מגולגלות תמרים ואגוזים כשל"פ – אותן עוגיות פריכות ונימוחות, האהובות כל כך, בגרסה כשרה לפסח. העוגיות יוצאות פריכות ונימוחות במיוחד
אם יש משהו שממש חסר לי בפסח, זה עוגיות מבצק חמאתי פריך. אני מתה על עוגיות פריכות חמאתיות, כאלה שאפשר לנשנש עם הקפה או בלעדיו. נכון שיש היום קמחים לפסח, אבל אני לא משתמשת בהם. לא מטעמי דת אלא מטעמים של מסורת ורצון להרגיש את החג כמו שהיה פעם, כשהיינו ילדים ומצה עם שוקולד היה המשהו המתוק שאכלנו עם התה. לא היו ממש עוגיות וגם אם היו, אצלנו בבית לא קנו מטעמי החמרה בכשרות.
לפני כמה שנים הכנתי את אותו בצק מגולגלות הרגיל שלי ורק שמתי קמח מצה במקום קמח רגיל. זה יצא טעים מאוד ואפילו פרסמתי את המתכון בבלוג הקודם שלי בתפוז. אבל מה שהיה זכור לי זה שהבצק היה קשה לעבודה. התוצאה הייתה מצויינת, אבל הבצק לא נוח. הפעם תוך כדי הניקיונות והבישולים ביום שישי, לקחתי קערה והכנסתי אליה את החומרים שעלו לי בראש באותו רגע. אמרתי כבר שקשה לי לדחות סיפוקים ושאם יש לי מתכון בראש, זה לא מרפה ממני ואני חייבת לנסות ומייד :). אז ניסיתי והפעם הבצק היה מושלם ורק היה צריך לבדוק את המרקם והטעם. התוצאה: אף אחד לא ניחש שהעוגיות ללא קמח בכלל. יצאו פריכות, עדינות, טעימות וקלות להכנה. הבצק מאוד נוח אחרי קירור של כשעה במקרר וכמובן שניתן למלא בכל מלית אחרת שאוהבים.
מגולגלות תמרים ואגוזים כשל"פ
חומרים לכמות של כ- 30-40 עוגיות
- 200 גרם חמאה רכה מאוד
- 2 ביצים גדולות
- 1 כוס קמח מצה רגיל
- ½1 כוסות קורנפלור
- ¼ כוס סוכר
- קורט מלח
לרידוד הבצק: קורנפלור
למילוי
- 1 קופסת ממרח תמרים
- 1 כף קינמון
- 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
אופן הכנה
- מערבבים את כל החומרים יחד לבצק אחיד. הבצק יוצא מעט דביק וזה בסדר. שמים במקרר לכשעה של התייצבות.
- מחלקים את הבצק ל – 4 חלקים. מקמחים היטב משטח עבודה עם קורנפלור ומרדדים חלק אחד של הבצק לעובי של כ- ½ ס"מ. לא לרדד דק מידי כדי שהבצק לא ייקרע.
- מורחים ממרח תמרים על כל שטח הבצק ומפזרים אגוזים וקינמון.
- מגלגלים בזהירות ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- בעזרת סכין חדה פורסים את העוגיות בגודל הרצוי אבל לא חותכים עד הסוף אלא רק מסמנים עד חצי גובה העוגייה כדי שיהיה קל לפרוס אחרי האפייה.
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות על מצב טורבו ואופים 25-30 דקות עד שהעוגיות זהובות ומוכנות.
- מוציאים מהתנור ומצננים היטב לפני שמעבירים לצנצנת.
- לפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר.
האם אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס? ואם כן אז באיזה יחס?
היי עמית,
לא ניסיתי אבל נראה לי שכן. אותו יחס
הי,
הכנתי אותם היום עם שוקולד ויצאו מאוד טעימות!!!
במקום כוס קמח מצה – שמתי 1/2 קמח מצה ו1/2 שקדים טחונים…
הבצק היה עיסתי, וקיררתי אותו הרבה במקרר כדי שייתקשה.
וגם באפייה החמאה חלקה נמסה בצדדים.
מנסה להבין אם ככה זה בדרכ ?
האם ההחלפה של הקמח מצה קשורה לזה?
וגם אשמח אם תוכלי לציין איך את מערבבת את כל חומרים- במיקסר / ביד ?
כי אני המסתי חלקית את החמאה,
עם מיקסר חד-עירבלתי עם הסוכר, הוספתי את הבייצים
ואת כל החומרים היבשים – ערבבתי עם לקקן…
בכל מקרה יצאו מעולה וכולם כאן ממש אוהבים?
נכנס לחוברת המתכונים ?
תודה!!!
היי עדנה,
מועדים לשמחה ♥
כמובן שלהשמיט רכיב או לשנות משפיע על המרקם הסופי, ועוד יותר כשמדובר במצרכים שהם ללא גלוטן.
אם היה צריך מיקסר זה היה מצויין במתכון. אין צורך. ערבבתי ידנית.
חמאה מומסת גם היא משפיעה על המרקם של הבצק. לא ממיסים אלא חמאה רכה. זה חשוב!
תודה:)
היי, אז גם אני הכנתי.. זה לא דומה בשום צורה למגולגלות שאנחנו מכירים, אבל חייבת להודות שהטעם ממש מיוחד!! אחרי יום וחצי חוסלו לחלוטין. מתכון מהמם, תודה ?
היי שני,
זה לא אמור להיות דומה, רק טעים 🙂
אפשר להשתמש בתמר מגהול רך במקום ממרח תמרים?
תצטרכי לרכך אותם. הבצק עדין מאוד
עשיתי בדיוק כפי שנהסברת יצא לי מושלםם!! תודה רבה
איזה כייףףף רחלי. מהמם
עשיתי בדיוק לפי המתכון רק עם קמח תפוחי אדמה במקום קורנפלור (היה כתוב בתגובות שאפשר להחליף) והאמת שיצא מאכזב. הבצק מתפורר ולא טעים.
חבל, הרבה עבודה …
היי מירב. מקווה שהשתמשת בכוסות מדידה אוניברסליים כי הכמויות פה חייבות להיות מדוייקות. צר לי שלא הצליח אבל המתכון הזה הוכן על ידי כל כך הרבה אנשים והצליח כך שכנראה עשית משהו לא נכון.
עשיתי את העוגיות עם כמה שינויים…
במקום קורנפלור שמתי קמח תפוחי אדמה.
במקום חמאה המרתי ב 3/4 כוס שמן קנולה וביצה נוספת.
הבצק יצא ממש נעים ונוח יחסית לבצק של פסח.
ניסיתי חלק עם תמרים ואגוזים וחלק עם ממרח שוקולד.
התמרים והאגוזים יצאו מדהים. נחטפו ממש ואני בדרך להכין מתכון כפול…. תודה רבה וחג שמח
איזה כייף לשמוע איילת. תודה על העדכון ומעולה שעם השינויים יצא טוב. טוב לדעת כי יש הרבה ששואלים
היי,
עשיתי בדיוק כמו המתכון אבל העוגיות עכשיו בתנור ומסביב החמאה נמסה ומבעבעת, זה תקין או לזרוק?
תסיימי לאפות בכל מקרה. צריך לעבוד עם כוסות מדידה אוניברסליות כדי שנהיה מתואמות על הכמויות. עדכני
היי, האם אפשר להחליף את התמרים בשוקולד למריחה? והאם זה משפיע על כמות הסוכר שצריך לשים במתכון?
תודה מראש
היי מור. את יכולה להחליף תמרים בשוקולד. כל השאר נשאר אותו דבר. חג שמח
היי:)
אפשר במקום קופסאת ממרח תמרים להשתמש בתמרים בוואקום?
היי שיר. תלוי איזה סוג. יש של פיצוחי גת שיכול לעבור אפייה. כל השאר זה פשוט מתייבש אלא אם תמיסי ותערבבי עם חמאה
אפשר להחליך את הקורנפלור בקמח תפוא?
היי גל. בהחלט אפשר
אשמח לדעת איך אפשר להפוך את המתכון לפרווה
היי דנה,
שימי שמן קוקוס או מחמאה במקום חמאה
שמתי את הבצק כבר במקרר כמו שכתוב במתכון … יש משהו שאני יכולה לעשות בשביל שהבצק לא יהיה פירורי ויהיה אפשר לעבוד איתו או שהבצק נהרס?
אפשר להחליף חמאה במרגרינה?
היי דפנה. תמיד אפשר להחליף אבל צריך לקחת בחשבון שזה משפיע על הטעם
היי אלופה!
הייתי חייבת לשתף. העוגיות יצאו פשוט מושלמות, ואחרי כמעט שבוע של פאדג'ים ומוסים למיניהם (שאין לזלזל בטעמם, אבל בכל זאת…) הפריכות והמרקם של עוגיות אמיתיות היו פשוט שינוי מרענן! תודה!
איזה כייףףףף תודה שחזרת לספר לי
הי, הייתי חייבת לכתוב!!!!
תודה על מתכון מעולה והסברים ברורים…
אליפות! איזו המצאה!
ניסיתי ויצא מדהים…מקווה להשאיר לילדים שבאים לחג….
איזה כייףףףף שחזרת לספר. תודההה רבה רחל וחג שמח לך ולכל משפחתך
אפשר להמיר את החמאה בשמן?
לא ניסיתי אז אין לי מושג. אפשר עם חמאת קוקוס
היי יהודית ,באיזשהוא מתכון נתת קישוט עם קוקוס (מן פלורנטין) אם תוכלי להזכיר לי באיזה מתכון אודה לך .תודה וחג שמח!
וואו יש לי המון מתכונים. איזה קישוט??
מתכון מעולה, צילומים מעולים… חג שמח וטעים לכם….
תודה יפתי. חג שמחחח אהובה
בלוג מקסים , המתוכנים ברורים ומרשימים .
ישר כוח!
וחג אביב מלבלב ומלבב
תודה רבה לילך. חג שמחח
היי נראה מהממם♡♡ רציתי לדעת אם ניתן להמיר חלק מקמח המצה לשקדים טחונים?
היי גל. תודהה. אמנם לא ניסיתי אבל אחרי שהכנתי את הבצק עלה לי לשדרג עם קמח שקדים אבל לא יצא לי עדיין. לדעתי רק יהיה משובח יותר
היי שמתי 2 וחמי כוסות קמח רגיל במקום קמח מצה וזה יצא לי נורא פירורי למרות שזה התאחד לבצק אחיד. מה אני יכולה להוסיך בשביל שהבצק לא יהיה פירורי?
היי אושר. ברור שייצא פירורי כי זה שונה מקמח מצה. עם קמח רגיל צריך כמות אחרת של חמאה ונוזלים או להפחית את כמות הקמח. בכל מקרה מקווה שהסתדרת
שמתי את הבצק כבר במקרר לפי המתכון … יש משהו שאני יכולה לעשות בשביל שיהיה אפשר לעבוד עם הבצק ושהוא לא יהיה פירורי או שהבצק נהרס?
שמתי כבר את הבצק במקרר כמו שכתוב במתכון… יש משהו שאוכל לעשות בשביל שהבצק יהיה לא פירורי ויהיה אפשר לעבוד איתו , או שהבצק נהרס?
היי אושר. תנסי להוסיף חמאה רכה בעדינות בלי ללוש יותר מידי את הבצק אלא רק שיתגבש לבצק. זה אמור לתקן את זה