יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
עוגת קסם קוקוס
ראשי » עוגות מהירות הכנה » עוגת קסם קוקוס

עוגת קסם קוקוס

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 27 באפריל 2015 18 תגובות

העוגה הכי קלה והכי מפתיעה שתכינו. לא סתם היא נקראת קסם קוקוס. בזמן האפייה קורה קסם ונוצרות לעוגה שלוש שכבות. היא יוצאת במרקם של פודינג, עם טעם וניל מודגש והיא טעימה ומיוחדת

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה

קוקוס זה ברור למה ולמה קסם?? כי העוגה הזו היא העוגה הכי קלה והכי פשוטה שתכינו אי פעם. אלא מה?? קורה לה משהו בזמן האפייה, כימיה של חומרים, כך שנוצרות בה מעין שלוש שכבות עם שלושה מרקמים ומי שרואה את העוגה חושב שעבדנו שעות כדי ליצור את השכבות האלה ולא יודע (שששששששש לא לגלות) שהיא תוך 5 דקות בתנור ועוד 45 דקות אפייה. טוב נו צריך גם לקרר אותה קצת וזהו!! זה ממש קסם!

קולטים את השכבות?

את העוגה הזו ראיתי בבלוג מהמםםם של  JO COOKS. יש לה שם קולקציה שלמה של עוגות קסם שאני חייבת לנסות את כולן.  אחרי שראיתי את כל העוגות כבר לא ידעתי מה להכין, אבל בסוף נפלה ההחלטה על עוגת הקוקוס שנקראת אצלה בבלוג:
IMPOSSIBLE COCONUT PIE או magic cake באנגלית הכל נשמע יותר טוב 🙂 🙂

אני בוודאות הולכת לנסות את כולן. העוגה יוצאת במרקם של מעין פודינג אפוי. אפשר ממש להפריד בין השכבה התחתונה לאמצעית והחלק העליון ממש קראנצ'י. היא טעימה מאוד לכל מי שממש אוהב פודינג וקוקוס. הקישוט של השוקולד מעל מוסיף עוד טעם ומרקם מעולים שהרי ידוע הוא שקוקוס ושוקולד הם חתונה משמיים.

עוגת קסם קוקוס

לפני שמתחילים

  • אני אפיתי את העוגה 45 דקות. העוגה צריכה ממש להזהיב יפה כך ששימו לב לזמני האפייה בתנור שלכם, ייתכן שתצטרכו לאפות פחות או יותר זמן.
  • אפשר לאפות בתבנית קטנה יותר – קוטר 24 או מרובעת בגודל 20 ס"מ ואז היא יוצאת גבוהה יותר.
  • אחרי שהעוגה מתקררת מעבירים מרית מסביבי לדפנות והופכים על צלחת. מניחים שוב צלחת הגשה והופכים שוב כדי שהחלק העליון יהיה באמת למעלה.
  • לא חייב תבנית פיירקס למי שאין, אבל כן חייב תבנית אטומה לגמרי. התערובת נוזלית מאוד ולא מתאימה לתבנית קפיץ מתפרקת. אפשר חד פעמית.
  • דיווח מהשטח אחרי לילה במקרר: הרבה יותר טעימה!! זו עוגה שיוצאת במרקם רך מעט ממש כמו פודינג צריך לאהוב פודינג כדי לאהוב את המרקם.

לעוגה בקוטר 26 ס"מ

כל הכמויות נמדדו בכוסות מדידה אוניברסליות

  • 2 כוסות חלב
  • 1 כוס קוקוס
  • 4 ביצים
  • 1 כפית מחית וניל/תמצית וניל אמיתית
  • 1/2 כוס קמח
  • 125 גרם חמאה רכה מאוד
  • 3/4 כוס סוכר
  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט מלח
  • לקישוט: 50 גרם שוקולד לבן + 50 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה

שמים במיקסר את כל החומרים יחד, מערבלים 2-3 דקות עד שכל החומרים מתאחדים. הבלילה נוזלית מאוד וזה בסדר.

משמנים תבנית פיירקס ויוצקים אליה את הבלילה.

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות 45-50 דקות

מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לפני שמחלצים מהתבנית.

מעבירים מרית מסביב לדפנות העוגה ומחלצים אותה מהתבנית. מניחים מעל התבנית צלחת גדולה יותר בקוטרה מתבנית הפיירקס והופכים עליה את העוגה. הופכים שוב על צלחת הגשה.

מקשטים בתלתלי שוקולד – מחממים טבלת שוקולד לבן ושוקולד מריר כ – 15 שניות במיקרוגל. נזהרים שלא להמיס את השוקולד אלא רק לרכך אותו מעט על מנת שיהיה אפשר ליצור ממנו תלתלי שוקולד. בעזרת קולפן ירקות יוצרים תלתלי שוקולד בשחור ולבן ישירות על העוגה.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוגת ביסקוויטים מגולגלת
    עוגת ביסקוויטים מגולגלת הכי יפה וטעימה שתכינו
  • קובנה
    קובנה תימנית מושלמת
  • עוגת גבינה בתבנית מגנוס
    עוגת גבינה אפויה בתבנית אינגליש קייק
  • עוגת שכבות שוקולד וקפה
    עוגת שכבות שוקולד וקפה מרשימה וקלה להכנה
עוגת קסם קוקוס קוקוס

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

18 תגובות

  1. נטלי הגב 17 ביולי 2020 בשעה 19:09

    מעדכנת כי אפיתי את העוגה גם בגרסא החלבית וגם פרווה ושתי הגרסאות חוסלו ואהבו מאוד. אז מי שמעוניין לעשות פרווה לא לחשוש. החלפתי חלב בחלב שקדים וחמאה בנטורינה.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 ביולי 2020 בשעה 7:14

      היי נטלי, טוב שאת מעדכנת. תודהה ושמחה שאהבת

  2. נטלי הגב 11 ביולי 2020 בשעה 22:52

    האם ניתן להשתמש בחלב שקדים/מיץ תפוזים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 ביולי 2020 בשעה 0:15

      אני לא בטוחה נטלי. אולי חלב שקדים כן אבל מיץ תפוזים לא

  3. לי הגב 19 בדצמבר 2019 בשעה 9:13

    היי,
    אם אין לי כוס אוניברסלית איזה כוס אני יכולה להשתמש ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 בדצמבר 2019 בשעה 15:03

      היי לי, תקני כוסות אוניברסליות. יש היום בכל מקום ועולה 10 שקלים. כל כוס מכילה כמות אחרת ולכן אין לי תשובה בשבילך חוץ מאשר לקנות כוסות

  4. דור הגב 2 בנובמבר 2019 בשעה 15:42

    אפשר להפוך אותה לפרווה? או שזה יהרוס את הקסם??

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 בנובמבר 2019 בשעה 22:05

      היי דור,

      יהרוס את הטעם בוודאות

  5. לינוי הגב 1 בנובמבר 2019 בשעה 14:00

    וואו!
    הכנתי את העוגה היום לראשונה, וכבר יותר מחצי ממנה התחסלה.
    תודה רבה על מתכון פשוט וטעים 🙂

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 בנובמבר 2019 בשעה 20:09

      איזה כייף שאהבת לינוי

  6. מירב הגב 29 באוקטובר 2019 בשעה 16:03

    קמח רגיל? לא צריך אבקת אפיה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 באוקטובר 2019 בשעה 16:44

      היי מירב,
      קמח רגיל בלי אבקת אפייה

  7. S הגב 26 באוקטובר 2019 בשעה 15:33

    הי.. זה חובה להשתמש בתבנית פיירקס?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 באוקטובר 2019 בשעה 20:54

      הבלילה מאוד נוזלית אז תבנית אטומה

  8. אולגה הגב 26 באוקטובר 2019 בשעה 12:49

    היי,
    למה הכוונה בכוס קוקוס?
    האם מדובר בקוקוס טחון/קרם קוקוס?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 באוקטובר 2019 בשעה 13:20

      פתיתי קוקוס

  9. סיגל הגב 25 באוקטובר 2019 בשעה 1:00

    הכנתי את העוגת קסם יצא טעעעעעעים מעולה טעם שחיפשתי הרבה זמן. תודה רבה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 באוקטובר 2019 בשעה 9:02

      איזה כייףףף לשמוע

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס