העוגה הכי קלה והכי מפתיעה שתכינו. לא סתם היא נקראת קסם קוקוס. בזמן האפייה קורה קסם ונוצרות לעוגה שלוש שכבות. היא יוצאת במרקם של פודינג, עם טעם וניל מודגש והיא טעימה ומיוחדת
קוקוס זה ברור למה ולמה קסם?? כי העוגה הזו היא העוגה הכי קלה והכי פשוטה שתכינו אי פעם. אלא מה?? קורה לה משהו בזמן האפייה, כימיה של חומרים, כך שנוצרות בה מעין שלוש שכבות עם שלושה מרקמים ומי שרואה את העוגה חושב שעבדנו שעות כדי ליצור את השכבות האלה ולא יודע (שששששששש לא לגלות) שהיא תוך 5 דקות בתנור ועוד 45 דקות אפייה. טוב נו צריך גם לקרר אותה קצת וזהו!! זה ממש קסם!
את העוגה הזו ראיתי בבלוג מהמםםם של JO COOKS. יש לה שם קולקציה שלמה של עוגות קסם שאני חייבת לנסות את כולן. אחרי שראיתי את כל העוגות כבר לא ידעתי מה להכין, אבל בסוף נפלה ההחלטה על עוגת הקוקוס שנקראת אצלה בבלוג:
IMPOSSIBLE COCONUT PIE או magic cake באנגלית הכל נשמע יותר טוב 🙂 🙂
אני בוודאות הולכת לנסות את כולן. העוגה יוצאת במרקם של מעין פודינג אפוי. אפשר ממש להפריד בין השכבה התחתונה לאמצעית והחלק העליון ממש קראנצ'י. היא טעימה מאוד לכל מי שממש אוהב פודינג וקוקוס. הקישוט של השוקולד מעל מוסיף עוד טעם ומרקם מעולים שהרי ידוע הוא שקוקוס ושוקולד הם חתונה משמיים.
עוגת קסם קוקוס
לפני שמתחילים
- אני אפיתי את העוגה 45 דקות. העוגה צריכה ממש להזהיב יפה כך ששימו לב לזמני האפייה בתנור שלכם, ייתכן שתצטרכו לאפות פחות או יותר זמן.
- אפשר לאפות בתבנית קטנה יותר – קוטר 24 או מרובעת בגודל 20 ס"מ ואז היא יוצאת גבוהה יותר.
- אחרי שהעוגה מתקררת מעבירים מרית מסביבי לדפנות והופכים על צלחת. מניחים שוב צלחת הגשה והופכים שוב כדי שהחלק העליון יהיה באמת למעלה.
- לא חייב תבנית פיירקס למי שאין, אבל כן חייב תבנית אטומה לגמרי. התערובת נוזלית מאוד ולא מתאימה לתבנית קפיץ מתפרקת. אפשר חד פעמית.
- דיווח מהשטח אחרי לילה במקרר: הרבה יותר טעימה!! זו עוגה שיוצאת במרקם רך מעט ממש כמו פודינג צריך לאהוב פודינג כדי לאהוב את המרקם.
לעוגה בקוטר 26 ס"מ
כל הכמויות נמדדו בכוסות מדידה אוניברסליות
- 2 כוסות חלב
- 1 כוס קוקוס
- 4 ביצים
- 1 כפית מחית וניל/תמצית וניל אמיתית
- 1/2 כוס קמח
- 125 גרם חמאה רכה מאוד
- 3/4 כוס סוכר
- קורט אגוז מוסקט
- קורט מלח
- לקישוט: 50 גרם שוקולד לבן + 50 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה
שמים במיקסר את כל החומרים יחד, מערבלים 2-3 דקות עד שכל החומרים מתאחדים. הבלילה נוזלית מאוד וזה בסדר.
משמנים תבנית פיירקס ויוצקים אליה את הבלילה.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות 45-50 דקות
מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לפני שמחלצים מהתבנית.
מעבירים מרית מסביב לדפנות העוגה ומחלצים אותה מהתבנית. מניחים מעל התבנית צלחת גדולה יותר בקוטרה מתבנית הפיירקס והופכים עליה את העוגה. הופכים שוב על צלחת הגשה.
מקשטים בתלתלי שוקולד – מחממים טבלת שוקולד לבן ושוקולד מריר כ – 15 שניות במיקרוגל. נזהרים שלא להמיס את השוקולד אלא רק לרכך אותו מעט על מנת שיהיה אפשר ליצור ממנו תלתלי שוקולד. בעזרת קולפן ירקות יוצרים תלתלי שוקולד בשחור ולבן ישירות על העוגה.
מעדכנת כי אפיתי את העוגה גם בגרסא החלבית וגם פרווה ושתי הגרסאות חוסלו ואהבו מאוד. אז מי שמעוניין לעשות פרווה לא לחשוש. החלפתי חלב בחלב שקדים וחמאה בנטורינה.
היי נטלי, טוב שאת מעדכנת. תודהה ושמחה שאהבת
האם ניתן להשתמש בחלב שקדים/מיץ תפוזים?
אני לא בטוחה נטלי. אולי חלב שקדים כן אבל מיץ תפוזים לא
היי,
אם אין לי כוס אוניברסלית איזה כוס אני יכולה להשתמש ?
היי לי, תקני כוסות אוניברסליות. יש היום בכל מקום ועולה 10 שקלים. כל כוס מכילה כמות אחרת ולכן אין לי תשובה בשבילך חוץ מאשר לקנות כוסות
אפשר להפוך אותה לפרווה? או שזה יהרוס את הקסם??
היי דור,
יהרוס את הטעם בוודאות
וואו!
הכנתי את העוגה היום לראשונה, וכבר יותר מחצי ממנה התחסלה.
תודה רבה על מתכון פשוט וטעים 🙂
איזה כייף שאהבת לינוי
קמח רגיל? לא צריך אבקת אפיה?
היי מירב,
קמח רגיל בלי אבקת אפייה
הי.. זה חובה להשתמש בתבנית פיירקס?
הבלילה מאוד נוזלית אז תבנית אטומה
היי,
למה הכוונה בכוס קוקוס?
האם מדובר בקוקוס טחון/קרם קוקוס?
פתיתי קוקוס
הכנתי את העוגת קסם יצא טעעעעעעים מעולה טעם שחיפשתי הרבה זמן. תודה רבה
איזה כייףףף לשמוע