ריבת אגוזים וצימוקים שמכינים בדרך כלל במימונה. אני אוהבת להכין אותה משני סוגים של צימוקים – בהירים וכהים וכך לקבל ריבה יפה וטעימה
ריבה מיוחדת שבדרך כלל מכינים לחגיגות המימונה. אצלי, כמו המופלטה גם זו מככבת כל השנה. לכל מתכוני הריבות שלי היכנסו לכאן.
ריבת אגוזים וצימוקים
חומרים
- 800 גרם סוכר
- 1 כוס מים
- לימון שלם פרוס
- 1/2 ק"ג צימוקים שחורים
- 1/2 ק"ג צימוקים בהירים
- 1/4 כוס ברנדי
- 2 מקלות קינמון
- כפית משחת וניל /תמצית וניל איכותית
- מיץ מחצי לימון
- 1/2 ק"ג אגוזי מלך
אופן הכנה
- בסיר רחב לשים סוכר, מים ולימון פרוס על אש בינונית להרתיח עד שהסוכר נמס (10 דק`).
- להוסיף את הצימוקים, ברנדי, מקלות קינמון ומשחת וניל ולבשל על אש נמוכה בערך 40 דקות או עד שרואים שזה הופך ריבתי סמיך אבל עדיין יש נוזלים. מידי פעם לערבב ולהיזהר מבישול יתר.
- להוסיף מיץ לימון ולבשל עוד 10-15 דקות.
- להסיר מהאש ולהוסיף אגוזים, לערבב היטב.
- להעביר לצנצנות זכוכית מעוקרות כשהריבה עדיין חמה מאוד.
טיפ טיפה: ניתן להכין את הריבה גם מענבים. כי הרי צימוקים הם ענבים מיובשים, כך שבהחלט אפשר ומקבלים את אותה תוצאה בדיוק.
אצלי היא דרך קבע במזווה. טעימה ומיוחדת ודוןוקא מאוד קלה להכנה
מעדן של ממש. כבר מתחשק לי כף של הדביק האגוזי הזה 🙂
תודה, יהודית.