כל מטבח והשם שלו….בדרך כלל אני מכינה פזואלוס, מהמטבח המרוקאי עליו גדלתי, שזה למעשה בצק די דומה לדבלה, רק לא טובלים בסירופ סוכר אלא מפדרים באבקת סוכר וזה טעיםםםםםם ברמות. הפעם לכבוד טקס המקווה של מיכלי שלנו, בת זוגו של אדירוש שלי שהתחתן בקייץ, הכנתי המון מתוקים עם דבש וזו הייתה אחת מהן. היה כייף לא נורמלי וסיבה למסיבה להכין ביומיים את כל המתוקים שאני הכי אוהבת…… את המתכון לקחתי מהספר המצויין של פסקל פרץ רובין "מימונה", את תהליך ההכנה והטיגון עשיתי כמו שאני מכינה את הפזואלוס. למטה יש סרטון הדגמה לאיך לטגן בקלי קלות.
דבלה
מצרכים לכמות של כ- 40 עוגיות בינוניות
לבצק
- 3 ביצים
- ¼ כפית אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית תמצית וניל
- 3 כוסות קמח מנופה
- לקימוח: ½-¾ כוס קורנפלור/קמח
- לטיגון: 1 ליטר שמן לטיגון עמוק
לסירופ
- 3 כוסות מים
- 2 כוסות סוכר
- מיץ מחצי לימון
- 1 כפית קורנפלור (אני לא שמתי)
אופן הכנה
- לשים בקערה את הביצים ולטרוף אותן קלות.
- להוסיף תוך טריפה את אבקת הסודה לשתייה ואת תמצית הוניל.
- להוסיף בהדרגה ותוך כדי לישה את הקמח. ללוש היטב עד שמתקבל בצק עדין וחלק.
- להניח את הבצק למנוחה של חצי שעה.
- לחלק את הבצק לארבעה חלקים שווים.
- לקמח משטח עבודה בקורנפלור או קמח ולהתחיל לרדד ב***מכונת פסטה לעלה דק וארוך. מתחילים מהשלב העבה ביותר (מס' 1) ומגיעים עד מספר 8. העלה צריך להיות שקוף ודק ברוחב של 3 ס"מ. (אם הוא רחב מידי אז לחתוך עם חותכן פיצה) ככל שהעלה יהיה ארוך יותר כך תתקבל עוגייה יפה יותר ועשירה יותר בצורת פרח.
- על אש בינונית – נמוכה לחמם שמן עמוק בסיר טיגון ולהתחיל לטגן את הרצועות עד להזהבה קלה. (להיעזר בסרטון למטה לטיגון).זהירות מטיגון יתר. הדבלה צריכה להיות זהובה ולא שחומה. הבועות שנוצרות על העוגייה הן הסימן להצלחה.
- להכין את הסירופ: לבשל יחד מים וסוכר כ- 20 דקות. להוסיף מיץ לימון ולבשל עוד 10 דקות עד שמתקבל סירופ צמיגי.
- לטבול את העוגיות בזהירות לא לשבור אותן כמה שניות מכל צד.
- להעביר לצלחת ולא להניח אחד על השני על מנת שלא יידבקו ויישברו.
- לשמור בכלי אטום. העוגיות נשארות טעימות וטריות אפילו שבועיים.
***אם אין מכונת פסטה אז לרדד עם מערוך לעלה דק ושקוף. זה אפשרי עם מערוך וגם יוצא מעולה. לפני המון שנים לא הייתה לי מכונת פסטה והכנתי ידנית. קצת יותר עבודה אבל אפשרי לחלוטין.*** אפשר להכין את כל כמות הבצק ואז לטגן אבל צריך להיזהר שהבצק לא יתייבש. אם עובדים בשניים אז אחד מכין בצק והשני מטגן……ואם אנחנו לבד (כמוני למשל 🙂 :)) אז להכין את כל הבצק אבל לדאוג שיהיה מכוסה במפה שלא יתייבש לנו.
איך לטגן פזואלוס
בשלב הכנת הבצק
איך אפשר להכין אותם בצבעים?.באיזה שלב להכניס את הצבע?
איך אפשר להכין אותם בצבעים?.באיזה שלב להכניס את הצבע?
בהחלט ולשמור בכלי סגור היטב
בהחלט ולשמור בכלי סגור היטב
תודה על המתכון
אני יכולה להכין את העוגיות 3 ימים לפני ההגשה? להכין הכל ולשמור במקרר או בחוץ?
לקרר טיפה אבל לא ממש עקרוני
לקרר טיפה אבל לא ממש עקרוני
ממש יפה
תודה על המתכון
שאלה: מתי טובלים בסירופ? האם לחכות שהם יתקררו או בסמוך לטיגון?