עוגה שנולדה מאחר ולא היה לי מיץ תפוזים בבית כדי להכין את עוגת התפוזים הרגילה שאני מכינה לחצי שלי לשבירת הצום. יצא לטובה! הנקטר סמיך יותר ממיץ תפוזים ונתן לעוגה מעבר לטעם מיוחד ומשגע גם מרקם רך ונימוח יותר.
עוגה שנולדה מאחר ולא היה לי מיץ תפוזים בבית כדי להכין את עוגת התפוזים הרגילה שאני מכינה לחצי שלי לשבירת הצום. יצא לטובה! הנקטר סמיך יותר ממיץ תפוזים ונתן לעוגה מעבר לטעם מיוחד ומשגע גם מרקם רך ונימוח יותר. עוד עוגה בחושה שנכנסת לרשימת העוגות הטובות שהכי שווה להכין. קערה אחת של מיקסר, כוס מדידה ומרית, זה כל מה שמלכלכים כדי להכין את העוגה הזו. אפשר כמובן להכין אותה עם כל נקטר שאוהבים כמו למשל: נקטר גויאבה, מנגו, אגסים, תפוחים וכו'. כל נקטר ייתן לנו טעם אחר לעוגה.
עוגת מיץ פירות טרופיים
מצרכים לתבנית בקוטר 26 ס"מ או לשלוש תבניות אינגליש קייק באורך כ- 20 ס"מ
- 6 ביצים גדולות שלמות בטמפרטורת החדר
- ½1 כוסות סוכר
- 1 כוס שמן קנולה
- ½2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- קורט מלח
- ½1 כוסות נקטר פירות טרופיים
- כפית גרידת תפוז
אופן הכנה
- לשים בקערת המיקסר ביצים וסוכר ולהקציף יחד 8-10 דקות לקצף אוורירי ותפוח.
- להנמיך את המהירות לנמוכה ולהוסיף בזרם דקיק ועל שפתי הקערה שמן.
- לנפות יחד קמח, אבקת אפייה ומלח.
- להוסיף לקערה תוך כדי הקצפה במהירות בינונית ולסירוגין קמח ונקטר פירות טרופיים. להוסיף גם גרידת תפוז.
- לשמן 3 תבניות אינגליש קייק קטנות או תבנית אחת בקוטר 26 ס"מ ולמזוג את התערובת עד ל-3/4 מגובה התבנית.
- לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות 45-50 דקות (לבדוק את מרכז העוגה עם שיפוד).
היי חיה. תודה אהובה. סליחה, רק עכשיו אני רואה את התגובה…פספסתי אותה. כמו שעניתי בפייסבוק – זה לא משנה איזה נקטר קרטון או פחית. אני השתמשתי באלו שבקרטון. חג שמח אהובה
תודה עבור המתכון !נשמע לי נפלא, אני אוהבת עוגות בחושות שהן לכאורה "פושטיות" אבל נפלאות. לגבי הנקטר הכוונה לזה שבא במיכל קרטון ?