עוגת גביניות שמרים וניל מדהימה!! אחת העוגות הכי טעימות שהכנתי, כמו לאכול ענני גבינה רכים עם טעם וניל מדהים. הריח של הווניל בבית בזמן האפייה היה מטורף והיא לא שרדה אפילו שעה מרוב שהייתה טעימה
יש מצב גדול שזאת עוגת הגביניות הכי טעימהההה שהכנתי אי פעם ואני לא מגזימה. ואיזה יפההההה היא יצאה לי שלא יכולתי להפסיק לצלם אותה עוד ועוד. בתקופה הזאת שלפני שבועות אני כל לילה חולמת על מתכונים חלביים חדשים. רוב הזמן אין לי הרבה זמן ליישם את כל החלומות הקולינריים שלי וגם כשכבר יש זמן אז אני נמנעת מלהכין כדי לא לאכול יותר מידי. כן, אני לא מצליחה לעמוד בפיתוי מול עוגות גבינה ובמיוחד כאלו מבצק שמרים עשיר כשהן יוצאות חמימות מהתנור ובכל זאת, אני גם לא עומדת בפיתוי של לא להכין אז הכנתי 🙂
שבועות זה החג הכי אהוב עלינו בבית וכבר חודש אני מריצה מתכונים חלביים. האמת שבלי קשר לשבועות אנחנו מעדיפים עוגות גבינה על כל עוגה אחרת. אפילו עוגות שוקולד לא עושות לנו את זה כמו עוגות גבינה ובכלל אנחנו ממש ממש אוהבים מאכלי חלב, אז שבועות זאת חגיגה אמיתית אצלנו בבית.
את המלית של הגביניות הכנתי עם גבינת שמנת שאני מכינה לבד בבית ויוצאת מעולה. כמובן שאפשר למלא בכל גבינה "יבשה" אחרת כגון: מסקרפונה, ריקוטה, טוב טעם וכו'. את הגביניות הבודדות שלי הכנתי עם גבינת טבורוג צימוקים שאני קונה במשקל במעדניות בסופר וגם טעימה מאוד אבל גבינת השמנת לוקחת ובגדול, אז בלי להתעצל לכו להכין גבינת שמנת ביתית כי זה ממכר.
שלבי הכנה
סרטון הדגמה לעוגת גביניות מדהימה!
עוגת גביניות שמרים וניל מדהימה!
לפני שמתחילים
- כל הכמויות נמדדו ונשקלו בכוסות מדידה אוניברסליים ומשקל. הכף שאני משתמשת בה היא כף מרק רגילה.
- כמות הבצק מספיקה לשתי תבניות בקוטר 24-26 ס"מ (תלוי בגודל הגביניות שתכינו). בכללי אני לא מכינה פחות מ – 1/2 ק"ג בצק אבל אפשר כמובן לחלק את הכמויות לחצי ולהכין עוגה אחת. אני ממליצה ביותר להכין כמות מלאה כי היא מתחסלת מייד כשהיא יוצאת מהתנור וגם אפשר להקפיא אותה עד חודש.
- יחסית לבצקים אחרים של גביניות יש פה הרבה מרכיבים, אבל לכל אחד מהם יש תפקיד חשוב למרקם ולטעם ואלו חומרים הכי בסיסיים שיש בכל בית אז לא לוותר על אף אחד מהם.
- זו לא טעות, יש בבצק הזה גם אבקת אפייה שתורמת לאווריריות והרכות של הגביניות אז לא לוותר עליה. זה גם שומר את הגביניות רכות למחרת. אפשר כמובן להקפיא את העוגה אחרי האפייה ולפני ההגשה לעטוף בנייר כסף ולחמם בתנור עד שהיא מפשירה ורכה חזרה, אבל אני מזהירה – היא לא שורדת אפילו שעה מהרגע שיוצאת מהתנור.
- בקייץ מומלץ להתפיח שעה מחוץ למקרר ועוד לפחות 5 שעות במקרר כדי שיהיה נוח לעבוד עם הבצק.
- אפשר כמובן להכין מהבצק גביניות בודדות כמו פה.
- כנסו פה לעוד עוגת גביניות שהכנתי.
- הבצק מתאים גם למלית שוקולד, תפוחים וכו'.
מצרכים לשתי תבניות עגולות בקוטר 24-26 ס"מ
- 1/2 ק"ג קמח רגיל
- 1 כף שמרים יבשים
- 1/2 כוס סוכר
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 שקית סוכר וניל
- 1/4 כוס אינסטנט פודינג וניל
- 100 גרם שמנת חמוצה (מיכל קטן)
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- גרידת לימון מלימון שלם
- 1/2-3/4 כוס חלב פושר
- 1/4 כפית מלח
- 80 גרם חמאה רכה (מוציאים רבע שעה לפני שמתחילים)
מלית גבינת שמנת
- 500 גרם גבינת שמנת (אני שמתי גבינה שאני מכינה בבית)
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
- 2 כפות גדושות קורנפלור
- 2 ביצים
- 1/2 כפית מחית/תמצית וניל
אופן הכנה
מכינים בצק: שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים ומערבבים. מוסיפים סוכר, אבקת אפייה, סוכר וניל, אינסטנט פודינג וניל, שמנת חמוצה, ביצים, תמצית וניל וגרידת לימון ומתחילים ללוש לבצק במהירות נמוכה.
מוסיפים בהדרגה ותוך כדי לישה את החלב הפושר, מתחילים עם חצי כוס וממש נותנים למיקסר לעבוד כמה דקות טובות ורק אם חסר נוזלים אז מוסיפים.
לשים את הבצק 5 דקות, עד שמתגבש בצק ורק אז מוסיפים את המלח והחמאה
חותכים את החמאה לקוביות ומתחילים להוסיף לקערה קובייה אחרי קובייה ולשים את הבצק עוד כמה דקות עד שכל החמאה נטמעת בבצק ומתקבל בצק אחיד, דביק מעט אבל יציב לגמרי.
מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים עם ניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מכינים מלית גבינת שמנת: מערבבים יחד את כל חומרי המלית לבלילה חלקה.
מעצבים את העוגה: מחלקים את הבצק לחצי, מקמחים משטח עבודה ומרדדים למלבן בעובי של 3-4 מ"מ ובגודל של כ – 40*35 ס"מ.
חותכים את הבצק ל – 12-14 ריבועים בערך באותו גודל ומניחים במרכז כל ריבוע כף גדושה מהמלית.
מקפלים את הריבוע למעין משולש על ידי הצמדת שתי פינות נגדיות ואת שתי הפינות החדשות שנוצרו מצמידים יחד (תיעזרו בסרטון).
מרפדים את בסיס התבנית בנייר אפייה ומשמנים בחמאה את הדפנות, מניחים בתבנית את הגביניות בצורה מעגלית עם מרווחים קלים.
מתפיחים 40-60 דקות עד שהגביניות תופחות וכמעט ממלאות את התבנית..
מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
מורחים את הגביניות בחלמון ביצה מהול במעט חלב ואופים כ – 20-25 דקות, רק עד שהגביניות מקבלות צבע זהוב בהיר.
מוציאים מהתנור ומפדרים באבקת סוכר.
יהודית יקרה אם אפשר להכין מהחצי השני רולדת (בורג) שמרים עם שוקולד?
בהחלט כן. כל צורה שאת רוצה מתאימה
היי יהודית. כבר עשיתי כמה פעמים את העוגה הטעימה הזו!
יש אפשרות למלית אחרת שמתאימה לבצק הזה.
עוגה אחת אעשה מלית גבינה ואת העוגה השניה אשמח למלית אחרת מתאימה.
תודה
בטח שאפשר. כל מלית שאת רוצה מתאימה פה
היי יקירה
אני אופה מעולה (סליחה על הצניעות) והרבה שנים.
כזו עוגה לא אכלתי מימי!!
היום אפיתי בתבנית עגולה ועוד 2 תבניות רחבות איגליש (בכל אחת 3 יחידות גבינית)
יצא פיצוץ !!!!
כלתי ההריונית הגיעה בדקה וטעמה ואמרה שאין דברים כאלה!!
אז תודה על מתכון פיצוץ
יונה
יוו איזה כייף לשמוע. אני יודעת שהבצק הזה מטורף. הרבה זמן לא הכנתי איתו
הי יהודית
הכנתי את הגביניות, לטעמי היתה חסרה מתיקות , קיוויתי לגביניות כמו שהיו מוכרים פעם בקונדיטוריות.
היי טלי,
מתיקות זה עניין של טעם. אנחנו אוהבים בדיוק כך. ואם את אוהבת את הגביניות של המאפייה, אל תתאמצי להכין בבית, חבל על המאמץ והעבודה, פשוט תקני
יום מקסים
הכנתי את המתכון המהמם הזה כגביניות בודדות, ויצא מושלם!!! טעימות בטרוף ורכות כל כך. תודה לך על עוד מתכון מושלם ?
היי יהודית,
רשמת בהתחלה שיש להתפיח שעה מחוץ למקרר ו5 שעות במקרר
אבל בשלבים של המתכון אני רואה סה״כ התפחה של שעה וחצי + עוד התפחה של 40-60 דקות.
תוכלי להסביר?
היי פז,
כתבתי שבקייץ מומלץ להתפיח שעה בחוץ ואז במקרר. אני לא הכנתי בקייץ ולכן אופן ההכנה שונה
בוקר טוב, אפשר להחליף שמנת חמוצה בלבן. אין לי שמנת
היי רמה,
באיזה שלב??
הי , הבצק יצא מאד דביק, הוספתי עוד 300 גר קמח , ובסוף הוא לא תפח 🙁
אני מניחה שזה קשור בעיקר לסוג הקמח ומזג האוויר החם. אבל אם הוספת 300 גרם וזה לא סידר אותו אז אני לא יודעת מה לומר לך. אני מכינה אותו קבוע והוא תמיד מצליח
ואגב אם לא תפח זה ממש לא קשור למרקם הבצק. או שהשמרים לא טובים או שערבבת אותם עם המלח ואז זה מעכב או מונע התפחה
עשיתי חצי מהכמות, והבצק יצא דביק ממש, אי אפשר היה לעבוד איתו. זרקתי אותו והתחלתי שוב, ויצא שוב דביק ככה. בלית ברירה הוספתי קמח עד שאפשר היה לעבוד איתו, ואז התוצאה אחרי האפייה היתה דומה ללחם. מה עשיתי לא נכון?
חשוב לציין, מדדתי את כל המרכיבים
היי עדי,
אם מדדת הכל עם כוסות מדידה ונצמדת לאופן ההכנה אז אין לי מושג למה לא הצליח. אולי סוג הקמח אבל לא משפיע בכזאת קיצוניות כמו שאת מתארת. אני חייבת לציין רק שהמון אנשים הכינו ושלחו לי תמונות כך שאני בטוחה שהבצק מעולה וגם אני עצמי הכנתי כמה פעמים. תבדקי שוב את אופן ההכנה…לדעתי משהו כן התפספס לך
הי יהודית וחג שמח,
כתבת שכמות הבצק מתאים לשתי תבניות. גם המלית?
המלית מתאימה גם לשתי עוגות
חג שמח
היי
האם במקום קורנפלור אפשר להוסיף אינסטנט?
חג שמח
היי ליאת,
לדעתי זה בסדר
חג שמח
האם אפשר את הבצק לשים לילה במקרר במקום להתפיח בחוץ?
בהחלט כן
הי יהודית
מתכון נהדר לשבועות!
הבצק יצא לי ממש עיסתי ודביק, לישה ידנית. האם הייתי צריכה לשים פחות חלב? מכיוון שיצא ממש ממש דביק הוספתי כמעט כוס קמח, כמובן בהדרגה, כל פעם הוספתי קצת ולשתי, בהוספת החמאה שוב הבצק הפך לדביק מאוד. מה לא עשיתי בסדר?
אולי לא השתמשת בכוסות מדידה אוניברסליות?
היי למילוי,אפשר להשתמש במסקרפונה .אם לא אז באיזה גבינה כן
תודה
היי מיכל,בטח שכן. זה יהיה אפילו יותר טעים
היי , אם אני משתמשת במסקרפונה גם צריך 500 גרם?
תודה
היי ניצן, בהחלט כן
היי ניתן להכין מראש?להקפיא לפני אפיה
כן, אין בעייה
המתכונים שלך נפלאים. בגלל שזה בצק על בסיס שומן , האם מחזיק במקרר כמה ימים? בחוץ? מעדיפה לא להקפיא
תודה
היי אוסנת,
יום אחד זה בסדר גמור
ניראה מעולה!!! יש אפשרות להחליף את האינסטנט פודינג וניל למשהו אחר? (לא גרה בארץ, ואין כאן מוצר דומה)
היי כוכבית,
שימי יותר קורנפלור במקום
אשמח לקבל את המתכון להכנת גבינת שמנת בבית.תודה
יש לינק פה במתכון. פשוט ללחוץ על זה