יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
טארט תפוחים וקרם ברולה
ראשי » מתכונים לראש השנה וחגי תשרי » טארט תפוחים וקרם ברולה

טארט תפוחים וקרם ברולה

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 12 בספטמבר 2020 12 תגובות

טארט תפוחים וקרם ברולה. אחת העוגות הכי טעימות ומיוחדות שהכנתי לאחרונה. שלוש שכבות שביחד יוצרות ביס כל כך מושלם שאי אפשר להפסיק לטעום עוד ועוד. טעם וניל מודגש כיאה לקרם ברולה אמיתי וטוב. שלושה שלבים פשוטים שבסופם מקבלים עוגה שתקצור ים מחמאות ותגובות התפעלות

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
טארט תפוחים וקרם ברולה

שלוש אהבות מאוד גדולות שלי התאגדו להם יחדיו לעוגה אחת מושלמת!!! בצק פריך, תפוחים וקרם ברולה. אין לי מילים לתאר כמה שהעוגה הזו טעימה ומיוחדת. תמיד לפני החגים אני קודחת לעצמי במוח בחיפוש אחרי רעיונות חדשים, מתכונים שטרם הכנתי ובכלל לרגש את עצמי ואתכם עם מתכונים חדשים ומעניינים.

הרעיון הזה קפץ לי לראש בלי התראה מוקדמת 🙂 תוך כדי שאני מנקה את הבית, מוסיקה רועמת ברקע, המוח שלי משתולל ממחשבות על המצב, מה יהיה? האם יהיה סגר? איך נחגוג? עם מי? מה להכין לאכול? איזה קניות לעשות? בקיצור, מלא מלא סימני שאלה ושאלות לא פתורות. ואז, בלי שום התראה ראיתי אותה בדימיון, את העוגה המהממת הזו שכשהכנתי אותה התפללתי שתצא בדיוק כמו שאני מדמיינת. וווואווו יצאה הרבה מעבר לציפיות שלי מכל הבחינות – כבר בזמן האפייה הבנתי שהיא הולכת להיות יפהפייה וכל שנותר זה לקרר אותה ולחכות למבחן הטעימה, שתכל'ס זה החלק הכי קשה בכל הסיפור.

עוגה מאוד מאוד פשוטה להכנה. היא אמנם מורכבת משלושה שלבים, אבל כל שלב באמת משחק ילדים. הבסיס בצק פריך, מעליו כמות נאה של תפוחים שקרמלתי בחמאה ומעל הכל קרם ברולה חלומי, טעים בטירוף וכיאה לקרם ברולה אמיתי, שכבה של סוכר שקרמלתי עם ברנר. הביס – אלוהי! הכל משתלב בצורה מושלמת ואני לא מצליחה להפסיק לקחת ביס ועוד ביס….הלכה הדיאטה.

טארט תפוחים וקרם ברולה

לחצו פה לסרטון הדגמה בערוץ היוטיוב שלי

לפני שמתחילים

  • בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
  • ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
  • אפשר להכין את הטארט עם כל פרי שאוהבים ומתאים לאפייה. צריך רק לדאוג שלא יהיו בו נוזלים מיותרים.
  • במתכון אני משתמשת ב – 5 חלמונים ונמאס לי כבר להכין מרנגים למיניהם, טעימים ככל שיהיו, בזמן האחרון היו לי יותר מידי שעות מרנג. אז הכנתי עוגת תפוחים רק עם חלבונים ואני אגלה לכם סוד – שכחתי לשים בה שמן והייתי בטוחה שהיא הולכת לפח. אבלללל בזכות כמות התפוחים המקורמלים ששמתי בה, היא יצאה רכה ועסיסית כל כך, שגם אני, שאופה כל כך הרבה שנים הופתעתי. אז קבלו למתכון לעוגת תפוחים בחושה שמכינים בחמש דקות, בלי חלמונים ובלי שמן.
  • בעוגה הזו יש 3 שלבים. מכינים כל שלב בנפרד ובסוף מחברים לעוגה אחת ואופים.
  • אפשר להכין את הבצק הפריך מראש ולהקפיא לפני אפייה וגם אחרי.
  • אפשר להכין את התפוחים המקורמלים ולשמור במקרר כמה ימים.
  • קרם ברולה לוקח להכין בדיוק 5 דקות.
  • כדי לשרוף את הסוכר בשכבה העליונה של הטארט ולקבל משחק של מרקמים בקינוח אחד, כדאי/חייב  לקנות ברנר. זה עולה בסביבות 100 שקלים אבל ממש מומלץ שיהיה לכם בבית. נכון שכותבים בכל מיני מתכונים שאפשר לשרוף את הסוכר בתנור וזה, אבל זה לא נותן בכלל בכלל את אותה תוצאה. אז המלצה שלי – אם אין לכם ברנר, לא כדאי להכין קרם ברולה. ואם אתם שואלים את עצמכם ומתלבטים האם לקנות ברנר ומה בכלל יש לכם לעשות איתו חוץ מלשרוף את הסוכר של הקרם ברולה – אז אתם צודקים, 🙂 אין הרבה מה לעשות עם ברנר חוץ מלשרוף את הסוכר של הברולה, להשחים את המרנג של הפאי לימון, להיעזר בו כדי לחלץ את הרינגים שמכינים בהם עוגות ומקפיאים, להדליק את המנגל הרבה יותר בקלות, להמיס מרשמלו, להכין בננה מקורמלת בצ’יק ובטח יש עוד כמה דברים ששכחתי אבל, מי שחובב גאדג’טים שיקנה. יש גאדג’טים שהם ייעודיים לדברים מאוד ספציפיים וזה בסדר וזה גם לא כזה יקר.
  • אז בלי לחשוב פעמיים, תכינו את עוגת העוגות הכי טעימה שתאכלו לפחות עד ראש השנה 🙂
  • כל הכמויות נמדדו בכוסות וכפות מדידה אוניברסליות ובמשקל.
  • מחית/מקל וניל קונים בחנויות מתמחות באפייה או בחנויות תבלינים טובות. אין תחליף במתכון הזה לווניל אמיתי. תתאמצו ותקנו כי זה כל הטעם.

מצרכים לתבנית טארט בקוטר 26 ס"מ

*** הקרם ברולה מספיק לעוגה ונשאר עוד קצת, אפשר לאפות את מה שנשאר בכלי קטן או בתבנית סיליקון, להקפיא ולחלץ כמו במתכון הזה.

לבצק פריך

  • 1+ 3/4 כוסות קמח רגיל (245 גרם)
  • 125 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כוס סוכר חום בהיר (100 גרם)
  • 1 ביצה גדולה
  • 1/2 כפית תמצית וניל

למלית תפוחים

  • 4 תפוחים מזן גרני סמית
  • 30 גרם חמאה
  • 1/2 כפית מחית וניל/ 1/2 מקל וניל
  • 2 כפות סוכר חום בהיר
  • 1 כף קורנפלור
  • מיץ מחצי לימון/ליים

לקרם ברולה

  • 2 מיכלים  שמנת מתוקה 38% (500 מ”ל)
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כפית מחית וניל / 1/2 מקל וניל (חובה! אין תחליף)
  • 5 חלמונים מביצים גדולות

להגשה

  • 6-7 כפות סוכר לבן
  • ברנר לצריבת הסוכר

אופן הכנה

מכינים קלתית בצק פריך: שמים במעבד מזון קמח, חמאה וסוכר ומעבדים לתערובת פירורית.

מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומעבדים רק עד שמתקבל בצק (עיבוד יתר פוגם במרקם הבצק).

מעבירים את הבצק למשטח מקומח ואז לתבנית ובעזרת ידיים מקומחות משטחים אותו בצורה שווה על פני התבנית והדפנות.

דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומקפיאים חצי שעה מינימום ואפשר כמה שעות.

מחממים תנור לחום של 190 מעלות ואופים את הטארט 10 דקות. מנמיכים את חום התנור ל – 180 מעלות ואופים עוד כ -10-15 דקות עד לכמעט אפייה מלאה.

מוציאים את הבצק מהתנור ומנמיכים את החום ל – 140 מעלות. מניחים בתחתית התנור כלי עם מים כדי שייווצרו אדים.

מכינים את מלית התפוחים: קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנטנות. שמים במחבת עם חמאה, מחית וניל וסוכר ומבשלים בערך 10 דקות עד שהתפוחים די רכים אבל נשארים שלמים ויפים. מערבבים קורנפלור ומיץ לימון לבלילה חלקה ומוסיפים לתפוחים. מערבבים דקה עד שכל הנוזלים נספגים בתפוחים.

מניחים את התפוחים על הבצק האפוי.

מכינים קרם ברולה: בסיר קטן שמים יחד שמנת מתוקה ומחית וניל ומביאים לסף רתיחה.

בקערית נפרדת מערבבים יחד חלמונים וסוכר עד שהסוכר נמס.

מוזגים את השמנת החמה בזרם דק לחלמונים תוך כדי ערבוב מהיר עם מטרפה (השוואת טמפרטורה) מחזירים את הבלילה לסיר ומבשלים תוך ערבוב עוד חצי דקה.

מעבירים את הבלילה דרך מסננת כדי להיפטר משאריות חלמונים שנקרשו.

מרכיבים את הטארט ואופים: מניחים את הטארט על תבנית אפייה רגילה של תנור. בעזרת מצקת מוזגים את הקרם ברולה על שכבת התפוחים, ממש עד לגובה של התבנית. מעבירים לתנור ואופים בערך 40-45 דקות או עד שהקרם די מתייצב אבל רוטט קצת במרכז (שימו לב שכל תנור אופה בזמנים שונים, לכן זמני האפייה הם בגדר המלצה בלבד. תפעילו גם שיקול דעת על מנת לאפות בצורה מושלמת).

הערת ביניים: הקרם ברולה מספיק לעוגה ונשאר עוד קצת, אפשר לאפות את מה שנשאר בכלי קטן או בתבנית סיליקון, להקפיא ולחלץ כמו במתכון הזה.

אחרי שהטארט נאפה מקררים ומעבירים למקרר לקירור מלא עד שהקרם יציב, רצוי לילה במקרר.

למחרת: במידה ואוכלים את העוגה באותו יום, אפשר לפזר סוכר על כולה ולקרמל אותו. הסוכר נשמר קריספי במשך יום שלם, לאחר מכן הוא מתרכך מעט ומאבד את האפקט. אם יודעים שלא כל העוגה תיאכל באותו יום, פורסים פרוסות לפי מספר הגרגרנים ומקרמלים במקום לפני ההגשה. את העוגה עצמה שומרים במקרר עד שבוע.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • צמת בצק עלים במילוי תפוחים וקרם פאטיסיירצמת בצק עלים במילוי תפוחים וקרם פאטיסייר
  • תפריט מושלם לראש השנה ולחגי תשריתפריט מושלם לראש השנה ולחגי תשרי
  • תפריט מושלם לחג הפסח וגם טיפים שוויםתפריט מושלם לחג הפסח וגם טיפים שווים
  • עוגת תפוחים בחושה עם חלבונים בלבד ובלי שמןעוגת תפוחים בחושה עם חלבונים בלבד ובלי שמן
וניל טארט קרם ברולה קרם ברולה תפוחים תפוחים קרם ברולה

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

12 תגובות

  1. עדנה הגב 2 באוקטובר 2020 בשעה 15:49

    קניתי ברנר בשביל לעשות את הברולה. אין לי סוכר לבן בבית אלא סוכר קנים אורגני, האם יש הבדל מבחינת סוג הסוגץכר. יש אבקת סוכר … במה את ממליצה להשתש שיצא שכבה כזו של קרמל…
    תודה וחג סוכות שמח!
    עדנה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 3 באוקטובר 2020 בשעה 8:53

      סוכר רגיל או סוכר חום. לא אבקת סוכר
      חג שמח

  2. זורי הגב 18 בספטמבר 2020 בשעה 14:45

    היי.
    לא הבנתי משהו:
    אחרי אפיה ראשונית של הבצק, צריך להוציא את הבצק מהתבנית ורק אחר כך לשים תפוחים וקרם ברולה?
    או להשאיר בתבנית? …
    אשמח לתשובה..

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 בספטמבר 2020 בשעה 8:16

      היי זורי, להשאיר בתבנית ולהמשיך

  3. ירדן הגב 17 בספטמבר 2020 בשעה 9:44

    היי יהודית נראה נהדר!
    את הבצק את הוצאת מהתבנית פאי ואם כן, איך? הבצק לא התפרק?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 בספטמבר 2020 בשעה 12:52

      היי ירדן, יש בסיס פריך מאוד יציב. למה שיתפרק? יש לי תבנית מתפרקת מיוחדת לטארטים

  4. אורית מלכה הגב 13 בספטמבר 2020 בשעה 13:18

    יהודית את אלופה ותודה על מתכונים מעלפים. שאלה בנוגע לברנר. יש לך המלצה כלשהי? ראיתי שיש ברנר בעל שתי עוצמות… האם זה חשוב או שמספיק הפשוט? אשמח להמלצה ושוב תודה. שנה טובה. אורית

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 בספטמבר 2020 בשעה 14:54

      היי אורית יקרה,
      תודה רבה רבה ♥
      ברנר פשוט וטוב שמוכרים בחנויות אפייה. עולה בין 100 ל – 120 שקלים.

  5. סיגל הגב 12 בספטמבר 2020 בשעה 21:20

    עוגה מטורפתתת איזה שילוב מושלם ימוכשרת מדמיינת את הביס התמונות מדהימות, גם עוגת התפוחים שתיהן שיחוק במילה אחת א ל ו פ ה !!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 בספטמבר 2020 בשעה 0:47

      תודהה אהובה

    • לירן הגב 16 בספטמבר 2020 בשעה 17:35

      נראה מעולה ! רוצה לנסות
      בקרם ברולה צריך 2 מיכלים של 500 מ"ל או סה"כ 500 מ"ל?

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 בספטמבר 2020 בשעה 6:38

        היי לירן, סך הכל 500
        חג שמח

השארת תגובה

ביטול

יהודית אביב

יהודית אביב

הלוחשת לאוכל
שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג’ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר “תפוז”.........להמשך קריאה....
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב הלוחשת לאוכל
דבר ראשון ולפני הכל שתדעו שהמתכון לעוגיות האלה לא נמצא אצלי, לא בבלוג ולא בכספת🤣

הוא חופשי לכולם ונמצא בבלוג של סיגל ( סיגלושה) ברמר שהגתה את הרעיון הגאוני הזה להכניס גבינה מתוקה לבצק פריך וכדי להרוג אותי עד הסוף שילבה צימוקים.
@sigal_bremer

זה מסוג הדברים שאתה אומר: פאק, איך לא חשבתי על זה🤔

קיצר, זה כמו לאכול עוגת גבינה אפוייה, רק בעוגייה וזה כל כך נימוח וטעיםםםם שאתם חייבים לבקש ממנה את המתכון ולהכין.

תכתבו בגוגל רולדות גבינה סיגל ברמר ואתם שם אוווו תציקו לה 🙈 שתשלח לכם מתכון בפרטי
.
.
.
#cheesecake
#cheesecookies
#cheese
#cheeseporn
#cheesepancakes
#israeli_kitchen #imsomartha #inmyblog
#cookieslovers
#cookies
#cookiesofinstagram
#cooking
#sweets
זה בדיוק היום בשבוע למלא את זה בדיוק היום בשבוע למלא את הצנצנת בעוגיות מלוחות הכי טעימות שתכינו וזה באחריות!!

אם אני אומרת לכם שאי אפשר להפסיק לנשנש אותן, תאמינו לי וזה אסון!!

 השבוע אחת העוקבות הכינה והזכירה לי שמלא זמן לא הכנתי וגם מיליון בקשות למתכון שכבר שניםםם נמצא בבלוג ואלפים כבר הכינו אותו שוב ושוב.

יש גרסה של עגולות קטנטנות ( חד פעמי הייתה לי סבלנות להכין 🤣) וגרסה לעלצנים שלוקחת כלום זמן. תבחרו מה בא לכם💥

תכתבו בגוגל  הלוחשת לאוכל עוגיות מלוחות ממכרות
עוד פעם תפוחי אדמה?? 🤣 כן!! ו עוד פעם תפוחי אדמה?? 🤣
כן!! ומבחינתנו בבית כל יום🙈

הפעם הכנתי אותם בתנור, מתובלים ועם כמה טריקים מגניבים שהופכים אותם קריספיים ממש וטעימיםםםם.

המתכון בבלוג 😋 תכתבו בגוגל "הלוחשת לאוכל תפוחי אדמה בתנור עם טריקים לקריספיות מושלמת"
.
.
.
#israeli_kitchen
#imsomartha
#inmyblog
#potatoes
#potatos
#frypotatoes
#fripotato
#vegeterianfood
#vegeterianrecipes
#vegetables
#veganfood
#vegan
#veganlife
עוגת גבינה ויוגורט של אורלי עוגת גבינה ויוגורט של אורלי חרמש המוכשרת בנשים👸👸
דבר ראשון לכו לעקוב אחריה, גם כי היא מהממת וגם כי היא מוכשרת בטירוף ויש לה מאגר מתכונים שווים שאסור לפספס וגםםםם המתכון של העוגה הזו נמצא אצלה אז בקשו ממנה 😉
@orlyhermesh

עכשיו לעוגה המטריפה הזו שבשביל להכין אותה תצטרכו רק קערה אחת ומטרפה!! זאת אחת העוגות הכי קלות והכי טעימות שהכנתי לאחרונה ובקושי הצלחתי לחלץ שתי פרוסות לצילום.

דפדפו ותראו שתי גרסאות לצילום כי לא הצלחתי להחליט מה יפה יותר - עם אמרנה או בלי 🤔

אורלי מזוהה לרוב עם חלות ומאפי שמרים מטורפים שהיא מכינה, אבל הבלוג שלה מלאאא בעוד המון מתכונים שווים במיוחד ואצלי מטורפים על עוגת גבינה אז היא נבחרה ברוב קולות וחוסלה במחי יד 🤣

אורלי, את עוד תשלמי על הקלוריות שהכנסתי השבת לגוף בגללך🤣🤣
.
.
.
#cheeselover
#cheesecake
#cheeseporn
#cheesepancakes
#amarena
#israeli_kitchen
 #imsomartha
 #inmyblog
#lovecheesecake
לחמניות וניל זאת אחת האהבות לחמניות וניל זאת אחת האהבות הגדולות שלי 😋
בכלל לחמניות ביתיות זאת אהבה מיוחדת וכשהן וניליות, רכות כמו ענן וטעימותתתת אלוהים, כמה טעימות, אני לא עומדת בזה 😱

מתכון שפרסמתי בבלוג לפני כמה חודשים והפך ויראלי בטירוף, מאות הכינו את הלחמניות מהבצק המושלם הזה (מי שהכין יודע)

קיצקוץ, תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל לחמניות פרח וניל מתוקות.

אגב, המתכון הראשון בבלוג הוא קציצות דגים מטריפות שהכנתי השבוע, אבל לא בא לי תמונה של אוכל🙈
מרוקאים נא להתפקד!
המשמנה הכי מטורפת הגיעה לבלוג 🙈 והיא טעימה והיא משמינה והיא מעלה זכרונות מהילדות ושאלוהים יעזור לנו עם הקלוריות.

זה התחיל מזה שאחותי חגילגולית כתבה לי וואטס אפ היסטרי על זה שהפכה את הבלוג שעה ולא מצאה משמנה. " אין לך בבלוג משמנה"?
 הזדעקה🤣
אמרתי לה: שנים אני רוצה להכין וכל פעם מכינה משהו אחר וזה נדחק הצידה.

אז היום עשיתי לזה סוף ( וגם לדיאטה שלי🤣) והכנתי ואיזה טעותתתת אלוהים, איזה טעות, לא מפסיקה לטעום ולהתלהב ולהיזכר בטעם של המשמנה שאמא שלי הייתה מכינה לנו.

 לפחות אחת לשבוע, אחר הצהריים הייתה מכינה לנו תבנית ענקית של משמנה, כוס תה עם נענע ומלא סוכר והיינו טורפים את זה.

אז מתכון מדוייק על הגרם, מלאאא תמונות שיעזרו לכם להבין את התהליך וגם סרטון בהילוך רגיל כדי שיהיה מובן, הכל בבלוג. תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל ואתם שם

הכנתם? שתפו אותי בזכרונות שלכם
שבוע טוב אהובים❣️❣️❣️
הכי מהירה שלי - 20 דקות הייתה מוכנה. 

השבוע כל יום אפיתי משהו אחר.
 עם כמה שאתם חושבים שאני כללל היום במטבח - אתם צודקים🤣🤣 אבל אני עושה עוד כמה דברים בין לבין.

קיצר, אחרי שבוע עמוס יצאתי אתמול בהצהרות שהשבת לא תהיה עוגה חדשה 😱

מה הייתה התגובה? פסדררר אמא, לא נורא אמא, תנוחי אמא🤣🤣 נראה לי שהם הבינו יותר ממני שאני מחרטטת ולא אעמוד במילה שלי🤣

רבע לארבע הכל היה מתוקתק, אני כבר אחרי מקלחת, בטוחה שסבבה לגמרי שאין עוגה ועוד רגע נכנסת השבת ואזזז, נזכרתי שבאמצע השבוע הכנתי בסיס פריך שוקולד והקפאתי. מידי פעם אני מכינה בסיסים לעוגות ומקפיאה. אגב, גם בצקים לעוגיות אני מקפיאה קבוע ואז כשמתחשק משהו טעים, מכינים בצ'יק בלי להתעצל.

קיצר, הוצאתי את הבצק, אפיתי ובזמן שהבצק בתנור כבר הקצפתי שמנת עם מסקרפונה ועוד כמה גודיז, מזגתי על העוגה, פיזרתי פירורי בצק מעל ושלחתי למקפיא. אחרי שעה בול הייתה לנו עוגה טעימה בטירוף עם קרם קפה. אמרתי הכי מהירה שלי 🙈

המתכון בבלוג והוא קל להפליא
תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל ואתם שם ותכף מעלה להיילייטס
אמן שהשנה הבאה תהיה בנוייה מאלף שכבות של מיליון קינוחים מטריפים😋

המילפיי שלי היא בין הכי נצפים בבלוג ובצדק! אתם מבינים עניין ויש לכם טעם😉

יאללה ביי ביי2020וברוכה הבאה2021 (למרות שאיתי2020מאודדד היטיבה ואין לי תלונות, אבל אני לא חיה לבד בעולם והיא הקשתה ועדיין מקשה על מלאאא אנשים ועסקים וליבי איתם❣️

Happy new year 💥🎉✨✨🎉💥
קחו את תפוחי האדמה, אלה שמוע קחו את תפוחי האדמה, אלה שמועכים ואז אופים ותמרחו עליהם שום קונפי, תזרו מלח ים אטלנטי ותקטפו אורגנו או טימין מהגינה, שימו מעל. תכניסו לתנור עד שהם יפיםםם וזהובים.

איך שהם יוצאים מהתנור תפזרו גבינת פטה כבשים ותסתערו, זה טעיםםם למות וזה לא מטוגן🤣🤣

אגב, הכי טעימים זה תפוחי האדמה של "דוד משה"

מתכון לשום קונפי ולדבר הטעים הזה עכשיו בבלוג.

תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל ואתם מגיעים ישר למתכון.
.
.
.

#potatoes
#potato
#onion
#konfi
#onionkonfi
#israeli_kitchen
#lovetoeat
#thefeedfeed
#vegetables
#vegeterianfood
#vegeterianrecipes
#vegeterian
#vegeterianlife
לצפייה בתמונות נוספות..... עקבו אחרי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס