יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
עוגת פרחי פילו במילוי תפוחים ורוטב קוקוס (פרווה)
ראשי » חגים » עוגת פרחי פילו במילוי תפוחים ורוטב קוקוס (פרווה)

עוגת פרחי פילו במילוי תפוחים ורוטב קוקוס (פרווה)

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 30 בספטמבר 2024 2 תגובות

עוגה מהממת ביופיה וכמובן שטעימה ממש! פרחי פילו ממולאים תפוחים מקורמלים והיא אפילו פרווה וללא תחליפים מזיקים! אחת העוגות היפות והטעימות שמתאימה בדיוק לאחרי ארוחות חג וגם לקפה של הבוקר

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
עוגת פרחי פילו במילוי תפוחים ורוטב קוקוס (פרווה)

אחד האתגרים הכי גדולים שלי בחגים זה לפתח מתכונים של עוגות וקינוחי פרווה ושעדיין יהיו טעימים ולא יפלו בטעם מקינוחים חלביים ששם החמאה והשמנת המתוקה עושים עבורינו את העבודה. וכיוון שאני לא אוהבת למחזר את עצמי, כל פעם מחדש אני מנסה לחשוב על עוגה/קינוח שגם יהיו טעימים ובלי טעמי לוואי וגם פרווה. נראה לי ששוב הצלחתי כי העוגה הזאת יצאה מהממת ביופיה, קלה להכנה, טעימה מאוד ופרווה 🙂


מניחים את התפוחים
מקפלים עליהם את הפילו
מגלגלים לשבלול
מקבלים פרח מהמם

מניחים במחבת יציקת ברזל/תבנית
ממלאים את החללים בפילו שטבלנו בקרם קוקוס
אחרי אפייה


עוגת פרחי פילו במילוי תפוחים ורוטב קוקוס (פרווה)

לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
  • יש לי גם טיק טוק
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
  • העוגה במיטבה ביום הראשון כי מן הסתם זה פילו ופילו מתרכך אחרי יום אבלללל היא טעימה ממש גם אחרי יום יומיים וגם, אפשר לחמם אותה ולהחזיר לה את הפריכות.
  • אם רוצים את העוגה חלבית – חמאה במקום שמן קוקוס ושמנת מתוקה במקום קרם קוקוס.
  • אפשר להכין גם בתבנית עוגה רגילה אבל אז תצטרכו לאפות 20 דקות את הבצק ושושני הפילו לפני שמוסיפים את הפילו שטובלים בקרם קוקוס אחרת העוגה לא תיאפה כמו שצריך.

מצרכים למחבת יציקת ברזל בקוטר 26 ס"מ

למלית תפוחים

  • 4 תפוחים ירוקים חמצמצים
  • 1/4 כוס שמן קוקוס
  • 1/4 כוס סוכר חום כהה
  • 1/4 כוס סוכר לבן
  • 1 כפית קינמון
  • קורט מלח ים אטלנטי
  • גרידת ליים/לימון
  • מיץ מליים/לימון קטן שלם
  • 1 כפית גדושה קורנפלור

נצטרך גם

  • 1.5 חבילות דפי פילו (השתמשתי בשמרית)
  • 1/3 כוס שמן קוקוס למריחה על הפילו

לבלילת קרם קוקוס

  • 1 פחית קרם קוקוס 17-19%
  • 1/4 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1/2 כפית מחית וניל

אופן הכנה

מכינים את מלית התפוחים: קולפים וחותכים לקוביות בגודל 1*1 ס"מ את התפוחים. שמים במחבת רחבה שמן קוקוס ושני סוגים של הסוכר, קינמון, מלח וגרידת ליים ומערבבים חצי דקה. מוסיפים תפוחים, מערבבים ומבשלים בערך 5-6 דקות רק עד שהתפוחים עטופים ברוטב ולא רכים מידי. מערבבים יחד מיץ לימון וקורנפלור ומוסיפים למחבת. מערבבים 2-3 דקות על להבה גבוהה במטרה למצמם את הנוזלים לחלוטין. מסירים מהאש. במידה ונשארו עוד נוזלים, מסננים וקררים לטמפרטורת החדר.

מכינים שושני פילו ותפוחים: מנחים על שולחן העבודה דף פילו, מקפלים אותו לרוחב לחצי ואז שוב מקפלים. מתקבל מלבן צר. פותחים את הדף ועכשיו יש לנו סימונים מדוייקים ונקבל 4 מלבנים שווים. חותכים את המלבנים בדיוק על הסימונים בעזרת גלגלת פיצה ומניחים אותם אחד על השני. נקבל מלבן אחד שמורכב מארבעה דפים שמונחים אחד על השני (ראו תמונה למעלה). מניחים שורה של תפוחים בדיוק במרכז המלבן ומקפלים כך שהתפוחים יהיו בתוכו. מהדקים טוב עם הידיים ומגלגלים לשבלול/פרח. מניחים בצד ומכינים כך בין 11-13 פרחים (רצוי 13).

מרפדים את המחבת בדפי פילו: מורחים דף פילו בשמן קוקוס, מניחים עליו עוד דף אבל לא בצורה חופפת אלא בצורה אלכסונית וכך עוד דף גם בצורה אלכסונית. מעבירים את הדפים על המחבת ומכניסים פנימה את הקצוות. מורחים שוב בשמן קוקוס.

מרכיבים את העוגה: מסדרים את פרחי הפילו הממולאים במחבת/תבנית. בשלב הזה אם הכנתם בתבנית עוגה רגילה, אופים כ – 20 דקות ורק אז ממשיכים לפי המתכון. מי שמכין במחבת ברזל יצוק ממשיך רגיל לפי המתכון.

מכינים בלילת קוקוס: שמים את כל חומרי הבלילה בקערה וטורפים היטב. טובלים כל דף פילו בבלילה ומניחים בין פרחי הפילו. ממשיכים כך עד שממלאים את המחבת.

אופים: מחממים תנור לחום של 200 מעלות. לפני שמכניסים את העוגה לתנור מנמיכים לחום של 170 מעלות. אופים כשעה או עד שהבצק נראה שחום ומוכן. רק מי שמכין במחבת יציקת ברזל – מעבירים את המחבת על תחתית התנור לעוד 5-7 דקות כדי לקבל אקסטרה קריספיות גם בתחתית. מוציאים, מקררים מעט והעוגה מוכנה. מומלץ להגיש עם כדור גלידת וניל.

בתאבון!

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוגת גבינה עם כתר גביניות שמרים
    עוגת גבינה אפויה עם כתר גביניות שמרים
  • עוגת שמרים עם פיסטוק ותפוחים
    עוגת שמרים במילוי שקדים, פיסטוק ותפוחים
  • עוגת רולדת ספירלה
    עוגת רולדה ספירלה מהממת עם קרם קפה
  • פשטידת פילו וברוקולי
    פשטידת פילו וברוקולי קלה להכנה

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

2 תגובות

  1. נלה דוידוב הגב 3 בפברואר 2025 בשעה 21:37

    תודה על מתכונים מושלמים ! עושה הרבה מהמם בבית . אשמח אם תספרי מה מיוחד בסירים שאת משתמשת וכמובן איל לשמור עליהם נקיים לאורך זמן.
    עוד שאלה איך בוחרים תנור טוב ? לאחת שלא מבינה בזה כלום ורוצה אחד טוב .
    תודה מראש

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 בפברואר 2025 בשעה 10:31

      סירים באיכות מעולה. מה הופך אותם למעולים? החומרים מהם הם עשויים, שכבות הציפוי שעומדות בתקנים מחמירים (לא רעילים), עמידים לשנים, הולכת חום מושלמת שזה אחד הדברים הכי חשובים בסירים. אוכל מעולה מתבשל בסירים מעולים ממש כמו שחייב חומרי גלם מעולים ככה צריך סירים מעולים.
      לגבי תנור – ההיצע מטורף וזה תלוי תקציב וצרכים

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!






בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
@yehuditaviv
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי להבטיח שנספק לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר באתר שלנו. אם תמשיך להשתמש באתר זה, נניח שאתה מרוצה ממנו. Privacy policy, תנאים ומדיניות
You can revoke your consent any time using the Revoke consent button. באפשרותך לבטל את הסכמתך בכל עת באמצעות כפתור ביטול הסכמה.