טארט דובדבנים ושטרויזל שקדים הוא אחד הטארטים הכי יפים שיש. הצבע האדום העז של הדובדבנים הוא כל כך חושני ומהמם שהוא הופך את הטארט לא רק לטעים במיוחד אלא גם למדהים ביופיו
בטח שאלתם את עצמכם לא פעם מה ההבדלים בין טארט לפאי. אז ככה….פאי היא מילה אנגלית וטארט היא מילה צרפתית. מקורו של הפאי הוא באנגליה, הבצק יכול להיות עלים או פריך, מתוק או מלוח, לפעמים יגיע עם כיסוי מעל המלית ולפעמים בלי. נוהגים להכין את הפאי בכלי קצת יותר עמוק מהטארט. הטארט לעומתו, מקורו בצרפת, תחתית של בצק עלים, פריך או סבלה שמכיל בתוכו מלית כלשהי כמו תפוחים, רויאל אפוי, מרנג וכו'. את הפירות אופים יחד עם הבצק או רוטב הרויאל. התבנית תהיה בדרך כלל נמוכה יותר מזו של הפאי. בכל מקרה ההבדלים ביניהם כל כך קטנים כך שהגבולות היטשטשו ואף אחד לא ממש מקפיד על הדקויות. מה שבטוח הוא ששניהם מאודדדד טעימים ויפים למראה.
טארט דובדבנים חושני עם צבע אדום הורס זה אחד הדברים היפים והטעימים שיש. בכלל, באופן כללי אני מתה על טארטים. טארט תפוחים היה במשך המון המון שנים הטארט האהוב והמועדף עליי ביותר. גם היום הוא אחד המועדפים אבל יחד איתו עומדים באותה שורה עוד כמה טארטים. הבצק הפריך החמאתי משתלב כל כך טוב עם כל מלית שתבחרו. את הטארט הזה הכנתי עם בצק פריך שקדים וגם עם שטרויזל שקדים. אחד הבצקים הטעימים שאכלתי (ואכלתי!)
טארט דובדבנים ושטרויזל שקדים
חומרים לטארט בקוטר 26-28 ס"מ
לבסיס ולשטרויזל
- ¾ כוס שקדים טחונים
- ¼ כוס אבקת סוכר
- ¼ כוס סוכר
- 250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כוסות + 4 כפות קמח (רצוי קמח עוגיות)
- 1 ביצה גדולה
למלית
- 500 גרם דובדבנים טריים מגולענים
- ¼ כוס סוכר
- ¼ כוס יין אדום מתוק או ברנדי
- ½ כוס קונפיטורת דובדבנים
אופן הכנה
- משרים את הדובדבנים: שמים בקערה את הדובדבנים המגולענים יחד עם הסוכר והיין למשך חצי שעה.
- הבצק: שמים במעבד המזון את כל חומרי הבצק למעט הביצה ומעבדים כמה דקות עד שמתקבל בצק פירורי גס. מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עוד כמה שניות עד שהבצק מתגבש. מחלקים את הבצק ל – 1/3 ו – 2/3. את ה- 1/3 שומרים במקרר ואת ה – 2/3 משטחים עם ידיים מקומחות מעט לתוך תבנית הטארט, דוקרים את הבסיס עם מזלג ושמים את התבנית במקפיא לחצי שעה.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים את הטארט 8-10 דקות רק עד שהוא מקבל טיפה צבע.
- מוציאים את התבנית מהתנור, מורחים את הריבה על הבצק ומסדרים את הדובדבנים. בעזרת פומפייה, על החלק הגס מגרדים את השטרויזל על הדובדבנים. אופים עוד כ- 30-40 דקות עד שהבצק מקבל צבע זהוב יפה.
- מפדרים באבקת סוכר לפני ההגשה. הטארט נשמר שבוע במקרר.
שלום! יש עוד אפשרויות למילוי? תפוחים אפשרי?
בהחלט
נראה מדהים!!!
לטארט פרווה באיזה תחליף להשתמש?
תודה
תודה אורית. את יכולה לשים שמן קוקוס במקום חמאה
איזה טארט משגע וטעים שילוב צבעים יפהיפה !!
שבת שלום
אפשר עם דובדבנים מצמצמת?
תודה
היי רבקה. כן בהחלט אפשר