יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
עוגת גביניות שמרים וניל מדהימה!
ראשי » לחמים, לחמניות ומאפים » עוגת גביניות שמרים וניל מדהימה!

עוגת גביניות שמרים וניל מדהימה!

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 16 במאי 2020 33 תגובות

עוגת גביניות שמרים וניל מדהימה!! אחת העוגות הכי טעימות שהכנתי, כמו לאכול ענני גבינה רכים עם טעם וניל מדהים. הריח של הווניל בבית בזמן האפייה היה מטורף והיא לא שרדה אפילו שעה מרוב שהייתה טעימה

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
עוגת גביניות שמרים וניל מדהימה!

יש מצב גדול שזאת עוגת הגביניות הכי טעימהההה שהכנתי אי פעם ואני לא מגזימה. ואיזה יפההההה היא יצאה לי שלא יכולתי להפסיק לצלם אותה עוד ועוד. בתקופה הזאת שלפני שבועות אני כל לילה חולמת על מתכונים חלביים חדשים. רוב הזמן אין לי הרבה זמן ליישם את כל החלומות הקולינריים שלי וגם כשכבר יש זמן אז אני נמנעת מלהכין כדי לא לאכול יותר מידי. כן, אני לא מצליחה לעמוד בפיתוי מול עוגות גבינה ובמיוחד כאלו מבצק שמרים עשיר כשהן יוצאות חמימות מהתנור ובכל זאת, אני גם לא עומדת בפיתוי של לא להכין אז הכנתי 🙂

שבועות זה החג הכי אהוב עלינו בבית וכבר חודש אני מריצה מתכונים חלביים. האמת שבלי קשר לשבועות אנחנו מעדיפים עוגות גבינה על כל עוגה אחרת. אפילו עוגות שוקולד לא עושות לנו את זה כמו עוגות גבינה ובכלל אנחנו ממש ממש אוהבים מאכלי חלב, אז שבועות זאת חגיגה אמיתית אצלנו בבית.

את המלית של הגביניות הכנתי עם גבינת שמנת שאני מכינה לבד בבית ויוצאת מעולה. כמובן שאפשר למלא בכל גבינה "יבשה" אחרת כגון: מסקרפונה, ריקוטה, טוב טעם וכו'. את הגביניות הבודדות שלי הכנתי עם גבינת טבורוג צימוקים שאני קונה במשקל במעדניות בסופר וגם טעימה מאוד אבל גבינת השמנת לוקחת ובגדול, אז בלי להתעצל לכו להכין גבינת שמנת ביתית כי זה ממכר.

שלבי הכנה

סרטון הדגמה לעוגת גביניות מדהימה!

עוגת גביניות שמרים וניל מדהימה!

לפני שמתחילים

  • כל הכמויות נמדדו ונשקלו בכוסות מדידה אוניברסליים ומשקל. הכף שאני משתמשת בה היא כף מרק רגילה.
  • כמות הבצק מספיקה לשתי תבניות בקוטר 24-26 ס"מ (תלוי בגודל הגביניות שתכינו). בכללי אני לא מכינה פחות מ – 1/2 ק"ג בצק אבל אפשר כמובן לחלק את הכמויות לחצי ולהכין עוגה אחת. אני ממליצה ביותר להכין כמות מלאה כי היא מתחסלת מייד כשהיא יוצאת מהתנור וגם אפשר להקפיא אותה עד חודש.
  • יחסית לבצקים אחרים של גביניות יש פה הרבה מרכיבים, אבל לכל אחד מהם יש תפקיד חשוב למרקם ולטעם ואלו חומרים הכי בסיסיים שיש בכל בית אז לא לוותר על אף אחד מהם.
  • זו לא טעות, יש בבצק הזה גם אבקת אפייה שתורמת לאווריריות והרכות של הגביניות אז לא לוותר עליה. זה גם שומר את הגביניות רכות למחרת. אפשר כמובן להקפיא את העוגה אחרי האפייה ולפני ההגשה לעטוף בנייר כסף ולחמם בתנור עד שהיא מפשירה ורכה חזרה, אבל אני מזהירה – היא לא שורדת אפילו שעה מהרגע שיוצאת מהתנור.
  • בקייץ מומלץ להתפיח שעה מחוץ למקרר ועוד לפחות 5 שעות במקרר כדי שיהיה נוח לעבוד עם הבצק.
  • אפשר כמובן להכין מהבצק גביניות בודדות כמו פה.
  • כנסו פה לעוד עוגת גביניות שהכנתי.
  • הבצק מתאים גם למלית שוקולד, תפוחים וכו'.

מצרכים לשתי תבניות עגולות בקוטר 24-26 ס"מ

  • 1/2 ק"ג קמח רגיל
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1/4 כוס אינסטנט פודינג וניל
  • 100 גרם שמנת חמוצה (מיכל קטן)
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • גרידת לימון מלימון שלם
  • 1/2-3/4 כוס חלב פושר
  • 1/4 כפית מלח
  • 80 גרם חמאה רכה (מוציאים רבע שעה לפני שמתחילים)

מלית גבינת שמנת

  • 500 גרם גבינת שמנת (אני שמתי גבינה שאני מכינה בבית)
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כפות גדושות קורנפלור
  • 2 ביצים
  • 1/2 כפית מחית/תמצית וניל

אופן הכנה

מכינים בצק: שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים ומערבבים. מוסיפים סוכר, אבקת אפייה, סוכר וניל, אינסטנט פודינג וניל, שמנת חמוצה, ביצים, תמצית וניל וגרידת לימון ומתחילים ללוש לבצק במהירות נמוכה.

מוסיפים בהדרגה ותוך כדי לישה את החלב הפושר ולשים את הבצק 3 דקות או עד שמתגבש בצק. מוסיפים את המלח.

חותכים את החמאה לקוביות ומתחילים להוסיף לקערה קובייה אחרי קובייה ולשים את הבצק עוד כמה דקות עד שכל החמאה נטמעת בבצק ומתקבל בצק אחיד, דביק מעט אבל יציב לגמרי.

מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים עם ניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מכינים מלית גבינת שמנת: מערבבים יחד את כל חומרי המלית לבלילה חלקה.

מעצבים את העוגה: מחלקים את הבצק לחצי, מקמחים משטח עבודה ומרדדים למלבן בעובי של 3-4 מ"מ ובגודל של כ – 40*35 ס"מ.

חותכים את הבצק ל – 12-14 ריבועים בערך באותו גודל ומניחים במרכז כל ריבוע כף גדושה מהמלית.

מקפלים את הריבוע למעין משולש על ידי הצמדת שתי פינות נגדיות ואת שתי הפינות החדשות שנוצרו מצמידים יחד (תיעזרו בסרטון).

מרפדים את בסיס התבנית בנייר אפייה ומשמנים בחמאה את הדפנות, מניחים בתבנית את הגביניות בצורה מעגלית עם מרווחים קלים.

מתפיחים 40-60 דקות עד שהגביניות תופחות וכמעט ממלאות את התבנית..

מחממים תנור לחום של 170 מעלות.

מורחים את הגביניות בחלמון ביצה מהול במעט חלב ואופים כ – 20-25 דקות, רק עד שהגביניות מקבלות צבע זהוב בהיר.

מוציאים מהתנור ומפדרים באבקת סוכר.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • גביניות שמרים וצימוקים מושלמות
    גביניות שמרים וצימוקים מושלמות
  • אצבעות פילו מתוקות במילוי גבינה וגם ניצול שאריות פילו
    אצבעות פילו מתוקות במילוי גבינה וגם ניצול שאריות פילו
  • לחמניות ממולאות בשר
    לחמניות ממולאות בשר
  • גראטן בטטות ושמנת בטכניקה מהממת
    גראטן בטטות ושמנת בטכניקה מהממת

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

33 תגובות

  1. טלי הגב 28 באפריל 2021 בשעה 5:14

    הי יהודית
    הכנתי את הגביניות, לטעמי היתה חסרה מתיקות , קיוויתי לגביניות כמו שהיו מוכרים פעם בקונדיטוריות.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 באפריל 2021 בשעה 8:48

      היי טלי,
      מתיקות זה עניין של טעם. אנחנו אוהבים בדיוק כך. ואם את אוהבת את הגביניות של המאפייה, אל תתאמצי להכין בבית, חבל על המאמץ והעבודה, פשוט תקני
      יום מקסים

  2. לימור הגב 5 במרץ 2021 בשעה 23:30

    הכנתי את המתכון המהמם הזה כגביניות בודדות, ויצא מושלם!!! טעימות בטרוף ורכות כל כך. תודה לך על עוד מתכון מושלם 💜

  3. פז הגב 24 בספטמבר 2020 בשעה 15:45

    היי יהודית,
    רשמת בהתחלה שיש להתפיח שעה מחוץ למקרר ו5 שעות במקרר
    אבל בשלבים של המתכון אני רואה סה״כ התפחה של שעה וחצי + עוד התפחה של 40-60 דקות.
    תוכלי להסביר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 בספטמבר 2020 בשעה 16:38

      היי פז,
      כתבתי שבקייץ מומלץ להתפיח שעה בחוץ ואז במקרר. אני לא הכנתי בקייץ ולכן אופן ההכנה שונה

  4. רמה הגב 16 ביוני 2020 בשעה 6:29

    בוקר טוב, אפשר להחליף שמנת חמוצה בלבן. אין לי שמנת

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 ביוני 2020 בשעה 10:29

      היי רמה,
      באיזה שלב??

  5. שרון הגב 12 ביוני 2020 בשעה 15:59

    הי , הבצק יצא מאד דביק, הוספתי עוד 300 גר קמח , ובסוף הוא לא תפח 🙁

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 ביוני 2020 בשעה 17:18

      אני מניחה שזה קשור בעיקר לסוג הקמח ומזג האוויר החם. אבל אם הוספת 300 גרם וזה לא סידר אותו אז אני לא יודעת מה לומר לך. אני מכינה אותו קבוע והוא תמיד מצליח

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 ביוני 2020 בשעה 17:47

      ואגב אם לא תפח זה ממש לא קשור למרקם הבצק. או שהשמרים לא טובים או שערבבת אותם עם המלח ואז זה מעכב או מונע התפחה

  6. עדי הגב 29 במאי 2020 בשעה 9:57

    עשיתי חצי מהכמות, והבצק יצא דביק ממש, אי אפשר היה לעבוד איתו. זרקתי אותו והתחלתי שוב, ויצא שוב דביק ככה. בלית ברירה הוספתי קמח עד שאפשר היה לעבוד איתו, ואז התוצאה אחרי האפייה היתה דומה ללחם. מה עשיתי לא נכון?

    • עדי הגב 29 במאי 2020 בשעה 9:58

      חשוב לציין, מדדתי את כל המרכיבים

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 במאי 2020 בשעה 11:05

        היי עדי,
        אם מדדת הכל עם כוסות מדידה ונצמדת לאופן ההכנה אז אין לי מושג למה לא הצליח. אולי סוג הקמח אבל לא משפיע בכזאת קיצוניות כמו שאת מתארת. אני חייבת לציין רק שהמון אנשים הכינו ושלחו לי תמונות כך שאני בטוחה שהבצק מעולה וגם אני עצמי הכנתי כמה פעמים. תבדקי שוב את אופן ההכנה…לדעתי משהו כן התפספס לך

  7. אפרת הגב 28 במאי 2020 בשעה 9:59

    הי יהודית וחג שמח,
    כתבת שכמות הבצק מתאים לשתי תבניות. גם המלית?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 במאי 2020 בשעה 13:00

      המלית מתאימה גם לשתי עוגות
      חג שמח

  8. ליאת הגב 28 במאי 2020 בשעה 9:39

    היי
    האם במקום קורנפלור אפשר להוסיף אינסטנט?

    חג שמח

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 במאי 2020 בשעה 9:56

      היי ליאת,
      לדעתי זה בסדר
      חג שמח

  9. שושי בוטוין הגב 27 במאי 2020 בשעה 20:03

    האם אפשר את הבצק לשים לילה במקרר במקום להתפיח בחוץ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 במאי 2020 בשעה 21:32

      בהחלט כן

  10. הילה הגב 27 במאי 2020 בשעה 10:57

    הי יהודית
    מתכון נהדר לשבועות!
    הבצק יצא לי ממש עיסתי ודביק, לישה ידנית. האם הייתי צריכה לשים פחות חלב? מכיוון שיצא ממש ממש דביק הוספתי כמעט כוס קמח, כמובן בהדרגה, כל פעם הוספתי קצת ולשתי, בהוספת החמאה שוב הבצק הפך לדביק מאוד. מה לא עשיתי בסדר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 במאי 2020 בשעה 21:31

      אולי לא השתמשת בכוסות מדידה אוניברסליות?

  11. מיכל הגב 20 במאי 2020 בשעה 9:14

    היי למילוי,אפשר להשתמש במסקרפונה .אם לא אז באיזה גבינה כן
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 במאי 2020 בשעה 16:23

      היי מיכל,בטח שכן. זה יהיה אפילו יותר טעים

      • ניצן הגב 21 במאי 2020 בשעה 11:30

        היי , אם אני משתמשת במסקרפונה גם צריך 500 גרם?
        תודה

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 במאי 2020 בשעה 11:51

          היי ניצן, בהחלט כן

  12. זי'זל הגב 19 במאי 2020 בשעה 19:09

    היי ניתן להכין מראש?להקפיא לפני אפיה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 במאי 2020 בשעה 20:42

      כן, אין בעייה

  13. אוסנת הגב 17 במאי 2020 בשעה 9:29

    המתכונים שלך נפלאים. בגלל שזה בצק על בסיס שומן , האם מחזיק במקרר כמה ימים? בחוץ? מעדיפה לא להקפיא
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 במאי 2020 בשעה 10:22

      היי אוסנת,
      יום אחד זה בסדר גמור

  14. כוכבית הגב 17 במאי 2020 בשעה 8:48

    ניראה מעולה!!! יש אפשרות להחליף את האינסטנט פודינג וניל למשהו אחר? (לא גרה בארץ, ואין כאן מוצר דומה)

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 במאי 2020 בשעה 10:22

      היי כוכבית,
      שימי יותר קורנפלור במקום

  15. חדוה הגב 17 במאי 2020 בשעה 5:36

    אשמח לקבל את המתכון להכנת גבינת שמנת בבית.תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 במאי 2020 בשעה 8:30

      יש לינק פה במתכון. פשוט ללחוץ על זה

השארת תגובה

ביטול

שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג'ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר "תפוז" שאירח כותבים/בלוגרים באתר שלו.......... להמשך קריאה

אביב תיקונים והתקנות - כל סוגי התיקונים לבית ולעסק עם שרות מושלם ואחריות

למעבר לדף העסקי לחצו כאן

050-3221145 - גידי

📌 צביעה איכותית ונקיה.
📌 כל התיקונים לבית ברמה גבוהה.
📌 שיפוץ אמבטיה/מקלחת.
📌 מכירה והתקנת פרקטים.
📌 דלתות פנים ודלתות כניסה.
📌 מנעולן מוסמך.
📌התקנת אביזרי אמבטיה.
📌תליית וילונות.
📌תליית טלויזיות.
📌תליית מדפים.
📌תליית מראות.
📌תליית תמונות.
📌טיפול ותיקון דוד שמש.
📌החלפת שקעים ומפסקים.
📌הרכבת גופי תאורה.
📌תיקון תריסים.
📌החלפת רשתות.
📌החלפת כל סוגי הברזים.

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב הלוחשת לאוכל
כשמתחשק לי עוגיות שוקולד צ׳ כשמתחשק לי עוגיות שוקולד צ׳יפס ולא בא לי לחכות שעותתת שההצק יתקרר🙈
אזזזז  חמש דקות הכנה, בלי מיקסר ובלי המתנה… רבע שעה אפייה וזהווו 
עוגיות מושלמות בכלום זמן
 המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל עוגיות שוקולד ונוטלה קלות לככנה הלוחשת לאוכל
.
.
.
#chocolate #chocolatechipcookies #chocolatelab #chocolates #שוקולד #שוקולדציפס #שוקולדים #שוקולדחלב #עוגיותשוקולדציפס #עוגיותשוקולדציפס🍪
מתבקש מרק אבל אני תמיד מעדיפה מתוקים אז מתחממת לי עם הרוגעלך הכי טעימים שתכינו אי פעם

המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל רוגעלך הלוחשת לאוכל ותכף שמה לינק בסטורי
.
.
.
#chocolate
#chocolatecake
#רוגעלך
#רוגלך
אם לא יצא לכם עדיין להכין מר אם לא יצא לכם עדיין להכין מרק תפוחי אדמה, אתם חייבים. הוא קטיפתי וטעיםםם
המתכון בבלוג, תכתבו בגוגל מרק תפוחי אדמה הלוחשת לאוכל
.
.
#potato
#soup
#potatpsoup
#israelinstagram
#ontheblog
#lovesoup
#lovepotato
תעשו טובה לעצמכם ולכו להכין תעשו טובה לעצמכם ולכו להכין עכשיו בצק מקדים לחלה. מחר בבוקר תיכנסו לבלוג שלי תכתבו בגוגל חלה לשבת עם בצק מקדים הלוחשת לאוכל. יעלו כמה וכמה מתכונים וכולם מעולים. תכינו ותבינו את ההבדלים בין חלה רגילה לחלה עם בצק מקדים.

כדי להקל עליכם אני שמה לכם פה את המתכון לבצק המקדים שלוקח חצי דקה להכין אותו. 
תערבבו יחד קמח, שמרים ומים לפי הכמויות למטה, תכסו ותשאירו כל הלילה על השייש. מחר תמשיכו לפי המתכון מהבלוג. 
תהנו❤️❤️
1.5 כוסות קמח
1/4 כפית שמרים יבשים
3/4 עד 1  כוס מים

נ. ב. שמה לכם לינק לחלות בסטורי, תבואו
.
.
.
#hallabread
#halla
#bread
#חלהלשבת
#חלה
#שבת
#שבתשלום
כמה דקות קטנות ויש עוגת תפוחים הכי קלה והכי טעימה.
כל מה שצריך זה קערה ותבנית.
שטרוייזל מלמטה, תפוחים במרכז ושטרוייזל מלמעלה וזהו! לתנור.
תכינו קצפת או שמנת חמוצה או גלידת וניל ואתם מסודרים
המתכון עכשיו בבלוג. תכתבו בגוגל עוגת תפוחים מדהימה קלה להכנה הלוחשת לאוכל
.
.
.
#applestart
#applecakes
#apples
#tart
#cakesofinstagram
#cake
#israelinstagram
#ontheblog
#cakeslovers
#cakecakecake
הכנתי מלאווח היסטרי, לא נכין ממנו זיוה??
חפשו בהיילייטס או בבלוג את המתכון למלאווח, תוציאו מהמקרר את כל הגבינות הטעימות שיש לכם, תערבבו עם הרבה תרד בייבי טרי (אין צורך לחלוט), שימו מלח, פלפל שחור וקורט אגוז מוסקט ותמלאו את המלאווח ותגחגלו לרולדה.
תמרחו ביצה ותפזרו שומשום
אפייה: 160 מעלות בערך 45 דקות, עד שמקבלים צבע שחום יפה

זהו!!!

.
.
.#מלאווח
#מלאווחאדיר
#מאפים
#yamanfoods
#melawach
#בצקים
#בצקעלים
#cheese
#גבינהבולגרית
#
בצק שמרים פטנט, אחד הטובים ש בצק שמרים פטנט, אחד הטובים שאני מכינה כבר מיליון שנים. את הבצק עצמו לא מתפיחים אלא רק את המאפים המוכנים והבצק עובר קיפולים עם חמאה. הפעם מילאתי בגבינה אבל אפשר עם תפוחים, פרג, שוקולד וכל מלית שאתם אוהבים.
המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל בצק שמרים מדופף הלוחשת לאוכל
.
.
.
#cheesecakes
#cheeselover
#cheesecakefactory
#cakesofinstagram
#cakes
#israelinstagram
#ontheblog
#lovetocook
#instegram_israel
#cheeseboard
לאאא אל תכינו!! אתם לא תצליחו לעצור בראשונה וגם לא בשנייה, אז פשוט אל תכינו 🙈
מי שבכל זאת רוצה להתפרע🤣🤣 המתכון בבלוג ותכף שמה לינק בהיילייטס ובסטורי
.
.
.
#chocolatecookies
#chocolate
#cookies
#chocolover
#ontheblog
#onthetable
#israelinstagram
#lovecookies
#cookieslover
#cookieslovers
הכרוביות בשיא הטריות והטעם הכרוביות בשיא הטריות והטעם שלהן ואני מכורה 🙈 אז דבר ראשון תשמרו את הפוסט כדי שתוכלו תמיד להיזכר שהוא קיים ולהכין אותו😉

אם תתחילו עכשיו, עוד חצי שעה תהיה תבנית היסטרית של כרובית וטחינה כתוספת לעיקרית או כעיקרית בעצמה
.
.
המתכון בשיתוף טחינת טורקיז המעולה ותכף מעלה קישור לסטורי
@turkiz_tahini
.
.
. #tahini
#israelinstagram
#ontheblog
#onthetable
#inmyblog
#lovetahini
#veganfoodshare
#veganfood
#vegansalads
#veganlife
#califlower
#vegetables
#vegetablesreceipes
#vegetablegardening
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס