יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
בקלאווה ביתית מושלמת מבצק פילו
ראשי » מתכונים לט"ו בשבט » בקלאווה ביתית מושלמת מבצק פילו

בקלאווה ביתית מושלמת מבצק פילו

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 3 באוקטובר 2022 11 תגובות

בקלאווה ספירלה מטריפה שמכינים מבצק פילו, ממלאים בפיצוחים מעורבים ומכווצים. אחרי האפייה מוזגים סירופ והבקלאווה שותה אותו בשקיקה והופכת להיות טעימה בטירוף וכל כך יפהפייה ואני חייבת להדגיש – לא מתוקה מידי, כך שאפשר לנשנש בלי סוף

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
בקלאווה ביתית מושלמת מבצק פילו

זה רק נראה מורכב אבל בפועל זו אחת העוגיות הכי קלות להכנה והכי טעימות. אפשר להכין מראש ולשמור במקפיא או במקרר וזה נשמר חודשים טעים וקריספי. אני מערבבת כל פעם פיצוחים שיש לי בבית, בצק פילו זה הדבר הכי גאוני שקיים ואחד הטעימים אם לא ההההכי טעים.

כל מה שצריך לדעת זה לעבוד נכון עם הבצק פילו. הוא נטול שומן לחלוטין וחייבים למרוח אותו בשומן כלשהו בהתאם למאפה שמכינים. אפשר למרוח בחמאה, בשמן זית/קנולה/זרעי ענבים, נטורינה ושמן קוקוס. כמובן שחמאה זה הכי טעים ואם זה לא מאפה בשרי, אני תמיד אמרח בחמאה מומסת ואם בשרי אז בשמן זית.

את הבצק שלא עובדים איתו שומרים תחת מגבת לחה שלא יתייבש. בכל פעם עובדים עם שני דפי בצק, מורחים בשומן וממלאים בפיצוחים. מגלגלים לרולדה ואז עם הידיים פשוט מכווצים, אין צורך במקל או כל כלי עזר אחר, הבצק מתכווץ יפה גם עם הידיים. מעבירים לתבנית עגולה ומניחים בצורת ספירלה. ממשיכים כך עם כל הבצק והפיצוחים עד שכל התבנית מלאה.

בצק פילו אופים ממש ממש טוב עד שהוא מקבל צבע שחום עמוק, אחרת הוא לא נשאר קריספי אחרי הסירופ. כשהבקלאווה מוכנה ואפויה כמו שצריך מוזגים עליה סירופ קר או לחילופין סירופ רותח על עוגה קרה, זה יבטיח ספיגה מקסימלית של הסירופ.

בקלאווה ביתית מושלמת מבצק פילו

כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה

לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow 🙂 בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
  • יש לי גם טיק טוק.
  • את הבצק פילו שלא עובדים איתו שומרים תחת מגבת לחה שלא יתייבש.
  • אפשר למרוח את הבצק בכל שומן שתרצו, אני מורחת בחמאה. אם רוצים פרווה אפשר למרוח בשמן קוקוס או שמן זרעי ענבים שהוא עם טעם נייטרלי או שמן קנולה או נטורינה.
  • אפשר לשים איזה פיצוחים שאוהבים, אני שמתי: בוטנים קלויים, שקדים לא קלויים,אגוזי מלך לא קלויים,קשיו קלוי, שומשום קלוי, קוקוס.
  • בצק פילו אופים ממש ממש טוב עד שהוא מקבל צבע שחום עמוק, אחרת הוא לא נשאר קריספי אחרי הסירופ.
  • כשהבקלאווה מוכנה ואפויה כמו שצריך מוזגים עליה סירופ קר או לחילופין סירופ רותח על עוגה קרה, זה יבטיח ספיגה מקסימלית של הסירופ.
  • הבקלאווה נשמרת חודשים במקפיא.

מצרכים לתבנית בקוטר 26-28 ס"מ

לסירופ

  • 2 כוסות סוכר
  • 3 כוסות מים
  • מיץ מלימון שלם
  • 1/2 כפית מחית וניל (לא חובה)

לבקלאווה

  • 1 חבילת דפי פילו (השתמשתי במצוננים של שמרית)
  • 200 גרם חמאה
  • 150 גרם בוטנים קלויים
  • 150 גרם אגוזי מלך
  • 100 גרם שקדים לא קלויים
  • 100 גרם קשיו קלוי
  • 50 גרם קוקוס
  • 50 גרם שומשום קלוי (קולים שומשום על מחבת יבשה)
  • 1/3 כוס סירופ סוכר
  • 1 כף קינמון
  • 1 כפית שטוחה הל
  • גרידת לימון מלימון שלם
  • לפיזור: פיסטוקים קלויים קצוצים

אופן הכנה

מכינים את הסירופ: מבשלים את כל חומרי הסירופ כ – 20 דקות עד לקבלת סירופ סמיך מעט. מקררים לטמפרטורת החדר.

מכינים את המלית: טוחנים יחד את כל הפיצוחים במעבד מזון יחד עם 1/3 כוס סירופ סוכר. מתבלים בקינמון, הל וגרידת לימון.

מכינים בקלאווה: ממסים את החמאה.

מניחים 2 דפי פילו על נייר אפייה ומורחים אותם בחמאה, הופכים את הדפים ומורחים גם מצד שני.

מניחים מהמלית לרוחב הדפים, סוגרים 1 ס"מ מכל צד על המלית שלא תברח ומגלגלים לרולדה הדוקה. בעזרת הידיים מכווצים את הרולדה כך שתתקבל רולדה מקומטת ומניחים במרכז התבנית בצורת ספירלה.

ממשיכים כך עם כל כמות הבצק ובכל פעם מניחים בתבנית ומשלימים את הספירלה, עד שמסיימים את כל הבצק וכל הפיצוחים.

מחממים תנור לחום של 200 מעלות ואופים את הבקלאווה כ – 40 דקות או עד שהיא שחומה לחלוטין וממש עם צבע שחום עמוק.

מוציאים מהתנור ומוזגים עליה מייד את כל הסירופ הקר.

מפזרים פיסטוקים קצוצים.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • קובה בורגול מטוגנת
    קובה בורגול מטוגנת במילוי בשר
  • קרפ צרפתי
    קרפ צרפתי מושלם כמו בדוכנים
  • פיצה ביתית ללא לישה
    פיצה ביתית ללא לישה מושלמת
  • עוגיות מגוגלות מבצק אחד בארבעה מליות
    עוגיות מגולגלות מבצק אחד מושלם בארבעה טעמים

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

11 תגובות

  1. מאיה הגב 11 במאי 2025 בשעה 17:59

    ואם רוצים באקלווה עתירת דבש?

  2. שירלי הגב 20 במרץ 2024 בשעה 15:50

    הי יהודית!
    תוכלי לומר אולי איך אפשר לשמור את הבקלאווה קריספית אחרי קירור?
    יוצאת לי טעימה מאוד אבל כששמה במקרר זה נהיה מושי כזה…

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 במרץ 2024 בשעה 17:31

      זה כי את לא אופה אותה מספיק. אפייה נכונה בלי פחד והיא נשארת קריספית

  3. מרים הגב 4 בפברואר 2024 בשעה 17:18

    את חןתכת את הבלקאוות אחרי האפיה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 בפברואר 2024 בשעה 7:46

      אכן כן

  4. ורד הגב 6 בספטמבר 2023 בשעה 21:12

    האם האפיה בטורבו ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 בספטמבר 2023 בשעה 0:53

      תכנית רגילה

  5. מיכל גלבוע הגב 5 בספטמבר 2023 בשעה 20:00

    אם רוצים להכין מראש ולהקפיא, באיזה שלב מקפיאים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 בספטמבר 2023 בשעה 8:09

      את יכולה להקפיא מייד אחרי האפיה כולל הסירופ וזה נשמר מעולה!! לא לפחד לאפות טוב טוב עד שהבצק שחום יפה אחרת זה לא נשאר קריספי

  6. הלל הגב 6 באוקטובר 2022 בשעה 13:44

    מה זה סירופ סוכר ?
    והאם יש לו תחליף?(דבש,מייפל)

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 באוקטובר 2022 בשעה 14:04

      כתוב במתכון איך מכינים סירופ סוכר ולא, אין לו תחליף

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!






בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
@yehuditaviv
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי להבטיח שנספק לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר באתר שלנו. אם תמשיך להשתמש באתר זה, נניח שאתה מרוצה ממנו. Privacy policy, תנאים ומדיניות
You can revoke your consent any time using the Revoke consent button. באפשרותך לבטל את הסכמתך בכל עת באמצעות כפתור ביטול הסכמה.