מסוג המתכונים שמכינים כשאין זמן/חשק/רצון להכין משהו מורכב מידי. זורקים הכל לתבנית ושולחים לתנור. זה מוכן כל כך מהר וזה כל כך טעים שאני בטוחה שתאמצו את המתכון לתמיד



מסוג המתכונים שאני מכינה כשאין לי זמן או חשק להתעסקות יתר. פשוט שמה הכל בתבנית אמאיל טובה ושולחת לתנור. זה מוכן ממש מהר וזאת ארוחה מושלמת. תכינו סלט גדול ותוספת כלשהי וזהו!

פרגיות עם פטריות ובצלים שמכינים בתנור
לפני שמתחילים
מצרכים
- 600 גרם סטייק פרגית
- 1 סלסלתפטריות שמפיניון
- 2 בצלים סגולים גדולים
- 3 בצלים ירוקים
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף מייפל אמיתי /סילאן
- 1/4 כוס שמן זית
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 200 מעלות על מצב סטטי. שמים את כל החומרים יחד בתבנית אמאיל או תבנית שמוליכה חום טוב ומערבבים היטב עם הידיים. מסדרים כך שהפרגיות יהיו מעל הירקות ומעבירים לתנור למשך חצי שעה. אחרי חצי שעה מעבירים את התנור למצב גריל לעוד 5-10 דקות או עד שהפרגיות מקבלות מעט צבע זהוב עמוק.
בתאבון!
אין לי בצל ירוק , מה אפשר במקום ?
עירית או כלום
בלי תבלינים?
אני מבינה שיש אנשים שרגילים להעמיס את האוכל במיליון תבלינים. באוכל שלי יש תבלינים טריים שנותנים מקום לטעמים של הירקות והעוף/בשר. את הפלפל השחור, הלבן, כמון ועוד תבלינים אני טוחנת לבד כך שהם עצמם מספיקים מאוד לתיבול. שמן זית אני קונה הכי איכותי שיש והוא מלא בטעמים. כך שיש תבלינים, פשוט לא משתלטים