יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
טארט תפוחים וקרם ברולה
ראשי » מתכונים לראש השנה וחגי תשרי » טארט תפוחים וקרם ברולה

טארט תפוחים וקרם ברולה

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 12 בספטמבר 2020 24 תגובות

טארט תפוחים וקרם ברולה. אחת העוגות הכי טעימות ומיוחדות שהכנתי לאחרונה. שלוש שכבות שביחד יוצרות ביס כל כך מושלם שאי אפשר להפסיק לטעום עוד ועוד. טעם וניל מודגש כיאה לקרם ברולה אמיתי וטוב. שלושה שלבים פשוטים שבסופם מקבלים עוגה שתקצור ים מחמאות ותגובות התפעלות

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
טארט תפוחים וקרם ברולה

שלוש אהבות מאוד גדולות שלי התאגדו להם יחדיו לעוגה אחת מושלמת!!! בצק פריך, תפוחים וקרם ברולה. אין לי מילים לתאר כמה שהעוגה הזו טעימה ומיוחדת. תמיד לפני החגים אני קודחת לעצמי במוח בחיפוש אחרי רעיונות חדשים, מתכונים שטרם הכנתי ובכלל לרגש את עצמי ואתכם עם מתכונים חדשים ומעניינים.

הרעיון הזה קפץ לי לראש בלי התראה מוקדמת 🙂 תוך כדי שאני מנקה את הבית, מוסיקה רועמת ברקע, המוח שלי משתולל ממחשבות על המצב, מה יהיה? האם יהיה סגר? איך נחגוג? עם מי? מה להכין לאכול? איזה קניות לעשות? בקיצור, מלא מלא סימני שאלה ושאלות לא פתורות. ואז, בלי שום התראה ראיתי אותה בדימיון, את העוגה המהממת הזו שכשהכנתי אותה התפללתי שתצא בדיוק כמו שאני מדמיינת. וווואווו יצאה הרבה מעבר לציפיות שלי מכל הבחינות – כבר בזמן האפייה הבנתי שהיא הולכת להיות יפהפייה וכל שנותר זה לקרר אותה ולחכות למבחן הטעימה, שתכל'ס זה החלק הכי קשה בכל הסיפור.

עוגה מאוד מאוד פשוטה להכנה. היא אמנם מורכבת משלושה שלבים, אבל כל שלב באמת משחק ילדים. הבסיס בצק פריך, מעליו כמות נאה של תפוחים שקרמלתי בחמאה ומעל הכל קרם ברולה חלומי, טעים בטירוף וכיאה לקרם ברולה אמיתי, שכבה של סוכר שקרמלתי עם ברנר. הביס – אלוהי! הכל משתלב בצורה מושלמת ואני לא מצליחה להפסיק לקחת ביס ועוד ביס….הלכה הדיאטה.

טארט תפוחים וקרם ברולה

לחצו פה לסרטון הדגמה בערוץ היוטיוב שלי

לפני שמתחילים

  • בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
  • ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
  • אפשר להכין את הטארט עם כל פרי שאוהבים ומתאים לאפייה. צריך רק לדאוג שלא יהיו בו נוזלים מיותרים.
  • במתכון אני משתמשת ב – 5 חלמונים ונמאס לי כבר להכין מרנגים למיניהם, טעימים ככל שיהיו, בזמן האחרון היו לי יותר מידי שעות מרנג. אז הכנתי עוגת תפוחים רק עם חלבונים ואני אגלה לכם סוד – שכחתי לשים בה שמן והייתי בטוחה שהיא הולכת לפח. אבלללל בזכות כמות התפוחים המקורמלים ששמתי בה, היא יצאה רכה ועסיסית כל כך, שגם אני, שאופה כל כך הרבה שנים הופתעתי. אז קבלו למתכון לעוגת תפוחים בחושה שמכינים בחמש דקות, בלי חלמונים ובלי שמן.
  • בעוגה הזו יש 3 שלבים. מכינים כל שלב בנפרד ובסוף מחברים לעוגה אחת ואופים.
  • אפשר להכין את הבצק הפריך מראש ולהקפיא לפני אפייה וגם אחרי.
  • אפשר להכין את התפוחים המקורמלים ולשמור במקרר כמה ימים.
  • קרם ברולה לוקח להכין בדיוק 5 דקות.
  • כדי לשרוף את הסוכר בשכבה העליונה של הטארט ולקבל משחק של מרקמים בקינוח אחד, כדאי/חייב  לקנות ברנר. זה עולה בסביבות 100 שקלים אבל ממש מומלץ שיהיה לכם בבית. נכון שכותבים בכל מיני מתכונים שאפשר לשרוף את הסוכר בתנור וזה, אבל זה לא נותן בכלל בכלל את אותה תוצאה. אז המלצה שלי – אם אין לכם ברנר, לא כדאי להכין קרם ברולה. ואם אתם שואלים את עצמכם ומתלבטים האם לקנות ברנר ומה בכלל יש לכם לעשות איתו חוץ מלשרוף את הסוכר של הקרם ברולה – אז אתם צודקים, 🙂 אין הרבה מה לעשות עם ברנר חוץ מלשרוף את הסוכר של הברולה, להשחים את המרנג של הפאי לימון, להיעזר בו כדי לחלץ את הרינגים שמכינים בהם עוגות ומקפיאים, להדליק את המנגל הרבה יותר בקלות, להמיס מרשמלו, להכין בננה מקורמלת בצ’יק ובטח יש עוד כמה דברים ששכחתי אבל, מי שחובב גאדג’טים שיקנה. יש גאדג’טים שהם ייעודיים לדברים מאוד ספציפיים וזה בסדר וזה גם לא כזה יקר.
  • אז בלי לחשוב פעמיים, תכינו את עוגת העוגות הכי טעימה שתאכלו לפחות עד ראש השנה 🙂
  • כל הכמויות נמדדו בכוסות וכפות מדידה אוניברסליות ובמשקל.
  • מחית/מקל וניל קונים בחנויות מתמחות באפייה או בחנויות תבלינים טובות. אין תחליף במתכון הזה לווניל אמיתי. תתאמצו ותקנו כי זה כל הטעם.

מצרכים לתבנית טארט בקוטר 26 ס"מ

*** הקרם ברולה מספיק לעוגה ונשאר עוד קצת, אפשר לאפות את מה שנשאר בכלי קטן או בתבנית סיליקון, להקפיא ולחלץ כמו במתכון הזה.

לבצק פריך

  • 1+ 3/4 כוסות קמח רגיל (245 גרם)
  • 125 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כוס סוכר חום בהיר (100 גרם)
  • 1 ביצה גדולה
  • 1/2 כפית תמצית וניל

למלית תפוחים

  • 4 תפוחים מזן גרני סמית
  • 30 גרם חמאה
  • 1/2 כפית מחית וניל/ 1/2 מקל וניל
  • 2 כפות סוכר חום בהיר
  • 1 כף קורנפלור
  • מיץ מחצי לימון/ליים

לקרם ברולה

  • 2 מיכלים  שמנת מתוקה 38% (500 מ”ל)
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כפית מחית וניל / 1/2 מקל וניל (חובה! אין תחליף)
  • 5 חלמונים מביצים גדולות

להגשה

  • 6-7 כפות סוכר לבן
  • ברנר לצריבת הסוכר

אופן הכנה

מכינים קלתית בצק פריך: שמים במעבד מזון קמח, חמאה וסוכר ומעבדים לתערובת פירורית.

מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומעבדים רק עד שמתקבל בצק (עיבוד יתר פוגם במרקם הבצק).

מעבירים את הבצק למשטח מקומח ואז לתבנית ובעזרת ידיים מקומחות משטחים אותו בצורה שווה על פני התבנית והדפנות.

דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומקפיאים חצי שעה מינימום ואפשר כמה שעות.

מחממים תנור לחום של 190 מעלות ואופים את הטארט 10 דקות. מנמיכים את חום התנור ל – 180 מעלות ואופים עוד כ -10-15 דקות עד לכמעט אפייה מלאה.

מוציאים את הבצק מהתנור ומנמיכים את החום ל – 140 מעלות. מניחים בתחתית התנור כלי עם מים כדי שייווצרו אדים.

מכינים את מלית התפוחים: קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנטנות. שמים במחבת עם חמאה, מחית וניל וסוכר ומבשלים בערך 10 דקות עד שהתפוחים די רכים אבל נשארים שלמים ויפים. מערבבים קורנפלור ומיץ לימון לבלילה חלקה ומוסיפים לתפוחים. מערבבים דקה עד שכל הנוזלים נספגים בתפוחים.

מניחים את התפוחים על הבצק האפוי.

מכינים קרם ברולה: בסיר קטן שמים יחד שמנת מתוקה ומחית וניל ומביאים לסף רתיחה.

בקערית נפרדת מערבבים יחד חלמונים וסוכר עד שהסוכר נמס.

מוזגים את השמנת החמה בזרם דק לחלמונים תוך כדי ערבוב מהיר עם מטרפה (השוואת טמפרטורה) מחזירים את הבלילה לסיר ומבשלים תוך ערבוב עוד חצי דקה.

מעבירים את הבלילה דרך מסננת כדי להיפטר משאריות חלמונים שנקרשו.

מרכיבים את הטארט ואופים: מניחים את הטארט על תבנית אפייה רגילה של תנור. בעזרת מצקת מוזגים את הקרם ברולה על שכבת התפוחים, ממש עד לגובה של התבנית. מעבירים לתנור ואופים בערך 40-45 דקות או עד שהקרם די מתייצב אבל רוטט קצת במרכז (שימו לב שכל תנור אופה בזמנים שונים, לכן זמני האפייה הם בגדר המלצה בלבד. תפעילו גם שיקול דעת על מנת לאפות בצורה מושלמת).

הערת ביניים: הקרם ברולה מספיק לעוגה ונשאר עוד קצת, אפשר לאפות את מה שנשאר בכלי קטן או בתבנית סיליקון, להקפיא ולחלץ כמו במתכון הזה.

אחרי שהטארט נאפה מקררים ומעבירים למקרר לקירור מלא עד שהקרם יציב, רצוי לילה במקרר.

למחרת: במידה ואוכלים את העוגה באותו יום, אפשר לפזר סוכר על כולה ולקרמל אותו. הסוכר נשמר קריספי במשך יום שלם, לאחר מכן הוא מתרכך מעט ומאבד את האפקט. אם יודעים שלא כל העוגה תיאכל באותו יום, פורסים פרוסות לפי מספר הגרגרנים ומקרמלים במקום לפני ההגשה. את העוגה עצמה שומרים במקרר עד שבוע.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • גביניות ריבת חלב
    גביניות שמרים וריבת חלב בסגנון אלפחורס
  • עוגת שמרים עם פיסטוק ותפוחים
    עוגת שמרים במילוי שקדים, פיסטוק ותפוחים
  • פתיתים
    פתיתים אחד אחד עם חזה עוף בסיר אחד
  • עוגת גבינה עם כתר גביניות שמרים
    עוגת גבינה אפויה עם כתר גביניות שמרים
וניל טארט קרם ברולה קרם ברולה תפוחים תפוחים קרם ברולה

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

24 תגובות

  1. שולי הגב 5 בספטמבר 2023 בשעה 11:31

    היי אהובה,אני בחגים מגישה ארוחות בשריות מלבד שבועות,מבאס שכל המתכונים הטובים הם חלביים.מה הגרסה לפרווה ועד כמה זה יהיה טעים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 בספטמבר 2023 בשעה 8:07

      אני לחלוטין מבינה אותך. את יכולה להמיר לפרווה: במקום חמאה – שמן קוקוס. במקום שמנת מתוקה – קרם קוקוס.
      בכל מקרה כשאני צריכה קינוחי פרווה אני מכינה מלבי קוקוס שזה טעים בטירוף, בקלאווה ועוד כל מיני עוגיות מדובשות שהכי מתאימות לחג וכולן פרווה. את העוגות הטובות אני משאירה לבוקר או לקפה של הערב

  2. ענבל הגב 5 בספטמבר 2023 בשעה 8:37

    אם הבנתי נכון אופים בהתחלה את הטארט אםייה מלאה..
    ולאחר מכן עם התערובת עוד 40 דק בערך חום 140 מעלות? הטארט לא מתייבש/ משחים יתר על המידה?
    אגב אני שרופה על האוכל שלך…עוד יותר על הידיים המתנת אל שלך…שנה טובה ????❤️????

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 בספטמבר 2023 בשעה 8:05

      תודהההה ענבל♥
      תעשי בול לפי המתכון. לא קורה כלום לטארט, זה חום מאוד נמוך

  3. אילה הגב 24 בספטמבר 2022 בשעה 19:00

    יהודית תודה רבה עבור המתכונים הנפלאים

    הבצק יצא לי קצת יבש, מה עשיתי לא טוב? נראה שהוא זקוק לעוד נוזלים

    אשמח לתובנות שלך
    תודה
    אילה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 בספטמבר 2022 בשעה 19:02

      האם שקלת כמויות כמו במתכון? כי זה מתכון מדוייק ואין סיבה שייצא יבש

  4. גל-אבישג הגב 11 באוגוסט 2022 בשעה 21:29

    היי, לא צריך להוסיף קורנפלור לבלילה של הקרם ברולה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 באוגוסט 2022 בשעה 10:32

      אם היה צריך מן הסתם זה היה כתוב במתכון

  5. אלי הגב 22 בדצמבר 2021 בשעה 21:58

    נראה אש. ועד שאני ארכוש ברנר, יש מצב להחליף תפוחים בבנות??

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 בדצמבר 2021 בשעה 8:56

      היי אלי,
      אפשר לשים בננות

  6. נופר הגב 16 באפריל 2021 בשעה 21:04

    אז בעצם אופים את הקלתית פעמיים? היא לא עלולה להישרף?
    נראה אש, מתה להכין:))

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 באפריל 2021 בשעה 12:15

      היי נופר,
      תעשי בדיוק לפי המתכון. אני לא כותבת מתכון שלא ניסיתי והצליח במאה אחוז.
      בהצלחה 🙂

  7. עדנה הגב 2 באוקטובר 2020 בשעה 15:49

    קניתי ברנר בשביל לעשות את הברולה. אין לי סוכר לבן בבית אלא סוכר קנים אורגני, האם יש הבדל מבחינת סוג הסוגץכר. יש אבקת סוכר … במה את ממליצה להשתש שיצא שכבה כזו של קרמל…
    תודה וחג סוכות שמח!
    עדנה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 3 באוקטובר 2020 בשעה 8:53

      סוכר רגיל או סוכר חום. לא אבקת סוכר
      חג שמח

  8. זורי הגב 18 בספטמבר 2020 בשעה 14:45

    היי.
    לא הבנתי משהו:
    אחרי אפיה ראשונית של הבצק, צריך להוציא את הבצק מהתבנית ורק אחר כך לשים תפוחים וקרם ברולה?
    או להשאיר בתבנית? …
    אשמח לתשובה..

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 בספטמבר 2020 בשעה 8:16

      היי זורי, להשאיר בתבנית ולהמשיך

  9. ירדן הגב 17 בספטמבר 2020 בשעה 9:44

    היי יהודית נראה נהדר!
    את הבצק את הוצאת מהתבנית פאי ואם כן, איך? הבצק לא התפרק?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 בספטמבר 2020 בשעה 12:52

      היי ירדן, יש בסיס פריך מאוד יציב. למה שיתפרק? יש לי תבנית מתפרקת מיוחדת לטארטים

  10. אורית מלכה הגב 13 בספטמבר 2020 בשעה 13:18

    יהודית את אלופה ותודה על מתכונים מעלפים. שאלה בנוגע לברנר. יש לך המלצה כלשהי? ראיתי שיש ברנר בעל שתי עוצמות… האם זה חשוב או שמספיק הפשוט? אשמח להמלצה ושוב תודה. שנה טובה. אורית

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 בספטמבר 2020 בשעה 14:54

      היי אורית יקרה,
      תודה רבה רבה ♥
      ברנר פשוט וטוב שמוכרים בחנויות אפייה. עולה בין 100 ל – 120 שקלים.

  11. סיגל הגב 12 בספטמבר 2020 בשעה 21:20

    עוגה מטורפתתת איזה שילוב מושלם ימוכשרת מדמיינת את הביס התמונות מדהימות, גם עוגת התפוחים שתיהן שיחוק במילה אחת א ל ו פ ה !!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 בספטמבר 2020 בשעה 0:47

      תודהה אהובה

    • לירן הגב 16 בספטמבר 2020 בשעה 17:35

      נראה מעולה ! רוצה לנסות
      בקרם ברולה צריך 2 מיכלים של 500 מ"ל או סה"כ 500 מ"ל?

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 בספטמבר 2020 בשעה 6:38

        היי לירן, סך הכל 500
        חג שמח

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם
יהודית אביב

yehudit_aviv

מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות ותרד!! ככה תחפשו בבלוג שלי את המאפה הכי טעים שתכינו לשבועות. 

לקחתי את הרוטב הכי טעים בעולם והכנסתי אותו לתוך דפי פילו. יצא מאפה טעים בטירוף, קריספי מבחוץ וכל כך טעים מבפנים. 

תשמרו ותכינו! מחכה לתמונות שלכם ❤️

שמה לכם לינק גם בסטורי ושומרת בהיילייטס♥️
עוגת גבינה אפויה בתבנית אינ עוגת גבינה אפויה בתבנית אינגליש קייק

* שימו לב שצריך לסנן את הגבינה כמה שעות מראש על מנת להיפטר מחלק מהנוזלים. ניתן להכין את העוגה עם גבינת שמנת/ריקוטה או גבינה “יבשה” אחרת אבל בעיני הכי טעים זה לסנן גבינה 5%. העוגה יוצאת במרקם מושלם לטעמינו.
* העוגה יוצאת מהתנור בדיוק בגובה בו נכנסה אליו.
* אפשר לשלב בעוגה גרידת לימון מלימון שלם

לתבנית בגודל 15*32 בגובה 7 ס”מ

* 850 גרם גבינה לבנה 5%
* 1 שמנת של פעם (200 גרם)
* 6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
* 1 כפית מחית וניל
* 1/2 כוס קורנפלור (70 גרם)
* 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
* 3/4 כוס סוכר (150 גרם) 
* 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
‎אופן הכנה
‎מסננים את הגבינה: כמה שעות או לילה מראש מסננים את הגבינה בתוך בד גזה או חיתול נקי – מניחים את הגבינה בתוך חיתול נקי שמונח בתוך מסננת ואת המסננת מניחים על קערה שתקלוט אליה את הנוזלים. למעשה אנחנו רוצים להיפטר מחלק מהנוזלים שיש בגבינה. 
‎מכינים את העוגה: מחממים את התנור על מצב סטטי לחום של 150 מעלות. מפרידים את הביצים, את החלבונים שמים בקערת המיקסר ואת החלמונים בקערה גדולה נוספת. מוסיפים לקערת החלמונים את הגבינה המסוננת, השמנת החמוצה,מחית וניל, קורנפלור, אינסטנט פודינג ו – 3/4 כוס סוכר וטורפים היטב עם מטרפה ידנית לבלילה חלקה. מקציפים את החלבונים כ – 2 דקות לקצף לבן ומוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב אבל רך. מעבירים 1/3 מכמות הקצף לקערת החלמונים וטורפים באופן חופשי עם מטרפה ידנית. את שאר הקצף מקפלים לתוך בלילת החלמונים בפעמיים – שלוש בתנועות עדינות יותר ורק עד שמקבלים תערובת אחידה. משמנים את תבנית האפייה בחמאה ומוזגים את הבלילה לתבנית. טופחים כמה פעמים על השייש כדי להיפטר מבועות אוויר כלואות. מניחים את התבנית בתוך תבנית נוספת גדולה יותר וממלאים אותה במים רותחים עד לחצי מגובה התבנית של העוגה. מעבירים לתנור ואופים כשעה ורבע – שעה וחצי (תלוי בחוזק התנור שלכם) או עד שהעוגה נראית יציבה ומוכנה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר לחלוטין בתנור. כשהעוגה קרה מוציאים והופכים על צלחת ואז הופכים שוב על צלחת הגשה. העוגה נשמרת עד שלושה ימים מחוץ למקרר (כן, אין בעייה להשאיר אותה בחורף מחוץ למקרר) או שבוע במקרר.
‎בתאבון!
בלי הרבה דיבורים! תשמרו ותכפילו כמויות כי זה ממכר. 
המתכון גם בבלוג - סלט מלפפונים דפוקים בטעם אסיאתי חריף

מצרכים

2 מלפפונים יפנים מסוג “ארומטו”
1/2 פלפל צ’ילי טרי (אפשר לוותר אם רוצים סלט לא חריף)
חופן עלי כוסברה
3 כפות רוטב סויה (שמתי של ימאסה)
2 כפות מירין
1 כף חומץ אורז
2 כפות שמן שומשום
2 כפות סירופ מייפל טהור
2 ס”מ ג’ינג’ר טרי מגורר
קורט מלח
להגשה: שומשום שחור קלוי
אופן הכנה

חותכים את המלפפונים בצורה גסה ומכניסים לשקית זיפלוק. בעזרת מערוך או כל כלי אחר דופקים את המלפפונים כדי לשבור/לפצוע אותם אבל לא מועכים מידי. **בשלב הזה אפשר להמשיך במתכון או להכניס אותם ואת הכוסברה למי קרח למשך כשעה כדי לקבל קריספיות ורעננות. דופקים עם גב סכין רחבה גם את הצ’ילי וקוצצים אותו. מפרקים את עלי הכוסברה ושמים את הכל יחד בקערה. מערבבים את חומרי הרוטב – סויה, מירין, חומץ אורז, שמן שומשום, מייפל, ג’ינג’ר, קורט מלח ומערבבים. טועמים ומתקנים מליחות. מוזגים על המלפפונים ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים שומשום שחור.

בתאבון!
תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי הם הרבההה יותר טעימים ככה

מצרכים לתבנית אמאיל בקוטר 26 ס”מ

7-8 תפוחי אדמה בינוניים (מומלץ לבנים של דוד משה)
1/3 כוס שמן זית איכותי
מלח ים אטלנטי
אורגנו/זעתר טרי
אופן הכנה

מבשלים את תפוחי האדמה במים עם כף מלח עד שהם 90% רכים שזה אומר רכים אבל לא רכים מידי. מסננים מהמים מייד כשהם מוכנים ומקררים מעט. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מוזגים לתבנית אמאיל שמן זית ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי. מועכים/מפרקים עם הידיים את תפוחי האדמה ישר לתוך התבנית. מוזגים מעליהם שמן זית, מפזרים מלח ים אטלנטי ומניחים עלי אורגנו/זעתר טריים. צולים את תפוחי האדמה כשעה – שעה ורבע או עד שהם מקבלים צבע זהוב עמוק ובקצוות הם שחומים. מוציאים מהתנור, נפטרים מהאורגנו היבש, מניחים עלים טריים ומגישים.
סלט כרובית, ברוקולי ועוד כמה חברים 🥰הסלט הכי מרענן וקריספי שתכינו והכי מתאים ליום החמסיני הזה🥵

את כל הירקות קצצתי הקוצץ הידני המעולה של מגנוס שקוצץ לי הכל בצורה מדוייקת לסלטים. 

קופסת תבלינים יפהפייה ונוחה והכל הכל בהנחה מיוחדת. 

כל ההמלצות שלי נמצאות בהיילייטס ובסטורי. 

קוד קופון: Yehudit 

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל תחת השם: סלט כרובית, ברוקולי ועוד ירוקים

תהנו❤️
עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. לסיר יציקת ברזל יש הולכת חום מטורפת כך שאין צורך בהכנות מקדימות או צריבה או כל פעולה אחרת!! שמים הכל בסיר הקסמים ונותנים לתנור לעשות את העבודה. 

הסיר וגם כל האתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit 
פרטים ולינקים אצלי בסטורי ובהיילייטס

המתכון בבלוג שלי. כותבים בגוגל: עוף עם אורז ועדשים שמכינים בסיר אחד בתנור הלוחשת לאוכל

המתכון יהיה גם בסטורי ויישמר בהיילייטס. 

אם לא מצאתם, תשלחו לי הודעה פרטית ואשלח לכם לינק למתכון
מסוג המתכונים שאני מכינה כש מסוג המתכונים שאני מכינה כשאין לי זמן או חשק להתעסקות יתר. פשוט שמה הכל בתבנית אמאיל טובה ושולחת לתנור. זה מוכן ממש מהר וזאת ארוחה מושלמת. תכינו סלט גדול או תוספת כלשהי וזהו!

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל❤️

תבניות אמאיל באיכות מעולה ניתן להזמין באתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit
הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תש הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תשמרו לכם כי אתם הולכים להכין אותו מלא. 

המתכון המלא בבלוג שלי - הלוחשת לאוכל. אני אשים לינק בסטורי וגם אשמור בהיילייטס 

הרוטב מתאים לכל סלט ירוקים שתכינו
.
בורקס בשר עם חצילים ותפוחי אדמה בבצק פילו:

מצרכים ל – 7 בורקסים גדולים

800 גרם בשר טחון שמן
2 בצלים גדולים
2/3 כוס שמן זית
2 כפיות מלח ים אטלנטי
2 כפיות כמון
1 כפית פלפל שחור
2 חצילים בינוניים
3 תפוחי אדמה גדולים (כ – 500 גרם)
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
2 בצל ירוק
50 גרם אגוזי מלך (חופן)
1 חבילה דפי פילו (השתמשתי בדפים של שמרית)
שמן זית למריחה על הדפים (אפשר תרסיס)
למריחה: 1 ביצה
לפיזור: שומשום
אופן הכנה

מכינים את הבשר: קוצצים לקוביות את הבצלים. מחממים בסיר סוטאז’ רחב 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את הבצל עם סיר מכוסה עד שהוא מקבל צבע שחום. מידי פעם מערבבים כדי שלא יישרף. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו עם כף עץ או מזלג. מכסים את הסיר ונותנים לבשר להיצרב היטב על להבה קטנה כחצי שעה ומידי פעם מערבבים.

מכינים את החצילים: דוקרים את החצילים עם שיפוד בכמה מקומות כדי שלא יתבקע במהלך ההכנה. מניחים אותם על רשת מעל אש גלויה ושורפים מכל הכיוונים. מעבירים לקרש עבודה, מוציאים את בשר החצילים ושומרים בצד.
מכינים את תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל של 1*1 ס”מ. מחממים במחבת 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את תפוחי האדמה מכל הכיוונים עד שהם רכים וזהובים.

הכנת המלית לבורקס: מוסיפים את החצילים ותפוחי האדמה לסיר עם הבשר. קוצצים דק את כל הירק ואגוזי המלך ומוסיפים אותם לסיר הבשר. מערבבים הכל היטב ומכבים את הלהבה. טועמים ומתקנים תיבול. מקררים היטב לפני שממלאים את הדפים.

מכינים בורקסים: מכל שני דפים מכינים בורקס אחד. מניחים 2 דפי פילו על נייר אפייה ומורחים היטב משני הצדדים בשמן זית. מניחים פס נדיב מהמלית לכל רוחב הבצק, סוגרים את הצדדים ומגלגלים לרולדה. מכינים כך את כל שאר הדפים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים כ – 40 דקות או עד שהבורקסים ממש שחומים. לא להוציא לפני שהם מקבלים צבע עמוק אחרת הם לא יהיו קריספיים. מומלץ להגיש עם טחינה טובה.
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס