מתכון מעולה למי שאוהב שהכל קורה בסיר אחד בתנור בלי הרבה הכנות מקדימות והתעסקויות שגוזלות זמן. שמים הכל יחד בסיר ונותנים לתנור לעשות את העבודה


אם אתם מאלה שאוהבים שהכל קורה בסיר אחד, בלי הרבה התעסקויות והכנות מקדימות ועדיין בלי להתפשר על הטעם, אז זה המתכון בשבילכם! הכל קורה בסיר יציקת ברזל שדיברתי עליו כבר כל כך הרבה וכל כך הרבה אנשים רכשו אותו והבינו את היכולות המדהימות שלו. פשוט שמים הכל בסיר ושולחים לתנור לכמה שעות ומתקבלת תוצאה לא פחות ממושלמת. והפעם הכנתי אורז עם עדשים ומעל עוף שלם שיצא כל כך עסיסי וטעים וגם העביר את הטעמים שלו לאורז. תכינו סלט ירקות גדול ואתם מסודרים.



עוף עם אורז ועדשים שמכינים בסיר אחד בתנור
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להכין את המתכון גם עם חלקי עוף במקום עוף שלם. זמן האפיה בתנור מתקצר לזמן שבו חלקי העוף יהיו מוכנים שזה בערך שעה וחצי.
- אין במתכון הזה יותר מידי תבלינים כי אין צורך! משתמשים בשמן זית איכותי, שומן טלה ותבלינים טריים שנותנים את כל הטעם. את הפלפל השחור והכמון אני טוחנת לבד בבית וככה יש לי מקסימום טעם וארומה של התבלינים.
- סיר יציקת ברזל ניתן להזמין פה באתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: yehudit
- היכנסו כאן לסוגים נוספים של סירי יציקת ברזל.
מצרכים לסיר יציקת ברזל בקוטר 28 ס"מ
לעוף
- 1 עוף שלם טרי במשקל 2-2.5 ק"ג
- 20 גרם שומן טלה טחון (לא חובה אבל מוסיף המון טעם)
- 4 כפות שמן זית
- 1.5 כפיות מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור
לאורז ועדשים
- 2 כוסות אורז יסמין
- מים רותחים להשריית האורז
- 2 כוסות עדשים ירוקות
- מים רותחים להשריית העדשים
- 1.5 כפיות מלח
- 3/4 כפית פלפל שחור
- 1 כפית כמון
- 4 כפות שמן זית
- 30 גרם שומן טלה טחון (ממליצה לא לוותר)
- 1.5 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
שמים את האורז בקערה ומוזגים עליו מים רותחים עד כיסוי, מערבבים ומשאירים כך חצי שעה – שעה ומסננים. משרים כך גם את העדשים ומסננים. מעבירים את האורז לקערה ומוסיפים את העדשים, המלח, פלפל שחור, כמון, שמן זית ושומן טלה ומערבבים היטב. מעבירים את האורז והעדשים לסיר ובאותה קערה מבלי לשטוף אותה מניחים את העוף. מורחים אותו בשומן טלה. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל וממש מעסים עם הידיים כדי להחדיר את התבלינים. ומניחים על האורז כשהחלק של החזה יהיה כלפי מטה. ככה הוא ייצא עסיסי ולא יבש. מוזגים את המים הרותחים מסביב לכל האורז ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כשעה – שעה וחצי. מורידים את החום ל – 160 מעלות וממשיכים לאפות עוד כשעתיים או עד שהעוף מוכן ומקבל צבע זהוב מהמם.
בתאבון!