עם החום הזה אין מצב להכנת עוגות מורכבות מידי, כך שהאולטימטיביות הן העוגות הקרות וכמה שיותר מהירות, ככה יותר טוב. עם שגעת הפיסטוק הכנתי את עוגת הביסקוויטים האהובה, רק הנחתי את הביסקוויטים בצורה אנכית (עומדים) במקום אופקית (שוכבים) כך שבפריסה מתקבלת צורה של פסים פסים ממש כמו זברה.
את מחית הפיסטוק אני מכינה לבד בבית אבל כמובן שאפשר לקנות מחית מוכנה. שימו לב שאתם קונים מחית טבעית ללא צבעי מאכל כי אז הצבע יוצא ירוק זרחני מידי ולא טבעי וגם, לא בריא.
עוגת גבינה זברה בטעם שוקולד פיסטוק
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה של עוגת הגבינה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להכין את העוגה בכל טעם שאוהבים. מכינים את הבסיס ולתוכו משלבים טעמים.
- הכנתי את מחית הפיסטוק בבית. אם שמים מחית קנוייה ייתכנו שינויים בכמויות. פשוט מוסיפים בהדרגה עד שמקבלים צבע ירקרק יפה.
מצרכים לתבנית איגליש קייק בגודל 30*12 ס"מ
לעוגה
- 350 גרם גבינה לבנה 5%
- 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
- 100 גרם שוקולד לבן
- 100 גרם מחית פיסטוק ביתית
- 50 גרם אבקת סוכר
- 28 ביסקוויטים פתיבר בטעם שוקולד
- 1 כוס חלב לטבילת הביסקוויטים
ציפוי
- 80 גרם שוקולד לבן
- 50 גרם שמנת מתוקה 38%
- 20 גרם מחית פיסטוק
לפיזור: חופן פיסטוקים קלויים קצוצים גס
אופן הכנה
מכינים עוגה: שמים בקערת המיקסר את הגבינה והשמנת המתוקה ומקציפים לקצפת רכה.
ממסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות כל פעם את השוקולד הלבן. מעבירים 2 כפות מבלילת הגבינה לשוקולד הלבן, מערבבים ורק אז מעבירים את השוקולד לקערת הגבינה.
מוסיפים מחית פיסטוק ואבקת סוכר וממשיכים להקציף לבלילה יציבה אבל לא מידי.
מצפים תבנית אפייה בניילון, רצוי ניילון קשיח יחסית או משתמשים בתבנית חד פעמית. מעבירים את כל בלילת הגבינה לתבנית ומיישרים.
בשלב הזה אני ממליצה להיעזר בסרטון שהכנתי באינסטגרם: מרטיבים ביסקוויט בחלב לשנייה ומניחים בתוך הקרם בצורה אנכית, דוחפים עד הקרקעית. ממשיכים עם כל הביסקוויטים כך שבכל שורה יהיו 5 ביסקוויטים. אם יש צורך, בסוף שוברים את הביסקוויט לחצי על מנת להתאים לגודל התבנית.
כשמסיימים מיישרים את הקרם. טובלים שוב ביסקוויטים בחלב ומניחים מעל הקרם בצורה שוכבת כך שיהיו בסיס לעוגה.
מעבירים למקרר לכמה שעות טובות ואז למקפיא עד להתייצבות מלאה.
מכינים ציפוי: ממסים יחד את השוקולד, השמנה ומחית פיסטוק במיקרוגל.
מצפים את העוגה: מוציאים מהמקפיא את העוגה ומחלצים אותה: לוקחים צלחת מלבנית ומניחים אותה הפוכה על התבנית. הופכים את התבנית על הצלחת כך ששכבת הביסקוויטים האחרונה הופכת להיות הבסיס.
מצפים את העוגה עם הציפוי ומפזרים פיסטוקים קצוצים.
שומרים את העוגה במקרר עד שבוע ובמקפיא עד חודש.
עשיתי את העוגה הזו היום
כרגע במקפיא ובטעות שמתי נייר אפיה ולא ניילון נצמד (לא עשיתי בחד פעמי) בתבנית האם אפשר יהיה לחלץ אותה
או שהלכה העוגה):
שנה טובה):
יהיה בסדר, לא לזרוק כלום. כשהיא תקפא תוציאי מהמקפיא ותקלפי לאט לאט את הנייר. כשהעוגה תפשיר טיפה זה יהיה קל יותר
חג שמח:)
רציתי לדעת אם זה תבנית אינגליש חד פעמית הכסופה ואם זה כמות גדולה של גבינה לתבנית כי זה ניראה מלא תודה
היי רחל,
זה לא חד פעמי ושום מתכון אצלי הוא לא בתבניות חד פעמיות. אני לא בקיאה בכמות של החד פעמיות, זאת תבנית רגילה וכתבתי את המידות שלה
היי,
אם אני רוצה להכין את העוגה ולהגיש אותה יום אחרי איך מומלץ לשמור אותה? במקפיא?
תודה רבה וחג שמח!!
במקרר
חג שמח.
היא מחזיקה שבוע במקרר ובמקפיא חודש
הי!
אם פחות אוהבים פיסטוק, מה יכול להחליף אותו בתערובת הגבינה?
תודה!
אפשר כל טעם אחר שאוהבים כמו קפה, וניל וכו'
היי,
אי אפשר פשוט לבנות אותה עם בסיס מלמטה במקום להפוך?
אפשר
יש תחליף לשוקולד.. לבן? תודה
היי טלי,
אין תחליף. את יכולה לוותר עליו אבל משדרג מאוד את הטעם וגם מייצב את העוגה
מה זה מחית פיסטוק ביתית ??
https://www.yehudit-aviv.co.il/%d7%9c%d7%9c%d7%90-%d7%92%d7%9c%d7%95%d7%98%d7%9f/%d7%9e%d7%97%d7%99%d7%aa-%d7%a4%d7%99%d7%a1%d7%98%d7%95%d7%a7/
אני רק שאלה.. מהיכן המגש לעוגה?
היי טלי,
לדעתי זה מגולף
עוגה מעולה!!! קלה להכנה וטעימה בטירוף!
תודההה כייף לשמוע