קובה אורז מטוגנת במילוי בשר כי גם בפסח אוכלים טעים! הקובות יוצאות כל כך טעימות שמי שרגיש לגלוטן שיאמץ אותן לכל השנה


כבר שנים שבא לי להכין קובות מטוגנות לפסח והשנה הכנתי! כאחת שאוהבת מאודדד מצות, פסח הוא חג ממש קצר לטעמי ואני לא מספיקה להכין את כל מה שאני רוצה. השנה הכנתי הרבה לפני החג במיוחד כדי לפרסם בבלוג ותכלס, זה כל כך טעים שאין סיבה לחכות לפסח. אפשר להכין כל השנה ובמיוחד אלה שרגישים לגלוטן וחייבים להימנע כל השנה.











קובה אורז במילוי בשר כשרה לפסח
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- כדי לקבל מלית בשר עסיסית ולא יבשה אני טוחנת את הבצל במג'ימיקס ומטגנת עם הבשר כמעט מהתחלה וככה הבשר מקבל את הנוזלים והעסיסיות מהבצל ולא מתייבש. גם את המלית המוכנה אני טוחנת במג'ימיקס וככה קל יותר למלא את הקובות.
- אפשר להקפיא את הקובות לפני הטיגון. מניחים על תבנית בשכבה אחת ומקפיאים הקפאה מוחלטת. כשהם קפואים מעבירים אותם לשקית זיפלוק. כשרוצים לטגן אין צורך להפשיר.
- אפשר לטגן את כל הקובות ולהקפיא עד חודש. כשרוצים לאכול, מניחים קובות על רשת צינון שנכנסת לתנור ומחממים על חום של 170 מעלות עד שהם מוכנים.
מצרכים לכ – 25-30 קובות
למלית בשר
- 600 גרם בשר בקר טחון טרי ושמן
- 3 בצלים גדולים
- 1/3 כוס שמן זית
- 1.5 כפיות מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית בהרט
- 1 כפית גדושה נענע מיובשת
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 1/2 צרור כוסברה
- 2 בצלים ירוקים
לבצק אורז
- 2 כוסות אורז עגול/אורז לסושי או לריזוטו
- שמן זית בכמות שמכסה את תחתית הסיר שמבשלים בו את האורז
- 3 כוסות מים רותחים
- 1 כף מלח
- 2 סטייק פרגית טרי (250 גרם)
- 2 ביצים
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 3 כפות שמן זית
לטיגון: 1 ליטר שמן חמניות/קנולה
אופן הכנה
מכינים את המלית: מחממים במחבת/ סיר סוטאז' נונסטיק שמן זית. טוחנים את הבצל במג'ימיקס ומטגנים 2-3 דקות תוך ערבוב. מוסיפים את הבשר ובעזרת כף עץ מועכים אותו ומערבבים עם הבצל. כשהבשר מתאחד עם הבצל סוגרים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בערך 45-60 דקות. מידי פעם פותחים ומערבבים. המטרה היא שהבשר והבצל ייצרבו ביחד ולאט לאט כדי שהבשר יתבשל אבל יישאר רך ועסיסי. אחרי כשעה מסירים את המכסה ומתבלים במלח, פלפל, בהרט ונענע מיובשת. ממשיכים לצרוב את הבשר ללא מכסה ועל להבה גבוהה יותר כדי לצמצם נוזלים ושהבשר יתחיל לקבל צבע שחום אבל לא יותר מידי. כשהבשר מוכן ורוב הנוזלים הצטמצמו מכבים את הלהבה ומקררים את הבשר לחלוטין. כשהבשר קר מעבירים אותו למג'ימיקס יחד עם הכוסברה, הפטרוזיליה והבצל הירוק וטוחנים כמה שניות רק עד שהבשר מתאחד עם הירק. טועמים ומתקנים תיבול.
מכינים את הבצק אורז: מחממים שמן זית בסיר שמתאים לבישול אורז. מוסיפים לסיר את האורז והמלח, מערבבים ומטגנים כמה דקות. מוזגים את המים הרותחים, מנמיכים ללהבה הכי קטנה בגז, סוגרים את הסיר ומבשלים כ – 20 דקות עד שהאורז מוכן. הופכים את האורז עם מזלג ומקררים לחלוטין (כדי לזרז את הקירור מומלץ להעביר לתבנית גדולה ולשטח עליה את האורז). כשהאורז קר מעבירים למג'ימיקס יחד עם הסטייק פרגית, הביצים, מלח, פלפל, פפריקה ושמן זית וטוחנים לבצק דביק. משאירים מכוסה למנוחה של 15 דקות. בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים במשקל 50 גרם ושומרים עליהם מכוסים בניילון כל זמן העבודה.
ממלאים את הקובות ומטגנים: לוקחים כדור בצק ויוצרים ממנו מעין קערית שלתוכה מכניסים כף יפה מהמלית וסוגרים לצורת קובה מאורכת. מכינים כך את כל הקובות ומניחים על מגש/תבנית משומנת קלות על מנת שהם לא יידבקו. מחממים שמן בסיר שמיועד לטיגון ומטגנים את הקובות עד להזהבה יפה ומעבירים לרשת צינון. מגישים עם טחינה/מטבוחה/סלטים או גם וגם וגם.
בתאבון!
האם ניתן להקפיא? אם כן, צריך לעבור הפשרה מלאה לפני טיגון?
אפשר להקפיא גם לפני טיגון וגם אחרי. מחממים בתנור
מה תפקיד הפרגית באורז.? האם יש לה תחליף ?
טעם. אפשר חזה עוף ואפשר בלי בכלל