גביניות קטנטנות מהממות שאני מכינה בתבנית כך שהן קצת מתחברות למעין עוגת גביניות נתלשת והן טעימות במיוחד ורכות רכות
אותן גביניות אהובות רק במלית מסקרפונה עשירה וטעימה במיוחד עם ארומה לימונית וצימוקים. הבצק חייב לבלות לילה במקרר כדי שאפשר יהיה לעבוד איתו. אחרי קירור הוא מושלם ונוח מאוד לעבודה והכי חשוב הגביניות לא נפתחות באפייה. הכנתי חלק בתבנית כך שהן קצת מתחברות למעין עוגת גביניות נתלשת וחלק הכנתי רגיל בתבנית.
גביניות במילוי מסקרפונה וצימוקים
היכנסו פה לצפייה בסרטון הדגמה באינסטגרם שלי
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- הבצק מאוד רך ודביק אחרי ההכנה וחייב לילה במקרר כדי להתייצב.
- אפשר לשים גבינת שמנת 30% במקום מסקרפונה.
- ניתן להקפיא את הגביניות המוכנות עד שבועיים.
מצרכים לכ – 20-30 גביניות (תלוי בגודל שמכינים)
- 1/2 ק"ג קמח (השתמשתי בקמח של "נפלאות")
- 1 כף שמרים יבשים (10 גרם)
- 1/2 כוס סוכר (120 גרם)
- 2 ביצים גדולות (115 גרם)
- 1 כוס חלב קר (250 מ"ל/גרם)
- 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1 כפית מלח (5 גרם)
מלית גבינה
- 250 גרם גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר
- 150 גרם גבינה לבנה 5% קרה
- 1 ביצה גדולה
- 1/4 כוס סוכר (50 גרם)
- 1/2 כפית מחית/תמצית וניל איכותית
- 3 כפות קמח (30 גרם)
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל (20 גרם)
- קורט מלח
למריחה על הבצק: חלבון ביצה
סירופ סוכר
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- מיץ מחצי לימון
לפיזור: סוכר גבישי (לא חובה, ניתן לקנות בחנויות מתמחות באפייה)
אופן הכנה
מכינים בצק: שמים בקערת המיקסר קמח, שמרים, סוכר, ביצים וחלב ולשים על מהירות איטית 5 דקות. מוסיפים מלח וחמאה בהדרגה – קובייה אחרי קובייה ולשים עוד 5 דקות או עד שהחמאה נטמעת היטב ומקבלים בצק חלק ומעט דביק. מקמחים קלות קערה ומעבירים אליה את הבצק, מקמחים קלות גם את הבצק, מעצבים לכדור חלק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל – 12 שעות או למשך הלילה.
מכינים סירופ סוכר: מבשלים סוכר ומים 10 דקות. מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עוד 5 דקות. מקררים לטמפרטורת החדר.
מכינים מלית: מערבבים את כל חומרי המלית יחד ומעבירים לשקית זילוף. גוזרים לשקית פתח די גדול כך שהצימוקים יוכלו לעבור דרכה. אפשר להניח את המלית גם עם כפית אבל יותר נוח עם שקית זילוף.
מעצבים את הגביניות: מחלקים את הבצק לשני חלקים. עם חלק אחד עובדים ואת השני שומרים במקרר. על משטח מקומח היטב מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ – 1/2 ס"מ. חותכים לריבועים בגודל של כ – 8 ס"מ, מניחים מהמלית במרכז כל ריבוע, מורחים בקצוות חלבון ביצה וסוגרים למעטפה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מתפיחים כשעה או עד שהגביניות תופחות פי אחד וחצי.
אפייה: מחממים תנור לחום של 170 מעלות. אופים את הגביניות כ – 15-20 דקות או עד שהן מקבלות צבע זהוב בהיר. מוציאים מהתנור ומורחים מייד בסירופ סוכר ומפזרים סוכר גבישי.
הגביניות הכי טעימות ביום הכנתן אבל נשארות טעימות מאוד גם למחרת. אפשר להקפיא עד שבועיים.
בתאבון!
יהודית זה נראה מצויין!
אני יכולה להכין את זה כרולדת שמרים גבינה ?
עקרונית כן אבל יש בצקים שמתאימים יותר. כמו זה למשל: https://www.yehudit-aviv.co.il/%d7%9c%d7%97%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7%95%d7%9e%d7%90%d7%a4%d7%99%d7%9d/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%a9%d7%9e%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%95%d7%92%d7%91%d7%99%d7%a0%d7%aa-%d7%9e%d7%a1%d7%a7%d7%a8%d7%a4%d7%95%d7%a0%d7%94/