העוגיות הכי מהירות שתכינו וטעימות בטירוף! כמו שוקולד צ'יפס רק בלי לקרר את הבצק אלא ישר לאפות ולקבל תוצאה מושלמת
העוגיות האלה נולדו כשהתחשק לי עוגיות שוקולד צ'יפס ולא הייתה לי סבלנות לחכות עד שהבצק יתקרר כדי לקבל את העוגיות המושלמות. כן, עוגיות שוקולד צ'יפס טובות מחייבות מנוחה ארוכה של הבצק. אז החלטתי לערבב יחד את החומרים של העוגיות ולהתייחס אליהן כאל עוגיות מגולגלות. יצא מטורף!
5 דקות עבודה, 15 דקות אפייה וזהו!! אז הן לא באמת יחליפו את עוגיות השוקולד צ'יפס אבל הן מושלמות ובהחלט ייכנסו לארסנל העוגיות המהירות הכי טעימות.
עוגיות שוקולד ונוטלה מהירות הכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- השתמשתי לעוגיות בשוקולד חלב פרה של עלית כי אצלי מתים עליו וגם מרחתי נוטלה. כמובן שאפשר לשים איזה שוקולד שאוהבים.
- העוגיות נשמרות בכלי אטום עד שבועיים ואפשר להקפיא לחודשיים ויותר.
- קמח עוגיות קונים היום כמעט בכל סופר. שווה לחפש כי התוצאה הרבה יותר טובה משימוש בקמח רגיל.
- הכנתי את העוגיות ידנית ללא מיקסר אבל אפשר גם במיקסר או במעבד מזון.
מצרכים לכ – 30-40 עוגיות
- 200 גרם חמאה רכה
- 3 כוסות קמח עוגיות (420 גרם)
- 1/4 כוס סוכר חום כהה דחוס (60 גרם)
- 1/4 כוס סוכר חום בהיר (50 גרם)
- קורט מלח
- 1 ביצה גדולה
- 1/4 כוס שמנת מתוקה
- 200 גרם שוקולד חלב קצוץ גס
- למריחה: 150-200 גרם נוטלה
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 165 מעלות.
שמים חמאה, קמח, שני סוגי סוכר ומלח בקערה וממוללים עם הידיים עד שהחמאה נטמעת בקמח.
מוסיפים ביצה ושמנת מתוקה ומערבבים ממש כמה שניות רק עד שמתקבל בצק.
מוסיפים את השוקולד הקצוץ לבצק ומעבדים רק עד שהשוקולד נטמע בבצק. ערבוב יתר יפגע במרקם הסופי של העוגיות.
מחלקים את הבצק ל – 3 חלקים ומשטחים עם הידיים או עם מערוך על משטח מקומח למלבן. מורחים נוטלה בנדיבות ומקפלים לחצי. מעצבים את המלבן ומעבירים לתבנית אפייה.
מכינים כך גם את חלקי הבצק האחרים.
יוצרים סימונים על גבי הבצק על מנת שיהיה קל לפרוס את העוגיות ואופים כ – 15-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות קלות ונראות מוכנות.
מקררים ופורסים עד הסוף לפי הסימונים שעשינו.
שומרים בצנצנת אטומה.
היי האם אפשר לעשות מזה עוגיות פשוט לגלגל ?
יש בבלוג מלא מתכונים לעוגיות מגולגלות
היי
קמח קב תכליתי שווה לקמח עוגיות?
לא. ממש לא. קמח עוגיות זה קמח דל בגלוטן
יצא טעעיייםםםם וטוב
האם אפשר לשמור את העוגיות במקפיא ובמקרר
תודה
היי נטלי,
בהחלט כן, כל עוגייה ניתן להקפיא והן נשמרות ככה חודשים טריות
היי אהובה האם אפשר להחליף את החמאה בנטורינה? או משהו לא חלבי אחר?
היי שני,
אפשר נטורינה ואפשר שמן קוקוס
המתכונים הכי טובים שיש
המתכונים הכי טובים שיש, תודה לך
תודההה הילה איזה כייף
מה זה קמח עוגיות ? לא ראיתי אף פעם בסופר , אפשר קמח רגיל?
היי יעל,
קמח עוגיות הוא קמח דל גלוטן שמתאים לעוגיות. אפשר רגיל אבל התוצאה הרבה יותר מוצלחת עם קמח עוגיות. יש בסופרים גדולים וחנויות אפייה
אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך גם באפיה ובמיוחד בבישול יישר כוח
תודהה רבה לינדה ♥