עוף ממולא עם מלא עשבית תיבול, חמוציות וצנוברים וגם טריק לשמירה על העסיסיות של העוף ובמיוחד על החזה שבדרך כלל מתייבש אחרי כמה שעות בתנור. מנה מושלמת שמתאימה למרכז השולחן בחג
אז הכנתי עוף ממולא, חגיגי עם מלא עשבי תיבול, חמוציות וצנוברים. את העוף אני ממלאת באורז עגול חצי מבושל, מתובל ועשיר במיוחד בטעמים, גם בבטן העוף אבל גם בין החזה לעור וזה מה ששומר על החזה של העוף עסיסי ורך למרות שהיה שעות בתנור. בתחתית התבנית אני שמה שכבה של תפוחי אדמה ובצל שמתרככים ונעשים נימוחים ומלאים בטעם מהעוף שישב עליהם וגם הם יוצרים שכבת הגנה ושומרים על העסיסיות של העוף. למעשה, זה שהעוף לא בא במגע ישיר עם התבנית ומלמעלה הוא מכוסה ב"שמיכת" אורז, זה הופך אותו לעסיסי וטעים במיוחד.
עוף ממולא באורז עם עשבי תיבול חמוציות וצנוברים
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון הדגמה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- האורז בעוף הממולא לא מספיק באמת לכמות האנשים שחולקים איתם את העוף ולכן אני מכינה את העוף במחבת רחבה וליתר דיוק בקוטר 40 ס"מ, של מגנוס כמובן ואז יש לי מקום להניח הרבה אורז גם בדפנות וזה האורז הכי טעים בעולם! יוצא רך ועסיסי מבפנים והחלק החיצוני מקבל קריספיות מטריפה. המחבת עכשיו בהנחה שווה עם קוד קופון: yehudit, היכנסו פה לרכישת המחבת בהנחה
- הטריק שלי לשמירת העסיסיות של העוף ובמיוחד החזה שתמיד מתייבש, זה למלא את העוף לא רק בבטן אלא גם בין העור לחזה ובתחתית התבנית אני מניחה תפוחי אדמה ובצל, כך שהעוף מקבל מעין שכבת הגנה שהופכת אותו לעסיסי וטעים במיוחד.
- אפשר למלא את העוף יום מראש ולשמור במקרר.
- אפשר להכין את העוף כמה שעות מראש, אבל לא לאפות עד הסוף ואז לזמן את סוף האפייה שלו לזמן הארוחה. ככה נקבל עוף שאת רוב ההכנה שלו עשינו מראש ועדיין יהיה עסיסי וטעים.
- אפשר לאפות את העוף על חום נמוך – 100 מעלות למשך הלילה, ממש כמו טבית רק בטעם אחר.
- זה הזמן לקנות שומן טלה, לחלק לשקיות ולהקפיא. זה משמש ממש כמו תבלין עדין שנותן מלא טעם, אבל אף אחד לא ינחש ממה הטעם, ולא, אין טעם של כבש אצלי זה מככב בהמון מתכונים.
- על העוף אני מוזגת יין אדום. חובה חובה לשים רק יין שטעים לכם לשתות. בשום אופן לא למזוג יין שחמוץ לכם מידי או לא טעים.
- את הצנוברים קולים על מחבת יבשה תוך ערבוב ורק עד שהם מזהיבים.
מצרכים לעוף ממולא במחבת בקוטר 40 ס"מ
מצרכים לתיבול האורז למילוי העוף
- 1 עוף טרי במשקל 2-2.5 ק"ג
- 3 כוסות אורז עגול (אני אוהבת להשתמש באורז עגול של סאן וויט)
- מים לבישול האורז
- 1 חבילה עלי פטרוזיליה קצוצים
- 1 חבילה עלי כוסברה קצוצים
- 3 בצלים ירוקים קצוצים
- 2 כפיות נענע מיובשת
- 6 שיני שום פרוסים דק דק
- 2 חופנים צנוברים קלויים
- 100 גרם שומן טלה טחון
- 1/3 כוס שמן זית
- 3 כפיות מלח ים אטלנטי
- 1.5 כפיות פלפל שחור
- 1 כפית כורכום
- 2 כפיות פפריקה מתוקה גרוסה
- 1 כפית בהרט
- 3 כפות רכז רימונים
- 3 כפות סילאן
- חופן גדול של חמוציות (רצוי ללא סוכר)
מרינדה למריחה על העוף
- 3 כפות גדושות מאוד מיונז
- 1 כף גדושה מאוד חרדל דיז'ון
- 1/3 כוס שמן זית
- 3 כפות רכז רימונים
- 3 כפות סילאן
- 3 כפות רוטב סויה
- 2.5 כפיות מלח ים אטלנטי
- 1 כפית גדושה פלפל שחור
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית אבקת שום
- 2 כפיות פפריקה מתוקה גרוסה
על העוף
- 1 כוס יין אדום טעים (לא משנה הסוג, אבל שיהיה טעים!)
לתחתית התבנית
- 7-8 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לעובי של 1 ס"מ
- 2 בצלים גדולים פרוסים לעובי של 1 ס"מ
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כפית מלח ים אטלנטי
על שארית המלית שנפזר על התבנית
- 3 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
מכינים את העוף למילוי: קונים רק עוף טרי! מנגבים אותו היטב. בעזרת הידיים וממש בעדינות מפרידים את העור מהחזה כך שנוצר כיס ענק בין החזה לעור שגם אותו נמלא והוא ישמור לנו על העסיסיות של החזה.
מכינים את המלית: ממלאים בסיר גדול מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האורז ומבשלים כמו שמבשלים פסטה למשך 10 – 12 דקות, רק עד שהאורז מבושל חלקית. מסננים את האורז לקערה ומקררים מעט. מוסיפים לקערת האורז את כל שאר המצרכים של המילוי ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
מכינים מרינדה למריחה על העוף: מערבבים יחד את כל חומרי המרינדה.
ממלאים את העוף: מניחים את העוף בתבנית שיהיה נוח למלא אותו. ממלאים את העוף בכל חור אפשרי, גם בתוך העוף וגם בכיס שיצרנו בין העור לחזה. כשהעוף מלא, "תופרים" את הפתח עם קסמי שיניים מעץ, אל דאגה, העור ממש חזק וזה נתפר בקלות ולא נקרע. מוזגים על העוף את היין ומורחים את המרינדה היטב מכל הכיוונים, ממש לעשות מסג' עם הידיים כדי להחדיר את המרינדה. בשלב הזה ניתן לשמור את העוף במקרר למשך הלילה או לאפות ישר.
מסדרים בתבנית: מזלפים על התבנית שמן זית ומפזרים מלח, מסדרים את תפוחי האדמה והבצלים הפרוסים מסביב לתבנית ומניחים מעל את העוף הממולא. את הרוטב שנשאר בתבנית שבה הכנו את העוף שופכים על העוף, את שארית המלית מסדרים מסביב לעוף ומוזגים עליו 3 כוסות מים רותחים. מכסים היטב עם נייר אפייה ומעליו נייר כסף ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות. אופים במשך כשעתיים, מסירים את נייר הכסף ונייר האפייה, מורידים את החום ל – 170-180 מעלות וממשיכים לאפות עוד כשעה או עד שהעוף מקבל צבע שחום ומוכן.
הצעת הגשה: מגישים את העוף עם התבנית למרכז השולחן, חוצים את העוף במרכז בין שני החזות ומגישים אורז עם חלקי העוף.
בתאבון וחג שמח!
במתכון של העוף ממולא באורז , יכולה תירוש במקום יין אדום?
לא אילנה תירוש זה מיץ מתוק