פודינג לחם (Bread puding) או עוגת לחם מתוקה זה קינוח אנגלי שעשוי מלחם/ לחמניות מתוקות שהושרו כמה שעות בבלילת ביצים, חלב ושמנת מתוקה ונאפו למעין עוגה טעימה עם מרקם וטעם מיוחדים
פודינג לחם או כמו שהאנגלים מכנים אותו Bread puding הוא קינוח אנגלי שמבוסס על לחם, כן, לחם! כן, אני יודעת שזה נשמע קצת הזוי ולא ממש מושך לנסות להכין, אבל אתם חייבים חייבים להכין כי אין לי דרך להסביר ולתאר כמה זה טעים ומיוחד. ואם תהיתם מה הקשר לפודינג, אז אין קשר. האנגלים פשוט מכנים את כל הקינוחים שלהם "פודינג" במקום Desert.
מזמן מזמן כשהילדודס היו קטנים, בחופש הגדול, הייתי קונה מלא לחמניות ולחמים מסוגים שונים, מלא מעדנים וגבינות כדי שיהיה להם מה לנשנש במהלך היום עד שאני חוזרת מהעבודה וכך לא אקבל כל היום טלפונים של "אמאאאא אני רעב". כמובן שתמיד תמיד היו נשארים המון לחם והמון מוצרי חלב שעוד שנייה היו מוצאים עצמם בדרך לפח.
יום אחד מצאתי באחד מספרי הבישול הישנים מתכון של Bread puding והחלטתי לנסות כי ממילא הייתי בסוף זורקת את הלחם ומוצרי החלב. אז הכנתי בדיוק לפי המתכון שהיה באותו ספר ויצא נחמד, רק נחמד. שנים אחר כך לא ניסיתי להכין את הלחם פודינג כי החלטתי שזה לא מספיק טעים. מה שלא הבנתי אז והבנתי רק אחרי כמה שנים, כשכבר ידעתי דבר או שניים באפייה זה שהלחם לא היה מתאים – לא היה מספיק טעים ולא מספיק יבש (כן!), לא שמתי מספיק בלילה שתיספג בלחם וגם לא חיכיתי מספיק זמן שהיא תיספג בלחם. בקיצור, מתכון לא משהו בשילוב חוסר הבנה מוחלט באפייה = פודינג לחם לא טעים בכלל.
אז איך מכינים פודינג לחם הורסססס במיוחד?
- משתמשים בחלה/לחמניות מתוקות יבשות! חייב יבשות אחרת בלילת החלב לא נספגת בלחם והקינוח יוצא יבש. ככל שאיכות הלחם/לחמנייה תהיה גבוהה יותר וטעימה יותר, כך הקינוח יהיה טעים יותר.
- משרים את הלחם/לחמניות בבלילת ביצים, חלב ושמנת מתוקה ואפשר להוסיף גבינות. אני הוספתי לבלילה גם קוטג' שנתן לכל העסק מעין גוף. לקוטג' יש תכונה מעולה באפייה – הוא מתנהג כמו גבינת שמנת עשירה למרות שאחוזי השומן בו נמוכים.
- צריך להשרות את הלחם מינימום שעה ורצוי לילה שלם. אני לרוב מכינה את הקינוח הזה לשבת בבוקר. אני משרה בשישי בערב את הלחמניות עד למחר בבוקר ואז אופה. הבית מתמלא ריח של וניל מטורף ואי אפשר להפסיק ליישר את הקינוח הזה כשהוא יוצא מהתנור. הכי טעים לאכול אותו כשהוא עדיין חמים.
- אפשר להכין את הפודינג לחם עם כל פרי שאוהבים. אני בחרתי לשים פטל קפוא, אבל אפשר לשלב קוביות תפוחים, תותים, אוכמניות וכו'.
- בעיני הכי טעים זה לאכול את הלחם פודינג עם שמנת חמוצה.
פודינג לחם (bread pudding) או עוגת לחם מתוקה
חומרים לתבנית פיירקס בקוטר 26 ס"מ
- 6-7 לחמניות עגולות מתוקות לא טריות / פרוסות חלה מתוקה
- 50 גרם חמאה רכה
- ½ ליטר חלב
- 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
- 1 גביע קוטג' (250 גרם)
- ½ כוס סוכר
- 2 כפיות תמצית וניל
- 3 ביצים
- 100 גרם פטל קפוא
להגשה: שמנת חמוצה.
אופן הכנה
- פורסים את הלחמניות לפרוסות ברוחב 1 ס"מ, מורחים כל פרוסה בחמאה ומניחים בתוך כלי פיירקס או תבנית אטומה (לא קפיצית) בשתי שכבות.
- טורפים יחד את החלב, השמנת המתוקה, הקוטג', הסוכר, הוניל והביצים ומוזגים על הלחם כך שהבלילה מכסה את כל שכבות הלחם.
- מפזרים בין הפרוסות את הפטל.
- עוטפים את הכלי עם ניילון נצמד ושומרים במקרר מינימום שעה – שעתיים ועדיף לילה שלם. ככל שהלחם יושב יותר זמן עם הבלילה, הוא ייצא ספוג ועסיסי יותר.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות. מסירים את הניילון הנצמד ואופים 40-45 דקות עד שהחלק העליון שחום.
- מוציאים מהתנור, מצננים מעט, מפדרים באבקת סוכר ופורסים. מגישים עם שמנת חמוצה ונזהרים שלא להתמכר למרקם ולטעם המיוחדים.
- שומרים בחוץ יום אחד ואם נשאר משהו שומרים במקרר. זה טעים מאוד גם כשזה קר אבל אפשר לחמם שוב במיקרוגל או בתנור.
לפני האפייה זה לא נראה ממש מבטיח אבל את האחרי כבר ראיתם למעלה ותסמכו עליי שהטעם מטורף
היי,
אפשר לשלב בתוכו חלב מרוכז?
אם כן, אשמח להסבר
היי אליס
מיותר כי הבלילה צריכה להיות דלילה. הלחם סופח הכל אליו
עד היום הטעם של העוגה שהיינו קוראים לה "בודינו" שהייתה עשוייה משאריות של לחם. טעם מעדן
זה הכי טעים בעולם! תודה ששיתפת יעקב
היי יהודית
תודה על האתר המהמם
רציתי לשאול…
האם ניתן להכין את פודינג הלחם רק מהחלק הרך… אסביר: הכנתי קעריות לחם למרק ומכיון שרוקנתי את כל הבפנוכו, נותרתי עם המון שאריות הרך של הלחם…
תודה
היי אתי,
אפשר בהחלט. קחי בחשבון שהטעם הסופי של הברד פודינג יושפע מאיכות וטעם הלחם
יצא מעולה!!!
כייף ממש לשמוע
רעיון אדיר וטעים להשתמש בחלה שנשארה זה נראה כמו עוגה מטריפה מוכשרת !!