לא פעם אני שומעת שאנשים אוהבים מאוד בצק פילו אבל פוחדים להתעסק איתו……אני משתמשת בבצק פילו המון המון שנים…. לא פוחדת ממנו ואפילו אוהבת אותו מאוד!! הוא מקבל אליו באהבה כל מלית- מתוקה, מלוחה, חריפה…….הכל!! מאוד קל ונוח לעבוד איתו והתוצאה טעימה טעימה. כל מה שצריך זה לשמור על מספר כללים בעבודה עם הבצק וההצלחה מובטחת.
אז הפשילו שרוולים (לא לפני שתלכו לסופר לקנות בצק פילו ותפשירו אותו לילה במקרר) ויאללה למטבח…… הפעם הכנתי פילו במלית תפוחים אבל בשיטה המקוצרת – במיקרוגל…בדרך כלל אני מקרמלת את התפוחים על הגז אבל כיוון שהכנתי את אלו בשבת ואני לא מדליקה אש ישירה בשבת (כן, מדליקה בשבת תנור ואש לא!! יודעת שזו שריטה אבל ככה טוב לי)….. אז את התפוחים "נאלצתי" להכין במיקרוגל וזה במרכאות כי יצא מעולה!!
חומרים ל- 3 רולדות
הפעם קניתי בצק פילו של חברת "שחף". הבצק מעולה, לא קרוע והדפים נשלפו אחד אחד (אם אני מדגישה זאת אז תבינו שלפעמים קורה ההפך). היו 10 דפים. לשתי רולדות השתמשתי בשלושה דפים ולאחרונה השתמשתי בארבעה דפים.
- חבילה עלי פילו שהופשרו לילה במקרר
- 100 גרם חמאה מומסת למריחה על דפי הבצק
- נייר אפייה לעבודה עם העלים
- 10 תפוחי עץ מסוג גרנד סמית (הירוקים) קלופי וחתוכים לשמיניות
- 100 גרם צימוקים שהושרו שעה בברנדי
- 100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
- 50 גרם חמאה לקרמול התפוחים
- כפית קינמון
- 3/4 כוס סוכר חום כהה
- כף קורנפלור
- מיץ מחצי לימון
אופן הכנת התפוחים
- לשים בקערת פיירקס את התפוחים והסוכר ולהכניס למיקורגל.
- להפעיל לדקה. להוציא ולערבב.
- להוסיף קינמון וחמאה ולהפעיל לעוד דקה.
- לערבב ולהפעיל עוד דקה וכך לעשות שוב עד שהתפוחים די רכים אבל שלמים ויציבים. (אצלי לקח 4 דקות).
- כשהתפוחים מוכנים: לשים בכוס מיץ לימון וקורנפלור ולערבב היטב. לשפוך על התפוחים, לערבב ולהכניס למיקרוגל לעוד חצי דקה כדי שהרוטב יסמיך.
- להוציא מהמיקרוגל ולהוסיף אגוזים וצימוקים. לערבב היטב.
הכנת הרולדות
לפני שמתחילים לעבוד עם בצק הפילו – כמה כללים חשובים:
- מפשירים את בצק הפילו לילה שלם במקרר!! אסור להפשיר מחוץ למקרר כי הבצק יקבל לחות והדפים יידבקו אחד לשני.
- בצק הפילו הוא נטול שומן לחלוטין ולכן יש לו נטייה להתייבש מהר באוויר ולהישבר. לכן, כשעובדים עם הבצק צריך לדאוג ששאר הדפים שלא עובדים איתם יהיו מכוסים במטלית לחה.
- יש שממליצים לפזר אגוזים או פירורי עוגיות בין שכבות הבצק כדי ליצור הפרדה ועלים. אני לא עושה זאת ויוצא מעולה אז לשיקולכם.
- לוקחים דף פילו אחד ומניחים על נייר אפייה.
- בעזרת מברשת מורחים שכבה דקה של חמאה. (בשלב הזה מפזרים אגוזים אם רוצים).
- לוקחים עוד עלה מניחים על העלה הראשון ומשמנים שוב.
- לוקחים עוד עלה מניחים על העלה השני ושוב משמנים עם חמאה.
- לוקחים שליש מכמות התפוחים ומסדרים על השליש הקרוב אלינו לרוחב הבצק. משאירים רווח של ס"מ מהקצה.
- סוגרים מהצדדים ומתחילים לגלגל לרולדה.
- מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- מורחים שוב בחמאה.
- פורסים לפרוסות אבל לא עד הסוף.
- מכינים את שתי הרולדות האחרות באותה צורה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות עד להזהבה.
- מוציאים מהתנור, מצננים ובוזקים אבקת סוכר.
- אפשר ורצוי להקפיא וכשרוצים לאכול, מפשירים ומחממים בתנור – זה מחזיר לרולדות את הפריכות.
ראיתי שכתבת בהקדמה על גז, השאלה אם כל המרכיבים והכמויות זהים, ורק זמני ההכנה משתנים כשמכינים על גז?
שוב תודה:)
היי תהילה,
רק זמני ההכנה משתנים
שלום יהודית,
תודה רבה על מתכונים מעולים!
לגבי קירמול התפוחים כשאין מיקרו- איך מקרמלים?
תודה ושנה טובה:)
היי, המתכונים שלך מעולים!
אם אין מיקרו, איך מכינים את המלית?
תודה:)
תודה רבה תהילה. על הגז