כמה דקות קלות של הכנה ויש לנו את העוגה הכי רכה והכי טעימה! עוגת וניל בשילוב של אגוזי פקאן מעורבבים עם סוכר חום כהה שמקבל באפיה מרקם קרמלי


מסוג העוגות שאני מכינה ממש לקראת כניסת שבת כי היא הכי קלה ופשוטה להכנה. הכל קורה יחד במיקסר ומתקבלת עוגה מושלמת, רכה וכל כך טעימה. כשהיא יוצאת מהתנור לקראת כניסת השבת, כל מה שבא לנו זה כוס קפה ופרוסת עוגה שווה. אפשר לשלב בה כל תוספת שאוהבים במקום הפקאנים ואפשר גם בלי תוספת בכלל.



עוגת וניל עם אגוזי פקאן רכה במיוחד
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר לשלב בעוגה כל תוספת שאוהבים במקום הפקאנים ואפשר גם בלי תוספת בכלל.
- העוגה נשמרת מחוץ למקרר עד 3 ימים ועד שבוע במקרר.
מצרכים לתבנית מרובעת בגודל 20*20 ס"מ
- 4 ביצים גדולות
- 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
- 1/4 כפית מלח (1.25 גרם)
- 3/4 כוס שמן (150 גרם)
- 1/2 כוס שמנת מתוקה (100 גרם. לפרווה שימו קרם קוקוס)
- 1 כפית מחית/תמצית וניל
- 1.5 כוסות קמח (210 גרם)
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- 100 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס
- 3 כפות סוכר חום כהה (45 גרם)
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל (לא חובה)(20 גרם)
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 160 מעלות על מצב סטטי. שמים בקערת המיקסר ביצים שלמות, סוכר ומלח ומקציפים על מהירות גבוהה 8 דקות או עד שמקבלית בלילה תפוחה ובהירה. מנמיכים את המהירות של המיקסר ומזלפים את השמן אבל מקפידים שזה ייעשה בזרם דק על דפנות קערת המיקסר ולא ישירות לתוך הבלילה. מוסיפים גם את השמנת המתוקה/קרם קוקוס, מחית/תמצית וניל. עוצרים את המיקסר ומוסיפים קמח ואבקת אפיה. מערבלים עוד כ – 20-30 שניות ורק עד שהבלילה די אחידה. את שאריות הקמח שנשארו על דפנות הקערה מטמיעים עם לקקן. משמנים היטב את התבנית ומוזגים חצי מכמות הבלילה. מערבבים את הפקאנים, הסוכר והפודינג יחד ומפזרים על הבלילה חצי מהכמות. מוזגים את שארית הבלילה בעדינות ומיישרים. מפזרים את שארית הפקאנים ואופים 30-35 דקות או עד שנועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא עם מעט פירורים לחים. מוציאים ומקררים לפני שפורסים.
בתאבון!