יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
קובה אורז במילוי בשר כשרה לפסח
ראשי » אורז » קובה אורז במילוי בשר כשרה לפסח

קובה אורז במילוי בשר כשרה לפסח

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 24 במרץ 2025 4 תגובות

קובה אורז מטוגנת במילוי בשר כי גם בפסח אוכלים טעים! הקובות יוצאות כל כך טעימות שמי שרגיש לגלוטן שיאמץ אותן לכל השנה

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
קובה אורז במילוי בשר כשרה לפסח

כבר שנים שבא לי להכין קובות מטוגנות לפסח והשנה הכנתי! כאחת שאוהבת מאודדד מצות, פסח הוא חג ממש קצר לטעמי ואני לא מספיקה להכין את כל מה שאני רוצה. השנה הכנתי הרבה לפני החג במיוחד כדי לפרסם בבלוג ותכלס, זה כל כך טעים שאין סיבה לחכות לפסח. אפשר להכין כל השנה ובמיוחד אלה שרגישים לגלוטן וחייבים להימנע כל השנה.


מכינים את הבשר
מכינים את הבצק
יוצרים כדורים במשקל 50 גרם
יוצרים מכל כדור מעין קערית
ממלאים בבשר
סוגרים לצורת קובה מוארכת
מטגנים



קובה אורז במילוי בשר כשרה לפסח

לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
  • יש לי גם טיק טוק
  • כדי לקבל מלית בשר עסיסית ולא יבשה אני טוחנת את הבצל במג'ימיקס ומטגנת עם הבשר כמעט מהתחלה וככה הבשר מקבל את הנוזלים והעסיסיות מהבצל ולא מתייבש. גם את המלית המוכנה אני טוחנת במג'ימיקס וככה קל יותר למלא את הקובות.
  • אפשר להקפיא את הקובות לפני הטיגון. מניחים על תבנית בשכבה אחת ומקפיאים הקפאה מוחלטת. כשהם קפואים מעבירים אותם לשקית זיפלוק. כשרוצים לטגן אין צורך להפשיר.
  • אפשר לטגן את כל הקובות ולהקפיא עד חודש. כשרוצים לאכול, מניחים קובות על רשת צינון שנכנסת לתנור ומחממים על חום של 170 מעלות עד שהם מוכנים.

מצרכים לכ – 25-30 קובות

למלית בשר

  • 600 גרם בשר בקר טחון טרי ושמן
  • 3 בצלים גדולים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1.5 כפיות מלח ים אטלנטי
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית בהרט
  • 1 כפית גדושה נענע מיובשת
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 2 בצלים ירוקים

לבצק אורז

  • 2 כוסות אורז עגול/אורז לסושי או לריזוטו
  • שמן זית בכמות שמכסה את תחתית הסיר שמבשלים בו את האורז
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 1 כף מלח
  • 2 סטייק פרגית טרי (250 גרם)
  • 2 ביצים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 3 כפות שמן זית

לטיגון: 1 ליטר שמן חמניות/קנולה

אופן הכנה

מכינים את המלית: מחממים במחבת/ סיר סוטאז' נונסטיק שמן זית. טוחנים את הבצל במג'ימיקס ומטגנים 2-3 דקות תוך ערבוב. מוסיפים את הבשר ובעזרת כף עץ מועכים אותו ומערבבים עם הבצל. כשהבשר מתאחד עם הבצל סוגרים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בערך 45-60 דקות. מידי פעם פותחים ומערבבים. המטרה היא שהבשר והבצל ייצרבו ביחד ולאט לאט כדי שהבשר יתבשל אבל יישאר רך ועסיסי. אחרי כשעה מסירים את המכסה ומתבלים במלח, פלפל, בהרט ונענע מיובשת. ממשיכים לצרוב את הבשר ללא מכסה ועל להבה גבוהה יותר כדי לצמצם נוזלים ושהבשר יתחיל לקבל צבע שחום אבל לא יותר מידי. כשהבשר מוכן ורוב הנוזלים הצטמצמו מכבים את הלהבה ומקררים את הבשר לחלוטין. כשהבשר קר מעבירים אותו למג'ימיקס יחד עם הכוסברה, הפטרוזיליה והבצל הירוק וטוחנים כמה שניות רק עד שהבשר מתאחד עם הירק. טועמים ומתקנים תיבול.

מכינים את הבצק אורז: מחממים שמן זית בסיר שמתאים לבישול אורז. מוסיפים לסיר את האורז והמלח, מערבבים ומטגנים כמה דקות. מוזגים את המים הרותחים, מנמיכים ללהבה הכי קטנה בגז, סוגרים את הסיר ומבשלים כ – 20 דקות עד שהאורז מוכן. הופכים את האורז עם מזלג ומקררים לחלוטין (כדי לזרז את הקירור מומלץ להעביר לתבנית גדולה ולשטח עליה את האורז). כשהאורז קר מעבירים למג'ימיקס יחד עם הסטייק פרגית, הביצים, מלח, פלפל, פפריקה ושמן זית וטוחנים לבצק דביק. משאירים מכוסה למנוחה של 15 דקות. בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים במשקל 50 גרם ושומרים עליהם מכוסים בניילון כל זמן העבודה.

ממלאים את הקובות ומטגנים: לוקחים כדור בצק ויוצרים ממנו מעין קערית שלתוכה מכניסים כף יפה מהמלית וסוגרים לצורת קובה מאורכת. מכינים כך את כל הקובות ומניחים על מגש/תבנית משומנת קלות על מנת שהם לא יידבקו. מחממים שמן בסיר שמיועד לטיגון ומטגנים את הקובות עד להזהבה יפה ומעבירים לרשת צינון. מגישים עם טחינה/מטבוחה/סלטים או גם וגם וגם.

בתאבון!

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • מריטוצו
    מריטוצו איטלקי בעיצוב קלאסי וגם בגרסה שלי
  • קובה חמוסטה
    קובה חמוסטה עם בשר מפורק
  • קובה בורגול מטוגנת
    קובה בורגול מטוגנת במילוי בשר
  • סירות בשר
    סירות בצק ממולאות בשר
אורז בשר קובה אורז קובות

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

4 תגובות

  1. מרב הגב 5 באפריל 2025 בשעה 16:06

    האם ניתן להקפיא? אם כן, צריך לעבור הפשרה מלאה לפני טיגון?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 באפריל 2025 בשעה 8:08

      אפשר להקפיא גם לפני טיגון וגם אחרי. מחממים בתנור

  2. שמואל הגב 28 במרץ 2025 בשעה 14:32

    מה תפקיד הפרגית באורז.? האם יש לה תחליף ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 במרץ 2025 בשעה 7:55

      טעם. אפשר חזה עוף ואפשר בלי בכלל

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס