אחותי המהממת חגילגולית חגגה ב- 12/12/15 יומולדת 40. לא להאמין איך שהזמן טס לו…40 אחותיייי….. ממש ממש ביום ההולדת שלה חגגה לה חגיגית אי שם בקפריסין עם קבוצת בנות שהצטרפה אליה למסע במילים. חגית או כמו שאנחנו מכנים אותה חגילגולית או חגיגית היא מטפלת בכתיבה, עושה סדנאות כתיבה אינטואיטיבית וביביליותרפיה ומלווה תהליכי שינוי והתפתחות באמצעות כתיבה. אם בא לכם להצטרף למסע עצמי במילים אז צרו קשר עם חגיגית ותתחילו את המסע. יש סדנאות אישיות, סדנאות קבוצתיות, קורסים שנתיים ועוד… כל הפרטים אצל חגיגית גם בדף הפייסבוק וגם בטלפון: 052-6226277 (יאללה תתקשרו ותתחילו את המסע).
אצלנו במשפחה בדרך כלל חוגגים את ימי ההולדת במסעדה טובה, אבל הפעם הוחלט לעשות ערב קריוקי בבית של אחות אחרת (יש 6 ברוך השם ועוד גיסה אחת מהממת (אח אחד- גיסה אחת!!)), כל אחד יביא איתו כיבוד ואני כמובן אמונה על הקינוחים (ברוררר). אז הכנתי שתי עוגות. אחת – עוגת גבינה ואוכמניות המיתולוגית שאני מכינה כבר מיליון שנה בערך וחגיגית ביקשה אותה ועוד אחת שוקולדית לבקשת אחותי גולי (גאולה) שלא אוכלת עוגות גבינה.
עוגת קרמבו וניל, מוקה ושוקולד
מצרכים לתבנית מספר 26
- 6 ביצים בטמפרטורת החדר מופרדות לחלמונים וחלבונים.
- 1 כוס סוכר (240 גרם)
- 1 אינסטנט פודינג בטעם וניל
- כף גדושה אבקת קקאו מנופה
- קורט מלח
- לחמם תנור ל-170 מעלות.
- להקציף בקערת המיקסר את החלבונים עד לקבלת קצף לבן רך (כדקה).
- להתחיל להוסיף סוכר בהדרגה – בשלוש- ארבע פעמים ולהקציף בערך 3-4 דקות – עד לקבלת קצף יציב (להיזהר מהקצפת יתר ששוברת את הקצף).
- לעצור את המיקסר ולהוסיף חלמונים, אינסטנט פודינג וניל, מלח ואבקת קקאו. לערבב עוד חצי דקה ולעצור את המיקסר.
- לצקת לתבנית מספר 26 משומנת ולאפות בערך 25-30 דקות.
- להוציא מהתנור, לצנן 15 דקות ולהעביר סכין בין הדפנות כדי לשחרר את העוגה.
- 2 מיכלים שמנת מתוקה 38% שומן
- 2 אינסטנט פודינג וניל
- 2 מיכלים שמנת חמוצה (400 גרם)
- 100 גרם שוקולד לבן מומס
- לטעם מוקה – כף נס קפה (לא מגורען)
- להקציף יחד שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל ושמנת חמוצה לקצף יציב.
- להמיס שוקולד לבן במיקרוגל. להעביר 2 כפות מהקרם המוכן לצלוחית השוקולד ולערבב היטב (השוואת מרקמים). להעביר הכל לתערובת הקרם ולערבב היטב (אפשר במיקסר).
- למרוח על העוגה שכבה יפה של קרם וניל ולהכניס למקרר.
- ליתרת קרם הווניל להוסיף כף נס קפה (לטעום ואם אוהבים חזק יותר אז אפשר להוסיף עוד קפה) ולערבב היטב.
- לשים את הקרם במקרר לחצי שעה על מנת שיתייצב ויהיה אפשר לזלף קרמבואים.
- להוציא מהמקרר את העוגה והקרם.
- לשים את הקרם בשקית זילוף ולזלף מסביב לעוגה עם צנטר חלק.
- להקפיא לשעה לפחות עד שהקרם די קפוא.
- 200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו.
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- להמיס במיקרוגל שוקולד ושמנת 1/2 דקה, להוציא, לערבב ולהמיס עוד חצי דקה. לערבב לרוטב חלק.
- להוציא את העוגה מהמקפיא ובעזרת סכין לחורר בין הקרמבואים (ככה השוקולד ייכנס לתוך העוגה).
- לשפוך את השוקולד על הקרמבו כך שיצפה אותו ולקשט בקליק שחור לבן.
- לשמור במקרר. העוגה הכי טעימה יום למחרת.