יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
מגולגלות תמרים ואגוזים כשל"פ
ראשי » חיתוכיות » מגולגלות תמרים ואגוזים כשל"פ

מגולגלות תמרים ואגוזים כשל"פ

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 25 במרץ 2018 47 תגובות

מגולגלות תמרים ואגוזים כשל"פ – אותן עוגיות פריכות ונימוחות, האהובות כל כך, בגרסה כשרה לפסח. העוגיות יוצאות פריכות ונימוחות במיוחד

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מגולגלות תמרים ואגוזים כשל"פ

אם יש משהו שממש חסר לי בפסח, זה עוגיות מבצק חמאתי פריך. אני מתה על עוגיות פריכות חמאתיות, כאלה שאפשר לנשנש עם הקפה או בלעדיו. נכון שיש היום קמחים לפסח, אבל אני לא משתמשת בהם. לא מטעמי דת אלא מטעמים של מסורת ורצון להרגיש את החג כמו שהיה פעם, כשהיינו ילדים ומצה עם שוקולד היה המשהו המתוק שאכלנו עם התה. לא היו ממש עוגיות וגם אם היו, אצלנו בבית לא קנו מטעמי החמרה בכשרות.

לפני כמה שנים הכנתי את אותו בצק מגולגלות הרגיל שלי ורק שמתי קמח מצה במקום קמח רגיל. זה יצא טעים מאוד ואפילו פרסמתי את המתכון בבלוג הקודם שלי בתפוז. אבל מה שהיה זכור לי זה שהבצק היה קשה לעבודה. התוצאה הייתה מצויינת, אבל הבצק לא נוח. הפעם תוך כדי הניקיונות והבישולים ביום שישי, לקחתי קערה והכנסתי אליה  את החומרים שעלו לי בראש באותו רגע. אמרתי כבר שקשה לי לדחות סיפוקים ושאם יש לי מתכון בראש, זה לא מרפה ממני ואני חייבת לנסות ומייד :). אז ניסיתי והפעם הבצק היה מושלם ורק היה צריך לבדוק את המרקם והטעם. התוצאה: אף אחד לא ניחש שהעוגיות ללא קמח בכלל. יצאו פריכות, עדינות, טעימות וקלות להכנה. הבצק מאוד נוח אחרי קירור של כשעה במקרר וכמובן שניתן למלא בכל מלית אחרת שאוהבים.

מגולגלות תמרים ואגוזים כשל"פ

חומרים לכמות של כ- 30-40 עוגיות

  • 200 גרם חמאה רכה מאוד
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כוס קמח מצה רגיל
  • ½1 כוסות קורנפלור
  • ¼ כוס סוכר
  • קורט מלח

לרידוד הבצק: קורנפלור

למילוי

  • 1 קופסת ממרח תמרים
  • 1 כף קינמון
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

אופן הכנה

  1. מערבבים את כל החומרים יחד לבצק אחיד. הבצק יוצא מעט דביק וזה בסדר. שמים במקרר לכשעה של התייצבות.
  2. מחלקים את הבצק ל – 4 חלקים. מקמחים היטב משטח עבודה עם קורנפלור ומרדדים חלק אחד של הבצק לעובי של כ- ½ ס"מ. לא לרדד דק מידי כדי שהבצק לא ייקרע.
  3. מורחים  ממרח תמרים על כל שטח הבצק ומפזרים אגוזים וקינמון.
  4. מגלגלים בזהירות ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. בעזרת סכין חדה פורסים את העוגיות בגודל הרצוי אבל לא חותכים עד הסוף אלא רק מסמנים עד חצי גובה העוגייה כדי שיהיה קל לפרוס אחרי האפייה.
  6. מחממים תנור לחום של 160 מעלות על מצב טורבו ואופים 25-30 דקות עד שהעוגיות זהובות ומוכנות.
  7. מוציאים מהתנור ומצננים היטב לפני שמעבירים לצנצנת.
  8. לפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר.

 

 

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוגיות תמרים ופקאנים מגולגלות הכי טעימות בעולם!עוגיות תמרים ופקאנים מגולגלות הכי טעימות בעולם!
  • אוזני המן תמרים במילוי מרציפן ביתי (לא אפויים, טבעוני)אוזני המן תמרים במילוי מרציפן ביתי (לא אפויים, טבעוני)
  • עוגיות שוקולד מגולגלות מתפוצצותעוגיות שוקולד מגולגלות מתפוצצות
  • עוגת פאדג' שוקולד כשל"פ (פרווה)עוגת פאדג' שוקולד כשל"פ (פרווה)
אגוזים מגולגלות פסח תמרים

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

47 תגובות

  1. עמית גירון הגב 13 באפריל 2020 בשעה 15:17

    האם אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס? ואם כן אז באיזה יחס?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 באפריל 2020 בשעה 15:19

      היי עמית,

      לא ניסיתי אבל נראה לי שכן. אותו יחס

  2. עדנה הגב 12 באפריל 2020 בשעה 16:19

    הי,
    הכנתי אותם היום עם שוקולד ויצאו מאוד טעימות!!!

    במקום כוס קמח מצה – שמתי 1/2 קמח מצה ו1/2 שקדים טחונים…

    הבצק היה עיסתי, וקיררתי אותו הרבה במקרר כדי שייתקשה.
    וגם באפייה החמאה חלקה נמסה בצדדים.

    מנסה להבין אם ככה זה בדרכ ?
    האם ההחלפה של הקמח מצה קשורה לזה?
    וגם אשמח אם תוכלי לציין איך את מערבבת את כל חומרים- במיקסר / ביד ?

    כי אני המסתי חלקית את החמאה,
    עם מיקסר חד-עירבלתי עם הסוכר, הוספתי את הבייצים
    ואת כל החומרים היבשים – ערבבתי עם לקקן…

    בכל מקרה יצאו מעולה וכולם כאן ממש אוהבים😊
    נכנס לחוברת המתכונים 😊
    תודה!!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 באפריל 2020 בשעה 17:04

      היי עדנה,
      מועדים לשמחה ♥
      כמובן שלהשמיט רכיב או לשנות משפיע על המרקם הסופי, ועוד יותר כשמדובר במצרכים שהם ללא גלוטן.
      אם היה צריך מיקסר זה היה מצויין במתכון. אין צורך. ערבבתי ידנית.
      חמאה מומסת גם היא משפיעה על המרקם של הבצק. לא ממיסים אלא חמאה רכה. זה חשוב!

      • עדנה הגב 12 באפריל 2020 בשעה 21:07

        תודה:)

  3. שני סויסה הגב 11 באפריל 2020 בשעה 17:31

    היי, אז גם אני הכנתי.. זה לא דומה בשום צורה למגולגלות שאנחנו מכירים, אבל חייבת להודות שהטעם ממש מיוחד!! אחרי יום וחצי חוסלו לחלוטין. מתכון מהמם, תודה 🙌

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 באפריל 2020 בשעה 23:58

      היי שני,

      זה לא אמור להיות דומה, רק טעים 🙂

  4. טובה הגב 2 באפריל 2020 בשעה 23:03

    אפשר להשתמש בתמר מגהול רך במקום ממרח תמרים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 3 באפריל 2020 בשעה 0:02

      תצטרכי לרכך אותם. הבצק עדין מאוד

  5. רחלי הגב 24 באפריל 2019 בשעה 16:31

    עשיתי בדיוק כפי שנהסברת יצא לי מושלםם!! תודה רבה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 באפריל 2019 בשעה 17:30

      איזה כייףףף רחלי. מהמם

  6. מירב הגב 20 באפריל 2019 בשעה 23:57

    עשיתי בדיוק לפי המתכון רק עם קמח תפוחי אדמה במקום קורנפלור (היה כתוב בתגובות שאפשר להחליף) והאמת שיצא מאכזב. הבצק מתפורר ולא טעים.
    חבל, הרבה עבודה …

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 באפריל 2019 בשעה 15:18

      היי מירב. מקווה שהשתמשת בכוסות מדידה אוניברסליים כי הכמויות פה חייבות להיות מדוייקות. צר לי שלא הצליח אבל המתכון הזה הוכן על ידי כל כך הרבה אנשים והצליח כך שכנראה עשית משהו לא נכון.

    • איילת הגב 23 באפריל 2019 בשעה 20:27

      עשיתי את העוגיות עם כמה שינויים…
      במקום קורנפלור שמתי קמח תפוחי אדמה.
      במקום חמאה המרתי ב 3/4 כוס שמן קנולה וביצה נוספת.
      הבצק יצא ממש נעים ונוח יחסית לבצק של פסח.
      ניסיתי חלק עם תמרים ואגוזים וחלק עם ממרח שוקולד.
      התמרים והאגוזים יצאו מדהים. נחטפו ממש ואני בדרך להכין מתכון כפול…. תודה רבה וחג שמח

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 באפריל 2019 בשעה 22:11

        איזה כייף לשמוע איילת. תודה על העדכון ומעולה שעם השינויים יצא טוב. טוב לדעת כי יש הרבה ששואלים

  7. עדן הגב 18 באפריל 2019 בשעה 21:43

    היי,
    עשיתי בדיוק כמו המתכון אבל העוגיות עכשיו בתנור ומסביב החמאה נמסה ומבעבעת, זה תקין או לזרוק?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 באפריל 2019 בשעה 8:30

      תסיימי לאפות בכל מקרה. צריך לעבוד עם כוסות מדידה אוניברסליות כדי שנהיה מתואמות על הכמויות. עדכני

  8. מור הגב 17 באפריל 2019 בשעה 13:05

    היי, האם אפשר להחליף את התמרים בשוקולד למריחה? והאם זה משפיע על כמות הסוכר שצריך לשים במתכון?
    תודה מראש

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 באפריל 2019 בשעה 20:34

      היי מור. את יכולה להחליף תמרים בשוקולד. כל השאר נשאר אותו דבר. חג שמח

  9. Shir הגב 17 באפריל 2019 בשעה 12:15

    היי:)
    אפשר במקום קופסאת ממרח תמרים להשתמש בתמרים בוואקום?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 באפריל 2019 בשעה 20:32

      היי שיר. תלוי איזה סוג. יש של פיצוחי גת שיכול לעבור אפייה. כל השאר זה פשוט מתייבש אלא אם תמיסי ותערבבי עם חמאה

  10. גל כהן הגב 17 באפריל 2019 בשעה 8:47

    אפשר להחליך את הקורנפלור בקמח תפוא?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 באפריל 2019 בשעה 20:30

      היי גל. בהחלט אפשר

  11. דנה כרמונה הגב 17 באפריל 2019 בשעה 8:07

    אשמח לדעת איך אפשר להפוך את המתכון לפרווה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 באפריל 2019 בשעה 8:38

      היי דנה,

      שימי שמן קוקוס או מחמאה במקום חמאה

  12. אושר חדד הגב 29 במרץ 2019 בשעה 16:01

    שמתי את הבצק כבר במקרר כמו שכתוב במתכון … יש משהו שאני יכולה לעשות בשביל שהבצק לא יהיה פירורי ויהיה אפשר לעבוד איתו או שהבצק נהרס?

  13. דפנה הגב 21 בפברואר 2019 בשעה 19:16

    אפשר להחליף חמאה במרגרינה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 בפברואר 2019 בשעה 21:07

      היי דפנה. תמיד אפשר להחליף אבל צריך לקחת בחשבון שזה משפיע על הטעם

  14. מירי הגב 10 באפריל 2018 בשעה 20:49

    היי אלופה!
    הייתי חייבת לשתף. העוגיות יצאו פשוט מושלמות, ואחרי כמעט שבוע של פאדג'ים ומוסים למיניהם (שאין לזלזל בטעמם, אבל בכל זאת…) הפריכות והמרקם של עוגיות אמיתיות היו פשוט שינוי מרענן! תודה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 באפריל 2018 בשעה 23:10

      איזה כייףףףף תודה שחזרת לספר לי

  15. רחל הגב 5 באפריל 2018 בשעה 13:42

    הי, הייתי חייבת לכתוב!!!!
    תודה על מתכון מעולה והסברים ברורים…
    אליפות! איזו המצאה!
    ניסיתי ויצא מדהים…מקווה להשאיר לילדים שבאים לחג….

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 באפריל 2018 בשעה 18:10

      איזה כייףףףף שחזרת לספר. תודההה רבה רחל וחג שמח לך ולכל משפחתך

  16. חיה הגב 30 במרץ 2018 בשעה 9:30

    אפשר להמיר את החמאה בשמן?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 במרץ 2018 בשעה 17:49

      לא ניסיתי אז אין לי מושג. אפשר עם חמאת קוקוס

    • זיזל הגב 4 באפריל 2018 בשעה 13:52

      היי יהודית ,באיזשהוא מתכון נתת קישוט עם קוקוס (מן פלורנטין) אם תוכלי להזכיר לי באיזה מתכון אודה לך .תודה וחג שמח!

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 באפריל 2018 בשעה 18:39

        וואו יש לי המון מתכונים. איזה קישוט??

  17. בתיה דורון הגב 29 במרץ 2018 בשעה 7:37

    מתכון מעולה, צילומים מעולים… חג שמח וטעים לכם….

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 במרץ 2018 בשעה 12:28

      תודה יפתי. חג שמחחח אהובה

  18. לילך הגב 28 במרץ 2018 בשעה 21:13

    בלוג מקסים , המתוכנים ברורים ומרשימים .
    ישר כוח!
    וחג אביב מלבלב ומלבב

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 במרץ 2018 בשעה 21:35

      תודה רבה לילך. חג שמחח

  19. גל הגב 28 במרץ 2018 בשעה 8:37

    היי נראה מהממם♡♡ רציתי לדעת אם ניתן להמיר חלק מקמח המצה לשקדים טחונים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 במרץ 2018 בשעה 21:13

      היי גל. תודהה. אמנם לא ניסיתי אבל אחרי שהכנתי את הבצק עלה לי לשדרג עם קמח שקדים אבל לא יצא לי עדיין. לדעתי רק יהיה משובח יותר

      • אושר חדד הגב 29 במרץ 2019 בשעה 15:35

        היי שמתי 2 וחמי כוסות קמח רגיל במקום קמח מצה וזה יצא לי נורא פירורי למרות שזה התאחד לבצק אחיד. מה אני יכולה להוסיך בשביל שהבצק לא יהיה פירורי?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 במרץ 2019 בשעה 15:38

          היי אושר. ברור שייצא פירורי כי זה שונה מקמח מצה. עם קמח רגיל צריך כמות אחרת של חמאה ונוזלים או להפחית את כמות הקמח. בכל מקרה מקווה שהסתדרת

          • אושר חדד 29 במרץ 2019 בשעה 16:03

            שמתי את הבצק כבר במקרר לפי המתכון … יש משהו שאני יכולה לעשות בשביל שיהיה אפשר לעבוד עם הבצק ושהוא לא יהיה פירורי או שהבצק נהרס?

          • אושר חדד 29 במרץ 2019 בשעה 16:11

            שמתי כבר את הבצק במקרר כמו שכתוב במתכון… יש משהו שאוכל לעשות בשביל שהבצק יהיה לא פירורי ויהיה אפשר לעבוד איתו , או שהבצק נהרס?

          • יהודית אביב הלוחשת לאוכל 30 במרץ 2019 בשעה 9:13

            היי אושר. תנסי להוסיף חמאה רכה בעדינות בלי ללוש יותר מידי את הבצק אלא רק שיתגבש לבצק. זה אמור לתקן את זה

השארת תגובה

ביטול

יהודית אביב

יהודית אביב

הלוחשת לאוכל
שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג’ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר “תפוז”.........להמשך קריאה....
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב הלוחשת לאוכל
כמו לחמעג'ון רק עם דג. שת"פ ח כמו לחמעג'ון רק עם דג.

שת"פ חדש, רעיון חדש שיצא מושלםםם הרבה מעבר לציפיות שלי. בסוף הפוסט יש מתכון כתוב ואת כל השלבים תוכלו לראות בסטורי שלי.

הבצק הוא בצק של פיצה מהירה שאני מכינה מיליון שנה. בזמנו, כשגרנו במצפה רמון זאת הייתה הפיצה הכי מפורסמת במצפה וכולם הכינו אותה. בצק ממש קל ומהיר ויוצא מושלם! מכינים את הבצק, בזמן  שהבצק תופח לו מכינים את הרוטב ותוך שעה (נשבעת🙈) בערך יש לנו ארוחה מושלמת, טעימה ביותר ומזינה.

אז שוב הזמנתי משלוח דגים טריים מהדגאי שלי "האחים דובקין" . כל יום חמישי יש משלוחים לאזור שלי וזה מגיע ארוז בקפידה בתוך קלקר עם קרח.

כבר סיפרתי בפוסטים קודמים כמה דג אמנון טרי הוא בריא (יצא חרוז), הוא מלא בערכים תזונתיים שהגוף שלנו חייב במיוחד בימי הקורונה המעצבנים.

האמת שזה הדג הכי שימושי אצלי במטבח. הוא זמין, הוא עסיסי ופלייקי (אני אוהבת פלייקי), קשה מאוד לפספס איתו ובעיני הוא מושלם לבישול, לטיגון ובכלל.

מתכון ל – 8 דג עג'ונים – תשתמשו בכפות מדידה ומשקל

לבצק
1/2 ק"ג קמח
1 כף שמרים יבשים (13 גרם)
1 כפית סוכר
2 כפות שמן זית
1/2 כף מלח
300 מ"ל מים חמימים (חובה מים חמימים כי זה הסוד להתפחה מהירה של הבצק)

לרוטב דגים

1 חציל בינוני חתוך לקוביות בגודל 1*1 ס"מ +2-3 כפות שמן זית+ מעט מלח
3 פילטים של דג אמנון טרי ללא עור (350 גרם) (מבקשים מהדגאי שיפלט ויוריד עור)
1 קופסת שימורי עגבניות מרוסקים (400 גרם)
10-12 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
3 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
2 כפות גדושות רכז עגבניות
מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כמון

 להגשה
3 פילטים של דג אמנון טרי ללא עור (350 גרם) (מבקשים מהדגאי שיפלט ויוריד עור)
1 כף שמן זית
מלח ים אטלנטי
קורט פלפל שחור
אופן הכנה
מכינים בצק:  את הבצק מכינים ידנית. אין צורך במיקסר. שמים בקערה קמח ושמרים ומערבבים. מוסיפים סוכר ושמן ותוך כדי לישה מוסיפים מים חמימים. שימו לב שהמים לא יהיו רותחים אלא חמימים בלבד (יותר מפושרים אבל לא רותחים). מוסיפים מלח ולשים 5 דקות. משמנים קלות את הבצק, מכסים עם ניילון נצמד ושמים למנוחה במקום חמים (תכסו עם שמיכה) עד שמסיימים את הרוטב.

מכינים רוטב:  
מכינים חצילים: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. חותכים את החציל לקוביות בגודל 1*1 ס"מ, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים שמן זית על כל החצילים (מעסים קצת עם הידיים כדי להחדיר את השמן), זורים מלח ואופים בתנור 20-30 דקות עד שהחציל רך ומקבל צבע זהוב בהיר.

המשך בתגובה הראשונה וכל השלבים בסטורי
@dubkinmeatfish
#אמנוןישראליטרי
#israelifreshfish
שבוע טוב אהובים❣️❣️ השבו שבוע טוב אהובים❣️❣️

השבוע הכנתי לחמניות היסטריות, מיוחדות וטעימותתת.

הכנסתי לבצק אבקת חלב שהפכה אותן כל כך רכות ועם טעם חלבי מודגש במיוחד. לפני שתשאלו, אבקת חלב קונים בחנויות אפייה וגם בחנויות תבלינים טובות.

אגב, עם אבקת חלב אני מכינה כבר שנים חלבה בבית שאין דומה לה באף מקום.

את העיצוב של הלחמניות שגם הוא מיוחד ותורם למרקם הכנתי בהשראת סרטון של בחורה תורכייה שראיתי ביוטיוב. התורכים האלה יש להם טכניקות למות😱

קיצר, פיזרתי קצת סוכר ופיסטוקים לקראנץ' והתוצאה מושלמת.
הסוכר מתקרמל והופך את החלק העליון לקריספי חלומי.

המתכון אצלי בבלוג. תכתבו בגוגל לחמניות מתוקות עם אבקת חלב הלוחשת לאוכל ויש לינק בסטורי ובהיילייטס
דבר ראשון ולפני הכל שתדעו שהמתכון לעוגיות האלה לא נמצא אצלי, לא בבלוג ולא בכספת🤣

הוא חופשי לכולם ונמצא בבלוג של סיגל ( סיגלושה) ברמר שהגתה את הרעיון הגאוני הזה להכניס גבינה מתוקה לבצק פריך וכדי להרוג אותי עד הסוף שילבה צימוקים.
@sigal_bremer

זה מסוג הדברים שאתה אומר: פאק, איך לא חשבתי על זה🤔

קיצר, זה כמו לאכול עוגת גבינה אפוייה, רק בעוגייה וזה כל כך נימוח וטעיםםםם שאתם חייבים לבקש ממנה את המתכון ולהכין.

תכתבו בגוגל רולדות גבינה סיגל ברמר ואתם שם אוווו תציקו לה 🙈 שתשלח לכם מתכון בפרטי
.
.
.
#cheesecake
#cheesecookies
#cheese
#cheeseporn
#cheesepancakes
#israeli_kitchen #imsomartha #inmyblog
#cookieslovers
#cookies
#cookiesofinstagram
#cooking
#sweets
זה בדיוק היום בשבוע למלא את זה בדיוק היום בשבוע למלא את הצנצנת בעוגיות מלוחות הכי טעימות שתכינו וזה באחריות!!

אם אני אומרת לכם שאי אפשר להפסיק לנשנש אותן, תאמינו לי וזה אסון!!

 השבוע אחת העוקבות הכינה והזכירה לי שמלא זמן לא הכנתי וגם מיליון בקשות למתכון שכבר שניםםם נמצא בבלוג ואלפים כבר הכינו אותו שוב ושוב.

יש גרסה של עגולות קטנטנות ( חד פעמי הייתה לי סבלנות להכין 🤣) וגרסה לעלצנים שלוקחת כלום זמן. תבחרו מה בא לכם💥

תכתבו בגוגל  הלוחשת לאוכל עוגיות מלוחות ממכרות
עוד פעם תפוחי אדמה?? 🤣 כן!! ו עוד פעם תפוחי אדמה?? 🤣
כן!! ומבחינתנו בבית כל יום🙈

הפעם הכנתי אותם בתנור, מתובלים ועם כמה טריקים מגניבים שהופכים אותם קריספיים ממש וטעימיםםםם.

המתכון בבלוג 😋 תכתבו בגוגל "הלוחשת לאוכל תפוחי אדמה בתנור עם טריקים לקריספיות מושלמת"
.
.
.
#israeli_kitchen
#imsomartha
#inmyblog
#potatoes
#potatos
#frypotatoes
#fripotato
#vegeterianfood
#vegeterianrecipes
#vegetables
#veganfood
#vegan
#veganlife
עוגת גבינה ויוגורט של אורלי עוגת גבינה ויוגורט של אורלי חרמש המוכשרת בנשים👸👸
דבר ראשון לכו לעקוב אחריה, גם כי היא מהממת וגם כי היא מוכשרת בטירוף ויש לה מאגר מתכונים שווים שאסור לפספס וגםםםם המתכון של העוגה הזו נמצא אצלה אז בקשו ממנה 😉
@orlyhermesh

עכשיו לעוגה המטריפה הזו שבשביל להכין אותה תצטרכו רק קערה אחת ומטרפה!! זאת אחת העוגות הכי קלות והכי טעימות שהכנתי לאחרונה ובקושי הצלחתי לחלץ שתי פרוסות לצילום.

דפדפו ותראו שתי גרסאות לצילום כי לא הצלחתי להחליט מה יפה יותר - עם אמרנה או בלי 🤔

אורלי מזוהה לרוב עם חלות ומאפי שמרים מטורפים שהיא מכינה, אבל הבלוג שלה מלאאא בעוד המון מתכונים שווים במיוחד ואצלי מטורפים על עוגת גבינה אז היא נבחרה ברוב קולות וחוסלה במחי יד 🤣

אורלי, את עוד תשלמי על הקלוריות שהכנסתי השבת לגוף בגללך🤣🤣
.
.
.
#cheeselover
#cheesecake
#cheeseporn
#cheesepancakes
#amarena
#israeli_kitchen
 #imsomartha
 #inmyblog
#lovecheesecake
לחמניות וניל זאת אחת האהבות לחמניות וניל זאת אחת האהבות הגדולות שלי 😋
בכלל לחמניות ביתיות זאת אהבה מיוחדת וכשהן וניליות, רכות כמו ענן וטעימותתתת אלוהים, כמה טעימות, אני לא עומדת בזה 😱

מתכון שפרסמתי בבלוג לפני כמה חודשים והפך ויראלי בטירוף, מאות הכינו את הלחמניות מהבצק המושלם הזה (מי שהכין יודע)

קיצקוץ, תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל לחמניות פרח וניל מתוקות.

אגב, המתכון הראשון בבלוג הוא קציצות דגים מטריפות שהכנתי השבוע, אבל לא בא לי תמונה של אוכל🙈
מרוקאים נא להתפקד!
המשמנה הכי מטורפת הגיעה לבלוג 🙈 והיא טעימה והיא משמינה והיא מעלה זכרונות מהילדות ושאלוהים יעזור לנו עם הקלוריות.

זה התחיל מזה שאחותי חגילגולית כתבה לי וואטס אפ היסטרי על זה שהפכה את הבלוג שעה ולא מצאה משמנה. " אין לך בבלוג משמנה"?
 הזדעקה🤣
אמרתי לה: שנים אני רוצה להכין וכל פעם מכינה משהו אחר וזה נדחק הצידה.

אז היום עשיתי לזה סוף ( וגם לדיאטה שלי🤣) והכנתי ואיזה טעותתתת אלוהים, איזה טעות, לא מפסיקה לטעום ולהתלהב ולהיזכר בטעם של המשמנה שאמא שלי הייתה מכינה לנו.

 לפחות אחת לשבוע, אחר הצהריים הייתה מכינה לנו תבנית ענקית של משמנה, כוס תה עם נענע ומלא סוכר והיינו טורפים את זה.

אז מתכון מדוייק על הגרם, מלאאא תמונות שיעזרו לכם להבין את התהליך וגם סרטון בהילוך רגיל כדי שיהיה מובן, הכל בבלוג. תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל ואתם שם

הכנתם? שתפו אותי בזכרונות שלכם
שבוע טוב אהובים❣️❣️❣️
הכי מהירה שלי - 20 דקות הייתה מוכנה. 

השבוע כל יום אפיתי משהו אחר.
 עם כמה שאתם חושבים שאני כללל היום במטבח - אתם צודקים🤣🤣 אבל אני עושה עוד כמה דברים בין לבין.

קיצר, אחרי שבוע עמוס יצאתי אתמול בהצהרות שהשבת לא תהיה עוגה חדשה 😱

מה הייתה התגובה? פסדררר אמא, לא נורא אמא, תנוחי אמא🤣🤣 נראה לי שהם הבינו יותר ממני שאני מחרטטת ולא אעמוד במילה שלי🤣

רבע לארבע הכל היה מתוקתק, אני כבר אחרי מקלחת, בטוחה שסבבה לגמרי שאין עוגה ועוד רגע נכנסת השבת ואזזז, נזכרתי שבאמצע השבוע הכנתי בסיס פריך שוקולד והקפאתי. מידי פעם אני מכינה בסיסים לעוגות ומקפיאה. אגב, גם בצקים לעוגיות אני מקפיאה קבוע ואז כשמתחשק משהו טעים, מכינים בצ'יק בלי להתעצל.

קיצר, הוצאתי את הבצק, אפיתי ובזמן שהבצק בתנור כבר הקצפתי שמנת עם מסקרפונה ועוד כמה גודיז, מזגתי על העוגה, פיזרתי פירורי בצק מעל ושלחתי למקפיא. אחרי שעה בול הייתה לנו עוגה טעימה בטירוף עם קרם קפה. אמרתי הכי מהירה שלי 🙈

המתכון בבלוג והוא קל להפליא
תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל ואתם שם ותכף מעלה להיילייטס
לצפייה בתמונות נוספות..... עקבו אחרי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס