עוגה מהממת ביופיה וכמובן שטעימה ממש! פרחי פילו ממולאים תפוחים מקורמלים והיא אפילו פרווה וללא תחליפים מזיקים! אחת העוגות היפות והטעימות שמתאימה בדיוק לאחרי ארוחות חג וגם לקפה של הבוקר
אחד האתגרים הכי גדולים שלי בחגים זה לפתח מתכונים של עוגות וקינוחי פרווה ושעדיין יהיו טעימים ולא יפלו בטעם מקינוחים חלביים ששם החמאה והשמנת המתוקה עושים עבורינו את העבודה. וכיוון שאני לא אוהבת למחזר את עצמי, כל פעם מחדש אני מנסה לחשוב על עוגה/קינוח שגם יהיו טעימים ובלי טעמי לוואי וגם פרווה. נראה לי ששוב הצלחתי כי העוגה הזאת יצאה מהממת ביופיה, קלה להכנה, טעימה מאוד ופרווה 🙂
עוגת פרחי פילו במילוי תפוחים ורוטב קוקוס (פרווה)
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- יש לי גם טיק טוק
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- העוגה במיטבה ביום הראשון כי מן הסתם זה פילו ופילו מתרכך אחרי יום אבלללל היא טעימה ממש גם אחרי יום יומיים וגם, אפשר לחמם אותה ולהחזיר לה את הפריכות.
- אם רוצים את העוגה חלבית – חמאה במקום שמן קוקוס ושמנת מתוקה במקום קרם קוקוס.
- אפשר להכין גם בתבנית עוגה רגילה אבל אז תצטרכו לאפות 20 דקות את הבצק ושושני הפילו לפני שמוסיפים את הפילו שטובלים בקרם קוקוס אחרת העוגה לא תיאפה כמו שצריך.
מצרכים למחבת יציקת ברזל בקוטר 26 ס"מ
למלית תפוחים
- 4 תפוחים ירוקים חמצמצים
- 1/4 כוס שמן קוקוס
- 1/4 כוס סוכר חום כהה
- 1/4 כוס סוכר לבן
- 1 כפית קינמון
- קורט מלח ים אטלנטי
- גרידת ליים/לימון
- מיץ מליים/לימון קטן שלם
- 1 כפית גדושה קורנפלור
נצטרך גם
- 1.5 חבילות דפי פילו (השתמשתי בשמרית)
- 1/3 כוס שמן קוקוס למריחה על הפילו
לבלילת קרם קוקוס
- 1 פחית קרם קוקוס 17-19%
- 1/4 כוס סוכר
- 2 ביצים
- 1/2 כפית מחית וניל
אופן הכנה
מכינים את מלית התפוחים: קולפים וחותכים לקוביות בגודל 1*1 ס"מ את התפוחים. שמים במחבת רחבה שמן קוקוס ושני סוגים של הסוכר, קינמון, מלח וגרידת ליים ומערבבים חצי דקה. מוסיפים תפוחים, מערבבים ומבשלים בערך 5-6 דקות רק עד שהתפוחים עטופים ברוטב ולא רכים מידי. מערבבים יחד מיץ לימון וקורנפלור ומוסיפים למחבת. מערבבים 2-3 דקות על להבה גבוהה במטרה למצמם את הנוזלים לחלוטין. מסירים מהאש. במידה ונשארו עוד נוזלים, מסננים וקררים לטמפרטורת החדר.
מכינים שושני פילו ותפוחים: מנחים על שולחן העבודה דף פילו, מקפלים אותו לרוחב לחצי ואז שוב מקפלים. מתקבל מלבן צר. פותחים את הדף ועכשיו יש לנו סימונים מדוייקים ונקבל 4 מלבנים שווים. חותכים את המלבנים בדיוק על הסימונים בעזרת גלגלת פיצה ומניחים אותם אחד על השני. נקבל מלבן אחד שמורכב מארבעה דפים שמונחים אחד על השני (ראו תמונה למעלה). מניחים שורה של תפוחים בדיוק במרכז המלבן ומקפלים כך שהתפוחים יהיו בתוכו. מהדקים טוב עם הידיים ומגלגלים לשבלול/פרח. מניחים בצד ומכינים כך בין 11-13 פרחים (רצוי 13).
מרפדים את המחבת בדפי פילו: מורחים דף פילו בשמן קוקוס, מניחים עליו עוד דף אבל לא בצורה חופפת אלא בצורה אלכסונית וכך עוד דף גם בצורה אלכסונית. מעבירים את הדפים על המחבת ומכניסים פנימה את הקצוות. מורחים שוב בשמן קוקוס.
מרכיבים את העוגה: מסדרים את פרחי הפילו הממולאים במחבת/תבנית. בשלב הזה אם הכנתם בתבנית עוגה רגילה, אופים כ – 20 דקות ורק אז ממשיכים לפי המתכון. מי שמכין במחבת ברזל יצוק ממשיך רגיל לפי המתכון.
מכינים בלילת קוקוס: שמים את כל חומרי הבלילה בקערה וטורפים היטב. טובלים כל דף פילו בבלילה ומניחים בין פרחי הפילו. ממשיכים כך עד שממלאים את המחבת.
אופים: מחממים תנור לחום של 200 מעלות. לפני שמכניסים את העוגה לתנור מנמיכים לחום של 170 מעלות. אופים כשעה או עד שהבצק נראה שחום ומוכן. רק מי שמכין במחבת יציקת ברזל – מעבירים את המחבת על תחתית התנור לעוד 5-7 דקות כדי לקבל אקסטרה קריספיות גם בתחתית. מוציאים, מקררים מעט והעוגה מוכנה. מומלץ להגיש עם כדור גלידת וניל.
בתאבון!