יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
עוגת שכבות שוקולד וקפה מרשימה וקלה להכנה
ראשי » מתכונים לפורים » עוגת שכבות שוקולד וקפה מרשימה וקלה להכנה

עוגת שכבות שוקולד וקפה מרשימה וקלה להכנה

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 17 ביוני 2024 12 תגובות

אחת העוגות הכי טעימות ומרשימות וגם הכי קלות להכנה. במקום לגלגל לרולדה, חותכים לרצועות ויוצרים שכבות שכבות וביניהן קרם קפה טעים במיוחד

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
עוגת שכבות שוקולד וקפה מרשימה וקלה להכנה

העוגה הכי אהובה על בעלולי שלי. מזלי שהיא קלה להכנה וממש תוך חצי שעה יש לנו עוגה טעימה בטירוף שאי אפשר להפסיק ליישר. זאת למעשה עוגת רולדה שבמקום לגלגל אותה אני חותכת לרצועות ויוצרת שכבות עם קרם ביניהן. ממש כמו עוגת רולדה, העוגה משתבחת מאוד אחרי לילה במקרר ואחרי יומיים שלושה היא אפילו עוד יותר טעימה כי היא נרטבת מהקרם ומתייצבת. כמובן שאפשר למרוח איזה קרם שאוהבים. כאן הכנתי רולדה לבנה עם קרם וניל ותותים.



עוגת שכבות שוקולד וקפה מרשימה וקלה להכנה

היכנסו כאן לסרטון הדגמה באינסטגרם שלי

לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
  • יש לי גם טיק טוק
  • את העוגה לוקח להכין מקסימום חצי שעה אבל היא במיטבה אחרי לילה – שניים במקרר. הקרם נספג בעוגה, היא מתייצבת כך שקל מאוד לפרוס אותה והיא נעשית רכה וטעימה בטירוף.
  • ניתן למלא באיזה קרם שאוהבים. אנחנו אוהבים את זו עם קרם קפה וגם רולדה לבנה עם קרם וניל ותותים

מצרכים לעוגה תבנית בגודל 35*45 ס"מ (תבנית תנור רגילה)

  • 4 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס קמח (70 גרם)
  • 1/2 שקית אבקת אפייה (5 גרם)
  • 3 כפות קקאו (30 גרם)
  • קורט מלח
  • 1 כף שמן (15 מ"ל)

להרטבת העוגה

  • 1 כוס מים רותחים
  • 1 כף קפה מגורען/נמס

קרם קפה

  • 2 שמנת מתוקה 38% שומן (500 מ"ל)
  • 1 שמנת חמוצה (200 מ"ל)
  • 4 כפות אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
  • 1/3 כוס אבקת סוכר (40 גרם)
  • 1-2 כפות קפה מגורען/נמס

לציפוי

  • 70 גרם שוקולד מריר
  • 70 גרם שמנת מתוקה 38% שומן
  • 1 כף סירופ תירס (לא חובה אבל שומר על הברק של השוקולד)

אופן הכנה

מכינים את העוגה: מחממים תנור ל – 170 מעלות. מקציפים במיקסר ביצים וסוכר כ- 8 דקות – עד שמקבלים קצף בהיר ותפוח. עוצרים את פעולת המיקסר ובעזרת מרית מקפלים לקצף בעדינות קמח מנופה יחד עם אבקת אפייה, קקאו ומלח, מקפלים היטב כדי שלא יישארו גושי קמח, לבסוף מוסיפים כף שמן ומקפלים בעדינות. משמנים את תבנית האפייה ו"מדביקים" אליה נייר אפייה. משמנים גם את נייר האפייה. מוזגים את הבלילה ומיישרים היטב בעזרת מרית. אופים את הרולדה 10 דקות עד שהיא מוכנה וקפיצית למגע. מכסים את העוגה עם מגבת לכמה דקות. כשהעוגה מתקררת מעט מניחים נייר אפייה על משטח עבודה והופכים עליו את העוגה. מכסים שוב עם מגבת ובינתיים מכינים את הקרם.

מכינים נוזל להרטבת העוגה: מערבבים יחד מים רותחים וקפה.

קרם קפה: מקציפים יחד שמנת מתוקה, שמנת חמוצה וקפה לקצף רך, מוסיפים אינסטנט פודינג וניל, אבקת סוכר וממשיכים להקציף עוד כמה שניות רק עד לקבלת לקרם יציב (לא יציב מידי כי הוא ממשיך להתייצב במקרר). טועמים ואם אוהבים מתוק יותר – מוסיפים עוד אבקת סוכר לפי הטעם.

מרכיבים את העוגה: חותכים את קצוות העוגה כך שהיא תהיה ברוחב של 40 ס"מ (מודדים עם מטר או סרגל) ואז חותכים ל – 4 רצועות ברוחב 10 ס"מ. מניחים רצועה אחת על צלחת מרופדת בנייר אפייה. בעזרת מברשת מרטיבים קלות את הרצועה, מקררים מעט ומורחים או מזלפים שליש מכמות הקרם. ממשיכים כך גם עם שתי השכבות הנוספות ולבסוף מניחים על הקרם את השכבה האחרונה, מרטיבים אותה, עוטפים ומעבירים לכמה שעות למקרר ורצוי לילה. אחרי כמה שעות העוגה תהיה יציבה יותר. שומרים את שארית הקרם לקישוט על העוגה.

מצפים את העוגה בשוקולד: ממסים במיקרוגל שוקולד ושמנת מתוקה, מוסיפים סירופ תירס ומערבבים לאחידות. מצפים את כל החלק העליון של העוגה ולאחר מכן בעזרת כפית מזלפים בצורה חופשית ליצירת קישוט ומזלפים פרחים משארית הקרם קפה. שומרים את העוגה במקרר עד שבוע.

בתאבון!

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוגת גבינה קרם ברולה
    עוגת גבינה קרם ברולה מושלמת
  • עוגת גבינה וביסקוויטים מנומרת
    עוגת גבינה וביסקוויטים מנומרת
  • עוגת גבינה בשלושה טעמים
    עוגת גבינה אפויה בשלושה טעמים
  • עוגת תפוזים בתבנית אנג'ל
    עוגת תפוזים רכה וגבוהה שמכינים בתבנית טורט אנג'ל

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

12 תגובות

  1. שירן הגב 18 ביולי 2024 בשעה 12:27

    הכנתי את העוגה בשבוע שעבר והיא חוסלה!! מעולה ברמות. השבוע מכינה שוב 🙂 תודה רבה על מתכון מושלם

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 ביולי 2024 בשעה 18:20

      איזה כייף לשמוע

  2. לילך הגב 20 ביוני 2024 בשעה 19:01

    נראה מצויין. יודעת אולי להפוך לי את הרולדה לכס ללא גלוטן??

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 ביוני 2024 בשעה 8:04

      לשים קמח ללא גלוטן במקום קמח רגיל

      • לילי הגב 28 ביוני 2024 בשעה 19:15

        הייתי צריכה עוגה דחוף, בלי זמני המתנה, והחלטתי להכין את היפה הזו. גם בלי לחכות, עם טיפה זמן במקפיא לייצוב ביום חם, העוגה יצאה נהדרת. כולם אהבו. תודה לך, יהודית, על מתכונים מושלמים שקוצרים מחמאות.

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 ביוני 2024 בשעה 20:36

          מהמם

  3. חני הגב 20 ביוני 2024 בשעה 13:34

    הכוונה להפריד חלבונים וחלמונים? כלומר להקציף חלבונים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 ביוני 2024 בשעה 8:03

      לא כתוב להפריד ביצים. כלומר להקציף ביצים שלמות

  4. בלה הגב 19 ביוני 2024 בשעה 17:39

    מה אפשר לשים במקום שמנת חמוצה אם לא רוצים חלבי

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 ביוני 2024 בשעה 22:44

      לוותר עליה

  5. בלה הגב 19 ביוני 2024 בשעה 7:03

    שלום אפשר לשאול איפה הרולדה הלבנה עם קרם וניל ותותים שמתוארת בהקדמה? כי במתכון ובתמונות יד עוגה חומההעם קרם קפה וגנאש שוקולד ????‍♀️

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 ביוני 2024 בשעה 22:44

      https://www.yehudit-aviv.co.il/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%94%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%aa-%d7%94%d7%9b%d7%a0%d7%94/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%a9%d7%9b%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%94%d7%99%d7%a8%d7%aa-%d7%94%d7%9b%d7%a0%d7%94-%d7%a2%d7%9d-%d7%a7%d7%a6%d7%a4%d7%aa-%d7%9e%d7%a1%d7%a7%d7%a8%d7%a4%d7%95%d7%a0%d7%94/

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס