העוגה הכי מהירה, הכי מרשימה והכי טעימה! חצי שעה מקסימום ויש לכם עוגת שכבות עם קצפת מסקרפונה ותותים.
איך הכנתי עוגת תותים בקייץ? כנסו ותגלו
השבוע כשהייתי במטבח, מכינה את חיתוכיות האלפחורס ההורסות נוביק זרק לי "איך בא לי עוגה כמו העוגות יומולדת עם קצפת ותותים". החיתוכיות היו כבר בתנור, הוא עוד לא סיים לדבר, כבר זרקתי למיקסר את כל החומרים והתחלתי להקציף. תוך חצי שעה העוגה הייתה מוכנה אחרי אפייה עם הקצפת והכל. מאיפה תותים אתם שואלים? אההה מי שמקפיא תותים בעונה, יש לו תותים קפואים כל השנה לכל קינוח שמתחשק ומי שלא השכיל להקפיא תותים, יש היום בכל סופר פירות קפואים מעולים.
ומאיפה תותים טריים אתם שואלים? אההההה אהההה השיח שלנו בגינה לא יודע שזו לא עונת התותים וכל יום מוציא כמה תותים מדהימים עם טעם שרק מי שחי לפני 30-40 שנה יודע מה הטעם.
את העוגה מכינים ממש בכמה דקות בודדות וגם האפייה לוקחת 8-10 דקות בול! תוך כדי שהיא בתנור מכינים את הקצפת מסקרפונה וכשהיא יוצאת מחכים 5 דקות שתתקרר ומתחילים להכין אותה. בגדול, זאת עוגת רולדה, רק במקום לגלגל אני חותכת לרצועות ויוצרת עוגת שכבות מהממת וטעימה שמי שיראה אותה יחשוב שעבדתם קשה כדי להכין אותה.
נוביק מטורף על טעמי רום והאמת שגם אני ובעצם כולם אצלי בבית ואם זה ממש מעניין אתכם אז גלידת רום צימוקים היא הכי אהובה עליי מכל הגלידות בעולם ואם דיברנו על גלידה, אז אחריה הכי אהובה עליי היא גלידת דובדבני אמרנה.
נחזור לעוגה 🙂 אז הרום שאני מרטיבה איתו את העוגה זה תמצית רום שאנחנו ממש אוהבים. נכון, אין לה שום קשר לטעם רום אמיתי אבל אנחנו אוהבים. תרגישו חופשי להרטיב באיזה טעם שבא לכם. אני גם משרה קצת במסננת את התותים כדי שיגירו את הנוזלים ולא ירטיבו מידי את הקרם וגם עם הסירופ שלהם אני מרטיבה את העוגה.
עוגת שכבות מהירת הכנה עם קצפת מסקרפונה ותותים
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- העוגה הזו הכי קלה להכנה ולוקח מקסימום חצי שעה להכין אותה. אל תיבהלו מאורך המתכון, זה רק כי פירטתי הכל כדי שיהיה ברור.
- העוגה חייבת להיות כמה שעות במקרר כדי לספוג טעמים ולהיות רכה ועסיסית במקסימום.
- העוגה נשמרת במקרר עד שבוע (אם היא שורדת:)
- אפשר לשים כל פרי שאוהבים במקום תותים ואפשר הבמקום תותים קפואים תותים טריים בעונה.
- אפשר גם לגלגל אותה לרולדה במקום שכבות.
- הכנתי את העוגה ברינג מלבני שיש לי בבית בגודל 13*30 ס"מ. פשוט נעזרתי ברינג כדי לחתוך את שכבות העוגה. אפשר לחתוך עם סכין לשכבות באיזה רוחב שיתאים לכם.
מצרכים לעוגה בגודל 13*30 ס"מ
- 4 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- חצי כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 3/4 כוס קמח
- 1/2 שקית אבקת אפייה (5 גרם)
- קורט מלח
- 50 גרם חמאה מומסת
סירופ להרטבת העוגה
- כוס מים רותחים
- 2 כפות סוכר
- כמה טיפות תמצית רום/וניל (לפי הטעם)
למלית
- 300 גרם תותים קפואים
לקצפת
- 2 מיכלים שמנת מתוקה 38% (500 מ"ל)
- 100 גרם מסקרפונה / שמנת חמוצה
- 1/4 כוס אינסטנט פודינג וניל
- 2-3 כפות אבקת סוכר (שימו בהדרגה את אבקת הסוכר ותטעמו)
אופן הכנה
מכינים את התותים: חותכים את התותים לקוביות ומניחים בתוך מסננת שמתחתיה קערה להגרת הנוזלים. מידי פעם לוחצים על התותים עם כף כדי לשחרר עוד נוזלים. אם משתמשים בעונה בתותים טריים, מדלגים על השלב הזה ורק חותכים לקוביות. את הסירופ תותים שומרים להרטבת העוגה.
מכינים סירופ רום/וניל: מוזגים לכוס גדולה מים רותחים וסוכר ומערבבים. מוסיפים תמצית רום/וניל ומערבבים. טועמים ואם רוצים טעם מודגש יותר, מוסיפים עוד קצת תמצית. מקררים מעט.
מכינים עוגה: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מקציפים במיקסר ביצים שלמות עם סוכר ותמצית וניל כ- 8 דקות – עד שמקבלים קצף בהיר ותפוח.
בעזרת מרית מקפלים לקצף בעדינות קמח מנופה, אבקת אפייה ומלח, לבסוף מוסיפים חמאה מומסת.
מניחים נייר אפייה בתבנית מרובעת רגילה של התנור ומשמנים אותו היטב בחמאה או בשמן. יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים אותה בעזרת פלטה.
אופים במשך 8-10 דקות, מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות.
הופכים את העוגה על נייר אפייה, מקלפים בזהירות את נייר האפייה שעליו אפינו את העוגה.
מכינים את שכבות העוגה: אני נעזרתי ברינג שלי כדי לחתוך את העוגה לשלוש רצועות. כל רצועה ברוחב 13 ס"מ – כרוחב הרינג. אם אין רינג, מודדים עם סרגל וחותכים כל רצועה לרוחב של לפחות 8-10 ס"מ. לי יצאו 3 רצועות והייתה לי שארית לנשנוש.
מכינים קצפת: שמים בקערת המיקסר את השמנת המתוקה, המסקרפונה ואבקת הסוכר ומקציפים לקצפת די יציבה. לבסוף מוסיפים את האינסטנט פודינג ומקציפים ממש כמה שניות לקצפת יציבה. זהירות מהקצפת יתר כי אז הקצפת לא יוצאת טעימה.
הרכבת העוגה: את כמות התותים מחלקים לשניים כי נניח אותם על שתי שכבות ואת הקצפת מחלקים בערך לשלוש כי נצטרך אותה גם לקישוט החלק העליון של העוגה.
אני הרכבתי את העוגה בתוך הרינג אבל זה לא חובה כי הקצפת יציבה ואפשר להרכיב גם בלי תמיכה של הרינג כמו פה.
מניחים על צלחת מאורכת את הרינג ומניחים בתוכו רצועת בצק אחת. מרטיבים את העוגה היטב במברשת עם הסירופ רום וגם עם כף מרטיבים אותה עם הסירופ שיצא לנו מהתותים שהשרינו במסננת.
מניחים חצי מכמות התותים על הבצק ומעליהם מזלפים מהקצפת. חוזרים על הפעולה הזו עוד פעם אחת עם רצועת בצק נוספת ומסיימים עם רצועת בצק שלישית. על רצועת הבצק השלישית מזלפים קצפת בצורה יפה עם צנתר זילוף שאתם אוהבים ומעבירים למקרר לפחות לכמה שעות לפני שפורסים אותה. העוגה חייבת לספוג את הסירופים והקרם כי רק כך היא במיטבה.
אני ממש רוצה להכין אותה בתבנית עגולה, האם יתאים לדעתך בתבנית של 24?
אחתוך באמצע ואעשה שתי שכבות
כן אין בעייה שתי שכבות
העוגה נראית מעולה ויש לי פטל במקפיא שרק מחכה בדיוק לעוגה כזאת 🙂 חשבתי לעשות בתבנית עגולה (נניח קוטר 18). האם לאפות ולחתוך פשוט לרוחב גם יעבוד או שהעוגה מאוד עדינה ולא תעמוד בזה?
היי חן
זה אפשרי
קראתי את המתכונים עושה לי חשק לאפות עושה רושם שהן קלות להכנה וגם מאוד טעימות תודה רבה רבה אסנת
הכי קלה והכי טעימנה