כנפיים בחמאת בוטנים ובמבה. הבמבה כל כך משדרגת את הכנפיים ומוסיפה עוד מרקם וטעם. מתכון שהסתובב לי בראש מזמן והחלטתי להכין אותו, רק לא תיארתי לי שייצא כל כך טעים


אם אפשר להכין כנפיים עם חמאת בוטנים, אז למה לא עם במבה?? כשאומרים לנו במבה אנחנו ישר חושבים חמאת בוטנים. אבללל שתדעו לכם שהבמבה ממש לא עשויה מחמאת בוטנים אלא מתירס ורק הציפוי הוא חמאת בוטנים ובכל זאת כשנחשוב על במבה זה תמיד יהיה בקונוטציה של בוטנים. בכל מקרה, המתכון הזה יושב לי בראש ובפתקים בטלפון כבר כמה חודשים טובים והגיע הזמן להכין אותו. עכשיו, גם ככה כנפיים זה החלק הכי טעים בעוף לטעמי, הם עסיסיים בטירוף, ממש מתפרקים מהעצם בקלות ואפשר לנשנש אותם כמו גרעינים. הלכתי על תיבול אסיאתי שמשלב חמאת בוטנים ובהגשה פשוט פוררתי מעליהם במבה וזה גם היה מהמם להגשה וגם טעים בטירוף. אם זה לא מספיק אז הכנתי גם רוטב מיובמבה שהתאים בול לקונספט.


כנפיים בחמאת בוטנים, פירורי במבה ורוטב מיובמבה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אם לא אוהבים חמאת בוטנים ובמבה אפשר לוותר עליהם ולשים יותר רוטב ברביקיו.
- את הכנפיים מתזמנים כך שיוגשו מייד אחרי הצלייה בתנור – אז הם הכי טעימים. כמובן שניתן להכין ולחמם אבל פחות מומלץ אם כי גם טעים מאוד.
- אני מכינה את הכנפיים בסיר יציקת ברזל או תבנית אמאיל כדי שיתקרמלו היטב ויהיו צרובים טוב מבחוץ ועסיסיים מבפנים.
מצרכים לכנפיים
- 1.5 ק"ג כנפי עוף טריים
- 1/4 כוס רוטב ברביקיו איכותי (אני משתמשת ב – SWEET BABY RAY'S)
- 1/4 כוס מירין
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 3 כפות רוטב סרירצ'ה
- 1 כף שמן שומשום
- 1/4 כוס חמאת בוטנים
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/3 כפית פלפל שחור
רוטב מיובמבה
- 1/2 שקית במבה (40 גרם)
- 1 כפית דבש
- 2 כפות מיונז איכותי
- 1/4 כוס מים
להגשה: 1/2 שקית במבה (40 גרם)
אופן הכנה
מכינים רוטב מיובמבה: שמים את כל החומרים בשייקר או בבלנדר וטוחנים לרוטב חלק. אם הרוטב סמיך מידי – ניתן לדלל עם עוד מים ואם דליל – מוסיפים במבה וטוחנים שוב. שומרים במקרר עד להגשה.
מכינים את הכנפיים: מחממים תנור לחום של 200 מעלות. שמים את הכנפיים וכל שאר החומרים בסיר יציקת ברזל או תבנית אמאיל ומערבבים. סוגרים את הסיר עם מכסה ואם מכינים בתבנית אז עוטפים עם נייר אפייה ונייר כסף. צולים בתנור למשך כשעה וחצי או עד שהכנפיים נראי צרובים וכמעט מוכנים. מסירים מכסה ומעבירים למצב גריל לעוד 10-15 דקות או עד שהכנפיים מקבלים צבע זהוב עמוק ונראים מוכנים.
מגישים: מעבירים את הכנפיים על צלחת או קרש הגשה, מניחים אותה בערימה ובעזרת הידיים מפוררים מעליהם במבה. מניחים גם את הרוטב ומגישים.
בתאבון!
יש תחליף למירין ורוטב ברבקיקו
לא. יש היום בכל סופר
אפשר לעשות עם חלקי עוף אחרים?
כן אבל זה בעיקר מתאים לכנפיים