יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
גביניות במילוי מסקרפונה וצימוקים
ראשי » מתכונים לשבועות » גביניות במילוי מסקרפונה וצימוקים

גביניות במילוי מסקרפונה וצימוקים

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 14 בדצמבר 2023 8 תגובות

גביניות קטנטנות מהממות שאני מכינה בתבנית כך שהן קצת מתחברות למעין עוגת גביניות נתלשת והן טעימות במיוחד ורכות רכות

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
גביניות במילוי מסקרפונה וצימוקים

אותן גביניות אהובות רק במלית מסקרפונה עשירה וטעימה במיוחד עם ארומה לימונית וצימוקים. הבצק חייב לבלות לילה במקרר כדי שאפשר יהיה לעבוד איתו. אחרי קירור הוא מושלם ונוח מאוד לעבודה והכי חשוב הגביניות לא נפתחות באפייה. הכנתי חלק בתבנית כך שהן קצת מתחברות למעין עוגת גביניות נתלשת וחלק הכנתי רגיל בתבנית.


חותכים לריבועים
מזלפים מהמלית במרכז
סוגרים למעטפה
חלק הכנתי רגיל בתבנית



גביניות במילוי מסקרפונה וצימוקים

היכנסו פה לצפייה בסרטון הדגמה באינסטגרם שלי

לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
  • יש לי גם טיק טוק
  • הבצק מאוד רך ודביק אחרי ההכנה וחייב לילה במקרר כדי להתייצב.
  • אפשר לשים גבינת שמנת 30% במקום מסקרפונה.
  • ניתן להקפיא את הגביניות המוכנות עד שבועיים.

מצרכים לכ – 20-30 גביניות (תלוי בגודל שמכינים)

  • 1/2 ק"ג קמח (השתמשתי בקמח של "נפלאות")
  • 1 כף שמרים יבשים (10 גרם)
  • 1/2 כוס סוכר (120 גרם)
  • 2 ביצים גדולות (115 גרם)
  • 1 כוס חלב קר (250 מ"ל/גרם)
  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 כפית מלח (5 גרם)

מלית גבינה

  • 250 גרם גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר
  • 150 גרם גבינה לבנה 5% קרה
  • 1 ביצה גדולה
  • 1/4 כוס סוכר (50 גרם)
  • 1/2 כפית מחית/תמצית וניל איכותית
  • 3 כפות קמח (30 גרם)
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל (20 גרם)
  • קורט מלח

למריחה על הבצק: חלבון ביצה

סירופ סוכר

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • מיץ מחצי לימון

לפיזור: סוכר גבישי (לא חובה, ניתן לקנות בחנויות מתמחות באפייה)

אופן הכנה

מכינים בצק: שמים בקערת המיקסר קמח, שמרים, סוכר, ביצים וחלב ולשים על מהירות איטית 5 דקות. מוסיפים מלח וחמאה בהדרגה – קובייה אחרי קובייה ולשים עוד 5 דקות או עד שהחמאה נטמעת היטב ומקבלים בצק חלק ומעט דביק. מקמחים קלות קערה ומעבירים אליה את הבצק, מקמחים קלות גם את הבצק, מעצבים לכדור חלק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל – 12 שעות או למשך הלילה.

מכינים סירופ סוכר: מבשלים סוכר ומים 10 דקות. מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עוד 5 דקות. מקררים לטמפרטורת החדר.

מכינים מלית: מערבבים את כל חומרי המלית יחד ומעבירים לשקית זילוף. גוזרים לשקית פתח די גדול כך שהצימוקים יוכלו לעבור דרכה. אפשר להניח את המלית גם עם כפית אבל יותר נוח עם שקית זילוף.

מעצבים את הגביניות: מחלקים את הבצק לשני חלקים. עם חלק אחד עובדים ואת השני שומרים במקרר. על משטח מקומח היטב מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ – 1/2 ס"מ. חותכים לריבועים בגודל של כ – 8 ס"מ, מניחים מהמלית במרכז כל ריבוע, מורחים בקצוות חלבון ביצה וסוגרים למעטפה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מתפיחים כשעה או עד שהגביניות תופחות פי אחד וחצי.

אפייה: מחממים תנור לחום של 170 מעלות. אופים את הגביניות כ – 15-20 דקות או עד שהן מקבלות צבע זהוב בהיר. מוציאים מהתנור ומורחים מייד בסירופ סוכר ומפזרים סוכר גבישי.

הגביניות הכי טעימות ביום הכנתן אבל נשארות טעימות מאוד גם למחרת. אפשר להקפיא עד שבועיים.

בתאבון!

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • גיוזה בשר
    גיוזה - כיסוני בצק ממולאים בשר
  • גביניות עם פטל עגולות
    גביניות עם פטל ושטרוייזל שקדים עגולות ושמנמנות
  • קובה חמוסטה
    קובה חמוסטה עם בשר מפורק
  • עוגת גבינה עם כתר גביניות שמרים
    עוגת גבינה אפויה עם כתר גביניות שמרים
גביניות מסקרפונה שמרים גבינה

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

8 תגובות

  1. רותי הגב 24 בינואר 2025 בשעה 15:31

    יצא מדהים! מומלץ מאוד

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 בינואר 2025 בשעה 17:36

      תודההה רבה

  2. ישראל מכבי הגב 19 באוקטובר 2024 בשעה 14:48

    היי אביב , התרשמתי מהגביניות ומהמתכון . לצערי , אין לי חוש לאפייה ואבקש לשלם עבורן. נ.ב. ברור לי שזו לא היתה כוונתך כשפירסמת את המתכון , ובכ"ז אשמח לטעום ממעשה ידייך. ????

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 באוקטובר 2024 בשעה 21:19

      אני לא מוכרת

  3. יסמין הגב 28 בדצמבר 2023 בשעה 17:18

    יהודית זה נראה מצויין!
    אני יכולה להכין את זה כרולדת שמרים גבינה ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 בדצמבר 2023 בשעה 18:09

      עקרונית כן אבל יש בצקים שמתאימים יותר. כמו זה למשל: https://www.yehudit-aviv.co.il/%d7%9c%d7%97%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7%95%d7%9e%d7%90%d7%a4%d7%99%d7%9d/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%a9%d7%9e%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%95%d7%92%d7%91%d7%99%d7%a0%d7%aa-%d7%9e%d7%a1%d7%a7%d7%a8%d7%a4%d7%95%d7%a0%d7%94/

    • רותי הגב 7 בדצמבר 2024 בשעה 20:59

      יצא מושלם!! תודה רבה

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 בדצמבר 2024 בשעה 10:15

        כייף לשמוע. תודהה

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס