יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
עוגת גביניות שמרים וניל מדהימה!
ראשי » לחמים, לחמניות ומאפים » עוגת גביניות שמרים וניל מדהימה!

עוגת גביניות שמרים וניל מדהימה!

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 16 במאי 2020 39 תגובות

עוגת גביניות שמרים וניל מדהימה!! אחת העוגות הכי טעימות שהכנתי, כמו לאכול ענני גבינה רכים עם טעם וניל מדהים. הריח של הווניל בבית בזמן האפייה היה מטורף והיא לא שרדה אפילו שעה מרוב שהייתה טעימה

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
עוגת גביניות שמרים וניל מדהימה!

יש מצב גדול שזאת עוגת הגביניות הכי טעימהההה שהכנתי אי פעם ואני לא מגזימה. ואיזה יפההההה היא יצאה לי שלא יכולתי להפסיק לצלם אותה עוד ועוד. בתקופה הזאת שלפני שבועות אני כל לילה חולמת על מתכונים חלביים חדשים. רוב הזמן אין לי הרבה זמן ליישם את כל החלומות הקולינריים שלי וגם כשכבר יש זמן אז אני נמנעת מלהכין כדי לא לאכול יותר מידי. כן, אני לא מצליחה לעמוד בפיתוי מול עוגות גבינה ובמיוחד כאלו מבצק שמרים עשיר כשהן יוצאות חמימות מהתנור ובכל זאת, אני גם לא עומדת בפיתוי של לא להכין אז הכנתי 🙂

שבועות זה החג הכי אהוב עלינו בבית וכבר חודש אני מריצה מתכונים חלביים. האמת שבלי קשר לשבועות אנחנו מעדיפים עוגות גבינה על כל עוגה אחרת. אפילו עוגות שוקולד לא עושות לנו את זה כמו עוגות גבינה ובכלל אנחנו ממש ממש אוהבים מאכלי חלב, אז שבועות זאת חגיגה אמיתית אצלנו בבית.

את המלית של הגביניות הכנתי עם גבינת שמנת שאני מכינה לבד בבית ויוצאת מעולה. כמובן שאפשר למלא בכל גבינה "יבשה" אחרת כגון: מסקרפונה, ריקוטה, טוב טעם וכו'. את הגביניות הבודדות שלי הכנתי עם גבינת טבורוג צימוקים שאני קונה במשקל במעדניות בסופר וגם טעימה מאוד אבל גבינת השמנת לוקחת ובגדול, אז בלי להתעצל לכו להכין גבינת שמנת ביתית כי זה ממכר.

שלבי הכנה

סרטון הדגמה לעוגת גביניות מדהימה!

עוגת גביניות שמרים וניל מדהימה!

לפני שמתחילים

  • כל הכמויות נמדדו ונשקלו בכוסות מדידה אוניברסליים ומשקל. הכף שאני משתמשת בה היא כף מרק רגילה.
  • כמות הבצק מספיקה לשתי תבניות בקוטר 24-26 ס"מ (תלוי בגודל הגביניות שתכינו). בכללי אני לא מכינה פחות מ – 1/2 ק"ג בצק אבל אפשר כמובן לחלק את הכמויות לחצי ולהכין עוגה אחת. אני ממליצה ביותר להכין כמות מלאה כי היא מתחסלת מייד כשהיא יוצאת מהתנור וגם אפשר להקפיא אותה עד חודש.
  • יחסית לבצקים אחרים של גביניות יש פה הרבה מרכיבים, אבל לכל אחד מהם יש תפקיד חשוב למרקם ולטעם ואלו חומרים הכי בסיסיים שיש בכל בית אז לא לוותר על אף אחד מהם.
  • זו לא טעות, יש בבצק הזה גם אבקת אפייה שתורמת לאווריריות והרכות של הגביניות אז לא לוותר עליה. זה גם שומר את הגביניות רכות למחרת. אפשר כמובן להקפיא את העוגה אחרי האפייה ולפני ההגשה לעטוף בנייר כסף ולחמם בתנור עד שהיא מפשירה ורכה חזרה, אבל אני מזהירה – היא לא שורדת אפילו שעה מהרגע שיוצאת מהתנור.
  • בקייץ מומלץ להתפיח שעה מחוץ למקרר ועוד לפחות 5 שעות במקרר כדי שיהיה נוח לעבוד עם הבצק.
  • אפשר כמובן להכין מהבצק גביניות בודדות כמו פה.
  • כנסו פה לעוד עוגת גביניות שהכנתי.
  • הבצק מתאים גם למלית שוקולד, תפוחים וכו'.

מצרכים לשתי תבניות עגולות בקוטר 24-26 ס"מ

  • 1/2 ק"ג קמח רגיל
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1/4 כוס אינסטנט פודינג וניל
  • 100 גרם שמנת חמוצה (מיכל קטן)
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • גרידת לימון מלימון שלם
  • 1/2-3/4 כוס חלב פושר
  • 1/4 כפית מלח
  • 80 גרם חמאה רכה (מוציאים רבע שעה לפני שמתחילים)

מלית גבינת שמנת

  • 500 גרם גבינת שמנת (אני שמתי גבינה שאני מכינה בבית)
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כפות גדושות קורנפלור
  • 2 ביצים
  • 1/2 כפית מחית/תמצית וניל

אופן הכנה

מכינים בצק: שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים ומערבבים. מוסיפים סוכר, אבקת אפייה, סוכר וניל, אינסטנט פודינג וניל, שמנת חמוצה, ביצים, תמצית וניל וגרידת לימון ומתחילים ללוש לבצק במהירות נמוכה.

מוסיפים בהדרגה ותוך כדי לישה את החלב הפושר, מתחילים עם חצי כוס וממש נותנים למיקסר לעבוד כמה דקות טובות ורק אם חסר נוזלים אז מוסיפים.

לשים את הבצק 5 דקות, עד שמתגבש בצק ורק אז מוסיפים את המלח והחמאה

חותכים את החמאה לקוביות ומתחילים להוסיף לקערה קובייה אחרי קובייה ולשים את הבצק עוד כמה דקות עד שכל החמאה נטמעת בבצק ומתקבל בצק אחיד, דביק מעט אבל יציב לגמרי.

מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים עם ניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מכינים מלית גבינת שמנת: מערבבים יחד את כל חומרי המלית לבלילה חלקה.

מעצבים את העוגה: מחלקים את הבצק לחצי, מקמחים משטח עבודה ומרדדים למלבן בעובי של 3-4 מ"מ ובגודל של כ – 40*35 ס"מ.

חותכים את הבצק ל – 12-14 ריבועים בערך באותו גודל ומניחים במרכז כל ריבוע כף גדושה מהמלית.

מקפלים את הריבוע למעין משולש על ידי הצמדת שתי פינות נגדיות ואת שתי הפינות החדשות שנוצרו מצמידים יחד (תיעזרו בסרטון).

מרפדים את בסיס התבנית בנייר אפייה ומשמנים בחמאה את הדפנות, מניחים בתבנית את הגביניות בצורה מעגלית עם מרווחים קלים.

מתפיחים 40-60 דקות עד שהגביניות תופחות וכמעט ממלאות את התבנית..

מחממים תנור לחום של 170 מעלות.

מורחים את הגביניות בחלמון ביצה מהול במעט חלב ואופים כ – 20-25 דקות, רק עד שהגביניות מקבלות צבע זהוב בהיר.

מוציאים מהתנור ומפדרים באבקת סוכר.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוגת גבינה אפויה שתמיד מצליחה
    עוגת גבינה אפויה שתמיד מצליחה
  • עוגת שמרים שושנים עם גבינה ופטל
    עוגת שמרים שושנים במילוי גבינה ופטל
  • גביניות אוזני המן
    גביניות אוזני המן
  • לחמניות עם אבקת חלב
    לחמניות מתוקות עם אבקת חלב

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

39 תגובות

  1. רמה הגב 21 במאי 2023 בשעה 12:47

    יהודית יקרה אם אפשר להכין מהחצי השני רולדת (בורג) שמרים עם שוקולד?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 במאי 2023 בשעה 12:48

      בהחלט כן. כל צורה שאת רוצה מתאימה

  2. חגית הגב 16 בדצמבר 2022 בשעה 13:52

    היי יהודית. כבר עשיתי כמה פעמים את העוגה הטעימה הזו!

    יש אפשרות למלית אחרת שמתאימה לבצק הזה.
    עוגה אחת אעשה מלית גבינה ואת העוגה השניה אשמח למלית אחרת מתאימה.
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 בדצמבר 2022 בשעה 9:03

      בטח שאפשר. כל מלית שאת רוצה מתאימה פה

  3. יונה אפרתי הגב 15 בדצמבר 2022 בשעה 18:17

    היי יקירה
    אני אופה מעולה (סליחה על הצניעות) והרבה שנים.
    כזו עוגה לא אכלתי מימי!!
    היום אפיתי בתבנית עגולה ועוד 2 תבניות רחבות איגליש (בכל אחת 3 יחידות גבינית)
    יצא פיצוץ !!!!
    כלתי ההריונית הגיעה בדקה וטעמה ואמרה שאין דברים כאלה!!
    אז תודה על מתכון פיצוץ
    יונה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 בדצמבר 2022 בשעה 18:38

      יוו איזה כייף לשמוע. אני יודעת שהבצק הזה מטורף. הרבה זמן לא הכנתי איתו

  4. טלי הגב 28 באפריל 2021 בשעה 5:14

    הי יהודית
    הכנתי את הגביניות, לטעמי היתה חסרה מתיקות , קיוויתי לגביניות כמו שהיו מוכרים פעם בקונדיטוריות.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 באפריל 2021 בשעה 8:48

      היי טלי,
      מתיקות זה עניין של טעם. אנחנו אוהבים בדיוק כך. ואם את אוהבת את הגביניות של המאפייה, אל תתאמצי להכין בבית, חבל על המאמץ והעבודה, פשוט תקני
      יום מקסים

  5. לימור הגב 5 במרץ 2021 בשעה 23:30

    הכנתי את המתכון המהמם הזה כגביניות בודדות, ויצא מושלם!!! טעימות בטרוף ורכות כל כך. תודה לך על עוד מתכון מושלם ?

  6. פז הגב 24 בספטמבר 2020 בשעה 15:45

    היי יהודית,
    רשמת בהתחלה שיש להתפיח שעה מחוץ למקרר ו5 שעות במקרר
    אבל בשלבים של המתכון אני רואה סה״כ התפחה של שעה וחצי + עוד התפחה של 40-60 דקות.
    תוכלי להסביר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 בספטמבר 2020 בשעה 16:38

      היי פז,
      כתבתי שבקייץ מומלץ להתפיח שעה בחוץ ואז במקרר. אני לא הכנתי בקייץ ולכן אופן ההכנה שונה

  7. רמה הגב 16 ביוני 2020 בשעה 6:29

    בוקר טוב, אפשר להחליף שמנת חמוצה בלבן. אין לי שמנת

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 ביוני 2020 בשעה 10:29

      היי רמה,
      באיזה שלב??

  8. שרון הגב 12 ביוני 2020 בשעה 15:59

    הי , הבצק יצא מאד דביק, הוספתי עוד 300 גר קמח , ובסוף הוא לא תפח 🙁

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 ביוני 2020 בשעה 17:18

      אני מניחה שזה קשור בעיקר לסוג הקמח ומזג האוויר החם. אבל אם הוספת 300 גרם וזה לא סידר אותו אז אני לא יודעת מה לומר לך. אני מכינה אותו קבוע והוא תמיד מצליח

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 ביוני 2020 בשעה 17:47

      ואגב אם לא תפח זה ממש לא קשור למרקם הבצק. או שהשמרים לא טובים או שערבבת אותם עם המלח ואז זה מעכב או מונע התפחה

  9. עדי הגב 29 במאי 2020 בשעה 9:57

    עשיתי חצי מהכמות, והבצק יצא דביק ממש, אי אפשר היה לעבוד איתו. זרקתי אותו והתחלתי שוב, ויצא שוב דביק ככה. בלית ברירה הוספתי קמח עד שאפשר היה לעבוד איתו, ואז התוצאה אחרי האפייה היתה דומה ללחם. מה עשיתי לא נכון?

    • עדי הגב 29 במאי 2020 בשעה 9:58

      חשוב לציין, מדדתי את כל המרכיבים

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 במאי 2020 בשעה 11:05

        היי עדי,
        אם מדדת הכל עם כוסות מדידה ונצמדת לאופן ההכנה אז אין לי מושג למה לא הצליח. אולי סוג הקמח אבל לא משפיע בכזאת קיצוניות כמו שאת מתארת. אני חייבת לציין רק שהמון אנשים הכינו ושלחו לי תמונות כך שאני בטוחה שהבצק מעולה וגם אני עצמי הכנתי כמה פעמים. תבדקי שוב את אופן ההכנה…לדעתי משהו כן התפספס לך

  10. אפרת הגב 28 במאי 2020 בשעה 9:59

    הי יהודית וחג שמח,
    כתבת שכמות הבצק מתאים לשתי תבניות. גם המלית?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 במאי 2020 בשעה 13:00

      המלית מתאימה גם לשתי עוגות
      חג שמח

  11. ליאת הגב 28 במאי 2020 בשעה 9:39

    היי
    האם במקום קורנפלור אפשר להוסיף אינסטנט?

    חג שמח

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 במאי 2020 בשעה 9:56

      היי ליאת,
      לדעתי זה בסדר
      חג שמח

  12. שושי בוטוין הגב 27 במאי 2020 בשעה 20:03

    האם אפשר את הבצק לשים לילה במקרר במקום להתפיח בחוץ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 במאי 2020 בשעה 21:32

      בהחלט כן

  13. הילה הגב 27 במאי 2020 בשעה 10:57

    הי יהודית
    מתכון נהדר לשבועות!
    הבצק יצא לי ממש עיסתי ודביק, לישה ידנית. האם הייתי צריכה לשים פחות חלב? מכיוון שיצא ממש ממש דביק הוספתי כמעט כוס קמח, כמובן בהדרגה, כל פעם הוספתי קצת ולשתי, בהוספת החמאה שוב הבצק הפך לדביק מאוד. מה לא עשיתי בסדר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 במאי 2020 בשעה 21:31

      אולי לא השתמשת בכוסות מדידה אוניברסליות?

  14. מיכל הגב 20 במאי 2020 בשעה 9:14

    היי למילוי,אפשר להשתמש במסקרפונה .אם לא אז באיזה גבינה כן
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 במאי 2020 בשעה 16:23

      היי מיכל,בטח שכן. זה יהיה אפילו יותר טעים

      • ניצן הגב 21 במאי 2020 בשעה 11:30

        היי , אם אני משתמשת במסקרפונה גם צריך 500 גרם?
        תודה

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 במאי 2020 בשעה 11:51

          היי ניצן, בהחלט כן

  15. זי'זל הגב 19 במאי 2020 בשעה 19:09

    היי ניתן להכין מראש?להקפיא לפני אפיה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 במאי 2020 בשעה 20:42

      כן, אין בעייה

  16. אוסנת הגב 17 במאי 2020 בשעה 9:29

    המתכונים שלך נפלאים. בגלל שזה בצק על בסיס שומן , האם מחזיק במקרר כמה ימים? בחוץ? מעדיפה לא להקפיא
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 במאי 2020 בשעה 10:22

      היי אוסנת,
      יום אחד זה בסדר גמור

  17. כוכבית הגב 17 במאי 2020 בשעה 8:48

    ניראה מעולה!!! יש אפשרות להחליף את האינסטנט פודינג וניל למשהו אחר? (לא גרה בארץ, ואין כאן מוצר דומה)

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 במאי 2020 בשעה 10:22

      היי כוכבית,
      שימי יותר קורנפלור במקום

  18. חדוה הגב 17 במאי 2020 בשעה 5:36

    אשמח לקבל את המתכון להכנת גבינת שמנת בבית.תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 במאי 2020 בשעה 8:30

      יש לינק פה במתכון. פשוט ללחוץ על זה

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב
יש פה מישהו שלא אוהב שוקולד? יש פה מישהו שלא אוהב שוקולד? ופיסטוק? ואת שניהם יחד? איןןן אין טעים כזה! המתכון בבלוג שלי - הלוחשת לאוכל ויהיה גם לינק בסטורי
שתי פוקצ׳ות -אחת בסיר יציקת שתי פוקצ׳ות -אחת בסיר יציקת ברזל ואחת בתבנית אמאיל. שתיהן יצאו מעולות והן כמובן של מגנוס.
כל האתר של מגנוס בהנחה של25%. הנחה מיוחדת שלא תחזור!!
קוד קופון:yehudit25
ספינג׳ בהתפחה ארוכה במקרר. יוצא הרבה יותר אוורירי וקריספי. אפשר להכין בשישי ולטגן מייד במוצאי שבת בלי המתנה.
סיר טיגון עם מדחום, רשת צינון ומתנה סט פומפיות עכשיו בהנחה של25% באתר של מגנוס. פרטים אצלי בסטורי ובפרטי.  וגם כל האתר בהנחה של25%
קוד קופון:yehudit25
המתכון בבלוג הלוחשת לאוכל, בסטורי שלי ויישמר בהיילייטס
לא רק המתכון המדוייק מזמן בבלוג, גם מלאאא טיפים שיגרמו לכם להצליח ולאפות פחזניות מושלמות. תכתבו בגוגל פחזניות או לא להיות הלוחשת לאוכל
שמה לכם לינק גם בסטורי
אין מי שלא אוהב מאפי/ פשטידו אין מי שלא אוהב מאפי/ פשטידות פילו. בכל ארוחה היא מתחסלת ראשונה ובצדק!
אפיתי אותה בתבנית אמאיל של מגנוס שמגיעה במארז של שלוש תבניות. גם התבניות וגם כל האתר של מגנוס בהנחה של25%
קוד קופון:Yehudit25
המתכון בבלוג הלוחשת לאוכל
מנסה שוב🤷‍♀️
תבשיל עוף עם כרוב לבן וסלק ירוק חמצמצים.
מתכון ותיק שלי שהפך ויראלי ואלפי אנשים הכינו אותו כשפורסם לראשונה בפברואר 2020.
לפני הכל ושלא תפספסו- יש 25% הנחה על סירי היציקה של מגנוס וגם על כל האתר. קוד קופון: yehudit25המתכון בבלוג הלוחשת לאוכל ומי שלא מוצא אותו, תשלחו לי הודעה בפרטי ואשלח לכם לינק למתכון, אבל בחייאת קודם תחפשו כי אתם המונים ואני אחת🤷‍♀️.
תבשיל עוף עם כרוב לבן וסלק י תבשיל עוף עם כרוב לבן וסלק ירוק חמצמצים.
מתכון ותיק שלי שהפך ויראלי ואלפי אנשים הכינו אותו כשפורסם לראשונה בפברואר 2020.
לפני הכל ושלא תפספסו- יש 25% הנחה על סירי היציקה של מגנוס וגם על כל האתר. קוד קופון: yehudit25המתכון בבלוג הלוחשת לאוכל ומי שלא מוצא אותו, תשלחו לי הודעה בפרטי ואשלח לכם לינק למתכון, אבל בחייאת קודם תחפשו כי אתם המונים ואני אחת🤷‍♀️.
סלט ירקות עם קינואה וברוקול סלט ירקות עם קינואה וברוקולי טרי. המתכון המלא בבלוג הלוחשת לאוכל.  את הקינואה אני מכינה במיקרוגל: על כל כוס קינואה שמים שתי כוסות מים מהברז, מכסים ומבשלים במיקרוגל20דקות.
תיבול לסלט: שמ״ז, לימון, מלח אטלנטי ופלפל לבן. את כל השאר תראו בסרטון
כלללללל עזה דגלים דגלים!!! אמןןןן שכל החיילים יחזרו בשלום ויחזירו איתם את החטופים🙌🙌🙌 גאהההה בחיילים המדהימים שלנו!! שתהיה לנו שבת שקטה ואמןןןן שנתבשר בבשורות חדשות טובות🙌🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס