רולדת שוקולד במילוי קרם קפה. הכי קלה להכנה, הכי טעימה והכי מרשימה. תוך חצי שעה מהרגע שהתחלתם תהיה לכם עוגה מרשימה וטעימה


העוגה הכי קלה להכנה ובין הטעימות שיש! 5 דקות הכנה, עוד 10 דקות אפייה, מילוי, גלגול וזהו!! מומלץ להכין את הרולדה יום לפני, כך הקרם מרטיב את העוגה והופך אותה למאוד מאוד עסיסית וטעימה.

הבעלול שלי לא מת על עוגות באופן כללי אלא אם זאת עוגת תפוזים, עוגת שייש או רולדה רכה עם קרם שהוא אוהב. אז במיוחד בשבילו אני מכינה את העוגות האלה שלמעשה כולם אוהבים 🙂

רולדת שוקולד במילוי קרם קפה
לפני שמתחילים
- כל הכמויות במתכון נמדדו עם כוסות וכפות מדידה אוניברסליים.
- את העוגה הזו מומלץ להכין יום ואפילו יומיים מראש. השהות שלה במקרר עם הקרם מרטיבה אותה והיא הופכת עסיסית וטעימה במיוחד.
- לרולדה לבנה – משמיטים את הקקאו ושמים במקומו עוד קמח או קורנפלור/קמח תפוחי אדמה.
- למתכון לרולדה לבנה עם קרם וניל ותותים כנסו פה
מצרכים לרולדה אחת
- 4 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס קמח (70 גרם)
- 1/2 שקית אבקת אפייה (5 גרם)
- 3 כפות קקאו (30 גרם)
- קורט מלח
- 1 כף שמן (15 מ״ל)
קרם קפה
- 1 שמנת מתוקה 38% שומן (250 מ"ל)
- 1 שמנת חמוצה (200 מ"ל)
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל (20 גרם)
- 1/4 כוס אבקת סוכר (30 גרם)
- 1-2 כפות נס קפה (לא מגורען)
לציפוי
- 100 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם שמנת מתוקה 38% שומן
- 1 כף סירופ תירס (לא חובה אבל שומר על הברק של השוקולד)
אופן הכנה
מחממים תנור ל – 170 מעלות.
מקציפים במיקסר ביצים וסוכר כ- 8 דקות – עד שמקבלים קצף בהיר ותפוח. עוצרים את פעולת המיקסר ובעזרת מרית מקפלים לקצף בעדינות קמח מנופה יחד עם אבקת אפייה, קקאו ומלח, מקפלים היטב כדי שלא יישארו גושי קמח, לבסוף מוסיפים כף שמן ומקפלים בעדינות.
משמנים את תבנית האפייה ו"מדביקים" אליה נייר אפייה. משמנים גם את נייר האפייה. מוזגים את הבלילה ומיישרים היטב בעזרת מרית. אופים את הרולדה 10 דקות עד שהיא מוכנה וקפיצית למגע.
בזמן שהרולדה בתנור פורסים מגבת מטבח נקייה (בלי ריח של מרכך :)) ומפדרים אותה באבקת סוכר. כשהרולדה מוכנה מוציאים אותה מהתנור, הופכים אותה עם נייר האפייה על מגבת המטבח, מורידים את הנייר ומגלגלים מייד עם המגבת. מעבירים לצינון מוחלט.
קרם קפה: מקציפים יחד שמנת מתוקה ושמנת חמוצה לקצף רך, מוסיפים אינסטנט פודינג וניל, אבקת סוכר וקפה נמס וממשיכים להקציף עוד כמה שניות רק עד לקבלת לקרם יציב (לא יציב מידי כי הוא ממשיך להתייצב במקרר). טועמים ואם אוהבים מתוק יותר – מוסיפים עוד אבקת סוכר לפי הטעם.
פותחים את הרולדה ומניחים אותה על נייר אפייה. מורחים קרם קפה על כל שטח הרולדה ונעזרים בנייר האפייה לגלגל אותה לרולדה. עוטפים עם נייר האפייה ומעבירים למקרר למשך הלילה (משאירים מעט מהקרם לקישוט).
ציפוי: ממסים יחד במיקרוגל שוקולד ושמנת מתוקה, מערבבים היטב. מוסיפים סירופ תירס ומערבבים היטב. מוזגים את השוקולד על הרולדה ומקשטים עם שארית קרם הקפה.
בתאבון!
היי במה הרטבת את הרולדה לא ציינת את זה המתכון
לא מרטיבים
היי
אם אני עושה בתבנית של טוסטר אובן זה גם בסדר?
שימי לב שהכמות מתאימה לתבנית גדולה ואולי תצטרכי לחלק לחצי כל פעם.
כשאת רושמת 3/4 כוס קמח פחות 3 כפות, מה הכוונה?
היי רחל, ממש כמו שזה נשמע. מודדים 3/4 כוס שזה 105 גרם ומזה מפחיתים 3 כפות שזה 30 גרם. את תראי בהמשך המתכון שבמקום 3 כפות קמח מוסיפים 3 כפות קקאו ובסוף זה 3/4 כוס יחד.
היי, נראה מתכון מדהים!
רק מה גודל התבנית?
תודה על המתכונים 🙂
תבנית תנור סטנדרטית 60*60 ס"מ
תודה על המתכונים המשגעים,
שאלה : אם אין לי שמנת חמוצה?
היי תיקי,
את יכולה בלי או לשים מוצר חלבי אחר
יהודית יקרה תודה לך על מתכונים מעולים.הכנסתי הרגע את העוגה לתנור ואז נוכחתי לדעת כי שכחתי לשים שמן בבלילה.זה קריטי?
היי אבישג,
ישפיע קצת על הגמישות אבל לא קריטי לדעתי. עדכני
העוגה הכי טעימה שיש אני ממש מבינה את גידי הטעמים מעולים !! נשיקות
היי,
קוראת שיש לך תנור 90 סמ ומאוד אשמח לשמוע של איזה חברה והאם את מרוצה ממנו( היו לי במהלך השנים שני דגמים של שתי חברות שונות והם היו מאוד לא מוצלחים )
תודה על מתכונים נפלאים ודף מלא באהבה ?
היי גליה. התנור שלי של ליבנט. כבר 12 שנה יש לי אותו. התנור בסדר גמור השרות גרוע