/3 כוס + 1 כף סוכר (לתערובת החלמונים)
- 1/2 כוס שמן
- 1 כפית גרידת תפוז
- קורט מלח
- 1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
- 1 ורבע כוסות קמח תופח/קמח רגיל +1/2 שקית אבקת אפייה
- 1/4 כוס סוכר (להקצפת החלבונים)
אופן הכנה
שמים את החמוציות בקערה ומוזגים עליהן מים רותחים. משאירים כך חצי שעה, מסננים וסוחטים את החמוציות היטב מהנוזלים.
העוגה: מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים. את החלמונים שמים בקערה גדולה ואת החלבונים בקערת המיקסר.
לתוך קערת החלמונים מוסיפים 1/3 כוס + 1 כף סוכר ובעזרת מטרפה ידנית או מיקסר מקציפים כמה דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים לבלילת החלמונים שמן בזרם דק ותוך כדי טריפה, מוסיפים גם גרידת תפוז ומלח ומערבבים.
מוסיפים לסירוגין מיץ תפוזים וקמח תופח ומערבבים עם המטרפה או עם המיקסר רק עד שכל הקמח נטמע בבלילה.
בקערת מיקסר נקייה, מקציפים את החלבונים כ- 2 דקות עד לקבלת קצף לבן תפוח, מוסיפים 1/4 כוס סוכר בהדרגה ומקציפים כמה דקות עד לקבלת קצף יציב, אבל לא יציב מידי.
מקפלים את קצף החלבונים לתערובת החלמונים בפעמיים – שלוש עד שהתערובת אחידה.
משמנים את תבנית האפייה ומרפדים את הבסיס בנייר אפייה – מניחים את התבנית על נייר האפייה וגוזרים את הנייר בדיוק באורך התבנית, מניחים את נייר האפייה על בסיס התבנית ומשמנים אותו. מכינים גם ניירות אפייה שיתאימו בגודל לדפנות ומשמנים גם אותם.
מוזגים שליש מכמות הבלילה, מיישרים אותה ומפזרים שליש מכמות החמוציות. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים עם שאר הבלילה והחמוציות ומסיימים עם הנחת החמוציות על הבלילה.
אפייה: מחממים תנור לחום של 160 מעלות (רגיל ולא טורבו). אופים 35-40 דקות, עד שהעוגה מוכנה (בודקים עם שיפוד במרכז העוגה שהיא מוכנה. ייתכן שבתנור שלכם יידרש זמן אפייה נוסף).
מצננים היטב את העוגה והופכים על צלחת, הופכים שוב כדי שהחלק העליון יהיה למעלה. אם ריפדנו את התבנית בנייר אפייה, העוגה נחלצת בקלות. מקלפים את נייר האפייה.
להגשה: מפדרים באבקת סוכר.