אחת העוגות הכי טעימות ומיוחדות שהכנתי. חלמתי על העוגה הזאת בלילה וככה בדיוק דמיינתי אותה. עוגת גבינה הכי קלה להכנה ומסביבה כתר של גביניות שמרים שהופך אותה ממש למלכת השולחן בחג
על העוגה הזאת חלמתי בלילה והייתי חייבת להכין אותה כדי לבדוק אם תצא כמו שדמיינתי. ברור לי שכל חלק בנפרד ייצא מושלם- גביניות שמרים רכות וטעימות בטירוף ועוגת הגבינה קלה להכנה והכי טעימה. השאלה הייתה איך ייצא השילוב בין השניים? האם עוגות השמרים יישארו רכות גם במקרר? ועוד כל מיני שאלות שהייתי חייבת לבדוק. ברור לכם שאם העוגה פה בבלוג זה כי היא יצאה מושלמת ומעבר לציפיות ולדמיון שלי, היא יצאה גם יפהפייה וגם טעימה בטירוף. היא תקשט את שולחן החג ותהיה ממש מלכה עם כתר שמרים.
עוגת גבינה אפויה עם כתר גביניות שמרים
היכנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- יש כמה שלבים לעוגה הזאת אבל היא שווה לחלוטין וגם את הבצק מכינים מראש כך שההתעסקות מתחלקת על יומיים.
- שימו לב, את הבצק שמרים מכינים מראש ומתפיחים לפחות 6 שעות במקרר.
- העוגה הכי טעימה בטמפרטורת החדר.
- מומלץ להכין את העוגה כמה שעות לפני הארוחה או יום לפני. במידה ומכינים יום מראש, לא חייבים להכניס למקרר, העוגה לא מתקלקלת! במידה והכנסתם למקרר, מומלץ לתת לה חימום קליל במיקרוגל כדי להחזיר לה את הרכות המושלמת.
- את שבלולי הגביניות הכנתי מהבצק של המריטוצו שלי שהוא מושלם ונשמר במקרר מעולה. למתכון של עוגת הגבינה צריך רק חצי מכמות הבצק והיה בלתי אפשרי למדוד את הכמויות בכוסות ולכן הכל מוגש בגרמים (ממליצה בחום לקנות משקל). אני ממליצה מאוד להכין את הכמות המלאה של הבצק מריטוצו, חצי להכין שבלולים לעוגה וחצי להכין פשוט עוגות שמרים מעולות. כמות החומרים שרשמתי למטה היא מה שנדרש לעוגה.
- אפשר כמובן להכין את השבלולים בנפרד ואת העוגה בנפרד אבל תנו להם צ'אנס ביחד כי זה מעלף.
מצרכים לעוגה בקוטר 26 ס"מ
לגביניות שמרים וצימוקים
הבצק של הגביניות הוא חצי מכמות הבצק שממנו הכנתי את המריטוצו. השמרים נשארים טעימים גם כשהם במקרר ולכן זה התאים לי לעוגה שבמידה ולא מתחסלת, נכנסת למקרר.
לבצק שמרים קר
- 250 גרם קמח
- 1/2 כף שמרים יבשים (5 גרם)
- 75 גרם חלב מרוכז (אני מכינה בבית)
- 2 ביצים בינוניות
- 40 מ"ל חלב קר
- 1/2 כפית מחית/תמצית וניל
- 1/2 כפית מלח
- 60 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
למלית גבינה וצימוקים
- 200 גרם גבינת שמנת (אפשר להכין לבד בבית)
- 3 כפות סוכר (30 גרם)
- 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
- 20 גרם קורנפלור (2 כפות)
- 1/2 כפית מחית וניל
- 1 ביצה
- חופן צימוקים
לסירופ סוכר
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס מים
- מיץ מחצי לימון
- 1/4 כפית מחית וניל
לעוגת גבינה
- 500 גרם גבינה לבנה 5%
- 150 גרם גבינת שמנת
- 3 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
- 50 גרם קורנפלור (5 כפות)
- 1/3 כוס סוכר
- 1/2 כפית מחית וניל
- 100 גרם שוקולד לבן מומס במיקרוגל (לקרר לטמפרטורת החדר)
אופן הכנה
מכינים סירופ סוכר: שמים בקלחת מים וסוכר ומבשלים על להבה בינונית 15-20 דקות, עד לקבלת סירופ מעט סמיך. מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עוד דקה. מקררים לטמפרטורת החדר.
מכינים שבלולי שמרים: שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח, שמרים, חלב מרוכז, ביצים, חלב ומחית/תמצית וניל. לשים על מהירות נמוכה 5-7 דקות. מוסיפים מלח וחמאה ולשים עוד 5 דקות או עד שכל החמאה נטמעת בבצק והוא נעשה חלק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים שעה. אחרי שעה מעבירים למקרר לפחות ל- 6 שעות או למשך הלילה. למחרת – מערבבים יחד את כל חומרי המלית ומעבירים לשקית זילוף. מקמחים מעט משטח עבודה וגם את הבצק. מרדדים את הבצק למלבן בגודל 30*40 ס"מ ומזלפים פס עבה של מלית הגבינה בקצה הרחב של הבצק. סוגרים עם הבצק על המלית, מזלפים עוד פס גבינה וממשיכים לגלגל לרולדה עד הסוף. חותכים את הרולדה בעזרת סכין חדה לשמונה שבלולים. שבעה נצטרך לעוגה ואחת נאפה בנפרד וננשנש. משמנים תבנית אפייה קפיצית בחמאה ומסדרים את השבלולים במרווחים די גדולים. יש לקחת בחשבון שהם תופחים וצריך להשאיר מקום לבלילת העוגה. מתפיחים כשעה ובזמן הזה מכינים את בלילת העוגה.
מכינים את בלילת העוגה: מערבבים יחד את כל חומרי העוגה לבלילה חלקה. מוזגים את הבלילה למרכז התבנית עד לגובה של השבלולים ואת השאר מוזגים עם כף בין השבלולים ומאחוריהם כך שתהיה עוגת גבינה סביב כל השמרים. אפשר להזיז עם יד אחת בעדינות את השבלולים ולמזוג את הבלילה ביניהם. כשמסיימים למזוג את כל העוגה טופחים את התבנית על השייש כדי לשחרר בועות אוויר ושהעוגה תיכנס לכל המקומות כמו שצריך. מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומניחים בתחתית תבנית עם מים רותחים. אופים את העוגה כ-30-40 דקות או עד שהשבלולים מקבלים צבע זהוב ונראים מוכנים. מנמיכים את התנור ל – 150 מעלות ומכסים את העוגה עם נייר כסף בצורה רופפת רק כדי שעוגת הגבינה תמשיך להיאפות אבל השמרים לא יקבלו צבע שחום מידי. אופים עוד כ 35-45 דקות או עד שעוגת הגבינה נראית יציבה ומוכנה. השבלולים תופחים עוד בתנור ועוגת הגבינה נשארת באותו גובה, כך שמתקבלת עוגה עם מעין כתר שבלולים והגבינה במרכז נמוכה יותר. בשקע הזה שנוצר בעוגה נשים פירות כמו דובדבנים, אוכמניות, תותים, או כל פרי מתאים. אפשר גם להשאיר בלי פירות וזה גם מהמם. מייד כשהעוגה יוצאת מהתנור ועדיין חמה, מורחים על שבלולי השמרים סירופ סוכר בנדיבות כי זה מה שישאיר אותם רכים וטעימים גם אחרי כמה ימים במקרר. מקררים את העוגה לטמפרטורת החדר וכשכל הסירופ נספג ממלאים את מרכז העוגה בפירות העונה, מפדרים באבקת סוכר ומגישים בסוף הארוחה.
בתאבון!
נראה מושלם!
האם אפשר להחליף את השוקולד הלבן בעוגת גבינה בחלב מרוכז?
פתחתי בדיוק פחית בשביל הבצק ואין לי מה לעשות עם היתרה …
תודה !
יש מצב שכן אבל חלב מרוכז נראה לי מתוק יותר. לא אמורה להיות בעייה שתשימי בעוגה
נראה מדהים!!! אני הולכת לנסות להכין אותה .
רציתי להתייעץ איתך מכיוון שאני מעדיפה מבחינת טעם שהעוגה תהיה במתיקות ממש מעודנת. מאיפה אפשר להוריד סוכר וכמה על מנת שהמתכון לא יפגע?
מכיוון וגם אני ממש לא אוהבת מתוק חנק היא במתיקות מושלמת. אל תפחיתי סוכר כי זה ישפיע על המרקם והטעם
השעה 2:39 לפנות בוקר ולא התאפקתי למראה הקסום .. שבטח בטעם גן עדן…הכנתי בצק הוא נח לו במקרר
מחר בורא עולם יתן לי ךהגיע לתוצאה כזו כמו שלך..
תודה ❤️????
אלופה
יפה
חג שמח????????????????????????????
וואווו תודההה
אין סיבה שלא
חג שמחח
ואוו!!!נראה מטורף!!!! אלופה שאת ????????
תודההההה ♥