עוגת גבינה קרה עם פירורים היא אחת העוגות שאני הכי אוהבת בעולם! הפירורים החמאתיים והפריכים משתלבים מעולה עם הרכות והקרמיות של מלית הגבינה העשירה. אם יש משהו שאני לא עומדת בפני זה העוגה הזו


לא מספיק שהקורונה כאן, בנוסף החורף מסרב להיפרד וגשם זלעפות לא מפסיק לרדת מהבוקר. אלו מן ימים כאלה שבהם כל דבר מקבל משמעות מעבר לרגיל. כל שיר שמתנגן ברדיו או מעשה שמישהו עושה מקבל משמעות אחרת מימים רגילים. לרוב אין לנו בכלל זמן להתעכב על מילים ומשמעויות, מרוץ החיים המטורף גוזל כל דקה פנויה ופתאום, יש זמן והרבה ולמרות זאת אני לא ממש מצליחה להתרכז במשהו מסויים עד הסוף ורוב היום בורח לי ואני מוצאת את עצמי בסוף היום בלי יותר מידי דברים שעשיתי. כבר שבוע וחצי שזה ככה ואני חייבת להתאפס על עצמי.

בתחילת השבוע שאלתי בסטורי באינסטגרם איזה מתכונים תרצו שאעלה השבוע. הרוב המכריע ביקש מתכונים קלים שמכינים עם ילדים. אממה, לי אין ילדים קטנים אז זו בעייה:) אבל כנסו לראות איזה פיצה מטורפת הכנתי עם נוביק, הבן הצעיר שלי. קיצר, היו כמה שביקשו עוגת גבינה וחלק היו ספציפיים בבקשה לעוגת גבינה עם פירורים. אפשר לומר שהם התפרצו לדלת פתוחה כי מזמןןן לא הכנתי עוגת גבינה קרה וממש התחשק לי ויצאה עוגה מהחלומות והסרטים 🙂 ונוביק אפילו שאל: "איך זה שכל כך הרבה זמן לא קיבלנו עוגה כזאת". תכל'ס צודק!

עוגת גבינה קרה ופירורים מושלמת!!
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
- ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- העוגה הזו קלה מאוד להכנה, לוקח בדיוק 10-15 דקות להכין אותה. היא צריכה לילה במקרר כדי להתייצב ולהיות מוכנה.
- טיפ לשוליים חלקים: מרפדים את הרינג בשקף לעוגות, שומרים את העוגה לילה במקרר, למחרת מעבירים את העוגה למקפיא לשעה ואז משחררים מהרינג ומקלפים את השקף.
- עבודה עם ג'לטין: שמים בקערית קטנה ג'לטין ומים בכמות של 1 ל -6. כלומר, אם שמנו 5 גרם ג'לטין, נכפיל ב – 6, כלומר נשים 30 מ"ל מים. את הג'לטין מחממים כ – 5-10 שניות במיקרוגל לפני שמוסיפים לבלילה ואסור להביא אותו לרתיחה בשום אופן. ג'לטין שרתח לא יצליח לייצב את העוגה.
- אם אין לכם ג'לטין או שאתם לא אוהבים לעבוד איתו (אני לא מבינה למה:)) תוכלו לוותר עליו אבל אז תצטרכו להקציף טוב את בלילת הגבינה כך שתהיה יציבה מאוד. המתכון מכיל גם מסקרפונה וגם אינסטנט פודינג וניל, כך שהעוגה תהיה יציבה גם בלי ג'לטין. לי אישית אין בעייה עם ג'לטין, אני מאוד אוהבת לעבוד איתו ואם עובדים נכון אז אין איתו שום בעייה. אני מעדיפה לא לקחת סיכון שהעוגה לא תתייצב כמו שצריך וגם כמות הג'לטין ביחס לכל שאר המרכיבים ממש קטנה.
- מהחלבונים שנותרו מכינים נשיקות טעימות או פבלובה אישית מהממת, פבלובה משפחתית טעימה במיוחד או פבלובה מגולגלת עם דובדבני אמרנה.
- העוגה נשמרת במקפיא עד חודשיים.
מצרכים לרינג/תבנית בקוטר 24 ס"מ
בצק לבסיס העוגה ופירורים
- 200 גרם חמאה רכה
- 2.5 כוסות קמח תופח או קמח רגיל + שקית אבקת אפייה
- 1/2 כוס סוכר
- 3 חלמונים
- תמצית וניל
לבלילת הגבינה
- 1 כפית ג'לטין (5 גרם)
- 2 כפות מים (30 מ"ל)
- 2 שמנת מתוקה 38% (500 מ"ל)
- רבע כוס חלב (60 מ"ל)
- 1 חפיסה אינסטנט פודינג וניל ( 80 גרם)
- 1/4 כוס אבקת סוכר (30 גרם)
- 1 כפית מחית/תמצית וניל
- 500 גרם גבינה לבנה 5%
- 250 גרם גבינת מסקרפונה/גבינת שמנת 30% בטמפרטורת החדר
- 100 גרם שוקולד לבן
אופן הכנה
מכינים בסיס ופירורים: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית שטוחה שיכולה בגודלה להיכנס למקרר בנייר אפייה ועליה מניחים את הרינג. שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה או במעבד המזון חמאה רכה, קמח וסוכר ומערבלים 2-3 דקות לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ותמצית וניל ומעבדים עוד חצי דקה רק עד שמתקבל בצק אחיד. מחלקים את הבצק ל -1/3 ו – 2/3. את ה – 2/3 משטחים בתוך הרינג – מקמחים מעט את הבצק ואת הידיים ופשוט משטחים את הבצק על כל הבסיס. אופים 20-25 דקות עד שהבצק מזהיב ומוכן. את יתרת הבצק משטחים באופן חופשי על תבנית תנור רגילה מרופדת בנייר אפייה בגובה של כ – 1/2 ס"מ. אופים כ -10-15 דקות עד שהבצק זהוב. מקררים היטב לפני שממשיכים.
מכינים את העוגה: שמים בקערית קטנה ג'לטין ומים ומערבבים. משאירים כך 10 דקות עד שהג'לטין סופח את המים. מסדרים בתוך הרינג שקף מסביב לדפנות (לא חובה, אפשר להכין את העוגה בלי שקף אבל אז הדפנות יוצאות פחות חלקות). שמים בקערת המיקסר עם בלון הקצפה 2 שמנת מתוקה, 1/4 כוס חלב, אינסטנט פודינג, אבקת סוכר ומחית וניל ומקציפים לקרם יציב אבל לא יציב מידי. בעזרת מזלג מערבבים יחד את 2 סוגי הגבינות כדי לרכך אותן ולהשוות את המרקם שלהן, ומוסיפים לקערת המיקסר, מקציפים על מהירות בינונית כדי לאחד בין התערובות. ממסים בפולסים במיקרוגל את השוקולד הלבן, מעבירים 2 כפות מבלילת הגבינה לשוקולד ומערבבים היטב (השוואת טמפרטורה), מוסיפים לקערת המיקסר את השוקולד ומערבבים עם מרית. מחממים את הג'לטין 5-10 שניות במיקרוגל, רק עד שהוא נמס ונעשה שקוף ומוסיפים לקערה. מקפלים היטב עם מרית. מוזגים את הגבינה לתוך הרינג ומיישרים את החלק העליון. טופחים את התבנית על השייש כדי ליישר ולשחרר בועות אוויר כלואות. עוטפים עם ניילון נצמד ומעבירים לילה למקרר. למחרת מפוררים או טוחנים במעבד מזון את 1/3 הבצק האפוי לפירורים דקים (אפשר לפורר עם הידיים לפירורים גסים יותר), מפזרים עם כף באופן שווה על העוגה ומקפיאים שעה. אחרי שעה מחלצים את הרינג ומקלפים את השקף. העוגה משתבחת אחרי יום יומיים במקרר אבל אצלנו יותר מחצי חוסל מייד איך שהוצאתי מהמקרר.
בתאבון!
הכנתי לפי המתכון ויצא מאוד טעים???? תודה
איזה כייף זאת הייתה גם העוגה שלי החג
כדאי לסנן את הגבינות לפני, או שבמתכון הזה אין לזה משמעות?
היי גלי,
לא רלוונטי פה
היי מקסימה לגבי הבצק הפריך גם כששמים קמח תופח לשים אבקת אפייה?
היי אתי יקרה,
נראה לי שעניתי לך באינסטגרם ועונה גם פה לטובת כולם – בקמח תופח יש כבר אבקת אפייה ולכן זה או קמח תופח או קמח רגיל שמוסיפים לו אבקת אפייה
היי יקירה האם אפשר להחליף את המסקרפונה בגבינת שמנת? או שהטעם יהיה פחות טעים?
היי רעות, אפשר בהחלט. זה יהיה עדיין טעים מאוד אם כח מסקרפונה הכי עשירה וטעימה
יהודית! העוגה יצאה פשוט חלומית!
איזה מתכון מהאגדות, ממש מהחלומות..
יש הרבה מתכונים, אבל את שלך היה כיף להכין בגלל הפירוט וההסברים והתמונות היפות.
לכל הדואגות מהג'לטין- אני הכנתי בלי ג'לטין ויצא מעולה! המלית גם ככה מאד יציבה.
מה שכן- מאד קשה לחתוך את התחתית הבצקית, את יודעת אולי למה?
כייף לשמוע ריקי. לא הייתי מכינה בלי ג'לטין כי הוא מייצב אותה אבל אם אהבת בלי אז מעולה. לגבי הבצק – זה בצק פריך. ייתכן שלשת אותו יותר מידי זמן והוא פיתח גלוטן. זאת הסיבה היחידה שעולה לי
צודקת, האמת שהכנתי אותה בתבנית מלבנית, ובגלל שהיא לא גבוהה, אז פחות דחוף היה הג'לטין.
ולגבי הבצק- אכן לא ידעתי שצריך ללוש קצת בצק פריך! מלשתי די רציני.
אדע לפעם הבאה, תודה!
אז תדעי תמיד שבצק פריך מערבבים כמה שניות וזהו! אחרת את מקבלת קרשים
יהודית שלום
אתמול שאלתי אותך לגבי אפיית עוגות גבינה טורבו או רגיל קוו עליון ותחתון ובכמה מעלות
היי רחל, אני עונה תמיד על כל השאלות. לא רואה שאלה שלך. בכל אופן, אם לא מצויין טורבו אז אפייה רגילה. אני לא יכולה לענות לך באופן כללי. כל מתכון לגופו
באיזה קמח ללא גלוטן ניתן להחליף את הקמח, אם בכלל? לרגישים לגלוטן כמובן…
היי חן,
שימי קמח ללא גלוטן כמו קמח "כרגיל" שהוא מצויין
החולשה שלי !! ועוד עם שוקולד לבן ומסקרפונה זה מטורףףף תענוג ???
הי
נראה מעולה!
אם אין לי ג׳לטין?
תודה
אם אין לך ג'לטין, תקציפי ממש טוב את בלילת הגבינות שיהיו יציבות. בגלל שיש בעוגה מסקרפונה ואינסטנט פודינג וניל, אפשר לוותר על הג'לטין והיא עדיין תהיה יציבה. אני פשוט אוהבת ליתר ביטחון לשים ממש מעט ג'לטין.