עוגה קלה ופשוטה להכנה ומאוד מיוחדת בטעמה. אין פה כללים וחוקים מיוחדים שחלים בדרך כלל על עוגות גבינה, רק לערבב ולאפות ויוצאת אחת העוגות הטעימות שהכנתי. טעם לימוני עדין ומרקם של מוס למרות שהעוגה אפוייה
כל הכללים שחלים בדרך כלל על עוגות גבינה לא חלות על העוגה הזו שיוצאת כל כך טעימה, עם טעם לימוני עדין ונימוחות מדהימה. היא קלה מאוד להכנה ומתאימה לאוהבי הקינוחים הלימוניים. יש לה חמצמצות עדינה ומרקם של מעין מוס שמתאזן על ידי הקצפת המתוקה שמצפה אותה.
במקור רציתי להכין עוגת גבינה טארט לימון ובדרך שיניתי את התכניות ובמקום לשים כציפוי מעל העוגה קרם לימון, ערבבתי אותו עם שמנת חמוצה ואפיתי 10 דקות להתייצבות. מעל במקום מרנג הקצפתי שמנת מתוקה וקישטתי. בעוגה עצמה יש גם מחית לימון קפואה להכנת לימונדה של פריגת וגם שוקולד לבן לאיזון החמיצות. את גבינת השמנת שיש במתכון אני מכינה לבד בבית ואני הכי ממליצה להכין לבד, זה טעים יותר מכל גבינת שמנת שתקנו, זול יותר ונשמר המון זמן במקרר.
עוגת גבינה לימונית נימוחה במיוחד
סרטון שלבים של הכנת העוגה ניתן לראות אצלי באינסטגרם
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- את גבינת השמנת שיש במתכון אני מכינה בבית, כנסו כאן למתכון לגבינת שמנת ביתית מעולה.
- מעל העוגה שמתי ציפוי קרם לימון ושמנת חמוצה. את קרם הלימון אני מכינה בדקה במיקרוגל, כך שהעוגה מורכבת משלבים אבל די קלים ומהירים.
- העוגה יוצאת מהתנור בדיוק באותו גובה בו נכנסה אליו.
- אפשר להכין רק את העוגה עצמה בלי שכבות הציפוי.
מצרכים לתבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ
לבסיס העוגה
- 200 גרם פתיבר
- 150 גרם חמאה מומסת
לעוגה
- 750 גרם גבינה לבנה 5% שומן
- 250 גרם גבינת שמנת
- 1 גביע לבן/יוגורט 3% (200 גרם)
- 3 ביצים גדולות
- 1 שקית אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
- 100 גרם קורנפלור (10 כפות מדידה)
- 200 גרם סוכר (1 כוס)
- 1/2 כוס מחית לימון קפואה להכנת לימונדה (של פריגת)
- גרידת לימון מלימון שלם
- 100 גרם שוקולד לבן
לציפוי קרם לימון
- 3 חלמונים
- 25 גרם סוכר (2.5 כפות מדידה)
- גרידת לימון מחצי לימון
- 1/4 כוס מיץ לימון טרי
- 50 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
- 200 גרם שמנת חמוצה 15% (לשילוב אחרי הכנת קרם הלימון)
לקישוט
- 1/2 שמנת מתוקה 38% (125 מ"ל)
- 1 כף גבינת שמנת
- כפית אחת אינסטנט פודינג וניל
- 1 כף אבקת סוכר
לפיזור: פיסטוקים קצוצים
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומניחים בתחתית התנור כלי עם מים רותחים.
מכינים בסיס לעוגה: טוחנים יחד במעבד מזון את הפתיבר והחמאה המומסת לתערובת בוצית. משטחים את התערובת על תבנית האפייה ומהדקים היטב בעזרת כוס. שומרים במקפיא בזמן הכנת בלילת העוגה.
מכינים את בלילת העוגה: בקערה גדולה מערבבים יחד בעזרת מטרפה ידנית את כל החומרים מלבד השוקולד הלבן. ממסים את השוקולד הלבן במיקרוגל בפולסים של חצי דקה וערבוב אחרי כל חימום עד שהוא נמס (אצלי זה לקח דקה).
מעבירים 3 כפות מתערובת הגבינה לתערובת השוקולד המומס ומערבבים היטב לאחידות(השוואת טמפרטורה).
מחזירים את השוקולד לבלילת הגבינה וטורפים היטב עם מטרפה ידנית.
משמנים את דפנות התבנית עם חמאה ומוזגים את הבלילה.
אופים בין שעה לשעה ורבע עד שהעוגה יציבה.
מכינים קרם לימון: שמים בקערית שמתאימה למיקרוגל את החלמונים, הסוכר, גרידת הלימון ומיץ הלימון ומערבבים.
מכניסים למיקרוגל ל – 30 שניות, מוציאים, מערבבים ומכניסים שוב ל – 30 שניות. אצלי בשלב הזה זה היה כבר מוכן וסמיך. אם יש צורך, תחממו עוד כמה שניות עד לקבלת קרם סמיך.
משלבים בקרם את החמאה ומערבבים היטב עד שהחמאה נמסה.
מסננים על מנת להיפטר משאריות חלמונים שנקרשו.
מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים היטב.
מוציאים את העוגה מהתנור ומורחים עליה את קרם הלימון והשמנת החמוצה. מיישרים עם פלטה ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות.
מוציאים מהתנור ומקררים לפחות 5 שעות במקרר ורצוי לילה.
מקשטים: מקציפים יחד שמנת מתוקה וגבינת שמנת לקרם יציב. מוסיפים אינסטנט פודינג ואבקת סוכר ומקציפים עוד חצי דקה רק כדי לייצב היטב את הקרם.
מעבירים לשקית זילוף עם צנטר כוכב ומקשטים.
מפזרים פיסטוקים קצוצים במרכז העוגה.
העוגה נשמרת שבוע במקרר.
היי
תודה על המתכונים המוצלחים.
אם אין לי תרכיז לימון קפוא של פריגת. מה אפשר במקום?
1. מוכרים את זה בכל סופר.
2. מיץ לימון טרי ועוד סוכר לפי הטעם כי במחית יש סוכר
תודה על המענה.
האמת חיפשתי בכמה סופרים ולא היה.
אם מכינה בבית- פשוט לקחת חצי כוס מיץ לימון טרי ולהוסיף כמה כפות סוכר?
כן
היי אפשר להכין קרם לימון ללא חלמונים?
חייב חלמונים או ביצים אחרת אין מה שיקשור את החומרים
היי
בהכנת העוגה לשים הביצים שלמים ,החלמונים והחלבונים?
תודה
אם לא כתוב להפריד אז כן
היי,
צריך לאפות את העוגה כאשר יש בתחתית התנור תבנית עם מים?
אם יש לי רק ביצים M, להוסיף ביצה אחת פשוט ?
כן
עוגה מושלמת!!!
כמו כל המתכונים שלקחתי מהאתר שלך.
אהבתי את הרעיון הלימוני המעניין של העוגה, קצת גיוון מהעוגות הרגילות והקבועות.
כולם עפו עליה במשפחה! תודה!
איזה כייף לשמוע
היי,
נראה ממש טוב…
אפשר לוותר על הטעם הלימוני?
או אולי לשים רק בצפוי למעלה?
או שזה חייב לבוא ביחד
את יכולה לוותר לגמרי על הלימון ותצא עוגה בלי טעם לימוני