אחת העוגות הטעימות שהכנתי לאחרונה! הבצק כל כך רךךך והמלית המתקתקה משתלבת מעולה עם הפטל החמצמץ ובקיצור – מושלם! וכמה שהיא יפהפייה
יש לי כל כך הרבה מתכונים שהכנתי לשבועות ואני חייבת זמןןןן כדי לכתוב אותם בבלוג לפני החג. הבעייה היא שכל יום אני קמה עם עוד רעיון חדש ובמקום לכתוב את המתכונים שכבר מוכנים, אני מצלמת עוד מתכון, שנוסף למתכונים שאני צריכה לכתוב 🙂 🙂 בקיצור, בעייה חחח אבל אל דאגה, אני אכנס להילוך גבוה וכל המתכונים יעלו בזמן.
אזזזז בשבוע שעבר הגיעה אליי גליה המדהימה שהיא הבעלים של מגנוס שאני כל כך אוהבת. כן, אני עובדת עם מגנוס, אבל לא הייתי יכולה לעבוד איתם ולשווק את המוצרים שלהם בצורה אמיתית אם לא הייתי חושבת שהכלים שלהם הם הכי איכותיים שיש ולא רק זה, אלא השרות הוא כזה שלא רואים בארץ בכלל! את העוגות הכנתי בתבניות אמאיל המעולות של מגנוס, הן מגיעות בשלושה גדלים ומתאימות גם לבישול על אינדוקציה וגם לאפייה בתנור – לפשטידות, מאפי פילו, עוגות ועוד ועוד. הכי כייף כשמתארחים, להכין בהן מאפה טעים למארחים ולהשאיר אצלם את התבנית.
את הבצק הכנתי לילה מראש כי הכי כייף ונוח לעבוד עם בצק שמרים קר ולמחרת עיצבתי, מילאתי בגבינת שמנת ופטל וווואווו יצא בצק היסטרי ברמות, כל כך רך וטעים והשילוב של הגבינה המתקתקה עם הפטל החמצמץ הוא מושלם.
עוגת שמרים שושנים במילוי גבינה ופטל
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- את הבצק מכינים לילה מראש ושומרים במקרר.
- המתכון פה מתאים ל – 2 עוגות.
- אני אוהבת למלא עוגות גבינה בגבינת שמנת, שהיא גבינה עם מעט נוזלים כך שהיא מתאימה למילוי והיא טעימה מאוד.
- אפשר למלא את השושנים באיזה מלית שאוהבים – שוקולד, שקדים, קינמון, קקאו, פיסטוק וכו'.
- ניתן להקפיא את העוגות ולחמם בתנור על חום של 170 מעלות כשהן עטופות בנייר כסף.
מצרכים ל – 2 תבניות עגולות בקוטר 24-26 ס"מ
- 550 גרם קמח (השתמשתי בקמח רב תכליתי של "נפלאות")
- 1 כף שמרים יבשים (10 גרם)
- 1/2 שקית אבקת אפיה (5 גרם)
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 2 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- 1 גביע קטן שמנת חמוצה (100 גרם)
- 1 כפית מחית וניל
- 1/4 כוס שמן (50 גרם)
- 1/3 כוס חלב קר (80 גרם)
- 1/2 כפית מלח (2.5 גרם)
- 100 גרם חמאה רכה
מלית גבינה
- 500 גרם גבינת שמנת 30% (אפשר להכין לבד בבית)
- 1 ביצה גדולה
- גרידת לימון מחצי לימון
- 1/2 כוס סוכר (120 גרם)
- 1/4 כוס קמח (35 גרם)
- 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
- 1 כפית מחית וניל
- 200 גרם פטל קפוא
סירופ סוכר
- 1 כוס סוכר
- 3/4 כוס מים
- מיץ מחצי לימון
- 1/2 כפית מחית וניל (לא חובה)
אופן הכנה
מכינים בצק שמרים: שמים בקערת המיקסר את הקמח, השמרים, א. אפיה, סוכר, ביצים, שמנת חמוצה, מחית וניל, שמן וחלב ומתחילים ללוש על מהירות נמוכה. אחרי 5 דקות לישה מוסיפים את המלח ואת החמאה מוסיפים קובייה אחרי קובייה. ממשיכים ללוש עוד 5-7 דקות או עד שהבצק הופך רך, גמיש ואחיד. מעבירים לכלי משומן קלות, משמנים מעט גם את הבצק, עוטפים ומתפיחים שעה. אחרי שעה מעבירים לילה למקרר.
מכינים מלית גבינה: מערבבים את כל חומרי המלית יחד למעט הפטל ושומרים במקרר עד לשימוש.
מכינים סירופ סוכר: מבשלים יחד סוכר ומים כ – 10 דקות או עד שמקבלים סירופ סמיך מעט, מוסיפים וניל ומיץ לימון ומבשלים עוד 5 דקות, מקררים את הסירופ לטמפרטורת החדר.
מעצבים לעוגות: למחרת – מחלקים את הבצק לשני חלקים, את החלק שלא עובדים איתו עוטפים ושומרים במקרר. מקמחים קלות את משטח העבודה ואת הבצק ומרדדים למלבן גדול בעובי 3 מ"מ. מורחים חצי מכמות הגבינה ומפזרים חצי מכמות הפטל. מגלגלים את הצד הרחב של הבצק לרולדה. בעזרת סכין חותכים את הרולדה לשושנים ברוחב של כ- 6 ס"מ ומניחים בתבנית עגולה משומנת קלות אחת ליד השנייה כשהחלק הפתוח כלפי מעלה. מכינים גם את הבצק השני באותו אופן. מתפיחים כשעה או עד שהעוגות ממלאות את התבנית. מחממים תנור לחום של 160-170 מעלות. אופים את העוגה כ – 30 – 40 דקות או עד שהיא זהובה ונראית מוכנה. מוציאים מהתנור ומורחים מייד בסירופ. אפשר לפדר גם באבקת סוכר. כמו כל עוגת שמרים, העוגה במיטבה ביום הראשון, אבל נשארת טעימה מאוד גם למחרת וכמובן שאפשר להקפיא ולחמם בעת הצורך.
בתאבון!
איזה פרי קפוא אחר ניתן לשים במקום פטל או האם ניתן לשים שוקוציפס? תודה
אפשר כל פרי שאוהבים – תותים, אוכמניות, פירות יער וכו'. אפשר שוקוצ'יפס
היי, עוד שאלה
לא צריך למרוח בביצה לפני האפייה? כי זה לא רשום
אין צורך בביצה כי מורחים סירופ ישר אחרי האפיה
היי 🙂 יש אפשרות להתפיח את הבצק בחוץ במקום לילה במקרר?
אפשר אבל המקרר עושה נפלאות לבצק שמרים וקל לעבוד איתו
האם ניתן להכין את העוגה ולהקפיא אותה? במידה ומקפיאים האם ניתן להקפיא עם הסירופ?
תודה
היי דורית,
בהחלט כן וזה כתוב בהקדמה למתכון
שלום רב יהודית
נראית יופי של עוגה קלה להכנה.
אך לצערי נכדיי לא אוהבים עוגות גבינה
האם את יכולה לכתוב לי מילוי שוקולד טעים.
האם אפשר להכין חצי מכמות מילוי הגבינה ואז אכין עוגת שמרים במילוי שוקולד והשניה במילוי גבינה
כך שכולם יהיו שמחים וטובי לב
תודה????
היי
את יכולה למרוח נוטלה ולפזר קוביות שוקולד או שוקולד קצוץ או כל ממרח אחר שאת אוהבת. בקרוב יתפרסם מתכון למלית של ממרח שקדים ונוטלה