חיתוכיות חלבה שמכינים מקסימום בחצי שעה כולל זמן אפייה. שכבות של בצק פריך מושלם וביניהן ממרח חלבה מתקתק ונימוח שמשתלב מעולה עם הפריכות של הבצק
בצק פריך הוא האהוב עליי ביותר! לא שמרים… פריך! אני מטורפת על הקריספיות והקראנצ'יות בכל ביס שמשתלבים עם המלית הרכה ונמסים יחד בפה.
החיתוכיות האלה עונות בדיוק על הצורך הזה שלי ובמראה הן מזכירות קוביות וופלים. אפשר למלא בכל מלית שאוהבים. הפעם הייתה לי בבית מלית חלבה, אז החלטתי לנסות אותה. את החיתוכיות האלה הכנתי משאריות בצק שהכנתי לטארטים. זו לא פעם ראשונה שאני מכינה חיתוכיות מבצק של טארט אבל הפעם רידדתי את הבצק דק דק, ממש שקוף ויצא מרקם ומראה מיוחדים.
החיתוכיות יצאו טעימות ביותר אבל בפעם הבאה אני אכין את ממרח החלבה לבד מטחינה גולמית, סילאן ואינסטנט פודינג שייצב לי אותה באפייה.
חיתוכיות חלבה קלות להכנה
חומרים להמון עוגיות קטנטנות
אני מכינה את העוגיות בשני סבבים בתבנית בגודל 20*20 ס"מ מרופדת בנייר אפייה שמקל עליי את החילוץ והחיתוך של העוגיות. אפשר להכין בכל תבנית אחרת שיש לכם.
- ½1 כוסות קמח רגיל
- קורט מלח
- 1 כפית אבקת סוכר
- 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 2-3 כפות מים קרים.
אופן הכנה
- שמים במעבד מזון קמח, מלח, סוכר וחמאה ומעבדים כמה דקות לפירורים גסים.
- מוסיפים מים ומעבדים כמה שניות רק עד שהבצק מתאחד (במידה והבצק קשה מידי – מוסיפים עוד כף מים).
- משמנים תבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה.
- מחלקים את הבצק ל – 6-8 חלקים (תלוי בגודל התבנית) ובכל פעם מרדדים חלק אחד על משטח מקומח היטב לעלה דק דק בגודל של התבנית. הבצק מאוד נוח ולא נדבק לשייש.
- מעבירים את הבצק לתבנית ודוקרים אותו קלות עם מזלג.
- מורחים ממרח (במקרה הזה חלבה) בשכבה יפה.
- מרדדים עוד חלק של בצק ומניחים מעל ממרח החלבה. עושים כך 3-4 שכבות. יוצרים חריץ קטן בעזרת סכין בחלק העליון המרכזי של הבצק על מנת שיהיו לאדים לאן לצאת והבצק לא יתנפח לנו בזמן האפייה.
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות על תכנית טורבו ואופים את העוגיות 20-25 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות בקצוות.
- מוציאים מהתנור, מקררים לחלוטין ובעזרת סכין שף חדה פורסים לקוביות קטנטנות.
לחיתוכיות במילוי תמרים היכנסו לפה
בהנחה שכבר ניסית עם המתכון לממרח חלבה, את יכולה בבקשה לפרסם את הכמויות והמצרכים?
היי אורלי,
האמת שלא ניסיתי 🙁
בכמה שמן קוקוס ניתן להחליף את החמאה?
היי דבורה,
אותה כמות כמו חמאה
הבצק יצא לי דביק ורך מידי,אני לא מצליחה לרדד אותו הוא נקרע.. מה עושים?
תוסיפי קצת קמח או תתני לו מנוחה במקרר
תודה על המתכון. לגבי אפייה בטורבו, למה הכוונה? יש לי 2 מצבי טורבו, באחד רואים עיגול ובתוכו מאוורר ובשני מאוורר עם קו עליון ותחתון.
היי אהובה,
מאוורר עם קו עליון ותחתון
אפשר עם מחמאה במקום, גם טעים?
היי לירון. לא הייתי מחליפה למחמאה. אם את רוצה פרווה שימי שמן קוקוס.
היי, האם אפשר להכין את הבצק ביד?
היי שוש. כן אין בעייה להכין ביד
היי,
אשמח למתכון לממרחמחלבה שיתאים למתכון הזה.
תודה
תערבבי יחד טחינה גולמית ודבש או סילאן לסמיכות של ממרח. אני לא סגורה על אם צריך ביצה שתקשור את המלית או שאפשר בלי. כשאנסה אדע. את יכולה לנסות בלי לדעתי.