אחת העוגות הכי טעימות ומרשימות וגם הכי קלות להכנה. במקום לגלגל לרולדה, חותכים לרצועות ויוצרים שכבות שכבות וביניהן קרם קפה טעים במיוחד


העוגה הכי אהובה על בעלולי שלי. מזלי שהיא קלה להכנה וממש תוך חצי שעה יש לנו עוגה טעימה בטירוף שאי אפשר להפסיק ליישר. זאת למעשה עוגת רולדה שבמקום לגלגל אותה אני חותכת לרצועות ויוצרת שכבות עם קרם ביניהן. ממש כמו עוגת רולדה, העוגה משתבחת מאוד אחרי לילה במקרר ואחרי יומיים שלושה היא אפילו עוד יותר טעימה כי היא נרטבת מהקרם ומתייצבת. כמובן שאפשר למרוח איזה קרם שאוהבים. כאן הכנתי רולדה לבנה עם קרם וניל ותותים.


עוגת שכבות שוקולד וקפה מרשימה וקלה להכנה
היכנסו כאן לסרטון הדגמה באינסטגרם שלי
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- את העוגה לוקח להכין מקסימום חצי שעה אבל היא במיטבה אחרי לילה – שניים במקרר. הקרם נספג בעוגה, היא מתייצבת כך שקל מאוד לפרוס אותה והיא נעשית רכה וטעימה בטירוף.
- ניתן למלא באיזה קרם שאוהבים. אנחנו אוהבים את זו עם קרם קפה וגם רולדה לבנה עם קרם וניל ותותים
מצרכים לעוגה תבנית בגודל 35*45 ס"מ (תבנית תנור רגילה)
- 4 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס קמח (70 גרם)
- 1/2 שקית אבקת אפייה (5 גרם)
- 3 כפות קקאו (30 גרם)
- קורט מלח
- 1 כף שמן (15 מ"ל)
להרטבת העוגה
- 1 כוס מים רותחים
- 1 כף קפה מגורען/נמס
קרם קפה
- 2 שמנת מתוקה 38% שומן (500 מ"ל)
- 1 שמנת חמוצה (200 מ"ל)
- 4 כפות אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
- 1/3 כוס אבקת סוכר (40 גרם)
- 1-2 כפות קפה מגורען/נמס
לציפוי
- 70 גרם שוקולד מריר
- 70 גרם שמנת מתוקה 38% שומן
- 1 כף סירופ תירס (לא חובה אבל שומר על הברק של השוקולד)
אופן הכנה
מכינים את העוגה: מחממים תנור ל – 170 מעלות. מקציפים במיקסר ביצים וסוכר כ- 8 דקות – עד שמקבלים קצף בהיר ותפוח. עוצרים את פעולת המיקסר ובעזרת מרית מקפלים לקצף בעדינות קמח מנופה יחד עם אבקת אפייה, קקאו ומלח, מקפלים היטב כדי שלא יישארו גושי קמח, לבסוף מוסיפים כף שמן ומקפלים בעדינות. משמנים את תבנית האפייה ו"מדביקים" אליה נייר אפייה. משמנים גם את נייר האפייה. מוזגים את הבלילה ומיישרים היטב בעזרת מרית. אופים את הרולדה 10 דקות עד שהיא מוכנה וקפיצית למגע. מכסים את העוגה עם מגבת לכמה דקות. כשהעוגה מתקררת מעט מניחים נייר אפייה על משטח עבודה והופכים עליו את העוגה. מכסים שוב עם מגבת ובינתיים מכינים את הקרם.
מכינים נוזל להרטבת העוגה: מערבבים יחד מים רותחים וקפה.
קרם קפה: מקציפים יחד שמנת מתוקה, שמנת חמוצה וקפה לקצף רך, מוסיפים אינסטנט פודינג וניל, אבקת סוכר וממשיכים להקציף עוד כמה שניות רק עד לקבלת לקרם יציב (לא יציב מידי כי הוא ממשיך להתייצב במקרר). טועמים ואם אוהבים מתוק יותר – מוסיפים עוד אבקת סוכר לפי הטעם.
מרכיבים את העוגה: חותכים את קצוות העוגה כך שהיא תהיה ברוחב של 40 ס"מ (מודדים עם מטר או סרגל) ואז חותכים ל – 4 רצועות ברוחב 10 ס"מ. מניחים רצועה אחת על צלחת מרופדת בנייר אפייה. בעזרת מברשת מרטיבים קלות את הרצועה, מקררים מעט ומורחים או מזלפים שליש מכמות הקרם. ממשיכים כך גם עם שתי השכבות הנוספות ולבסוף מניחים על הקרם את השכבה האחרונה, מרטיבים אותה, עוטפים ומעבירים לכמה שעות למקרר ורצוי לילה. אחרי כמה שעות העוגה תהיה יציבה יותר. שומרים את שארית הקרם לקישוט על העוגה.
מצפים את העוגה בשוקולד: ממסים במיקרוגל שוקולד ושמנת מתוקה, מוסיפים סירופ תירס ומערבבים לאחידות. מצפים את כל החלק העליון של העוגה ולאחר מכן בעזרת כפית מזלפים בצורה חופשית ליצירת קישוט ומזלפים פרחים משארית הקרם קפה. שומרים את העוגה במקרר עד שבוע.
בתאבון!
הכנתי את העוגה בשבוע שעבר והיא חוסלה!! מעולה ברמות. השבוע מכינה שוב 🙂 תודה רבה על מתכון מושלם
איזה כייף לשמוע
נראה מצויין. יודעת אולי להפוך לי את הרולדה לכס ללא גלוטן??
לשים קמח ללא גלוטן במקום קמח רגיל
הייתי צריכה עוגה דחוף, בלי זמני המתנה, והחלטתי להכין את היפה הזו. גם בלי לחכות, עם טיפה זמן במקפיא לייצוב ביום חם, העוגה יצאה נהדרת. כולם אהבו. תודה לך, יהודית, על מתכונים מושלמים שקוצרים מחמאות.
מהמם
הכוונה להפריד חלבונים וחלמונים? כלומר להקציף חלבונים?
לא כתוב להפריד ביצים. כלומר להקציף ביצים שלמות
מה אפשר לשים במקום שמנת חמוצה אם לא רוצים חלבי
לוותר עליה
שלום אפשר לשאול איפה הרולדה הלבנה עם קרם וניל ותותים שמתוארת בהקדמה? כי במתכון ובתמונות יד עוגה חומההעם קרם קפה וגנאש שוקולד ????♀️
https://www.yehudit-aviv.co.il/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%94%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%aa-%d7%94%d7%9b%d7%a0%d7%94/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%a9%d7%9b%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%94%d7%99%d7%a8%d7%aa-%d7%94%d7%9b%d7%a0%d7%94-%d7%a2%d7%9d-%d7%a7%d7%a6%d7%a4%d7%aa-%d7%9e%d7%a1%d7%a7%d7%a8%d7%a4%d7%95%d7%a0%d7%94/