עוגת גבינה עם תפוחים ושטרוייזל – לא רק בשבועות.
אצלנו בבית עוגות גבינה הן הכי אהובות ומועדפות.
שבועות זאת הזדמנות מצויינת להכין מלא מאכלי חלב ועוגות ביום אחד טעים וכייפי במיוחד
החג הכי אהוב עלינו בבית מתקרב בצעדי ענק, חג שאנחנו מחכים לו יותר מכל החגים. שבועות זה החג המועדף עלינו! אני ממש ממש מקווה שאת החג הזה נוכל לחגוג יחד כל המשפחה ולא בסגר כמו שאר החגים.
בכל מקרה, אנחנו לא מחכים לשבועות כדי לאכול מאכלים חלביים ועוגות גבינה, אצלנו בבית עוגות הגבינה הן הכי אהובות ועדות לכך זה הכמות הענקית של עוגות גבינה שיש לי בבלוג וזה רק מה שהספקתי לפרסם.
למרות שהעוגה הזו מורכבת מכמה שכבות, מכינים אותה בדקות בודדות והוא כל כך טעימה ומיוחדת. אני בחרתי למלא בתפוחים, אבל בקלות אפשר למלא בכל פרי שאוהבים כמו אגסים, פטל, אפרסקים, נקטרינות אוכמניות וכו'.
העוגה מורכבת משכבת בצק פריך שמכינים בקלות, בלי מיקסר, שכבת תפוחים שמרככים כמה דקות במיקרוגל עם קצת סוכר חום וחמאה ווניל או קינמון, שכבת גבינה ועוד שכבת שטרוייזל שלמעשה מכינים מאותו בצק של הבסיס, כך שאין צורך להכין בצק פעמיים.
עוגת גבינה עם תפוחים ושטרוייזל
לפני שמתחילים
- הכנתי את העוגה בתבנית טארט מתפרקת גבוהה שיש לי. אפשר להכין בכל תבנית רגילה שיש לכם, מומלץ תבנית מתפרקת או תבנית קפיץ שתקל את חילוץ העוגה.
- העוגה מורכבת מכמה שכבות, אבל סה"כ מכינים בכמה דקות את כל העוגה ואופים את כל השכבות יחד.
- את התפוחים אני מבשלת במיקרוגל כי זה נוח לי. אפשר לבשל על הגז על מחבת.
- חובה לקרר את העוגה שעתיים לפחות לפני שפורסים אותה (מחוץ למקרר).
- העוגה נשמרת במקרר עד שבוע אבל הכי טעימה ביומיים הראשונים.
- אפשר להכין את העוגה עם כל פרי שאוהבים כמו אגסים, אפרסקים, נקטרינות, פטל, אוכמניות ועוד.
מצרכים לתבנית טארט מתפרקת בקוטר 24 ס"מ ובגובה 5 ס"מ
בצק פריך לבסיס ולשטרוייזל
- 2 כוסות קמח – 280 גרם (מומלץ קמח עוגיות)
- 1/2 כוס אבקת סוכר (60 גרם)
- קורט מלח
- 120 גרם חמאה רכה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 ביצה
למלית תפוחים
- 5-6 תפוחי עץ מסוג גרני סמית (הירוקים החמצמצים)
- 2-3 כפות סוכר חום בהיר
- 30 גרם חמאה
- 1/2 כפית תמצית/מחית וניל / קינמון
למלית גבינה
- 500 גרם גבינה לבנה 5%
- 1 גביע יוגורט 3% (200 גרם)
- 3 ביצים גדולות
- ½ כוס סוכר (100 גרם)
- 1 אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
- גרידה מחצי לימון
- 1 כפית תמצית וניל
לפיזור: חופן שקדים פרוסים מולבנים
אופן הכנה
- מכינים בצק פריך: שמים בקערה קמח, אבקת סוכר וחמאה ובעזרת הידיים מעבדים לפירורים. מוסיפים תמצית וניל וביצה ומעבדים עוד כמה שניות רק עד שמתגבש בצק (עיבוד יתר יפגע במרקם הסופי של הבצק) . מחלקים את הבצק ל-1/3 ו – 2/3.
- את 1/3 הבצק שמים 10-15 דקות במקפיא על מנת שנוכל לגרר אותו על העוגה.
- משמנים בחמאה את תבנית האפייה.
- מקמחים קלות את הידיים ומניחים בתבנית את החלק הגדול יותר של הבצק (2/3). מקמחים אותו מעט ומשטחים אותו על כל בסיס התבנית (אין צורך לשים בצק בדפנות). בעזרת מזלג מחוררים את הבצק ושמים במקפיא בזמן שמכינים את המלית.
- מכינים מלית תפוחים: קולפים את התפוחים ומוציאים את הליבה עם החרצנים. חותכים כל תפוח לחצי ואז כל חצי חותכים ל-4 פלחים. מכל תפוח ייצאו לנו 8 פלחים.
- שמים את התפוחים בקערה ומפזרים מעליהם סוכר חום, שמים גם חמאה ומבשלים במיקרוגל 5-6 דקות, עד שהתפוחים די רכים אבל עדיין שלמים ונגיסים. מוציאים מהמיקרוגל ומוסיפים מחית/תמצית וניל או קינמון לפי הטעם. מערבבים היטב. אם בשלב הזה יש נוזלים בצלחת, מסננים את התפוחים לפני שמסדרים על הבצק.
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- מכינים מלית גבינה: שמים בקערה את כל חומרי המלית וטורפים במטרפה ידנית לאיחוד.
- הרכבה ואפייה: מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקפיא ומסדרים עליו את התפוחים, מוזגים מעל את מלית הגבינה.
- את הבצק שהשארנו במקרר לשטרוייזל מגררים במגרדת בחלק העבה מעל מלית הגבינה.
- מפזרים בחופשיות את השקדים המולבנים.
- אופים 50-60 דקות. בודקים עם קיסם במרכז העוגה כדי לוודא שהיא מוכנה.
- מוציאים מהתנור ומקררים שעתיים לפני שפורסים.
- שומרים את העוגה במקרר, היא נשמרת 4-5 ימים אבל הכי טעימה ביומיים הראשונים.
- לפני ההגשה מומלץ לחמם קצת את העוגה, היא טעימה יותר כשהיא בטמפרטורת החדר ואפילו קצת חמימה.
היי יהודית, תודה על המתכון, נראה מעולה!
אם ארצה להחליף את התפוחים במיקס פירות יער – האם לנהוג כפי שכתבת? אותה כמות של סוכר, חמאה, לחמם וכ״ו?
תודה רבה מור,
פירות יער אין צורך לבשל בכלל. אישית הייתי פשוט שמה אותם כמו שהם אפילו בלי סוכר. כן הייתי שמה כפית קורנפלור שתספח את הנוזלים בזמן האפייה.
אם את מכינה שתפי אותי בתמונות בפייסבוק ובאינסטגרם.
בהצלחה!
מבקשת את המתכון של הבקלאוה
בבקשה
https://www.yehudit-aviv.co.il/%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%a4%d7%95%d7%a8%d7%99%d7%9d/%d7%91%d7%a7%d7%9c%d7%90%d7%95%d7%95%d7%94-%d7%9e%d7%91%d7%a6%d7%a7-%d7%a4%d7%99%d7%9c%d7%95/
לגבי החצי כוס אינסטנט פודינג, להכין אותו ואז חצי כוס או למלא חצי כוס אבקת האינסטנט פודינג?
לא הבנתי בכלל את השאלה. פשוט לשים חצי כוס אינסטנט פודינג בבלילה
שלום רב
הכל נשמע טעים ונהדר , רק במצרכים למלית כתבת חצי כוס אינסטנט פודינג ? האם הכוונה באמת לחצי כוס או לחצי שקית ?
תודה לתשובתך
NavaLee
היי נאןןה,
זו לא טעות