סושי שוקוקוס – ביסקוויטים, שוקולד וקוקוס. נקניק השוקולד המיתולוגי רק משודרג וטעים יותר. ממולא בתוכו במלית קוקוס עסיסית וטעימה במיוחד
זוכרים את הנקניק שוקולד שהיינו מכינים בתור ילדים?? אז הוא היה לי טעים למרות שהכנו אותו מעוגיות פתיבר הכי פושטיות וקקאו או צימקאו כי מי בכלל הכין משהו עם שוקולד אמיתי… היום עם כל שפע החומרים שיש לאפייה ואינסוף הרעיונות, מאוד קל להכין ממתקים וקינוחים טעימים עם שוקולדים מעולים שעושים את ההבדל בין הפושטי למשודרג וטעים הרבה יותר.
לפני כמה שנים המצאתי חטיף תמרים וקוקוס וקראתי לו סושי תמרים וקוקוס (כן, רק אחר כך כל העולם התחיל להכין את זה) מאוחר יותר הכנתי על אותו בסיס חטיף בריאות של תמרים ואגוזים ועכשיו הכנתי את המתכון הזה שעשוי מעוגיות קסטה שוקולד ממולאות ב….כן, קוקוס שאני כל כך אוהבת. במקום להכין גלילה, הכנסתי את הרול לתוך פורמה מרובעת…נכון מגניב?? כמובן שאפשר להכין נקניק רגיל, הטעם והמראה יהיו מהממים בכל מקרה.
סושי שוקוקוס – ביסקוויטים, שוקולד וקוקוס
מצרכים לכ – 50-60 יחידות
מלית קוקוס
- 4 כוסות קוקוס
- 200 גרם שוקולד לבן
- 1 כוס שמנת מתוקה
לתערובת הביסקוויטים
- ½ כוס שמנת מתוקה 38% שומן
- 100 גרם חמאה
- ½ כוס קקאו
- 1 כוס סוכר
- 100 גרם שוקולד חלב
- 3 כפות אייריש קרים (לא חובה אבל מוסיף טעם)
- 350 גרם ביסקוויטים קסטה שוקולד או פתיבר שוקולד/וניל
אופן הכנה
- מלית הקוקוס: להביא שמנת מתוקה לסף רתיחה ולמזוג על השוקולד. להוסיף קוקוס ולערבב. לשמור בצד עד לשימוש.
- הביסקוויטים: לשים בקלחת שמנת מתוקה, חמאה, קקאו וסוכר ולהביא לרתיחה תוך ערבוב עד שהסוכר נמס.
- מוסיפים שוקולד חלב ואייריש קרים ומערבבים עד שהשוקולד נמס.
- שוברים את הביסקוויטים (אפשר לשים בתוך שקית ולשבור עם כוס או פטיש שניצלים) ומוסיפים לקלחת. מערבבים היטב כך שכל הביסקוויטים יכוסו בשוקולד.
- מניחים על משטח עבודה נייר אפייה ושופכים עליו את תערובת הביסקוויטים, מניחים מעל עוד נייר אפייה ומרדדים לעלה דק (לא מידי דק).
- מורחים על כל השטח המרודד מלית קוקוס ובעזרת נייר האפייה מגלגלים לרולדה עד לקו האמצע וחותכים. ממשיכים לגלגל לרולדה נוספת.
- אפשר להעביר לפורמה מצופה בניילון נצמד ולהקפיא שעה -שעתיים לפני שפורסים או לגלגל לרולדה, לעטוף עם נייר האפייה ולהקפיא.
- אחרי שעה – שעתיים להוציא מהמקפיא ובעזרת סכין חדה לפרוס לעוגיות.
- לשמור במקפיא ולהוציא 5 דקות לפני ההגשה.