טארט תפוחים וקרם ברולה. אחת העוגות הכי טעימות ומיוחדות שהכנתי לאחרונה. שלוש שכבות שביחד יוצרות ביס כל כך מושלם שאי אפשר להפסיק לטעום עוד ועוד. טעם וניל מודגש כיאה לקרם ברולה אמיתי וטוב. שלושה שלבים פשוטים שבסופם מקבלים עוגה שתקצור ים מחמאות ותגובות התפעלות


שלוש אהבות מאוד גדולות שלי התאגדו להם יחדיו לעוגה אחת מושלמת!!! בצק פריך, תפוחים וקרם ברולה. אין לי מילים לתאר כמה שהעוגה הזו טעימה ומיוחדת. תמיד לפני החגים אני קודחת לעצמי במוח בחיפוש אחרי רעיונות חדשים, מתכונים שטרם הכנתי ובכלל לרגש את עצמי ואתכם עם מתכונים חדשים ומעניינים.

הרעיון הזה קפץ לי לראש בלי התראה מוקדמת 🙂 תוך כדי שאני מנקה את הבית, מוסיקה רועמת ברקע, המוח שלי משתולל ממחשבות על המצב, מה יהיה? האם יהיה סגר? איך נחגוג? עם מי? מה להכין לאכול? איזה קניות לעשות? בקיצור, מלא מלא סימני שאלה ושאלות לא פתורות. ואז, בלי שום התראה ראיתי אותה בדימיון, את העוגה המהממת הזו שכשהכנתי אותה התפללתי שתצא בדיוק כמו שאני מדמיינת. וווואווו יצאה הרבה מעבר לציפיות שלי מכל הבחינות – כבר בזמן האפייה הבנתי שהיא הולכת להיות יפהפייה וכל שנותר זה לקרר אותה ולחכות למבחן הטעימה, שתכל'ס זה החלק הכי קשה בכל הסיפור.

עוגה מאוד מאוד פשוטה להכנה. היא אמנם מורכבת משלושה שלבים, אבל כל שלב באמת משחק ילדים. הבסיס בצק פריך, מעליו כמות נאה של תפוחים שקרמלתי בחמאה ומעל הכל קרם ברולה חלומי, טעים בטירוף וכיאה לקרם ברולה אמיתי, שכבה של סוכר שקרמלתי עם ברנר. הביס – אלוהי! הכל משתלב בצורה מושלמת ואני לא מצליחה להפסיק לקחת ביס ועוד ביס….הלכה הדיאטה.

טארט תפוחים וקרם ברולה
לחצו פה לסרטון הדגמה בערוץ היוטיוב שלי
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
- ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
- אפשר להכין את הטארט עם כל פרי שאוהבים ומתאים לאפייה. צריך רק לדאוג שלא יהיו בו נוזלים מיותרים.
- במתכון אני משתמשת ב – 5 חלמונים ונמאס לי כבר להכין מרנגים למיניהם, טעימים ככל שיהיו, בזמן האחרון היו לי יותר מידי שעות מרנג. אז הכנתי עוגת תפוחים רק עם חלבונים ואני אגלה לכם סוד – שכחתי לשים בה שמן והייתי בטוחה שהיא הולכת לפח. אבלללל בזכות כמות התפוחים המקורמלים ששמתי בה, היא יצאה רכה ועסיסית כל כך, שגם אני, שאופה כל כך הרבה שנים הופתעתי. אז קבלו למתכון לעוגת תפוחים בחושה שמכינים בחמש דקות, בלי חלמונים ובלי שמן.
- בעוגה הזו יש 3 שלבים. מכינים כל שלב בנפרד ובסוף מחברים לעוגה אחת ואופים.
- אפשר להכין את הבצק הפריך מראש ולהקפיא לפני אפייה וגם אחרי.
- אפשר להכין את התפוחים המקורמלים ולשמור במקרר כמה ימים.
- קרם ברולה לוקח להכין בדיוק 5 דקות.
- כדי לשרוף את הסוכר בשכבה העליונה של הטארט ולקבל משחק של מרקמים בקינוח אחד, כדאי/חייב לקנות ברנר. זה עולה בסביבות 100 שקלים אבל ממש מומלץ שיהיה לכם בבית. נכון שכותבים בכל מיני מתכונים שאפשר לשרוף את הסוכר בתנור וזה, אבל זה לא נותן בכלל בכלל את אותה תוצאה. אז המלצה שלי – אם אין לכם ברנר, לא כדאי להכין קרם ברולה. ואם אתם שואלים את עצמכם ומתלבטים האם לקנות ברנר ומה בכלל יש לכם לעשות איתו חוץ מלשרוף את הסוכר של הקרם ברולה – אז אתם צודקים, 🙂 אין הרבה מה לעשות עם ברנר חוץ מלשרוף את הסוכר של הברולה, להשחים את המרנג של הפאי לימון, להיעזר בו כדי לחלץ את הרינגים שמכינים בהם עוגות ומקפיאים, להדליק את המנגל הרבה יותר בקלות, להמיס מרשמלו, להכין בננה מקורמלת בצ’יק ובטח יש עוד כמה דברים ששכחתי אבל, מי שחובב גאדג’טים שיקנה. יש גאדג’טים שהם ייעודיים לדברים מאוד ספציפיים וזה בסדר וזה גם לא כזה יקר.
- אז בלי לחשוב פעמיים, תכינו את עוגת העוגות הכי טעימה שתאכלו לפחות עד ראש השנה 🙂
- כל הכמויות נמדדו בכוסות וכפות מדידה אוניברסליות ובמשקל.
- מחית/מקל וניל קונים בחנויות מתמחות באפייה או בחנויות תבלינים טובות. אין תחליף במתכון הזה לווניל אמיתי. תתאמצו ותקנו כי זה כל הטעם.
מצרכים לתבנית טארט בקוטר 26 ס"מ
*** הקרם ברולה מספיק לעוגה ונשאר עוד קצת, אפשר לאפות את מה שנשאר בכלי קטן או בתבנית סיליקון, להקפיא ולחלץ כמו במתכון הזה.
לבצק פריך
- 1+ 3/4 כוסות קמח רגיל (245 גרם)
- 125 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
- 1/2 כוס סוכר חום בהיר (100 גרם)
- 1 ביצה גדולה
- 1/2 כפית תמצית וניל
למלית תפוחים
- 4 תפוחים מזן גרני סמית
- 30 גרם חמאה
- 1/2 כפית מחית וניל/ 1/2 מקל וניל
- 2 כפות סוכר חום בהיר
- 1 כף קורנפלור
- מיץ מחצי לימון/ליים
לקרם ברולה
- 2 מיכלים שמנת מתוקה 38% (500 מ”ל)
- 4 כפות סוכר
- 1 כפית מחית וניל / 1/2 מקל וניל (חובה! אין תחליף)
- 5 חלמונים מביצים גדולות
להגשה
- 6-7 כפות סוכר לבן
- ברנר לצריבת הסוכר
אופן הכנה
מכינים קלתית בצק פריך: שמים במעבד מזון קמח, חמאה וסוכר ומעבדים לתערובת פירורית.
מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומעבדים רק עד שמתקבל בצק (עיבוד יתר פוגם במרקם הבצק).
מעבירים את הבצק למשטח מקומח ואז לתבנית ובעזרת ידיים מקומחות משטחים אותו בצורה שווה על פני התבנית והדפנות.
דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומקפיאים חצי שעה מינימום ואפשר כמה שעות.
מחממים תנור לחום של 190 מעלות ואופים את הטארט 10 דקות. מנמיכים את חום התנור ל – 180 מעלות ואופים עוד כ -10-15 דקות עד לכמעט אפייה מלאה.
מוציאים את הבצק מהתנור ומנמיכים את החום ל – 140 מעלות. מניחים בתחתית התנור כלי עם מים כדי שייווצרו אדים.
מכינים את מלית התפוחים: קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנטנות. שמים במחבת עם חמאה, מחית וניל וסוכר ומבשלים בערך 10 דקות עד שהתפוחים די רכים אבל נשארים שלמים ויפים. מערבבים קורנפלור ומיץ לימון לבלילה חלקה ומוסיפים לתפוחים. מערבבים דקה עד שכל הנוזלים נספגים בתפוחים.
מניחים את התפוחים על הבצק האפוי.
מכינים קרם ברולה: בסיר קטן שמים יחד שמנת מתוקה ומחית וניל ומביאים לסף רתיחה.
בקערית נפרדת מערבבים יחד חלמונים וסוכר עד שהסוכר נמס.
מוזגים את השמנת החמה בזרם דק לחלמונים תוך כדי ערבוב מהיר עם מטרפה (השוואת טמפרטורה) מחזירים את הבלילה לסיר ומבשלים תוך ערבוב עוד חצי דקה.
מעבירים את הבלילה דרך מסננת כדי להיפטר משאריות חלמונים שנקרשו.
מרכיבים את הטארט ואופים: מניחים את הטארט על תבנית אפייה רגילה של תנור. בעזרת מצקת מוזגים את הקרם ברולה על שכבת התפוחים, ממש עד לגובה של התבנית. מעבירים לתנור ואופים בערך 40-45 דקות או עד שהקרם די מתייצב אבל רוטט קצת במרכז (שימו לב שכל תנור אופה בזמנים שונים, לכן זמני האפייה הם בגדר המלצה בלבד. תפעילו גם שיקול דעת על מנת לאפות בצורה מושלמת).
הערת ביניים: הקרם ברולה מספיק לעוגה ונשאר עוד קצת, אפשר לאפות את מה שנשאר בכלי קטן או בתבנית סיליקון, להקפיא ולחלץ כמו במתכון הזה.
אחרי שהטארט נאפה מקררים ומעבירים למקרר לקירור מלא עד שהקרם יציב, רצוי לילה במקרר.
למחרת: במידה ואוכלים את העוגה באותו יום, אפשר לפזר סוכר על כולה ולקרמל אותו. הסוכר נשמר קריספי במשך יום שלם, לאחר מכן הוא מתרכך מעט ומאבד את האפקט. אם יודעים שלא כל העוגה תיאכל באותו יום, פורסים פרוסות לפי מספר הגרגרנים ומקרמלים במקום לפני ההגשה. את העוגה עצמה שומרים במקרר עד שבוע.
היי אהובה,אני בחגים מגישה ארוחות בשריות מלבד שבועות,מבאס שכל המתכונים הטובים הם חלביים.מה הגרסה לפרווה ועד כמה זה יהיה טעים?
אני לחלוטין מבינה אותך. את יכולה להמיר לפרווה: במקום חמאה – שמן קוקוס. במקום שמנת מתוקה – קרם קוקוס.
בכל מקרה כשאני צריכה קינוחי פרווה אני מכינה מלבי קוקוס שזה טעים בטירוף, בקלאווה ועוד כל מיני עוגיות מדובשות שהכי מתאימות לחג וכולן פרווה. את העוגות הטובות אני משאירה לבוקר או לקפה של הערב
אם הבנתי נכון אופים בהתחלה את הטארט אםייה מלאה..
ולאחר מכן עם התערובת עוד 40 דק בערך חום 140 מעלות? הטארט לא מתייבש/ משחים יתר על המידה?
אגב אני שרופה על האוכל שלך…עוד יותר על הידיים המתנת אל שלך…שנה טובה ????❤️????
תודהההה ענבל♥
תעשי בול לפי המתכון. לא קורה כלום לטארט, זה חום מאוד נמוך
יהודית תודה רבה עבור המתכונים הנפלאים
הבצק יצא לי קצת יבש, מה עשיתי לא טוב? נראה שהוא זקוק לעוד נוזלים
אשמח לתובנות שלך
תודה
אילה
האם שקלת כמויות כמו במתכון? כי זה מתכון מדוייק ואין סיבה שייצא יבש
היי, לא צריך להוסיף קורנפלור לבלילה של הקרם ברולה?
אם היה צריך מן הסתם זה היה כתוב במתכון
נראה אש. ועד שאני ארכוש ברנר, יש מצב להחליף תפוחים בבנות??
היי אלי,
אפשר לשים בננות
אז בעצם אופים את הקלתית פעמיים? היא לא עלולה להישרף?
נראה אש, מתה להכין:))
היי נופר,
תעשי בדיוק לפי המתכון. אני לא כותבת מתכון שלא ניסיתי והצליח במאה אחוז.
בהצלחה 🙂
קניתי ברנר בשביל לעשות את הברולה. אין לי סוכר לבן בבית אלא סוכר קנים אורגני, האם יש הבדל מבחינת סוג הסוגץכר. יש אבקת סוכר … במה את ממליצה להשתש שיצא שכבה כזו של קרמל…
תודה וחג סוכות שמח!
עדנה
סוכר רגיל או סוכר חום. לא אבקת סוכר
חג שמח
היי.
לא הבנתי משהו:
אחרי אפיה ראשונית של הבצק, צריך להוציא את הבצק מהתבנית ורק אחר כך לשים תפוחים וקרם ברולה?
או להשאיר בתבנית? …
אשמח לתשובה..
היי זורי, להשאיר בתבנית ולהמשיך
היי יהודית נראה נהדר!
את הבצק את הוצאת מהתבנית פאי ואם כן, איך? הבצק לא התפרק?
היי ירדן, יש בסיס פריך מאוד יציב. למה שיתפרק? יש לי תבנית מתפרקת מיוחדת לטארטים
יהודית את אלופה ותודה על מתכונים מעלפים. שאלה בנוגע לברנר. יש לך המלצה כלשהי? ראיתי שיש ברנר בעל שתי עוצמות… האם זה חשוב או שמספיק הפשוט? אשמח להמלצה ושוב תודה. שנה טובה. אורית
היי אורית יקרה,
תודה רבה רבה ♥
ברנר פשוט וטוב שמוכרים בחנויות אפייה. עולה בין 100 ל – 120 שקלים.
עוגה מטורפתתת איזה שילוב מושלם ימוכשרת מדמיינת את הביס התמונות מדהימות, גם עוגת התפוחים שתיהן שיחוק במילה אחת א ל ו פ ה !!
תודהה אהובה
נראה מעולה ! רוצה לנסות
בקרם ברולה צריך 2 מיכלים של 500 מ"ל או סה"כ 500 מ"ל?
היי לירן, סך הכל 500
חג שמח