יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
עוגת גבינה פירורים עם תפוחים ופירות יער
ראשי » מתכונים לשבועות » עוגת גבינה פירורים עם תפוחים ופירות יער

עוגת גבינה פירורים עם תפוחים ופירות יער

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 16 במאי 2015 11 תגובות


את עוגת הגבינה פירורים יש בהמון המון גרסאות…אישית תמיד הכנתי אותה עם בצק שאפיתי וטחנתי לפירורים ויצא מצויין. אלא שהשנה תנובה החליטו להקל עלינו ולכבוד החג הלבן הוציאו ערכה מושלמת להכנת עוגת גבינה פירורים. הערכה מכילה את כל מה שצריך כדי להכין את עוגת הפירורים המושלמת וכל מה שצריך זה לשנס מותניים, להפשיל שרוולים ולפנות לנו חצי שעה, כן, זה כל מה שצריך כדי להכין את המושלמת הזו. אני מאודדדדד אוהבת תפוחים וגם פירות יער והפעם החלטתי לשלב ביניהם בתוך העוגה הזו שאני הכי אוהבת את המרקם שלה. לא כבדה מידי, ממש מחליקה בגרון וקלה קלה להכנה. את הפירורים אני אופה כדי שיקבלו קראנצ'יות וטעם עמוק יותר.

כיוון שלאורך השבוע יצא לי להכין כמה וכמה עוגות גבינה, אני מכינה בתבניות קטנות יחסית (כי כמה כבר אפשר לאכול??)…אני אתן פה גם את המתכון שהכנתי בתבנית בקוטר 18 ס"מ ומי שמעוניין להכין עוגה גדולה בתבנית 26 אז פשוט להכפיל כמויות.


מצרכים לתבנית קפיצית בקוטר 18 ס"מ (לתבנית בקוטר 26 להכפיל כמויות).
כל הכמויות נמדדו בכוסות וכפות מידה אוניברסליות

חומרים לשכבת הבסיס והפירורים מעל העוגה

  • 300 גרם פירורי ביסקוויטים (כל הכמות שיש בערכה)
  • 140 גרם חמאה מומסת
למלית תפוחים ופירות יער
  • 4 תפוחי עץ מזן גרנד סמית (הירוקים החמוצים) חתוכים לקוביות בגודל 1×1 ס"מ 
  • 50 גרם חמאה
  • 1/2 כוס סוכר חום כהה
  • 1/2 כוס פירות יער
  • כף תמצית וניל איכותית
 לעוגה
  • 1/4 כוס מים
  • 7 גרם ג'לטין (חצי שקית)
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 32% שומן 
  • 1/4 כוס חלב
  • 40 גרם אינסטנט פודינג וניל (חצי חפיסה)
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 250 גרם גבינה לבנה (גביע קטן)
אופן הכנת הבסיס והפירורים
  1. לחמם תנור לחום של 170 מעלות.
  2. לשים בקערה את פירורי העוגיות ואת החמאה המומסת ולערבב היטב.
  3. לחלק את הפירורים לשליש ושני שליש.
  4. לרפד את תבנית האפייה עם נייר אפייה (זה יקל עלינו לחלץ את העוגה מהתבנית)
  5. את שני שליש הפירורים לשטח על תבנית האפייה ולהדק היטב עם כף.
  6. את השליש הנותר לשים באופן חופשי בתבנית אחרת.
  7. לאפות בין 8-10 דקות עד שהפירורים מזהיבים מעט.
  8. לצנן את התבנית, לשמן את הדפנות ולהדביק אליהן שקף.
אופן הכנת המלית
  1. לשים במחבת תפוחים, חמאה וסוכר ולבשל כ- 10 דקות עד שהתפוחים מתרככים מעט אבל נשארים שלמים(מידי פעם לערבב).
  2. להוסיף את פירות היער ותמצית הוניל ולבשל עוד 10 דקות תוך ערבוב עד שהרוטב מסמיך.
  3. לצנן לטמפרטורת החדר.
אופן הכנת העוגה
  1. לשים בקערית קטנה 1/4 כוס מים וג'לטין ולתת למים לספוח את הג'לטין עד שהוא נעשה ספוגי (10 דקות).
  2. לשים בקערת המיקסר: שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל, סוכר וסוכר וניל ולהקציף לתערובת קרמית חלקה.
  3. לעצור את המיקסר ולהוסיף את הגבינה. לערבל עוד דקה לאיחוד החומרים.
  4. להמיס במיקרוגל את הג'לטין – לחמם ממש 10 שניות רק עד שמתקבל נוזל צלול ושקוף (חימום יתר יגרום לג'לטין לאבד את יכולת הייצוב שלו).
  5. מערבבים את הג'לטין לתוך תערובת הגבינה ומערבבים במרץ לאיחוד החומרים.
הרכבת העוגה
  1. לשפוך על הבסיס חצי מכמות הגבינה וליישר עם כף.
  2. בעדינות לסדר את תערובת התפוחים ופירות היער מעל הגבינה. להתחיל עם הדפנות ולהמשיך למרכז העוגה.
  3. בעזרת כף למזוג בזהירות  את החצי השני של הגבינה על הפירות.
  4. להעביר למקרר לכמה שעות להתייצבות.
  5. לפני שמקשטים מעבירים למקפיא לשעתיים(כשנקלף את השקף העוגה תישאר חלקה בדפנות), אחרי הקישוט להעביר למקרר.
  6. לא התאפקתי וקישטתי פעמיים….אז לבחירתכם שתי אופציות לקישוט וכמובן שכל אחד יכול לקשט לפי טעמו.
אופציות נוספות לקישוט:
  • קצפת משמנת מתוקה וכף אבקת סוכר.
  • להכין כמות גדולה יותר של הפירות ולהניח מעל העוגה.
  • לשים רק פירורים.

 

 

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוגת גבינה זברה
    עוגת גבינה זברה בטעם שוקולד פיסטוק
  • עוגת גבינה קרם ברולה
    עוגת גבינה קרם ברולה מושלמת
  • עוגת גבינה וביסקוויטים
    עוגת גבינה קרה עם ביסקוויטים
  • עוגת גבינה עם טנא לשבועות
    עוגת גבינה אפויה עם טנא לשבועות
עוגות גבינה ופירות יער עוגת גבינה עוגת גבינה ופירורים תפוחים

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

11 תגובות

  1. יהודית אביב הגב 17 במאי 2015 בשעה 10:59

    תודההה רבה טובה….כייף שאת פה

  2. יהודית אביב הגב 17 במאי 2015 בשעה 10:57

    תודה רבהההה…יום מקסים

  3. יהודית אביב הגב 17 במאי 2015 בשעה 10:56

    תודההה רבה טובה….כייף שאת פה

  4. יהודית אביב הגב 17 במאי 2015 בשעה 10:55

    תודההה רבה יפצ׳וק??

  5. Ethy Ab הגב 17 במאי 2015 בשעה 4:50

    מקסיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם

  6. נמושקה הגב 17 במאי 2015 בשעה 3:16

    עוגה מרשימה מאודדדדד וטעימה יהודית יבורכו ידייך

  7. יפה ימין הגב 17 במאי 2015 בשעה 3:00

    מקורי ומיוחד כמו תמיד… ניראה טעים3>

  8. יהודית אביב הגב 16 במאי 2015 בשעה 18:52

    תודהה רויטל…איזה כייף לראות אותך כאן

  9. יהודית אביב הגב 16 במאי 2015 בשעה 18:47

    תודההה יפתי. נשיקות

  10. רויטל - המערוך המקפץ הגב 16 במאי 2015 בשעה 16:34

    עוגה נהדרת.
    אהבתי מאוד את מלית התפוחים עם פירות היער. נפלא:)
    רויטל

  11. סיגל ברמר הגב 16 במאי 2015 בשעה 13:54

    עוגה מדהימה!! הלוק משגע מוכשרת!!!
    נשיקות
    סיגל

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס