יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
עוגת שמרים במילוי קרם שקדים ופיסטוק
ראשי » בצקים » עוגת שמרים במילוי קרם שקדים ופיסטוק

עוגת שמרים במילוי קרם שקדים ופיסטוק

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 30 בספטמבר 2022 14 תגובות

עוגת שמרים במילוי קרם שקדים ופיסטוק. וואווו איזו עוגה מדהימה וכל כך טעימה. הבצק כל כך רך ומתמזג עם המלית בצורה מושלמת , באמת אחת העוגות הטובות שהכנתי

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
עוגת שמרים במילוי קרם שקדים ופיסטוק

איןןןןן דברים כאלה!!! אחת העוגות הכי טעימות שתכינו ואני אומרת באחריות מלאה. הבצק מושלם, המלית היסטרית, אני מטורפת על קרם שקדים ואז חיזקתי אותו בפיסטוק ווואווו איזה טעים. מהמכמות הזו יוצאות 3 עוגות אז שיחקתי קצת עם הצורות.

שיחקתי עם הצורות כי אני אוהבת. אחת יש פה בתמונות ואת השנייה תוכלו לראות בסרטון שהכנתי והעליתי לאינסטגרם.

השתמשתי במחית פיסטוק של Pisti שהיא מחית מצויינת מוכנה וללא צבעי מאכל. אפשר כמובן גם להכין מחית בבית מהמתכון הזה.

עוגת שמרים במילוי קרם שקדים ופיסטוק

כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה

לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow  בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
  • יש לי גם טיק טוק
  • את הבצק אני מתפיחה 12 שעות במקרר. בצק שמרים הרבה יותר נוח לעבודה אחרי מנוחה במקרר.
  • הבצק חלבי וזה כל הטעם והמרקם שלו. רוצים מתכון פרווה? כנסו לכאן ולכאן.
  • כמו כל בצק שמרים, זה הכי טעים ביום ההכנה אבל בהחלט נשאר טרי גם שלושה ימים אחרי.
  • אפשר להקפיא את המאפה אחרי האפייה עד חודש.
  • השתמשתי במחית פיסטוק של Pisti שהיא מחית מצויינת מוכנה וללא צבעי מאכל. אפשר כמובן גם להכין מחית בבית מהמתכון הזה.

מצרכים לשלוש עוגות

לבצק שמרים

  • 1/2 ק"ג קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 11 גרם שמרים יבשים (1 כף)
  • 1/3 כוס סוכר (80 גרם)
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה 38% (125 מ"ל)
  • 1/2 כוס חלב (120 מ"ל)
  • 2 חלמונים
  • 1/2 כפית מחית וניל
  • 1/4 כוס שמן(50 גרם)
  • 1/2 כפית מלח (2.5 גרם)
  • 100 גרם חמאה רכה

למלית קרם שקדים ופיסטוק

  • 150 גרם שקדים טחונים דק (1.5 כוסות)
  • 150 גרם מחית פיסטוק (קניתי של Pisti)
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס)
  • 30 גרם קורנפלור (3 כפות)
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כף ליקר/רום אמיתי

סירופ סוכר

  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס סוכר
  • מיץ מחצי לימון
  • 1/2 כפית מחית וניל

אופן הכנה

12 שעות מראש מכינים את הבצק: שמים בקערת המיקסר קמח, אבקת אפייה ושמרים ומערבבים.

מוסיפים סוכר, שמנת מתוקה, חלב, חלמונים ושמן ומתחילים ללוש 5 דקות. אחרי 5 דקות מוסיפים מלח וחמאה וממשיכים ללוש עוד 7-10 דקות עד שמקבלים בצק חלק וגמיש.

מעבירים לקערה משומנת קלות ומתפיחים על השייש שעה וחצי. אחרי שעה וחצי מעבירים למקרר לעוד 12 שעות או לילה.

מכינים מלית: שמים את כל חומרי המלית במעבד מזון וטוחנים למשחה חלקה.

מכינים סירופ: מבשלים את כל חומרי הסירופ 7-10 דקות על להבה בינונית עד שמקבלים סירופ מבריק. מקררים לטמפרטורת החדר.

מכינים את העוגות: מחלקים את הבצק לשני חלקים. מקמחים משטח עבודה ומרדדים חלק אחד של הבצק למלבן גדול ודק ככל האפשר. מורחים את המלית על כל שטח הבצק. מקפלים את החלק הרחב יותר עד לחצי משטח המלבן ומעליו את החלק השני, נוצר מלבן שבתוכו יש את במלית (תיעזרו בתמונות ובסרטון ההדגמה).

חותכים את המלבן לרצועות ברוחב 2 ס"מ, מותחים קלות ובעדינות ומכל רצועה יוצרים צורה של מעין וו ומניחים בתבנית, לא בצורה מרווחת מידי.

לצורה השנייה: מותחים את הרצועה כמה שאפשר ומגלגלים אותה סביב עצמה לקבלת מעין שבלול. מניחים בתבנית בלי הרבה רווחים בין אחד לשני.

אצלי הבצק הספיק לשלוש תבניות לא גדולות מידי. מה שחשוב זה למלא את התבניות בצורה לא מרווחת מידי ולתת לבצק את הזמן שלו לתפוח.

מתפיחים כשעה וחצי – שעתיים או עד שהבצק ממלא את התבנית.

מחממים תנור לחום של 160 מעלות. אופים את העוגות 35-40 דקות או עד שהעוגות מקבלות צבע שחום ונראות מוכנות.

מוציאים מהתנור ומורחים מייד בסירופ.

העוגות במיטבן ביום האפייה אבל ניתן להקפיא אותן עד חודש.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • מריטוצו
    מריטוצו איטלקי בעיצוב קלאסי וגם בגרסה שלי
  • שוקולד דובאי
    שוקולד דובאי
  • עוגת גבינה זברה
    עוגת גבינה זברה בטעם שוקולד פיסטוק
  • עוגת ביסקוויטים מגולגלת
    עוגת ביסקוויטים מגולגלת הכי יפה וטעימה שתכינו

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

14 תגובות

  1. רחלי הגב 17 בספטמבר 2023 בשעה 16:15

    היי יהודית
    התחלתי היום בהכנת הבצק, הוא היה במרקם מושלם עד לשלב שהוספתי חמאה ומלח. למרות שהמשכתי ללוש מספיק זמן לאחר מכן נראה שהוא לא חזר להיות חלק כמו לפני כן… איפה טעיתי? ????

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 בספטמבר 2023 בשעה 22:10

      הבצק דביק בשלב הזה וחייב לילה במקרר

  2. אביבה הגב 18 בנובמבר 2022 בשעה 0:46

    האם אפשר לשים במלית מחית פיסטוק של שקד עם אבקת סוכר
    ופיסטוקים גרוסים?
    בלי להוסיף את יתר הדברים שרשמת?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 בנובמבר 2022 בשעה 8:52

      היי אביבה אפשר כל מחית שאת אוהבת ואין צורך בכל התוספות

  3. דוד זהר הגב 21 באוקטובר 2022 בשעה 9:52

    שלום. במחית של pisti יש סוכר . במחית של שקד תבור אין תוספות. אם אשתמש במחית של תבור, צריך להוסיף סוכר למלית? תודה רבה. דוד.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 באוקטובר 2022 בשעה 9:57

      כן תוסיפי אבקת סוכר לפי הטעם

  4. מירב א הגב 8 באוקטובר 2022 בשעה 19:32

    האם אפשר להפוך את המתכון לפרווה? ברור לי שהטעם והמרקם יהיו קצת שונים

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 באוקטובר 2022 בשעה 20:59

      את יכולה לנסות עם מרגרינה או שמן קוקוס. בעיני אם לא חלבי אז עדיף לא להכין. זה לא יהיה טעים

  5. Reina הגב 30 בספטמבר 2022 בשעה 18:34

    התכוונתי לחמאה במקום שמן

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 בספטמבר 2022 בשעה 19:19

      שילוב של שניהם מעניק לבצק מרקם מדהים. המתכון מושלם כמו שהוא אז ממליצה להכין פעם אחת ואז אם את רוצה תעשי שינויים

    • זהבית הגב 1 באוקטובר 2022 בשעה 23:33

      איפה ניתן לקנות את מחית הפיסטוק

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 באוקטובר 2022 בשעה 0:30

        כתבתי הכל

  6. Reina הגב 30 בספטמבר 2022 בשעה 18:34

    היי מתכון משגעעעע
    שאלה: האם החלב אמור להיות פושר? והשמנת מתוקה גם קרה זה בסדר? ושאלה אחרונה…לא עדיף חמאה במקום חלב זה אפשרי?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 בספטמבר 2022 בשעה 19:20

      תודהה
      מה שכתוב בדיוק. אם היה חלב פושר זה היה כתוב מן הסתם. חלב קר. שמנת מתוקה קרה

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס