את הסלסילות האלה הכנתי כבר לפני בערך שנתיים בפעם הראשונה. האמת? לא יצא משהו אבל כל כך התלהבתי שפרסמתי. היום הדרישות שלי מעצמי הרבה יותר גבוהות (עדיין יש מקום לשיפור) גם מבחינת תוצאת הביצועים וגם מבחינת הצילומים. ולכן, מתכון חדש מדוייק יותר ותמונות חדשות יפות יותר.
מה דרוש לנו להכנת הסלסילות האלו??
- המון סבלנות, זריזות ידיים וזמן פנוי.
- סיר טפלון שימנע הידבקות ושריפה של הסירופ סוכר.
- תבניות קטנטנות או תבנית אחת גדולה למאפינס קטנטנים.
חומרים לכ- 25 סלסילות וידיות:
- 1 כוס סוכר +שקית סוכר וניל
- 1 כף גלוקוזה (ניתן לרכוש בחנויות מתמחות. הגלוקוזה מאפשרת לנו מרווח זמן להתעסק עם השומשום לפני שהוא מתקשה).
- 2.5 כוסות שומשום קלוי (קולים בתנור על חום של 150 מעלות עד להזהבה)
אופן הכנה
- להמיס בסיר על אש גבוהה את הסוכר, סוכר וניל והגלוקוזה עד שנוצר סירופ בצבע ענברי (להיזהר לא לשרוף את הסירופ): לשים בסיר את הסוכר והגלוקוזה ולא לגעת בסיר בשום אופן עד שהסוכר נמס. מקסימום אפשר לנענע קצת את הסיר כדי לפזר את הסוכר. אם נדמה שהאש גבוהה מידי אפשר להנמיך טיפה. כשהסוכר מתחיל להינמס אפשר כבר לערבב עם כף עץ.
- כשהכל נמס ונוצר הקרמל הרצוי להנמיך את האש למינימום שיש לנו בגז ולהוסיף את השומשום תוך ערבוב נמרץ.
- להשאיר את השומשום על אש נמוכה.
- בעזרת כף לקחת כמות קטנה של שומשום ולשטח עם הידיים על התבנית (זה אפשרי כי זה לא כל כך חם. אם בכל זאת זה חם מידי אפשר להרטיב טיפה את הידיים כדי לא להיכוות.) ברגע שעיצבנו לפי צורת התבנית אפשר לשלוף אותה החוצה ולהניח בצד להתקשות ולהמשיך הלא להכנת עוד אחת.
הכנת הידיות:
- באותה שיטה, לשים על השיש כף מהתערובת, לחכות שיתקרר ולגלגל כמו נחש. להניח לייבוש מייד על ידית של מערוך לקבלת צורה של ידית.
- להדבקת הידידות להשתמש בקרמל בלי שומשום. מכינים שוב קרמל וטובלים בו את קצות הידיות ומדביקים לסלסילות.
אני שמתי בתוך הסלסילות ריבת צימוקים ואגוזים שהכנתי למימונה ובתוכן שמתי את הידיות בלי להדביק עם קרמל וזה החזיק מעולה.
הערה קטנה: אמנם לוקח קצת זמן להבין את הרעיון, אבל, הייתרון הוא שכלום לא נזרק לפח. במידה וניסיתם והשומשום התקרר והתקשה לכם באמצע- להחזיר לאש, לחמם ולנסות שוב עד שמצליחים.
תודהה עופר. כמו שכתבתי כבר הכנתי פעם כאלה וגם את המתכון הסה שהוא יחסית חדש פירסמתי בתפוז..כנראה ראית והגבת שם
תודהה עופר. כמו שכתבתי כבר הכנתי פעם כאלה וגם את המתכון הסה שהוא יחסית חדש פירסמתי בתפוז..כנראה ראית והגבת שם
תודהה עופר. כמו שכתבתי כבר הכנתי פעם כאלה וגם את המתכון הסה שהוא יחסית חדש פירסמתי בתפוז..כנראה ראית והגבת שם
מדליקות ממש!
נדמה לי שראיתי כבר אותן, ואף הגבתי. הייתכן?
בוקר טוב, יקרה
☼
זה באמת רק נראה מורכב…כשמבינים את הרעיון זה מאוד פשוט. תודה רבה
כמה עבודה:)
נראה נפלא ובטוח טעים