יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
טארט תפוחים וקרם ברולה
ראשי » מתכונים לראש השנה וחגי תשרי » טארט תפוחים וקרם ברולה

טארט תפוחים וקרם ברולה

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 12 בספטמבר 2020 16 תגובות

טארט תפוחים וקרם ברולה. אחת העוגות הכי טעימות ומיוחדות שהכנתי לאחרונה. שלוש שכבות שביחד יוצרות ביס כל כך מושלם שאי אפשר להפסיק לטעום עוד ועוד. טעם וניל מודגש כיאה לקרם ברולה אמיתי וטוב. שלושה שלבים פשוטים שבסופם מקבלים עוגה שתקצור ים מחמאות ותגובות התפעלות

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
טארט תפוחים וקרם ברולה

שלוש אהבות מאוד גדולות שלי התאגדו להם יחדיו לעוגה אחת מושלמת!!! בצק פריך, תפוחים וקרם ברולה. אין לי מילים לתאר כמה שהעוגה הזו טעימה ומיוחדת. תמיד לפני החגים אני קודחת לעצמי במוח בחיפוש אחרי רעיונות חדשים, מתכונים שטרם הכנתי ובכלל לרגש את עצמי ואתכם עם מתכונים חדשים ומעניינים.

הרעיון הזה קפץ לי לראש בלי התראה מוקדמת 🙂 תוך כדי שאני מנקה את הבית, מוסיקה רועמת ברקע, המוח שלי משתולל ממחשבות על המצב, מה יהיה? האם יהיה סגר? איך נחגוג? עם מי? מה להכין לאכול? איזה קניות לעשות? בקיצור, מלא מלא סימני שאלה ושאלות לא פתורות. ואז, בלי שום התראה ראיתי אותה בדימיון, את העוגה המהממת הזו שכשהכנתי אותה התפללתי שתצא בדיוק כמו שאני מדמיינת. וווואווו יצאה הרבה מעבר לציפיות שלי מכל הבחינות – כבר בזמן האפייה הבנתי שהיא הולכת להיות יפהפייה וכל שנותר זה לקרר אותה ולחכות למבחן הטעימה, שתכל'ס זה החלק הכי קשה בכל הסיפור.

עוגה מאוד מאוד פשוטה להכנה. היא אמנם מורכבת משלושה שלבים, אבל כל שלב באמת משחק ילדים. הבסיס בצק פריך, מעליו כמות נאה של תפוחים שקרמלתי בחמאה ומעל הכל קרם ברולה חלומי, טעים בטירוף וכיאה לקרם ברולה אמיתי, שכבה של סוכר שקרמלתי עם ברנר. הביס – אלוהי! הכל משתלב בצורה מושלמת ואני לא מצליחה להפסיק לקחת ביס ועוד ביס….הלכה הדיאטה.

טארט תפוחים וקרם ברולה

לחצו פה לסרטון הדגמה בערוץ היוטיוב שלי

לפני שמתחילים

  • בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
  • ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
  • אפשר להכין את הטארט עם כל פרי שאוהבים ומתאים לאפייה. צריך רק לדאוג שלא יהיו בו נוזלים מיותרים.
  • במתכון אני משתמשת ב – 5 חלמונים ונמאס לי כבר להכין מרנגים למיניהם, טעימים ככל שיהיו, בזמן האחרון היו לי יותר מידי שעות מרנג. אז הכנתי עוגת תפוחים רק עם חלבונים ואני אגלה לכם סוד – שכחתי לשים בה שמן והייתי בטוחה שהיא הולכת לפח. אבלללל בזכות כמות התפוחים המקורמלים ששמתי בה, היא יצאה רכה ועסיסית כל כך, שגם אני, שאופה כל כך הרבה שנים הופתעתי. אז קבלו למתכון לעוגת תפוחים בחושה שמכינים בחמש דקות, בלי חלמונים ובלי שמן.
  • בעוגה הזו יש 3 שלבים. מכינים כל שלב בנפרד ובסוף מחברים לעוגה אחת ואופים.
  • אפשר להכין את הבצק הפריך מראש ולהקפיא לפני אפייה וגם אחרי.
  • אפשר להכין את התפוחים המקורמלים ולשמור במקרר כמה ימים.
  • קרם ברולה לוקח להכין בדיוק 5 דקות.
  • כדי לשרוף את הסוכר בשכבה העליונה של הטארט ולקבל משחק של מרקמים בקינוח אחד, כדאי/חייב  לקנות ברנר. זה עולה בסביבות 100 שקלים אבל ממש מומלץ שיהיה לכם בבית. נכון שכותבים בכל מיני מתכונים שאפשר לשרוף את הסוכר בתנור וזה, אבל זה לא נותן בכלל בכלל את אותה תוצאה. אז המלצה שלי – אם אין לכם ברנר, לא כדאי להכין קרם ברולה. ואם אתם שואלים את עצמכם ומתלבטים האם לקנות ברנר ומה בכלל יש לכם לעשות איתו חוץ מלשרוף את הסוכר של הקרם ברולה – אז אתם צודקים, 🙂 אין הרבה מה לעשות עם ברנר חוץ מלשרוף את הסוכר של הברולה, להשחים את המרנג של הפאי לימון, להיעזר בו כדי לחלץ את הרינגים שמכינים בהם עוגות ומקפיאים, להדליק את המנגל הרבה יותר בקלות, להמיס מרשמלו, להכין בננה מקורמלת בצ’יק ובטח יש עוד כמה דברים ששכחתי אבל, מי שחובב גאדג’טים שיקנה. יש גאדג’טים שהם ייעודיים לדברים מאוד ספציפיים וזה בסדר וזה גם לא כזה יקר.
  • אז בלי לחשוב פעמיים, תכינו את עוגת העוגות הכי טעימה שתאכלו לפחות עד ראש השנה 🙂
  • כל הכמויות נמדדו בכוסות וכפות מדידה אוניברסליות ובמשקל.
  • מחית/מקל וניל קונים בחנויות מתמחות באפייה או בחנויות תבלינים טובות. אין תחליף במתכון הזה לווניל אמיתי. תתאמצו ותקנו כי זה כל הטעם.

מצרכים לתבנית טארט בקוטר 26 ס"מ

*** הקרם ברולה מספיק לעוגה ונשאר עוד קצת, אפשר לאפות את מה שנשאר בכלי קטן או בתבנית סיליקון, להקפיא ולחלץ כמו במתכון הזה.

לבצק פריך

  • 1+ 3/4 כוסות קמח רגיל (245 גרם)
  • 125 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כוס סוכר חום בהיר (100 גרם)
  • 1 ביצה גדולה
  • 1/2 כפית תמצית וניל

למלית תפוחים

  • 4 תפוחים מזן גרני סמית
  • 30 גרם חמאה
  • 1/2 כפית מחית וניל/ 1/2 מקל וניל
  • 2 כפות סוכר חום בהיר
  • 1 כף קורנפלור
  • מיץ מחצי לימון/ליים

לקרם ברולה

  • 2 מיכלים  שמנת מתוקה 38% (500 מ”ל)
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כפית מחית וניל / 1/2 מקל וניל (חובה! אין תחליף)
  • 5 חלמונים מביצים גדולות

להגשה

  • 6-7 כפות סוכר לבן
  • ברנר לצריבת הסוכר

אופן הכנה

מכינים קלתית בצק פריך: שמים במעבד מזון קמח, חמאה וסוכר ומעבדים לתערובת פירורית.

מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומעבדים רק עד שמתקבל בצק (עיבוד יתר פוגם במרקם הבצק).

מעבירים את הבצק למשטח מקומח ואז לתבנית ובעזרת ידיים מקומחות משטחים אותו בצורה שווה על פני התבנית והדפנות.

דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומקפיאים חצי שעה מינימום ואפשר כמה שעות.

מחממים תנור לחום של 190 מעלות ואופים את הטארט 10 דקות. מנמיכים את חום התנור ל – 180 מעלות ואופים עוד כ -10-15 דקות עד לכמעט אפייה מלאה.

מוציאים את הבצק מהתנור ומנמיכים את החום ל – 140 מעלות. מניחים בתחתית התנור כלי עם מים כדי שייווצרו אדים.

מכינים את מלית התפוחים: קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנטנות. שמים במחבת עם חמאה, מחית וניל וסוכר ומבשלים בערך 10 דקות עד שהתפוחים די רכים אבל נשארים שלמים ויפים. מערבבים קורנפלור ומיץ לימון לבלילה חלקה ומוסיפים לתפוחים. מערבבים דקה עד שכל הנוזלים נספגים בתפוחים.

מניחים את התפוחים על הבצק האפוי.

מכינים קרם ברולה: בסיר קטן שמים יחד שמנת מתוקה ומחית וניל ומביאים לסף רתיחה.

בקערית נפרדת מערבבים יחד חלמונים וסוכר עד שהסוכר נמס.

מוזגים את השמנת החמה בזרם דק לחלמונים תוך כדי ערבוב מהיר עם מטרפה (השוואת טמפרטורה) מחזירים את הבלילה לסיר ומבשלים תוך ערבוב עוד חצי דקה.

מעבירים את הבלילה דרך מסננת כדי להיפטר משאריות חלמונים שנקרשו.

מרכיבים את הטארט ואופים: מניחים את הטארט על תבנית אפייה רגילה של תנור. בעזרת מצקת מוזגים את הקרם ברולה על שכבת התפוחים, ממש עד לגובה של התבנית. מעבירים לתנור ואופים בערך 40-45 דקות או עד שהקרם די מתייצב אבל רוטט קצת במרכז (שימו לב שכל תנור אופה בזמנים שונים, לכן זמני האפייה הם בגדר המלצה בלבד. תפעילו גם שיקול דעת על מנת לאפות בצורה מושלמת).

הערת ביניים: הקרם ברולה מספיק לעוגה ונשאר עוד קצת, אפשר לאפות את מה שנשאר בכלי קטן או בתבנית סיליקון, להקפיא ולחלץ כמו במתכון הזה.

אחרי שהטארט נאפה מקררים ומעבירים למקרר לקירור מלא עד שהקרם יציב, רצוי לילה במקרר.

למחרת: במידה ואוכלים את העוגה באותו יום, אפשר לפזר סוכר על כולה ולקרמל אותו. הסוכר נשמר קריספי במשך יום שלם, לאחר מכן הוא מתרכך מעט ומאבד את האפקט. אם יודעים שלא כל העוגה תיאכל באותו יום, פורסים פרוסות לפי מספר הגרגרנים ומקרמלים במקום לפני ההגשה. את העוגה עצמה שומרים במקרר עד שבוע.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • צמת בצק עלים במילוי תפוחים וקרם פאטיסייר
    צמת בצק עלים במילוי תפוחים וקרם פאטיסייר
  • המבורגר ביתי - המדריך השלם להמבורגר מושלם
    המבורגר ביתי - המדריך השלם להמבורגר מושלם
  • תפוחיות - מאפה בצק עלים עם תפוחים וקינמון
    תפוחיות - מאפה בצק עלים עם תפוחים וקינמון
  • טארט שוקולד צ'יפס וקרם וניל
    טארט שוקולד צ'יפס וקרם וניל
וניל טארט קרם ברולה קרם ברולה תפוחים תפוחים קרם ברולה

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

16 תגובות

  1. אלי הגב 22 בדצמבר 2021 בשעה 21:58

    נראה אש. ועד שאני ארכוש ברנר, יש מצב להחליף תפוחים בבנות??

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 בדצמבר 2021 בשעה 8:56

      היי אלי,
      אפשר לשים בננות

  2. נופר הגב 16 באפריל 2021 בשעה 21:04

    אז בעצם אופים את הקלתית פעמיים? היא לא עלולה להישרף?
    נראה אש, מתה להכין:))

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 באפריל 2021 בשעה 12:15

      היי נופר,
      תעשי בדיוק לפי המתכון. אני לא כותבת מתכון שלא ניסיתי והצליח במאה אחוז.
      בהצלחה 🙂

  3. עדנה הגב 2 באוקטובר 2020 בשעה 15:49

    קניתי ברנר בשביל לעשות את הברולה. אין לי סוכר לבן בבית אלא סוכר קנים אורגני, האם יש הבדל מבחינת סוג הסוגץכר. יש אבקת סוכר … במה את ממליצה להשתש שיצא שכבה כזו של קרמל…
    תודה וחג סוכות שמח!
    עדנה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 3 באוקטובר 2020 בשעה 8:53

      סוכר רגיל או סוכר חום. לא אבקת סוכר
      חג שמח

  4. זורי הגב 18 בספטמבר 2020 בשעה 14:45

    היי.
    לא הבנתי משהו:
    אחרי אפיה ראשונית של הבצק, צריך להוציא את הבצק מהתבנית ורק אחר כך לשים תפוחים וקרם ברולה?
    או להשאיר בתבנית? …
    אשמח לתשובה..

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 בספטמבר 2020 בשעה 8:16

      היי זורי, להשאיר בתבנית ולהמשיך

  5. ירדן הגב 17 בספטמבר 2020 בשעה 9:44

    היי יהודית נראה נהדר!
    את הבצק את הוצאת מהתבנית פאי ואם כן, איך? הבצק לא התפרק?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 בספטמבר 2020 בשעה 12:52

      היי ירדן, יש בסיס פריך מאוד יציב. למה שיתפרק? יש לי תבנית מתפרקת מיוחדת לטארטים

  6. אורית מלכה הגב 13 בספטמבר 2020 בשעה 13:18

    יהודית את אלופה ותודה על מתכונים מעלפים. שאלה בנוגע לברנר. יש לך המלצה כלשהי? ראיתי שיש ברנר בעל שתי עוצמות… האם זה חשוב או שמספיק הפשוט? אשמח להמלצה ושוב תודה. שנה טובה. אורית

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 בספטמבר 2020 בשעה 14:54

      היי אורית יקרה,
      תודה רבה רבה ♥
      ברנר פשוט וטוב שמוכרים בחנויות אפייה. עולה בין 100 ל – 120 שקלים.

  7. סיגל הגב 12 בספטמבר 2020 בשעה 21:20

    עוגה מטורפתתת איזה שילוב מושלם ימוכשרת מדמיינת את הביס התמונות מדהימות, גם עוגת התפוחים שתיהן שיחוק במילה אחת א ל ו פ ה !!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 בספטמבר 2020 בשעה 0:47

      תודהה אהובה

    • לירן הגב 16 בספטמבר 2020 בשעה 17:35

      נראה מעולה ! רוצה לנסות
      בקרם ברולה צריך 2 מיכלים של 500 מ"ל או סה"כ 500 מ"ל?

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 בספטמבר 2020 בשעה 6:38

        היי לירן, סך הכל 500
        חג שמח

השארת תגובה

ביטול

שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג'ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר "תפוז" שאירח כותבים/בלוגרים באתר שלו.......... להמשך קריאה

אביב תיקונים והתקנות - כל סוגי התיקונים לבית ולעסק עם שרות מושלם ואחריות

למעבר לדף העסקי לחצו כאן

050-3221145 - גידי

📌 צביעה איכותית ונקיה.
📌 כל התיקונים לבית ברמה גבוהה.
📌 שיפוץ אמבטיה/מקלחת.
📌 מכירה והתקנת פרקטים.
📌 דלתות פנים ודלתות כניסה.
📌 מנעולן מוסמך.
📌התקנת אביזרי אמבטיה.
📌תליית וילונות.
📌תליית טלויזיות.
📌תליית מדפים.
📌תליית מראות.
📌תליית תמונות.
📌טיפול ותיקון דוד שמש.
📌החלפת שקעים ומפסקים.
📌הרכבת גופי תאורה.
📌תיקון תריסים.
📌החלפת רשתות.
📌החלפת כל סוגי הברזים.

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב הלוחשת לאוכל
כשמתחשק לי עוגיות שוקולד צ׳ כשמתחשק לי עוגיות שוקולד צ׳יפס ולא בא לי לחכות שעותתת שההצק יתקרר🙈
אזזזז  חמש דקות הכנה, בלי מיקסר ובלי המתנה… רבע שעה אפייה וזהווו 
עוגיות מושלמות בכלום זמן
 המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל עוגיות שוקולד ונוטלה קלות לככנה הלוחשת לאוכל
.
.
.
#chocolate #chocolatechipcookies #chocolatelab #chocolates #שוקולד #שוקולדציפס #שוקולדים #שוקולדחלב #עוגיותשוקולדציפס #עוגיותשוקולדציפס🍪
מתבקש מרק אבל אני תמיד מעדיפה מתוקים אז מתחממת לי עם הרוגעלך הכי טעימים שתכינו אי פעם

המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל רוגעלך הלוחשת לאוכל ותכף שמה לינק בסטורי
.
.
.
#chocolate
#chocolatecake
#רוגעלך
#רוגלך
אם לא יצא לכם עדיין להכין מר אם לא יצא לכם עדיין להכין מרק תפוחי אדמה, אתם חייבים. הוא קטיפתי וטעיםםם
המתכון בבלוג, תכתבו בגוגל מרק תפוחי אדמה הלוחשת לאוכל
.
.
#potato
#soup
#potatpsoup
#israelinstagram
#ontheblog
#lovesoup
#lovepotato
תעשו טובה לעצמכם ולכו להכין תעשו טובה לעצמכם ולכו להכין עכשיו בצק מקדים לחלה. מחר בבוקר תיכנסו לבלוג שלי תכתבו בגוגל חלה לשבת עם בצק מקדים הלוחשת לאוכל. יעלו כמה וכמה מתכונים וכולם מעולים. תכינו ותבינו את ההבדלים בין חלה רגילה לחלה עם בצק מקדים.

כדי להקל עליכם אני שמה לכם פה את המתכון לבצק המקדים שלוקח חצי דקה להכין אותו. 
תערבבו יחד קמח, שמרים ומים לפי הכמויות למטה, תכסו ותשאירו כל הלילה על השייש. מחר תמשיכו לפי המתכון מהבלוג. 
תהנו❤️❤️
1.5 כוסות קמח
1/4 כפית שמרים יבשים
3/4 עד 1  כוס מים

נ. ב. שמה לכם לינק לחלות בסטורי, תבואו
.
.
.
#hallabread
#halla
#bread
#חלהלשבת
#חלה
#שבת
#שבתשלום
כמה דקות קטנות ויש עוגת תפוחים הכי קלה והכי טעימה.
כל מה שצריך זה קערה ותבנית.
שטרוייזל מלמטה, תפוחים במרכז ושטרוייזל מלמעלה וזהו! לתנור.
תכינו קצפת או שמנת חמוצה או גלידת וניל ואתם מסודרים
המתכון עכשיו בבלוג. תכתבו בגוגל עוגת תפוחים מדהימה קלה להכנה הלוחשת לאוכל
.
.
.
#applestart
#applecakes
#apples
#tart
#cakesofinstagram
#cake
#israelinstagram
#ontheblog
#cakeslovers
#cakecakecake
הכנתי מלאווח היסטרי, לא נכין ממנו זיוה??
חפשו בהיילייטס או בבלוג את המתכון למלאווח, תוציאו מהמקרר את כל הגבינות הטעימות שיש לכם, תערבבו עם הרבה תרד בייבי טרי (אין צורך לחלוט), שימו מלח, פלפל שחור וקורט אגוז מוסקט ותמלאו את המלאווח ותגחגלו לרולדה.
תמרחו ביצה ותפזרו שומשום
אפייה: 160 מעלות בערך 45 דקות, עד שמקבלים צבע שחום יפה

זהו!!!

.
.
.#מלאווח
#מלאווחאדיר
#מאפים
#yamanfoods
#melawach
#בצקים
#בצקעלים
#cheese
#גבינהבולגרית
#
בצק שמרים פטנט, אחד הטובים ש בצק שמרים פטנט, אחד הטובים שאני מכינה כבר מיליון שנים. את הבצק עצמו לא מתפיחים אלא רק את המאפים המוכנים והבצק עובר קיפולים עם חמאה. הפעם מילאתי בגבינה אבל אפשר עם תפוחים, פרג, שוקולד וכל מלית שאתם אוהבים.
המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל בצק שמרים מדופף הלוחשת לאוכל
.
.
.
#cheesecakes
#cheeselover
#cheesecakefactory
#cakesofinstagram
#cakes
#israelinstagram
#ontheblog
#lovetocook
#instegram_israel
#cheeseboard
לאאא אל תכינו!! אתם לא תצליחו לעצור בראשונה וגם לא בשנייה, אז פשוט אל תכינו 🙈
מי שבכל זאת רוצה להתפרע🤣🤣 המתכון בבלוג ותכף שמה לינק בהיילייטס ובסטורי
.
.
.
#chocolatecookies
#chocolate
#cookies
#chocolover
#ontheblog
#onthetable
#israelinstagram
#lovecookies
#cookieslover
#cookieslovers
הכרוביות בשיא הטריות והטעם הכרוביות בשיא הטריות והטעם שלהן ואני מכורה 🙈 אז דבר ראשון תשמרו את הפוסט כדי שתוכלו תמיד להיזכר שהוא קיים ולהכין אותו😉

אם תתחילו עכשיו, עוד חצי שעה תהיה תבנית היסטרית של כרובית וטחינה כתוספת לעיקרית או כעיקרית בעצמה
.
.
המתכון בשיתוף טחינת טורקיז המעולה ותכף מעלה קישור לסטורי
@turkiz_tahini
.
.
. #tahini
#israelinstagram
#ontheblog
#onthetable
#inmyblog
#lovetahini
#veganfoodshare
#veganfood
#vegansalads
#veganlife
#califlower
#vegetables
#vegetablesreceipes
#vegetablegardening
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס