טארט שושני תפוחים בדבש במיוחד לראש השנה. עוגה מהממת ביופיה וטעימה מאוד שכשתגישו אותה לשולחן החג היא תקצור כל כך הרבה מחמאות ותהפוך לכוכבת החג.

עוד רגע מגיע ראש השנה ומביא איתו מחשבות על התחלות חדשות, חשבון נפש על מה שהיה ועל מה שעוד יהיה. ראש השנה הוא החג הראשון בחגי תשרי ומסמל גם את תחילתה של שנה עברית חדשה. הוא גם אחד החגים הבודדים שכולם ללא יוצא מן הכלל, חוגגים אותו – חילוניים ודתיים, הוא חוצה מגזרים ומקובל על כולם. שלושה שבועות לפני החג, כבר מתחילים להרגיש באוויר את אווירת השנה החדשה. מזג האוויר נעשה מעט יותר נוח, חלונות הראווה מתקשטים להם בבגדים חגיגיים לבנים, שלל עוגות דבש ותפוחים מתחילות לצוץ בקונדיטוריות ובמאפיות וכולם מתכננים את ארוחת החג המשפחתית.
הארוחות המשפחתיות בערב ראש השנה הן מגוונות ותלויות מוצא ועדה, אבל יש מאכלים וקינוחים שיככבו על כל שולחן, לא משנה מה העדה או המוצא. כמעט על כל שולחן חג נמצא סלטים וקינוחים שהרימון מככב בהם, עוגות דבש מגוונות – עם קרם או בלעדיו, אישיות או משפחתיות וכמובן עוגות תפוחים מסוגים שונים.
עוגות תפוחים הן מהאהובות עליי, כל עוגת תפוחים ובכלל עוגות עם פירות אפויים הן מהאהובות עליי מכל העוגות. בשנים האחרונות, בכל שנה לקראת ראש השנה, מציפות את הרשת תמונות של עוגות שושני תפוחים, שושנים שמרים, שושני בצק עלים, שושני בריוש וכמובן טארטים שושנים שגם אני הייתי חייבת להכין. זה לא שבשנים קודמות לא הכנתי…הכנתי גם הכנתי אבל כזו יפה ומושלמת עוד לא הייתה לי. כןןן…הפעם אני עפה על עצמי 🙂 תודו שיצאה מושלמת והכי חשוב היא כל כך טעימה והיי תראו איך הדוגמנית היפהפייה מצטלמת מהמם עם הכלים המדהימים של רוחה.
טארט שושני תפוחים בדבש לראש השנה
לבסיס בצק פריך – תבנית טארט מלבנית בגודל 20*30 ס"מ
- ¾1 כוסות קמח רגיל (245 גרם)
- 125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- ¼ כוס סוכר
- 1 ביצה
- 1/2 כפית תמצית וניל
למלית וניל
- 1 מיכל שמנת מתוקה 38% שומן
- ½ גביע יוגורט 3% שומן (100 גרם)
- ½ כוס סוכר
- ¼ כוס אינסטנט פודינג וניל
- כפית מחית וניל או תוכן של מקל וניל
- 2 ביצים
לשושני תפוחים
- 8-10 תפוחי עץ אדומים
- סיר גדול עם מים
- מיץ מחצי לימון
- ½ כוס סוכר
- 1 כף תמצית וניל
למריחה על התפוחים
- 2 כפות דבש מדוללות במעט מים רותחים.
אופן הכנה
- הבסיס: שמים במעבד מזון את הקמח, החמאה והסוכר ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומעבדים כמה שניות רק כדי לאחד את הבצק.
- מקמחים קלות נייר אפייה ומעבירים אליו את הבצק. מקמחים מעט את הבצק ומרדדים למלבן גדול מעט מהתבנית.
- נעזרים בנייר האפייה כדי להעביר את הבצק לתבנית. מהדקים היטב את הבצק לדפנות.
- דוקרים את הבסיס עם מזלג ומקפיאים חצי שעה.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- אופים את הבסיס 12-15 דקות, עד להזהבה קלה ומוציאים מהתנור.
- מכינים את פרחי התפוחים: שוטפים את התפוחים ובעזרת ליבת תפוח מוציאים את הליבה. פורסים 2 תפוחים שלמים לפרוסות דקות דקות (כדאי להיעזר במנדולינה). את שאר התפוחים חוצים לשניים וכל חצי פורסים לפרוסות דקיקות לרוחב. מרתיחים סיר עם מים, מיץ לימון, סוכר ותמצית וניל, מוסיפים את התפוחים הפרוסים ל – 5 דקות רתיחה, עד שהתפוחים רכים. מסירים את הסיר מהאש ומקררים.
- את פלחי התפוחים השלמים מסדרים על דפנות הטארט. מחצאי התפוחים מכינים שושנים – מניחים 5-6 חצאי תפוחים בצורה חופפת ומגלגלים לשושנה. את השושנים מניחים על בסיס הטארט אחד ליד השני.
- המלית: מערבבים יחד בקערה את השמנת המתוקה, היוגורט, הסוכר, הפודינג, מחית הווניל והביצים ומערבבים היטב.
- מוזגים את הבלילה על הבצק האפוי וגם בין השושנים ומחזירים לתנור לאפייה של עוד 30-35 דקות עד שהמלית יציבה לגמרי.
- מוציאים מהתנור, מורחים בדבש מדולל ומצננים שעה לפני שפורסים.
- בוזקים אבקת סוכר על קרם הווניל האפוי.
- העוגה הכי טעימה ביום הכנתה אבל מחזיקה במקרר ארבעה ימים.
תחליפים לגרסת פרווה
- במקום חמאה – שמן/חמאת קוקוס באותה כמות.
- במקום שמנת מתוקה – קרם קוקוס באותה כמות.
- במקום יוגורט – מעדן וניל סויה באותה כמות ואפשר גם לוותר על היוגורט ולהשלים את הכמות עם קרם קוקוס.
הטארט לפני אפייה
הדגמה לשושני תפוחים ונקטרינות שהכנתי מזמן לעוגה אחרת. רק כדי להמחיש את הרעיון של עיצוב התפוחים לשושנה
יש אפשרות לעשות את זה מבצק פריך קפוא שקונים בסופר?
כן אין בעיה
נ.ב. – מהו גודל התבנית? תודההה!
תודה יקירה. עדכנתי את הפוסט. יש לך שם גודל תבנית ותחליפים לחלבי
נראה מדהים וחגיגי!!
האם יש סיכוי לגרסת פרווה?
תודה רבה וחג שמח